Закуска з баклажанів – 10 смачних рецептів на святковий стіл з покроковими фото

Поки за вікном в самому розпалі сезон фруктів і овочів, пропоную вам кілька варіантів приготування нереально ароматною і оригінальної закуски з баклажанів. Цей овоч наділений безліччю корисних речовин, а готувати з нього одне задоволення! Закуски, наведені нижче, прикрасять будь-який святковий стіл і приємно здивують гостей.

Холодна закуска з баклажанів з помідорами і часником

Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський перець, приправлені часником і кінзою – це безпрограшний варіант для шашликів, а також святкового столу.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Баклажан 4 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Цибуля-шалот 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Кінза 1 пучок
  • Гранат-1 шт.
  • Чорнослив 100 гр.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Гвоздика 5 шт.
  • Олія оливкова 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну закуску з баклажанів на святковий стіл? Готуємо все інгредієнти: овочі ретельно промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.
  2. Баклажани нарізаємо досить товстими кільцями, солимо і перчимо за смаком.
  3. Підсолені колечка обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі до утворення апетитною скоринки.
  4. Солодкий болгарський перець ріжемо на довільні часточки або брусочки, а гострий перець на тонкі кружечки.
  5. Нарізаний перець обсмажуємо на сильному вогні «начорно», таким чином створюється ефект смаження на багатті.
  6. Червоний цибулю нарізаємо середніми пелюстками і приправляємо сіллю і меленим перцем.
  7. З цибулею повторюємо ту ж процедуру, що і з перцем: обпалюємо на сильному вогні.
  8. Соковиті томати нарізаємо товстими шайбами, гарненько солимо, перчимо і скроплюємо маслом оливи.
  9. Гуртки помідорів обсмажуємо на сильному вогні до випаровування надлишків соку.
  10. Баклажани, перець, томати і цибулю викладаємо на паперові рушники і даємо стекти зайвому жиру, а в цей час подрібнюємо кінзу, горіхи, зубчик часнику, чорнослив і зерна граната.
  11. На плоскому блюді починаємо збирати закуску: шарами викладаємо овочі, пересипаючи кожен наступний мелкорубленной зеленню, часником, гвоздикою, гранатом і чорносливом.
  12. Коли всі овочі опиняться на блюді – закуска, яка зібрала в собі різноманіття смаків, готова. Приємного апетиту!