Кабачки з фаршем та сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Кабачки з фаршем та сиром в духовці – це легке, але в той же час поживна страва, яке, незважаючи на свій простий склад, надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до самого вечора. Кабачки досить швидко готуються, а в процесі теплової обробки прекрасно просочуються м’ясним соком, пряними травами і різними добавками. А посипавши страву зверху жменею натертого сиру, ви отримаєте справді вишуканий смак і аромат!

Човники з кабачків з фаршем та сиром у духовці

Човники з кабачків з фаршем та сиром в духовці – це просте у приготуванні, але в той же час, неймовірно смачна і апетитна страва, повз якого ніхто не зможе пройти! Для додаткової соковитості ми будемо використовувати натуральний томатний сік.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 2 шт.
  • Яловичий фарш 300 гр.
  • Томатний сік-1 склянка
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Кабачки з фаршем та сиром у духовці готуються дуже просто. Промиті кабачки розрізаємо уздовж, обрізаємо хвостики з двох сторін.
  2. За допомогою ложки, видаляємо м’якоть, залишаючи стінки товщиною не більше одного сантиметра.
  3. Цибулини «звільняємо» від лушпиння і дрібно нарізаємо.
  4. На розігрітому рослинному маслі пасеруємо цибулю до легкого золотистого відтінку.
  5. Додаємо в сковорідку фарш, ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
  6. Вміст вогнетривкої посуду заливаємо томатним соком і выпариваем зайву рідину. Посипаємо цукровим піском, сіллю і улюбленими спеціями.
  7. Фаршируємо «човники».
  8. Заготовки кладемо на фольгу і зверху доповнюємо сирної стружкою.
  9. Запікаємо страву протягом 20 хвилин при температурної позначки в 200 градусів. Приємного апетиту!