Кабачки на сковороді – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки на сковороді — це смачна овочева закуска, яка стане поживним перекусом в колі сім’ї. Універсальний кабачок – головний гість на кухні влітку і восени. Соковитий овоч підходить для приготування різноманітних страв для сніданків, обідів і вечерь. Легкий і при цьому поживний продукт багатий і своїми корисними властивостями. Беріть на замітку 10 швидких і смачних рецептів з покроковим описом процесу.

Кружечки кабачків в борошні, смажені на сковороді

Яскраві і смачні кабачки можна обсмажити в сковороді зі спеціями. Порадуйте рідних простим гарячим частуванням.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок ½ кг
  • Борошно пшеничне 60 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати кабачки на сковороді? Овоч старанно промиваємо. Відміряємо потрібну кількість інших інгредієнтів.
  2. Далі овоч нарізаємо тонкими колами. Посипаємо їх сіллю і меленим перцем.
  3. Подрібнюємо зелень і зубчики часнику.
  4. Кабачки в спеціях обвалюємо в борошні.
  5. Далі продукт викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо його до яскравого рум’янцю з обох сторін.
  6. Рум’яні овочі викладаємо на тарілку, посипаємо їх зеленню і часником. Можна подавати до столу!

Як смачно посмажити кабачки в клярі на сковороді?

Смажені кабачки вийдуть хрусткими і золотистими з використанням кляру. Оцініть швидкий і простий домашній рецепт. Порадуйте близьких яскравим і неймовірно живильним частуванням.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Кабачок ретельно промиваємо.

2. Далі овоч нарізаємо кружечками або брусочками. Тонку шкірку можна не знімати.

3. Посипаємо продукт сіллю і старанно обвалюємо його в борошні.

4. Борошно з’єднуємо з яйцем, майонезом і меленим перцем. Ретельно вимішуємо.

5. В отриману суміш занурюємо кабачки в борошні.

6. Викладаємо продукт в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до золотавої скоринки.

7. Обсмажений овоч доповнюємо подрібненим часником. Його можна продавити через прес.

8. Ароматне частування готово. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

Соковиті тушковані кабачки з овочами на сковороді

Яскраві тушковані овочі з кабачком стануть живильним гарніром або самостійним частуванням вашого домашнього столу. Здивуйте близьких соковитим і ароматним кулінарним рішенням.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо і подрібнюємо цибулю.

2. Морква розбираємо невеликими кубиками.

3. Болгарський перець звільняємо від насіння і також подрібнюємо його.

4. Миємо і чистимо від шкірки кабачок. Ділимо його на невеликі кубики.

5. Всі овочі, крім кабачка, занурюємо в сковороду з рослинним маслом. Смажимо їх близько 5 хвилин.

6. Далі додаємо і кабачок. Тушкуємо ще стільки ж.

7. Доповнюємо вміст сіллю, перцем і томатною пастою. Розмішуємо.

8. Тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин і знімаємо з плити.

9. Розкладаємо яскраве і соковите частування по тарілках. Можна подавати до столу.

Швидкий і простий рецепт кабачків з сиром і часником на сковороді

Ароматні смажені кабачки можна приготувати з сиром і часником. Яскраве страва стане смачною закускою, яка різноманітить ваш домашній стіл. Оцініть просту кулінарну ідею.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,5 кг
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Помідор – 3 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі ретельно промиваємо під водою.

2. Кабачки ріжемо тонкими кружечками. Знімаємо шкірку за бажанням.

3. Далі продукт обсипаємо сіллю і перцем.

4. Залишаємо кабачки на 10 хвилин, щоб вони випустили зайвий сік.

5. Далі утворену рідину слід прибрати паперовим рушником.

6. Відправляємо заготовку на розпечену сковороду. Додаємо рослинне масло.

7. Обсмажуємо продукт з обох сторін до готовності.

8. Далі обмазуємо кожен овоч майонезом. Сюди ж кладемо і помідори.

9. Додаємо подрібнений часник. Посипаємо блюдо тертим твердим сиром і готуємо на слабкому вогні до його розплавлення.

10. Викладаємо соковите блюдо з сиром і часником на порційні тарілки. Можна подавати до столу.

Покроковий рецепт приготування кабачків з яйцем на сковороді

Оригінальна кулінарна ідея для домашнього сніданку – кабачки, обсмажені з яйцями, в сковороді. Частування вийде неймовірно корисним, смачним і ароматним. Оцініть простий і швидкий рецепт.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Подрібнену ріпчасту цибулю, смажимо до м’якого стану в рослинному маслі.

2. Викладаємо до цибулі і дрібні кубики заздалегідь промитого і очищеного кабачка.

3. В окремий посуд розбиваємо два курячих яйця.

4. Старанно збиваємо їх виделкою.

5. Заливаємо обсмажені кабачки яєчною масою.

6. Готуємо страву на слабкому вогні.

