Гарбуз, запечена в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Гарбуз володіє корисними та поживними властивостями. Крім того, це універсальний кулінарний продукт. З неї можна приготувати як солоні, так і солодкі страви. Пропонуємо оцінити яскраву підбірку з 10 ідей з покроковим описом і фото. Використовуйте ідеї, щоб урізноманітнити домашнє меню.

Гарбуз, запечена шматочками в духовці

Простий і швидкий спосіб приготувати апетитну гарбуз у духовці зі спеціями. Корисне частування можна подавати до столу з іншими стравами. Використовуйте ідею для вашого обіду, вечері або перекусу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Гарбуз 500 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Прованські трави 1 ч. л.
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно запекти гарбуз у духовці? Гарбуз очищаємо від шкірки, а після нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо в жароміцну форму.
  2. Відміряємо, необхідну кількість солі і спецій.
  3. Посипаємо гарбуз сіллю і травами, поливаємо олією.
  4. Перемішуємо заготовку, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.
  5. Прикриваємо форму підходящої кришкою. Готуємо страву близько 20 хвилин в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовій шафі.
  6. Через час ароматний продукт буде повністю готовий.
  7. Подавайте гарбузове шматочки до столу разом з іншими стравами. Можна пробувати!

Шматочки гарбуза на деку, запечені з медом

Цікаве і корисне частування для вашого столу – запечений гарбуз з медом. Яскраве страву можна подавати як десерт. Смачний кулінарний продукт сподобається і дорослим, і дітям.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Мед – 60 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці змішуємо мед і рослинне масло. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші.

2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо підготовлений плід невеликими кубиками або брусочками.

3. Кожен шматок гарбуза гарненько обвалюємо в медової заготівлі.

4. Перекладаємо солодкий продукт на деко.

5. Випікаємо блюдо близько 20 хвилин при розігрітій до 180 градусів духовці.

6. Яскраве ласощі з гарбуза готово! Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Пробуйте і пригощайте близьких!

Цукати з гарбуза з цукром в духовці

Оригінальний домашній десерт можна приготувати з гарбуза в духовці. Спробуйте рецепт солодких цукатів. Частування проста у виконанні, а його смак нікого не залишить байдужим.

Час готування: 8 годин

Час приготування: 3 години

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Цукор – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Вода – 100 мл
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо його невеликими акуратними кубиками. Знімаємо цедру з лимона.

3. Викладаємо гарбуз в каструлю. Для аромату можна додати тонкі лимонні дольки. Заливаємо продукти окропом і залишаємо на 7 хвилин.

4. Засипаємо все це цукром.

5. Залишаємо заготовку в холодильнику на 4 години.

6. Далі вливаємо до продуктів трохи води і додаємо паличку кориці.

7. Кип’ятимо частування 3 хвилини і даємо йому охолонути.

8. Повторюємо процедуру не менше трьох разів.

9. Шумівкою акуратно витягаємо гарбуз з сиропу.

10. Розкладаємо шматочки по великій тарілці, дотримуючись дистанції. Даємо їм трохи підсохнути.

11. Далі продукт перекладаємо на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 50 градусів духовку на 2-3 години.

12. Гаряче частування можна обсипати цукровою пудрою.

13. Яскраві цукати з гарбуза готові. Можна пробувати!

гарбуз Дуже смачна з корицею в духовці

Смачно і цікаво приготувати гарбуз можна в духовці з додаванням кориці. Таке блюдо порадує яскравим пряним ароматом. Подавайте в якості корисного й живильного десерту.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Гарбуз промиваємо під водою, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо кубиками невеликого розміру.

3. Перекладаємо підготовлені шматочки яскравого плода на деко, який заздалегідь устеляємо пергаментом.

4. Окремо розтоплюємо вершкове масло в невеликому посуді. Додаємо в нього цукор і корицю, ретельно перемішуємо.

5. Повністю обмазуємо гарбуз сумішшю з корицею. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

6. Солодка і соковита гарбуз з корицею готова. Дайте частування трохи охолонути і пробуйте!

Як приготувати смачну гарбуз з часником в духовці?

Корисна і яскрава за смаком гарбуз, легко стане оригінальному гарніром на вашому столі. Приготуйте плід з ароматним часником в духовці. Кулінарна ідея підійде як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1,2 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Розмарин – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Гарбуз очищаємо. Для цього є швидкий і зручний спосіб. Шкірку протикаємо виделкою, після продукт кладемо в мікрохвильовку на 3 хвилини. Далі прибрати шкірку буде просто.

2. Видаляємо з плоду м’якоть з насінням. Решту гарбуз ріжемо невеликими кубиками, які кладемо в глибоку тарілку.

3. Сюди ж додаємо сіль, пропущений через часникодавку часник, перець чорний мелений і розмарин. Старанно перемішуємо, щоб спеції добре розподілилися.

4. Обмазуємо деко маслом і кладемо на нього шматочки гарбуза.

5. Випікаємо блюдо 40 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

6. Ароматний і корисний гарнір готовий. Перекладайте його в інший посуд і подавайте до столу з м’ясними або рибними стравами.

Ароматна гарбуз, запечена у фользі

Ароматний і поживний гарнір до вашого столу – гарбуз, запечена в духовці шматочками. Таке частування приємно здивує ваших домашніх або гостей. Подавайте зі свіжими овочами, м’ясними або рибними стравами.

