Морквяні котлети – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Морквяні котлети — це просте і смачне блюдо для правильного харчування. Їх можна посмажити на сковороді або запекти в духовці. По кожному з цих 10 рецептів у вас вийдуть смачні котлети, які є дорослі і діти.

Класичний рецепт приготування морквяних котлет на сковороді

Котлети з моркви корисні як для дорослих, так і для дітей. По цьому рецепту ви зможете приготувати класичний варіант котлет, смажених на сковороді.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Моркву 600 гр.
  • Манна крупа 4 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні морквяні котлети? Моркву ретельно помийте, очистіть від шкірки, розріжте на кілька частин, перекладіть до каструлю і залийте водою.
  2. Поставте каструлю на невеликий вогонь і варіть морква 15-20 хвилин від моменту закипання.
  3. Морква остудіть і натріть на середній терці. Потім у моркв’яний фарш додати манну крупу, сіль і цукор, перемішайте. Залиште суміш на 10-15 хвилин, щоб манка трохи набрякли.
  4. Руками сформуйте округлі котлети, обваляйте їх у манці і обсмажте на рослинній олії з обох сторін. В середньому на кожну сторону піде за 4-5 хвилин.
  5. Готові котлети подавайте в гарячому вигляді зі сметаною.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні морквяні котлети в духовці?

Запечені морквяні котлети в духовці – відмінний варіант для тих, хто рахує калорії і воліє нежирну їжу. Котлети мають хрустку скоринку і залишаються ніжними всередині.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Морква – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гострий – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець запашний – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі продукти за списком.

2. Моркву очистіть, наріжте невеликими шматочками і відваріть до готовності. У воду додайте духмяний перець і лавровий лист.

3. Варену моркву натріть на середній або дрібній тертці. Додайте яйце, сіль, манну крупу і гострий перець, перемішайте.

4. Для зручності візьміть невеликі силіконові формочки. Викладіть моркв’яний фарш у форму і запікайте котлети при 200 градусах 15-20 хвилин.

5. Подавайте котлети в гарячому вигляді з зеленню і сметаною.

Приємного апетиту!

Пісні дієтичне морквяні котлети

Пісні овочеві котлети з моркви, манної крупи і цибулі. Їх можна їсти не тільки в пост і тим, хто сидить на дієті. Періодично такі страви корисно включати в свій раціон всім без винятку.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Морква – 500 гр.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. Моркву і цибулю очистіть, наріжте великими кубиками. Овочі подрібніть в блендері.

2. До подрібненим овочів додайте манну крупу, сіль і спеції, перемішайте. Залиште фарш на 20 хвилин, щоб крупа розбухла.

3. Формуйте котлети круглої або овальної форми, обваляйте їх у борошні.

4. Обсмажте котлети на соняшниковій олії з обох сторін. Приблизно по 5-7 хвилин на кожну сторону.

5. Морквяні котлети подавайте в гарячому вигляді з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Морквяні котлети з манкою і яйцем як в дитинстві

C приготуванням апетитних морквяних котлет легко може впоратися кожна господиня. Таке блюдо включають в меню дитячих садків і шкіл. Але морквяні котлети корисні не тільки дітям, але і дорослим.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Морква – 500 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Крупа манна – 30 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Моркву очистіть від шкірки, обмийте і натріть на крупній тертці. Викладіть моркву в каструлю і додайте молоко.

2. Додайте в каструлю вершкове масло і сіль. Поставте каструлю на середній вогонь і тушкуйте морква 20 хвилин.

3. Коли морква буде готова, додайте манну крупу і варіть ще 7 хвилин. Потім викладіть морквяну масу на тарілку і остудіть її.

4. Додайте моркву яйце, перемішайте.

5. Форму для запікання застелити фольгою і змастіть її рослинним маслом. Сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і викладіть у форму.

6. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Готові котлети трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий рецепт приготування котлет з вареної моркви

Морквяні котлети особливо актуальні в осінній період, коли йде збір і заготівля овочів на зиму. Таке блюдо можна подавати окремо зі всілякими соусами і добавками або доповнювати морквяними котлетами м’ясні та рибні страви.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Морква – 600 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 5 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Моркву очистіть і відваріть до готовності.

2. Варену моркву перекрутіть на м’ясорубці, додайте яйця, сіль, цукор і мелений імбир, все ретельно перемішайте.

