Тушковані кабачки – 10 рецептів на сковороді з фото покроково

Тушковані кабачки — корисне і просте блюдо для обіднього або вечірнього меню. Багато господинь кабачки використовують для приготування легких закусок, салатів або повноцінного другого страви: вони поєднуються з соусами, овочами і м’ясом. У процесі гасіння практично не втрачають своїх корисних властивостей і містять невелику кількість калорій.

Тушковані кабачки в сметані на сковороді

Тушковані кабачки можна подати на стіл в якості легкої закуски до обіду або з будь-яким м’ясним блюдом, наприклад котлетами або запеченим м’ясом. Також з кабачків зі сметаною вийде відмінний корисний вечерю.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сметана 4 ст. л.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати тушковані кабачки на сковороді? Підготуємо цибулю і моркву для засмажки. Очищаємо цибулю від лушпиння, розрізаємо його на дві частини. Кожну частину подрібнюємо на невеликі кубики. Морква також очищаємо і промиваємо теплою водою від бруду. Натираємо її на крупній тертці в глибоку миску.
  2. Вливаємо невелику кількість масла в сковороду. Ставимо її на плиту і вмикаємо техніку. Розігріваємо одну хвилину. Висипаємо цибулю і обсмажуємо його близько 2-3 хвилин. Постійно помішуємо лопаткою.
  3. Слідом відправляємо моркву. Пасеруємо її разом з цибулею 3-4 хвилини.
  4. Обсмажуючи цибулю і моркву, відволікаємося на кабачки. Промиваємо потрібну їх кількість і витираємо рушником. Обрізаємо шкірку і нарізаємо овоч на кубики середнього розміру.
  5. Відправляємо кабачок в сковороду з цибулею і морквою. Обсмажуємо його близько 20 хвилин. Не забуваємо постійно перемішувати.
  6. Займемося іншими інгредієнтами. Зелень промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Часник звільняємо від лушпиння. Також нарізаємо його на дрібні шматочки. Викладаємо часник і половину зелені в сковороду. Поливаємо сметаною, солимо і перчимо. Розмішуємо вміст ємності до однорідності і готуємо ще 10-15 хвилин.
  7. Готові кабачки в сметані посипаємо залишилася зеленню і подаємо до столу з м’ясним гарніром.

Приємного апетиту!