7. Додаємо до нього подрібнений часник і зелень, а також сіль з перцем.

8. Смачне і поживне блюдо з кабачків і яєць готово. Подавайте його до столу.

Дуже смачні і ароматні кабачки з помідорами і часником

Соковите овочеве частування для домашнього обіду – кабачки, приготовані в сковороді з помідорами і часником. Ароматний продукт стане яскравим гарніром або самостійним блюдом.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Помідор – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо кабачки. Надто грубу шкірку необхідно видалити. Підготовлений овоч ріжемо дрібними кубиками.

2. Подрібнену цибулю смажимо в олії до золотистого відтінку. Далі опускаємо на продукти і кабачки.

3. Частина помідорів ріжемо дрібними кубиками, а частина натираємо на тертці.

4. Подрібнюємо пучок свіжої зелені і зубчики часнику.

5. Повертаємося до тушкованим овочам. Доповнюємо їх сумішшю з тертих помідорів.

6. Опускаємо в масу шматочки помідорів, зелень і часник. Солимо і перчимо страву. Розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.

7. Соковите овочеве блюдо з кабачками і помідорами готово. Діліть частування на порції і подавайте до столу.

Як просто і смачно посмажити кабачки з баклажанами?

Соковиті кабачки і баклажани можна разом обсмажити на сковороді. Поживне частування підходить в якості закуски. Також його можна подавати як яскравий гарнір для будь-яких м’ясних або рибних страв.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки і баклажани. Нарізаємо їм великими шматками. Шкірку у молодих овочів знімати не обов’язково.

2. Викладаємо підготовлені шматки в сковороду з олією. Рясно посипаємо їх сіллю і перцем.

3. Тушкуємо продукти під кришкою близько 10 хвилин.

4. Далі кришку прибираємо і починаємо подрумянивать овочі.

5. Перевертаємо заготовку, щоб не допустить пригорання.

6. Вимикаємо вогонь після повної готовності.

7. Смажені кабачки і баклажани викладаємо на порційну тарілку.

8. Доповнюємо частування ароматною подрібненою зеленню і подаємо до столу!

Соковиті кабачки на сковороді з майонезом і часником

Поживна і яскрава закуска для вашого домашнього столу – обсмажені кабачки з майонезом і часником. Страва порадує своєю соковитістю, ароматом і привабливим зовнішнім виглядом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,5 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 120 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість майонезу і занурюємо його в глибоку миску.

2. Додаємо в майонез дрібно порізану зелень, подрібнений часник і спеції.

3. Вимішуємо ароматний соус.

4. Промиваємо кабачок і нарізаємо його тонкими шматочками.

5. Відправляємо овоч в розігріту з рослинною олією сковороду.

6. Посипаємо продукт сіллю і смажимо його до рум’янцю з обох сторін.

7. Викладаємо обсмажені кабачки на плоску тарілку тонким шаром.

8. Промазуємо заготівлю соусом з майонезу і часнику.

9. Знову розкладаємо кабачки.

10. Завершуємо шар майонезній сумішшю.

11. Посипаємо блюдо зеленню за смаком і подаємо до столу.

Ситні і дуже смачні кабачкові котлети з фаршем

Цікаве і просте у виконанні частування для домашнього столу – соковиті кабачки з м’ясним фаршем. Ситне блюдо підійде для сніданків, обідів або перекусів. Порадуйте близьких соковитим і яскравим продуктом.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо заздалегідь промиті кабачки. Після чого овочі перепустками через тертку з дрібними або середніми зубами. Віджимаємо отриману масу від зайвої вологи.

2. З’єднуємо тертий овоч з м’ясним фаршем в потрібній кількості.

3. Вимішуємо вміст разом з сіллю, яйцями борошном.

4. З отриманого тіста ліпимо невеликі котлети. Опускаємо їх у розігріту з маслом сковороду. Смажимо з усіх боків до яскравого рум’янцю.

5. Соковите і рум’яне блюдо з кабачків і фаршу готово. Викладайте частування на тарілку і подавайте до столу гарячим.

Ніжні і м’які оладки з кабачків на сковороді

М’які і ароматні овочеві оладки можна приготувати з кабачка. Легке частування стане оригінальною і смачною ідеєю для сімейного сніданку. Спробуйте простий кулінарний рецепт.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Борошно – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо і очищаємо кабачки, далі натираємо їх на дрібній тертці.

2. Овочеву масу віджимаємо від зайвої рідини, доповнюємо яйцем, борошном і сіллю. Ретельно вимішуємо.

3. Слідом опускаємо в масу подрібнені зубчики часнику і дрібно тертий твердий сир. Знову розмішуємо.

4. Отримане тісто відправляємо в сковороду з олією. Смажимо оладки до готовності з обох сторін.

5. Апетитні зелені оладки можна доповнити соусом за смаком і подавати до столу. Пробуйте!