3. В отриману масу всипте панірувальні сухарі, у вас повинен вийти досить густий фарш для котлет.

4. Сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях.

5. Обсмажте котлети на олії з обох боків до золотистої скоринки.

6. Подавайте морквяні котлети з теплому вигляді зі сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати котлети з сирої моркви на вечерю?

Вся користь овочів зібрана в дивовижно смачних морквяних котлетах. До того ж це дуже доступний і легкий спосіб приготувати ситний вечеря. Цей рецепт присвячений котлет із сирої моркви, беріть на замітку.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Морква – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Крупа манна – 120 гр.
  • Молоко – 80 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Кріп сушений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Моркву і цибулю очистіть, розріжте на кілька шматків і подрібніть в блендері.

2. Овочеву масу викладіть в миску, додайте яйце, манну крупу, сіль, часник, кріп, перець і влийте гаряче молоко. Перемішайте інгредієнти.

3. Залиште фарш при кімнатній температурі на 30 хвилин, щоб манка набухла. Якщо через півгодини залишиться рідина, то відіжміть фарш руками.

4. З отриманого фаршу сформуйте округлі котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.

5. Обсмажте котлети на олії до золотистого кольору.

6. Готові котлети промокніть від жиру на паперових рушниках, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

ПП дієтичне морквяні котлети на пару

Ніжні дієтичні котлети з моркви на пару внесуть різноманітність у ваш раціон. Їх можна приготувати в пароварці або мультиварці.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Морква – 400 гр.
  • Крупа манна – 2-3 ст. л.
  • Вершки – 60 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Моркву очистіть, наріжте кубиками і покладіть в каструлю, додайте вершкове масло, вершки, сіль і цукор. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть овочі 15 хвилин.

2. Потім подрібніть блендером моркву до стану пюре.

3. У гарячу масу всипте манну крупу, перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб крупа набухла.

4. Потім додайте у фарш яйце і ще раз добре перемішайте.

5. Сформуйте невеликі котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Форму пароварки змастіть маслом і викладіть в неї котлети.

6. Готуйте котлети на пару 20-25 хвилин. Потім викладіть їх на блюдо, додайте трохи вершкового масла і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ситні і корисні капустяно-морквяні котлети

Цей рецепт сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і постійно рахує калорії. Виходить ощадливо, корисно і ситно. Краще всього подавати капустяно-морквяні котлети зі сметанним або соєвим соусом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Капуста – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Овочі очистіть і промийте водою. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії до м’якості.

2. Капусту наріжте невеликими смужками, залити на 5 хвилин окропом. Потім відкиньте капусту на друшляк.

3. У мисці змішайте капусту, обсмажені моркву і цибулю, куряче яйце, манну крупу, сіль, кріп і спеції за смаком.

4. Перемішайте інгредієнти і залиште на 10 хвилин, щоб манка розбухла.

5. З отриманого овочевого фаршу сформуйте котлети і обсмажте їх на рослинному маслі з обох сторін.

6. Подавайте капустяно-морквяні котлети в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Дуже смачні буряково-морквяні котлети на сковороді

Буряково-морквяні котлети можна подавати до будь-яких страв: кашам, салатів, коржиків і млинців. Вони виходять соковитими і не вимагають додаткових соусів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Буряк варена – 200 гр.
  • Морква сира – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до прозорості.

2. Моркву очистіть, натріть її на середній тертці, додайте на сковороду до цибулі і смажте 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

3. Варений буряк натріть на крупній тертці. Додайте до неї засмажку з цибулі і моркви, манну крупу, сіль і мелений перець, перемішайте. Залиште овочевий фарш на 20 хвилин, щоб манка трохи набрякли.

4. Через деякий час сформуйте невеликі котлети, викладіть їх на розігріту сковороду і обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки.

5. Подавайте котлети на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Оригінальний рецепт морквяних котлет з сиром на сніданок

Оригінальний рецепт овочевих котлет з додаванням сиру. Таке блюдо можна подати на сніданок.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Морква – 200 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гострий мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.

2. У морквяну масу додайте сир.

3. Картопля зваріть в мундирі, почистіть, натріть на тертці, додайте до моркви і сиру. Овочевий фарш посоліть і приправте за смаком.

4. З отриманого фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях.

5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте котлети з обох боків до золотистого кольору. Подавайте морквяні котлети з сиром в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!