Кабачки з фаршем та сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Кабачки з фаршем та сиром в духовці – це легке, але в той же час поживна страва, яке, незважаючи на свій простий склад, надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до самого вечора. Кабачки досить швидко готуються, а в процесі теплової обробки прекрасно просочуються м’ясним соком, пряними травами і різними добавками. А посипавши страву зверху жменею натертого сиру, ви отримаєте справді вишуканий смак і аромат!

Човники з кабачків з фаршем та сиром у духовці

Човники з кабачків з фаршем та сиром в духовці – це просте у приготуванні, але в той же час, неймовірно смачна і апетитна страва, повз якого ніхто не зможе пройти! Для додаткової соковитості ми будемо використовувати натуральний томатний сік.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 2 шт.
  • Яловичий фарш 300 гр.
  • Томатний сік-1 склянка
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Кабачки з фаршем та сиром у духовці готуються дуже просто. Промиті кабачки розрізаємо уздовж, обрізаємо хвостики з двох сторін.
  2. За допомогою ложки, видаляємо м’якоть, залишаючи стінки товщиною не більше одного сантиметра.
  3. Цибулини «звільняємо» від лушпиння і дрібно нарізаємо.
  4. На розігрітому рослинному маслі пасеруємо цибулю до легкого золотистого відтінку.
  5. Додаємо в сковорідку фарш, ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
  6. Вміст вогнетривкої посуду заливаємо томатним соком і выпариваем зайву рідину. Посипаємо цукровим піском, сіллю і улюбленими спеціями.
  7. Фаршируємо «човники».
  8. Заготовки кладемо на фольгу і зверху доповнюємо сирної стружкою.
  9. Запікаємо страву протягом 20 хвилин при температурної позначки в 200 градусів. Приємного апетиту!

Фаршировані кабачки кружечками з фаршем та сиром у духовці

Фаршировані кабачки кружечками з фаршем та сиром в духовці – це легке і поживна страва, яке надовго позбавить вас від голоду, незважаючи на мінімальну калорійність і максимальну користь. І якщо раніше ви ніколи не пробували нічого подібного, то цей рецепт виразно саме для вас!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-4.

Склад:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Фарш курячий – 250 гр.
  • Сир – 60 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть солодкого перцю ріжемо на кубики невеликого розміру.

Крок 2. Змішуємо м’ясний фарш з овочевою нарізкою, меленим перцем і сіллю.

Крок 3. Слідом в начинку додаємо шматочки помідора і рубану зелень – перемішуємо.

Крок 4. Кабачок обполіскуємо і розрізаємо на довгасті сегменти, вичищаємо м’якоть.

Крок 5. Наповнюємо овочеві «трубочки» підготовленою начинкою, зверху кладемо пластини сиру. Запікаємо, прикривши фольгою, протягом півгодини (180 градусів).

Крок 6. Приємного апетиту!

Кабачки з фаршем, сиром і помідорами в духовці

Кабачки з фаршем, сиром і помідорами в духовці, доповнені яєчно-сметанною заливкою і запечені до рум’яної скоринки – це блюдо, яке приємно здивує не тільки членів вашої родини, але також приведе в захват найвибагливіших гостей – гарантовано!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Кабачки – 1,2 кг
  • Фарш – 400 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Помідори – 7-8 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження + для змащування форми.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно нарізану цибулю пасеруємо на розігрітому рослинному маслі до прозорості, додаємо фарш і через 5 хвилин додаємо томатну пасту, сіль і мелений перець – прогріваємо все разом ще кілька хвилин.

Крок 2. Молоді кабачки подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи, солимо і віджимаємо від зайвого соку.

Крок 3. Помідори обполіскуємо і ріжемо на кружечки.

Крок 4. В піалі расколачиваем яйця з додаванням солі і сметани.

Крок 5. Збираємо блюдо: форму промазуємо маслом і викладаємо половину кабачкової соломки, зверху фарш і знову овочевий шар. Викладаємо слайсы помідорів, заливаємо яєчною сумішшю, присипаємо сиром і ставимо в духову шафу.

Крок 6. Готуємо при 180 градусах близько 30-35 хвилин, перед подачею за бажанням прикрашаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з фаршем та сиром

Запіканка з кабачків з фаршем та сиром – це ситна та поживна страва, яке ідеально підходить для вечері або обіду для всієї родини. І навіть, якщо хтось з ваших домочадців не любить цей зелений овоч, блюдо все одно доведеться по душі, тому як смак кабачків практично не відчувається.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 120 мл
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молодий кабачок промиваємо і очищаємо, ріжемо кружальцями і обвалюємо в борошні з обох сторін.

Крок 2. Розігріваємо масло й обсмажуємо овочеві скибочки до легкої рум’яності.

Крок 3. В окремій жароміцної посуді обсмажуємо фарш з подрібненою цибулею до напівготовності, посипаємо сіллю і меленим перцем.

