Гарбуз, запечена в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Гарбуз володіє корисними та поживними властивостями. Крім того, це універсальний кулінарний продукт. З неї можна приготувати як солоні, так і солодкі страви. Пропонуємо оцінити яскраву підбірку з 10 ідей з покроковим описом і фото. Використовуйте ідеї, щоб урізноманітнити домашнє меню.

Гарбуз, запечена шматочками в духовці

Простий і швидкий спосіб приготувати апетитну гарбуз у духовці зі спеціями. Корисне частування можна подавати до столу з іншими стравами. Використовуйте ідею для вашого обіду, вечері або перекусу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Гарбуз 500 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Прованські трави 1 ч. л.
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно запекти гарбуз у духовці? Гарбуз очищаємо від шкірки, а після нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо в жароміцну форму.
  2. Відміряємо, необхідну кількість солі і спецій.
  3. Посипаємо гарбуз сіллю і травами, поливаємо олією.
  4. Перемішуємо заготовку, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.
  5. Прикриваємо форму підходящої кришкою. Готуємо страву близько 20 хвилин в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовій шафі.
  6. Через час ароматний продукт буде повністю готовий.
  7. Подавайте гарбузове шматочки до столу разом з іншими стравами. Можна пробувати!