Як приготувати молоду картошку – 10 рецептів страв з покроковими фото

Як приготувати молоду картоплю – це питання, яким задавався жоден кулінар, особливо в середині літнього сезону, коли на прилавках тільки починає з’являтися дрібна, але така апетитна картопелька. У нашій підбірці рецептів ви дізнаєтеся безліч способів приготування і обов’язково підберете щось для себе. Якщо ви любите запечені овочі, то немає нічого простіше, ніж приправити картоплю спеціями і прибрати в духовку. Якщо любите смажені овочі, то не важко і швидко підсмажуємо всіма улюблений овоч на розпеченому олії до рум’яності – вуаля, ароматний обід готовий!

Молода картопля, запечена цілком у шкірці з часником

Молода картопля, запечена цілком у шкірці з часником – це ароматне і смачне блюдо, яке добре саме по собі, а також прекрасно поєднується з червоним м’ясом, солоною рибою або птицею. Для того щоб наситити дрібні бульби яскравим смаком, нам знадобиться лише зелень, спеції і трохи солі.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Картопля 400 гр. (молодий)
  • Часник 4 зуб.
  • Кріп 15 гр.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Перед початком процесу готуємо компоненти за списком вище.
  2. За допомогою кухонного мочалочкі ретельно промиваємо дрібні овочі, даємо час обсохнути і складаємо в глибоку ємність.
  3. Присипаємо основний компонент приправами, меленим перцем і сіллю.
  4. Очищаємо зубки часнику і пропускаємо їх через прес або подрібнюємо на тертці – відправляємо до картоплі.
  5. Слідом додаємо половину пучка рубаного кропу – гарненько перемішуємо.
  6. Деко устеляємо фольгою і розподіляємо картоплю з добавками – запікаємо при температурної позначки 180 градусів близько 30-35 хвилин.
  7. Ароматна страва сервіруємо і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Молода картопля по-селянськи в духовці

Молода картопля по-селянськи в духовці готується дуже просто і досить швидко, однак, головним секретом її приготування, є недовга попередня варіння. Зробивши таку маніпуляцію, спеції і трави будуть відмінно прилягати до часточок, і насичують їх своїм неперевершеним ароматом.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля молода – 500 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Куркума – ½ ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиту і обсушену картоплю нарізаємо скибочками середньої товщини.

Крок 2. Закидаємо часточки в киплячу воду і відварюємо 3 хвилини з моменту повторного закипання. Розкладаємо картоплю на паперові рушники і чекаємо, поки овоч обсохне.

Крок 3. Паралельно в піалі змішуємо всі приправи, включаючи сіль, а також подрібнений часник. Суміш доповнюємо двома видами масла і перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Отриманою масою заливаємо картоплю, перемішуємо і наполягаємо близько 10 хвилин.

Крок 5. Деко вистилаємо листом пергаменту і розкладаємо часточки зрізом вгору, запікаємо при 210 градусах близько 25-30 хвилин.

Крок 6. Рум’яні часточки присмачую улюбленим соусом, залишками зелені і дегустуємо. Приємного апетиту!

Молода картопля цілком у шкірці на сковороді

Молода картопля цілком у шкірці на сковороді – це блюдо, яке вражає своїм неймовірним смаком, однак, з його приготуванням впорається абсолютно кожен. Весь процес полягає в ретельному миття бульб, а після – справа техніки: закидаємо в розжарене рослинне масло і готуємо до рум’яного кольору і м’якості.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля молода дрібний – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Суміш перців мелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом з кухонною мочалкою гарненько промиваємо бульби і обсушуємо їх за допомогою паперових рушників.

Крок 2. У сковороду наливаємо олію і розжарюємо його, пересипаємо суху картоплю. Овочі повинні розташовуватися в один шар.

Крок 3. На максимальному полум’я підсмажуємо картоплю до утворення рум’яної скоринки (близько 5 хвилин).

Крок 4. Далі зменшуємо нагрівання і закриваємо вогнетривкий посуд кришкою, готуємо ще 10 хвилин, періодично струшуючи сковорідку. Після закінчення часу, наколюємо найбільший овоч лезом і якщо воно легко входить, то термічну обробку закінчуємо.

Крок 5. Гарячу картоплю присмачую подрібненою зеленню, сіллю і сумішшю перців.