Час приготування: 55 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Петрушка сушена – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Вибираємо підходящий для приготування плід. Промиваємо його під водою.

2. Ріжемо гарбуз і очищаємо його від шкірки.

3. Підготовлений інгредієнт розрізаємо на невеликі шматки.

4. Викладаємо гарбуз у термостійку форму, обмащений маслом. Посипаємо сіллю і спеціями. Акуратно розмішуємо.

5. Щільно накриваємо форму фольгою. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

6. Через деякий час ароматні шматочки гарбуза повністю готові. Подавайте їх до столу як гарнір або як закуску.

Проста і смачна запіканка з гарбуза в духовці

Оригінальне частування для вашого столу – запіканка з гарбуза. Корисне і поживне блюдо можна подавати на сніданок, до чаю або в якості перекусу. Підходить для дитячого меню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо і гарбуз очищаємо, натираємо її на середній або великій тертці. При необхідності, віджимаємо від зайвої вологи.

2. В цю ж масу знімаємо цедру з апельсина. Вона зробить страву більш ароматним.

3. В окремій мисці змішуємо сир, яйця, цукор і сіль. Старанно розтираємо інгредієнти до однорідної маси.

4. У сирну суміш кладемо терту гарбуз з цедрою.

5. Розмішуємо масу і поступово доповнюємо манною крупою.

6. Розкладаємо гарбузове тісто по формочках для випікання. Готуємо частування 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

7. Яскрава і ароматна запіканка з гарбуза готова. Можна подавати до столу і пробувати!

Гарбуз у духовці, фарширована м’ясом

Хочете здивувати своїх близьких або гостей? Приготуйте яскраве і смачне блюдо – фаршировану м’ясом гарбуз. Частування різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Беріть на замітку!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Вибираємо круглу акуратну гарбуз. Старанно промиваємо її під водою.

2. Акуратно зрізаємо верхню частину плоду.

3. Виймаємо насіння і м’якоть.

4. Повинен вийти їстівний горщик.

5. Всередині плід натираємо сіллю і спеціями за смаком.

6. Закриваємо заготівлю зрізаною кришкою і акуратно обгортаємо все це у фольгу. Пропекаем 10-20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

7. В цей час займемося начинкою. Морква ріжемо тонкими кружечками.

8. Очищений картопля ділимо на невеликі кубики.

9. Дрібно нарізаємо куряче філе.

10. Викладаємо підготовлені продукти всередину гарбуза. Доповнюємо їх сіллю і продавленными зубчиками часнику. Закриваємо верхівкою.

11. Випікаємо півтори години при температурі 200 градусів, після чого оригінальне блюдо буде готово.

12. Перекладайте фаршировану гарбуз на тарілку і подавайте до столу!

Гарбуз, запечена в духовці з рисом

Цікавий і насичений за смаком гарнір для вашого столу можна приготувати з гарбуза і рису. Плід фарширується крупою і запікається в духовці. Використовуйте яскраву кулінарну ідею, щоб здивувати своїх рідних.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Ізюм – за смаком.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Вибираємо гарбуз круглої форми і промиваємо її під водою.

2. Акуратно зрізаємо верхівку і очищаємо внутрішність від м’якоті і насіння.

3. Частина м’якоті подрібнюємо і тушкуємо в сковороді з невеликою кількістю води.

4. Родзинки з чорносливом замочуємо в окропі, після чого даємо їм просохнути.

5. Варимо До напівготовності рис з дрібкою солі, відкидаємо його на сито і промиваємо під водою.

6. У загальній тарілці змішуємо рис, гарбузову м’якоть, сухофрукти та мед. Акуратно розмішуємо.

7. Начиняємо гарбуз рисової заготівлею і доповнюємо вершковим маслом. Ставимо на 45 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

8. Яскраве блюдо для вашого столу готово. Можна пробувати!

Гарбуз з м’ясом і картоплею в духовці

Готове і смачне рішення для вашого обіду або вечері – гарбуз з картоплею та м’ясом. Оригінальне частування порадує поживністю і яскравим ароматом. Оцініть цікавий кулінарний процес.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Картопля – 300 гр.
  • Стегно куряче – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Соус соєвий – 30 мл
  • Гірчиця – 0,5 ст. л.
  • Суміш для аджики – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Очищаємо гарбуз і картоплю від шкірки, після чого нарізаємо інгредієнти кубиками.

2. Дрібно нарізаємо цибулю.

3. Також чинимо і з часником.

4. Подрібнюємо попередньо промиту зелень.

5. На деко кладемо рукав для випікання.

6. Спочатку його наповнюємо картоплею і гарбузом.

7. Додаємо сюди одну столову ложку соєвого соусу.

8. Також кладемо половину ложки гірчиці.

9. Доповнюємо заготівлю цибулею, часником і зеленню.

10. Рівномірно розподіляємо продукти по рукаву.

11. Відправляємо сюди ложку суміші для аджики. Все акуратно перемішуємо.

12. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку.

13. Випікаємо до готовності близько 20-30 хвилин.

14. Через деякий час обережно розкриваємо рукав.

15. М’ясо посипаємо сіллю і спеціями.

16. Доповнюємо шматочки рослинним маслом.

17. Перекладаємо підготовлене м’ясо в рукав з овочами.

18. Готуємо страву 1 годину при температурі 180 градусів.

19. Ситна страва з м’яса, картоплі і гарбуза готово. Можна пробувати!