Гарбуз володіє корисними та поживними властивостями. Крім того, це універсальний кулінарний продукт. З неї можна приготувати як солоні, так і солодкі страви. Пропонуємо оцінити яскраву підбірку з 10 ідей з покроковим описом і фото. Використовуйте ідеї, щоб урізноманітнити домашнє меню.
Гарбуз, запечена шматочками в духовці
Простий і швидкий спосіб приготувати апетитну гарбуз у духовці зі спеціями. Корисне частування можна подавати до столу з іншими стравами. Використовуйте ідею для вашого обіду, вечері або перекусу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Гарбуз 500 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Масло рослинне 30 мл
Процес приготування:
- Як швидко і смачно запекти гарбуз у духовці? Гарбуз очищаємо від шкірки, а після нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо в жароміцну форму.
- Відміряємо, необхідну кількість солі і спецій.
- Посипаємо гарбуз сіллю і травами, поливаємо олією.
- Перемішуємо заготовку, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.
- Прикриваємо форму підходящої кришкою. Готуємо страву близько 20 хвилин в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовій шафі.
- Через час ароматний продукт буде повністю готовий.
- Подавайте гарбузове шматочки до столу разом з іншими стравами. Можна пробувати!
Шматочки гарбуза на деку, запечені з медом
Цікаве і корисне частування для вашого столу – запечений гарбуз з медом. Яскраве страву можна подавати як десерт. Смачний кулінарний продукт сподобається і дорослим, і дітям.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гарбуз – 200 гр.
- Мед – 60 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокій тарілці змішуємо мед і рослинне масло. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші.
2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо підготовлений плід невеликими кубиками або брусочками.
3. Кожен шматок гарбуза гарненько обвалюємо в медової заготівлі.
4. Перекладаємо солодкий продукт на деко.
5. Випікаємо блюдо близько 20 хвилин при розігрітій до 180 градусів духовці.
6. Яскраве ласощі з гарбуза готово! Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Пробуйте і пригощайте близьких!
Цукати з гарбуза з цукром в духовці
Оригінальний домашній десерт можна приготувати з гарбуза в духовці. Спробуйте рецепт солодких цукатів. Частування проста у виконанні, а його смак нікого не залишить байдужим.
Час готування: 8 годин
Час приготування: 3 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Цукор – 200 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка.
- Вода – 100 мл
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо його невеликими акуратними кубиками. Знімаємо цедру з лимона.
3. Викладаємо гарбуз в каструлю. Для аромату можна додати тонкі лимонні дольки. Заливаємо продукти окропом і залишаємо на 7 хвилин.
4. Засипаємо все це цукром.
5. Залишаємо заготовку в холодильнику на 4 години.
6. Далі вливаємо до продуктів трохи води і додаємо паличку кориці.
7. Кип’ятимо частування 3 хвилини і даємо йому охолонути.
8. Повторюємо процедуру не менше трьох разів.
9. Шумівкою акуратно витягаємо гарбуз з сиропу.
10. Розкладаємо шматочки по великій тарілці, дотримуючись дистанції. Даємо їм трохи підсохнути.
11. Далі продукт перекладаємо на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 50 градусів духовку на 2-3 години.
12. Гаряче частування можна обсипати цукровою пудрою.
13. Яскраві цукати з гарбуза готові. Можна пробувати!
гарбуз Дуже смачна з корицею в духовці
Смачно і цікаво приготувати гарбуз можна в духовці з додаванням кориці. Таке блюдо порадує яскравим пряним ароматом. Подавайте в якості корисного й живильного десерту.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Цукор – 1 ст. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Гарбуз промиваємо під водою, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
3. Перекладаємо підготовлені шматочки яскравого плода на деко, який заздалегідь устеляємо пергаментом.
4. Окремо розтоплюємо вершкове масло в невеликому посуді. Додаємо в нього цукор і корицю, ретельно перемішуємо.
5. Повністю обмазуємо гарбуз сумішшю з корицею. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
6. Солодка і соковита гарбуз з корицею готова. Дайте частування трохи охолонути і пробуйте!
Як приготувати смачну гарбуз з часником в духовці?
Корисна і яскрава за смаком гарбуз, легко стане оригінальному гарніром на вашому столі. Приготуйте плід з ароматним часником в духовці. Кулінарна ідея підійде як для сімейного обіду, так і для святкового столу.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1,2 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Розмарин – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Гарбуз очищаємо. Для цього є швидкий і зручний спосіб. Шкірку протикаємо виделкою, після продукт кладемо в мікрохвильовку на 3 хвилини. Далі прибрати шкірку буде просто.
2. Видаляємо з плоду м’якоть з насінням. Решту гарбуз ріжемо невеликими кубиками, які кладемо в глибоку тарілку.
3. Сюди ж додаємо сіль, пропущений через часникодавку часник, перець чорний мелений і розмарин. Старанно перемішуємо, щоб спеції добре розподілилися.
4. Обмазуємо деко маслом і кладемо на нього шматочки гарбуза.
5. Випікаємо блюдо 40 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
6. Ароматний і корисний гарнір готовий. Перекладайте його в інший посуд і подавайте до столу з м’ясними або рибними стравами.
Ароматна гарбуз, запечена у фользі
Ароматний і поживний гарнір до вашого столу – гарбуз, запечена в духовці шматочками. Таке частування приємно здивує ваших домашніх або гостей. Подавайте зі свіжими овочами, м’ясними або рибними стравами.
Час приготування: 55 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Петрушка сушена – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Вибираємо підходящий для приготування плід. Промиваємо його під водою.