Крок 6. Компоненти перемішуємо.

Крок 7. І подаємо до столу. Приємного апетиту!

Молода картопля з кропом і часником

Молода картопля з кропом і часником – це дуже смачне і апетитне страву, перед яким не встоїть навіть той, хто дотримується дієти або правильного харчування. Зубки часнику і гілочки кропу – це ідеальне додаток, який прекрасно відтіняє смак і робить його дуже гармонійним.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Картопля молода – 500 гр.
  • Часник молодий – 2 шт.
  • Кріп – 5-6 гілочок.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тонку шкірочку молодого картоплі соскабливаем ножем, обполіскуємо під струменем води разом з кропом.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику.

Крок 3. У сковороді з високими бортами нагріваємо олію і викладаємо обсушені бульби.

Крок 4. Підрум’янюємо овочі з обох сторін і зменшуємо нагрівання. Закриваємо сковороду кришкою і доводимо картоплю до м’якості (15-20 хвилин).

Крок 5. Саме час додати до картоплі шматочок вершкового масла і шматочки часнику – витримуємо під кришкою ще 5 хвилин і прибираємо з конфорки.

Крок 6. Вміст жароміцної посуду солимо і перчимо, посипаємо зеленню і перемішуємо.

Крок 7. Молода картопля подаємо до столу «з пилу, з жару» прямо в сковороді. Приємного апетиту!

Молода картопля, запечена в рукаві

Молода картопля, запечена в рукаві – це один з найбільш простих і всіма улюблених способів приготування невеликих бульб, які розлітаються з тарілок в мить ока. Адже що може бути елементарніше, ніж помістити картоплю в рукав, присмачивши його олією, сіллю і часником!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Картопля молода – 1200 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно зі списком, готуємо складові.

Крок 2. Кріп промиваємо і стряхиваем надлишки вологи, дрібно шаткуємо. Аналогічно поступаємо з зубками часнику.

Крок 3. В піалу висипаємо практично всю зелень і часник, додаємо сіль і перець, наливаємо оливкову олію.

Крок 4. Ретельно вимитий картоплю наколюємо виделкою з двох-трьох сторін і викладаємо до заправки.

Крок 5. Компоненти старанно перемішуємо.

Крок 6. Скріплюємо один кінець рукава і висипаємо ароматну картоплю, зав’язуємо з другої сторони.

Крок 7. Перекладаємо заготовку на деко і робимо кілька проколів у пакеті.

Крок 8. Запікаємо страву протягом 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Розкладаємо апетитну картоплю по порційних тарілках і прикрашаємо залишилися кропом, доповнюємо свіжими овочами і беремося дегустувати. Приємного апетиту!

Молода картопля в сметані на сковороді

Молода картопля в сметані на сковороді – це смачне і ароматне страву, яке напевно, багатьом готували ще бабусі, причому в російської печі. Пропонуємо вам повернутися в дитинство або юність і побалувати себе і своїх домочадців ніжною картоплею з зеленню.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля молода – 1 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Сметана – 250 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоду картоплю очищаємо або зачищаємо лезом ножа, промиваємо і викладаємо в глибоку сковорідку. Заливаємо компонент водою і на помірному полум’я доводимо до м’якості.

Крок 2. З готового картоплі зливаємо надлишки рідини, додаємо в сковороду вершкове масло і смажимо до утворення характерною скоринки.

Крок 3. Не гаючи часу, готуємо соус: дрібно рубаємо часник і зелень – додаємо в сметану і обов’язково доповнюємо сіллю і меленим перцем – перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Отриману суміш викладаємо до бульб, перемішуємо і прогріваємо протягом 5 хвилин.

Крок 5. Ніжну запашну картоплю подаємо, не чекаючи охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення!

Молода картопля в фользі в духовці

Молода картопля в фользі в духовці – це прекрасна альтернатива овочів, приготованим на багатті. За смаковими характеристиками, картопля, приготовлена вдома, нічим не поступається тій, яка готується на вогнищі. Такий гарнір, напевно, здивує ваших рідних і близьких!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Картопля молода – 250 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Спеції для картоплі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо моркву і картоплю, насухо витираємо серветками і розрізаємо: картопля на половинки, а моркву кільцями.

Крок 2. До овочевої нарізці додаємо подрібнену цибулю і часник, асорті присипаємо солодкої паприкою, спеціями для картоплі, меленим перцем і сіллю.

