Смажені кабачки кружечками на сковороді – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки кружечками, смажені на сковороді — це бюджетна і при цьому дуже смачна закуска. У сезон кабачків добірка користується особливою популярністю. Всі рецепти максимально прості. Для приготування потрібно мінімум доступних інгредієнтів. Для смаження рекомендую брати молоденькі екземпляри з тонкою шкіркою. Кабачки в такому випадку не вимагають очищення.

Смажені кабачки кружечками з часником

Смажені кабачки кружечками з часником – швидка і смачна закуска, яка хороша в будь-якому вигляді. На відміну від кабачкового оладок, на виконання цієї страви потрібно менше часу. Смажені кабачки готуються менш ніж за півгодини. Це відмінний варіант для легкого перекусу або аперитиву на будь-яку подію.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажені кабачки кружечками на сковороді? Готуємо інгредієнти. Кабачок ретельно промиваємо.
  2. Овочі нарізаємо кружечками шириною не більше 1 сантиметра, зрізавши кінці і видаливши шкірочку, якщо того вимагає ситуація. Підсолюємо, залишаємо хвилин на 5. Вологу видаляємо паперовими рушниками.
  3. Розбиваємо в миску яйце.
  4. Разбалтываем, присмачую давленим часником (або гранульованим) та іншими спеціями на вибір. Солимо і перчимо.
  5. Знову гарненько розмішати, занурюємо в яєчну масу кабачкові скибочки, після чого обвалюємо в борошні. Для кращого скріплення повторюємо процедуру двічі.
  6. На розпечену промаслений рослинним маслом сковороду акуратно викладаємо підготовлені кабачки.
  7. Зарумянив, перевертаємо кабачки і обсмажуємо. Закуску перекладаємо на тарілку. При необхідності попередньо позбавляємося від надлишку масла паперовими рушниками.
  8. Присмачую страву сметаною або соусом, приготованим на основі грецького йогурту і зелені. Приємного апетиту!