2. Ріжемо гарбуз і очищаємо його від шкірки.
3. Підготовлений інгредієнт розрізаємо на невеликі шматки.
4. Викладаємо гарбуз у термостійку форму, обмащений маслом. Посипаємо сіллю і спеціями. Акуратно розмішуємо.
5. Щільно накриваємо форму фольгою. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
6. Через деякий час ароматні шматочки гарбуза повністю готові. Подавайте їх до столу як гарнір або як закуску.
Проста і смачна запіканка з гарбуза в духовці
Оригінальне частування для вашого столу – запіканка з гарбуза. Корисне і поживне блюдо можна подавати на сніданок, до чаю або в якості перекусу. Підходить для дитячого меню.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 200 гр.
- Сир – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Цукор – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Апельсин – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо і гарбуз очищаємо, натираємо її на середній або великій тертці. При необхідності, віджимаємо від зайвої вологи.
2. В цю ж масу знімаємо цедру з апельсина. Вона зробить страву більш ароматним.
3. В окремій мисці змішуємо сир, яйця, цукор і сіль. Старанно розтираємо інгредієнти до однорідної маси.
4. У сирну суміш кладемо терту гарбуз з цедрою.
5. Розмішуємо масу і поступово доповнюємо манною крупою.
6. Розкладаємо гарбузове тісто по формочках для випікання. Готуємо частування 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
7. Яскрава і ароматна запіканка з гарбуза готова. Можна подавати до столу і пробувати!
Гарбуз у духовці, фарширована м’ясом
Хочете здивувати своїх близьких або гостей? Приготуйте яскраве і смачне блюдо – фаршировану м’ясом гарбуз. Частування різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Беріть на замітку!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Філе куряче – 400 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Вибираємо круглу акуратну гарбуз. Старанно промиваємо її під водою.
2. Акуратно зрізаємо верхню частину плоду.
3. Виймаємо насіння і м’якоть.
4. Повинен вийти їстівний горщик.
5. Всередині плід натираємо сіллю і спеціями за смаком.
6. Закриваємо заготівлю зрізаною кришкою і акуратно обгортаємо все це у фольгу. Пропекаем 10-20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
7. В цей час займемося начинкою. Морква ріжемо тонкими кружечками.
8. Очищений картопля ділимо на невеликі кубики.
9. Дрібно нарізаємо куряче філе.
10. Викладаємо підготовлені продукти всередину гарбуза. Доповнюємо їх сіллю і продавленными зубчиками часнику. Закриваємо верхівкою.
11. Випікаємо півтори години при температурі 200 градусів, після чого оригінальне блюдо буде готово.
12. Перекладайте фаршировану гарбуз на тарілку і подавайте до столу!
Гарбуз, запечена в духовці з рисом
Цікавий і насичений за смаком гарнір для вашого столу можна приготувати з гарбуза і рису. Плід фарширується крупою і запікається в духовці. Використовуйте яскраву кулінарну ідею, щоб здивувати своїх рідних.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Рис – 100 гр.
- Чорнослив – 5 шт.
- Ізюм – за смаком.
- Мед – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Вибираємо гарбуз круглої форми і промиваємо її під водою.
2. Акуратно зрізаємо верхівку і очищаємо внутрішність від м’якоті і насіння.
3. Частина м’якоті подрібнюємо і тушкуємо в сковороді з невеликою кількістю води.
4. Родзинки з чорносливом замочуємо в окропі, після чого даємо їм просохнути.
5. Варимо До напівготовності рис з дрібкою солі, відкидаємо його на сито і промиваємо під водою.
6. У загальній тарілці змішуємо рис, гарбузову м’якоть, сухофрукти та мед. Акуратно розмішуємо.
7. Начиняємо гарбуз рисової заготівлею і доповнюємо вершковим маслом. Ставимо на 45 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
8. Яскраве блюдо для вашого столу готово. Можна пробувати!
Гарбуз з м’ясом і картоплею в духовці
Готове і смачне рішення для вашого обіду або вечері – гарбуз з картоплею та м’ясом. Оригінальне частування порадує поживністю і яскравим ароматом. Оцініть цікавий кулінарний процес.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Картопля – 300 гр.
- Стегно куряче – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелень – 1 пучок.
- Соус соєвий – 30 мл
- Гірчиця – 0,5 ст. л.
- Суміш для аджики – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Очищаємо гарбуз і картоплю від шкірки, після чого нарізаємо інгредієнти кубиками.
2. Дрібно нарізаємо цибулю.
3. Також чинимо і з часником.
4. Подрібнюємо попередньо промиту зелень.
5. На деко кладемо рукав для випікання.
6. Спочатку його наповнюємо картоплею і гарбузом.
7. Додаємо сюди одну столову ложку соєвого соусу.
8. Також кладемо половину ложки гірчиці.
9. Доповнюємо заготівлю цибулею, часником і зеленню.
10. Рівномірно розподіляємо продукти по рукаву.
11. Відправляємо сюди ложку суміші для аджики. Все акуратно перемішуємо.
12. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку.
13. Випікаємо до готовності близько 20-30 хвилин.
14. Через деякий час обережно розкриваємо рукав.
15. М’ясо посипаємо сіллю і спеціями.
16. Доповнюємо шматочки рослинним маслом.
17. Перекладаємо підготовлене м’ясо в рукав з овочами.
18. Готуємо страву 1 годину при температурі 180 градусів.
19. Ситна страва з м’яса, картоплі і гарбуза готово. Можна пробувати!