Крок 4. У форму для запікання шарами викладаємо обсмажені кабачки, фарш, скибочки томатів і знову кабачки – посипаємо натертим сиром.

Крок 5. Збовтуємо молоко, яйця і сіль – переливаємо до напівфабрикату.

Крок 6. Готуємо протягом 40-45 хвилин при 200 градусах.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Кабачки з фаршем, сиром та картоплею в духовці

Кабачки з фаршем, сиром та картоплею в духовці, за своїми смаковими характеристиками дуже нагадують всіма улюблене м’ясо по-французьки, однак, значним плюсом є набагато більша соковитість і поживність. Обов’язково спробуйте і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо фарш, приправляємо улюбленими спеціями, сіллю і меленим перцем – викладаємо на дно форми, змащену рослинним маслом.

Крок 2. Поверх м’ясної складової розподіляємо кільця ріпчастої цибулі і тонкі скибочки картоплі, овочі, солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 3. Кабачки нарізаємо півкільцями і кладемо на картоплю.

Крок 4. Для заливки змішати яйце, сметану, подрібнений часник і рубану зелень.

Крок 5. Отриманим соусом заливаємо заготівлю і запікаємо 50-60 хвилин в духовій шафі, попередньо прогрітому до 180-200 градусів.

Крок 6. За 10-15 хвилин до готовності страву посипаємо тертим сиром. До столу подаємо «з пилу, з жару». Приємного апетиту!

Кабачки з фаршем, сиром і часником в духовці

Кабачки з фаршем, сиром і часником в духовці – це ситне і дуже апетитна страва, яку можна запросто подати навіть до святкового столу, завдяки вишуканому зовнішньому вигляду та неперевершеного аромату, перед яким неможливо встояти!

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Кабачки – 3-4 шт.
  • Фарш м’ясний – 600-700 гр.
  • Рис – 80 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Сир – 100-150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для заливки:

  • Сметана – 300 гр.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Вода – 100-150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування начинки змішуємо в глибокій тарілці фарш з відвареним до напівготовності рисом, порізаною зеленню, подрібненим цибулею і часником, а також сіллю і меленим перцем.

Крок 2. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. Кабачок обполіскуємо, обрізаємо хвостики, нарізаємо кільцями.

Крок 4. На кожну скибочку кладемо столову ложку начинки, викладаємо кабачки так, як показано на фото.

Крок 5. Готуємо соус: об’єднуємо воду, кетчуп, сметану, сіль і перець – заважаємо.

Крок 6. Отриманою сумішшю заливаємо заготівлю, присипаємо натертим сиром.

Крок 7. Запікаємо страву близько півтора годин при 180 градусах. До столу подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Фаршировані кабачки з сиром і сметаною в духовці

Фаршировані кабачки з сиром і сметаною в духовці, доповнені соковитими помідорами і перекрученим м’ясом – це шалено смачне і ароматне страву, яке допоможе вам урізноманітнити щоденне меню та приємно здивувати своїх домочадців.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Кабачки – 600 гр.
  • Фарш м’ясний – 360 гр.
  • Томати – 1 шт.
  • Сир – 30 гр.
  • Сметана – 80 гр.
  • Масло рослинне – 5 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: кабачки промиваємо і очищаємо від шкірки, фарш приправляємо сіллю і чорним перцем.

Крок 2. Ріжемо овоч на кільця і кладемо у форму для запікання, зверху покласти трохи фаршу.

Крок 3. Поверх м’ясної складової кладемо слайс помідора, змащуємо сметаною.

Крок 4. За допомогою терки з дрібними отворами, подрібнюємо сир – посипаємо кабачки.

Крок 5. Перші 20 хвилин готуємо страву при 200 градусах, потім зменшуємо нагрівання до 120 і чекаємо ще 20 хвилин.

Крок 6. Страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Кабачки з фаршем, сиром і майонезом в духовці

Кабачки з фаршем, сиром і майонезом в духовці – це комплексне блюдо, яке позбавить вас від окремої приготування основної страви і гарнір. Зелені плоди ідеально гармонують з живильним начинкою і сирною скоринкою, яка надає особливу вишуканість.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Свинина – 250 гр.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо м’ясо, нарізаємо шматочками. Очищену цибулину також довільно подрібнюємо.

Крок 2. В чаші блендера пробиваємо свинину з цибулею і часником до гладкої і однорідної консистенції.

Крок 3. Кабачок розрізаємо вздовж і видаляємо хвостики разом з м’якоттю, фаршируємо начинкою, зверху посипаємо чорним перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 4. Промазуємо заготовки тонким шаром майонезу, кладемо скибочки помідорів і прибираємо напівфабрикат в духовку на 30-35 хвилин (180 градусів), за 10 хвилин до готовності присипаємо сирної стружкою.

Крок 5. Гарячі кабачки кладемо на сервірувальне блюдо і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!