Овочеве рагу без мяса – 6 рецептів з покроковими фото

Овочеве рагу без м’яса – це тушковані у власному соку або спеціальному соусі обсмажені, дрібно нарізані овочі в будь-якому міксті. По суті, рагу не є назвою страви, і лише правильною технологією готування, з дотриманням черговості закладки і часу готування кожного овоча, що вказується в рецептах цієї теми. Нарізку, набір овочів і соус можна змінювати за смаком господині.

Овочеве рагу з картоплею без м’яса

Овочеве рагу з картоплею без м’яса буде у вас і дієтичним, і пісною стравою, і будь-яким гарніром до м’ясних або рибних страв. У цьому рецепті овочі дрібно нарізаємо, обсмажуємо по черзі і тушкуємо у власному соку. Набором овочів беремо цибулю, моркву, кабачок і помідори, а картопля зробить рагу більш ситним.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картопля 3 шт.
  • Кабачок 1 шт. (середній)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень 10 гр.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія оливкова 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Перед початком гасіння овочевого рагу без м’яса підготуйте всі інгредієнти для страви. Пропорція їх необов’язкова, можете змінити за своїм бажанням, але овочі виберіть свіжі. Їх відразу почистіть і промийте.
  2. Картопля наріжте однаковими середніми кубиками.
  3. Цибуля наріжте такими ж кубиками.
  4. Морква наріжте кубиками, меншими за розміром, ніж картопля.
  5. У глибокій сковороді для гасіння обсмажте нарізку цибулі тільки до прозорості.
  6. До нього додайте кубики моркви і обсмажте до легкого золотистого кольору.
  7. Дрібно нарубаєте ножем очищені зубки часнику.
  8. Перекладіть його в сковороду і посмажте 1-2 хвилини.
  9. Потім в сковороду перекладіть нарізку картоплі і посмажте при помішуванні і на середньому вогні пару хвилин. Картопля посипте сіллю.
  10. До обсмаженою овочам налийте півсклянки окропу і тушкуйте їх на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
  11. За цей час кабачок наріжте невеликими кубиками.
  12. Перекладіть його до овочів і тушкуйте ще 5 хвилин, акуратно все, перемішуючи, щоб овочеві кубики зберегли форму.
  13. В останню чергу середніми кубиками помідори наріжте і перекладіть до інших овочів. Сковороду прикрийте кришкою і тушкуйте рагу на маленькому вогні до готовності. Саме помідори дадуть багато соку для гасіння овочів.
  14. Потім до рагу додайте дрібно нарізану зелень, зніміть пробу і відкоригуйте смак. Вогонь вимкніть, і дайте рагу 5 хвилин для настоювання під кришкою.
  15. Приготоване овочеве рагу з картоплею без м’яса розкладіть по порційних тарілках і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!