Крок 3. Викладаємо компоненти в «конверт» з фольги і щедро поливаємо рослинним маслом, потім щільно загорнути в лист фольги. Переміщаємо овочі в духову шафу, включивши режим конвекції і гриля.

Крок 4. Засікаємо 40-50 хвилин і встановлюємо температуру до 180 градусів.

Крок 5. Рум’яну картоплю з добавками готуємо та подаємо до столу, на радість родині. Приємного апетиту!

Молода картопля з грибами

Молода картопля з грибами – це справжнє буйство смаків і ароматів, особливо, якщо доповнити два основних компонента натуральним бджолиним медом і пекучим часником. Незважаючи на зовсім різні смаки, зібрані в єдиному блюді, ви можете не сумніватися, що спробувавши, ви будете у захваті!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля молода – 500 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове топлене – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Гірчиця французька – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Печериці ріжемо на четвертинки.

Крок 2. У киплячій воді відварюємо промиту картоплю до м’якості, зливаємо відвар і даємо час обсохнути.

Крок 3. На розігрітій оливковій олії обсмажуємо гриби до золотистої скоринки.

Крок 4. Перекладаємо печериці в тарілку, а в сковорідку кладемо мед, топлене масло і французьку гірчицю.

Крок 5. В ароматну суміш перекладаємо картоплю і готуємо до рум’яності.

Крок 6. Паралельно подрібнюємо очищені зубки часнику і зелень.

Крок 7. До картоплі додаємо гриби, сіль, перець і зелень з часником – перемішуємо і переходимо до сервіровці.

Крок 8. Духмяне страву подаємо до столу в гарячому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Молода картопля з шампіньйонами в духовці

Молода картопля з шампіньйонами в духовці – це чудове страву, яка за бажанням можна доповнити м’ясом або птахом, але зі свіжими або маринованими овочами буде не менш смачно. Обов’язково спробуйте картоплю по цьому рецепту, і ви повернетеся до нього ще не раз!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Картопля молода – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося кухонних мочалкою і старанно вимиваємо бульби, не знімаючи шкірку.

Крок 2. Картоплю розрізаємо навпіл.

Крок 3. Викладаємо нарізку в сотейник і заливаємо водою, варимо близько 3-5 хвилин з моменту закипання.

Крок 4. Злив відвар, овочі остуджуємо і викладаємо у форму для запікання. Приправляємо улюбленими спеціями і сіллю, збризкуємо оливковою олією.

Крок 5. Зверху розкладаємо цибульні півкільця.

Крок 6. Наступним шаром розподіляємо скибочки печериць, за бажанням, трохи присаливаем.

Крок 7. Переміщаємо вогнетривку форму в духовку, прогрітий до 200 градусів, на 25-30 хвилин.

Крок 8. Апетитне блюдо розкладаємо по тарілках і трапезуєм. Приємного апетиту!

Молода картопля, запечена з салом

Молода картопля, запечена з салом – це дивовижне поєднання компонентів, до яких ніхто не залишиться байдужим! Завдяки запіканню з салом, картопляні скибочки повністю просочуються вытопленным жирком, за рахунок цього, смакові характеристики виходять абсолютно на інший рівень.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля молода – 1 кг
  • Сало копчене – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Приправи – за смаком.
  • Часник – 6 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені бульби висипаємо в миску, солимо і присипаємо спеціями – перемішуємо.

Крок 2. Копчене сало ріжемо на смужки, цибулини «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями або пір’ям.

Крок 3. На розігрітій сковороді обсмажуємо м’ясну складову, додаємо цибулю і підрум’янюємо. При необхідності підливаємо трохи соняшникової олії.

Крок 4. У вогнетривку форму викладаємо обсмажені компоненти.

Крок 5. На витопленому жирі підсмажуємо картоплю до рум’яності і відправляємо в форму наступним шаром.

Крок 6. Закриваємо посуд шаром фольги, запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 7. За пару хвилин до готовності об’єднуємо подрібнений кріп, цибулю, олію і пропущений через прес часник.

Крок 8. Ароматною поливаємо заправкою готову картоплю.

Крок 9. Страву подаємо до столу в гарячому вигляді і знімаємо пробу. Приємного апетиту!