Смажені кабачки кружечками на сковороді – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки кружечками, смажені на сковороді — це бюджетна і при цьому дуже смачна закуска. У сезон кабачків добірка користується особливою популярністю. Всі рецепти максимально прості. Для приготування потрібно мінімум доступних інгредієнтів. Для смаження рекомендую брати молоденькі екземпляри з тонкою шкіркою. Кабачки в такому випадку не вимагають очищення.

Смажені кабачки кружечками з часником

Смажені кабачки кружечками з часником – швидка і смачна закуска, яка хороша в будь-якому вигляді. На відміну від кабачкового оладок, на виконання цієї страви потрібно менше часу. Смажені кабачки готуються менш ніж за півгодини. Це відмінний варіант для легкого перекусу або аперитиву на будь-яку подію.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажені кабачки кружечками на сковороді? Готуємо інгредієнти. Кабачок ретельно промиваємо.
  2. Овочі нарізаємо кружечками шириною не більше 1 сантиметра, зрізавши кінці і видаливши шкірочку, якщо того вимагає ситуація. Підсолюємо, залишаємо хвилин на 5. Вологу видаляємо паперовими рушниками.
  3. Розбиваємо в миску яйце.
  4. Разбалтываем, присмачую давленим часником (або гранульованим) та іншими спеціями на вибір. Солимо і перчимо.
  5. Знову гарненько розмішати, занурюємо в яєчну масу кабачкові скибочки, після чого обвалюємо в борошні. Для кращого скріплення повторюємо процедуру двічі.
  6. На розпечену промаслений рослинним маслом сковороду акуратно викладаємо підготовлені кабачки.
  7. Зарумянив, перевертаємо кабачки і обсмажуємо. Закуску перекладаємо на тарілку. При необхідності попередньо позбавляємося від надлишку масла паперовими рушниками.
  8. Присмачую страву сметаною або соусом, приготованим на основі грецького йогурту і зелені. Приємного апетиту!

Смажені кільця кабачків в борошні

Смажені кільця кабачків в борошні являють собою максимально недороге частування. Приготування закуски не обтяжить самих зайнятих людей. Страва підходить для щоденного вживання та свят. Для виконання закуски знадобляться доступні інгредієнти, які не вдарять по кишені.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • копчена Паприка – за смаком.
  • Борошно – скільки буде потрібно.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо вимиті кабачки нарізаємо кругляком.

Крок 2. Складаємо овочі по містку миску. Присипаємо сіллю, копченої паприкою і перцем. Ретельно розмішуємо.

Крок 3. В окрему миску насипати борошно і гарненько паніруємо в ній кожен шматочок.

Крок 4. Добре прогріваємо сковорідку наливаємо олію. Даємо йому прогрітися, після чого розподіляємо запаніровані овочі. Обсмажуємо з обох боків до привабливого відтінку.

Крок 5. Добре промиваємо зелений лук, даємо йому обсохнути і дрібно рубаємо. Очищений часник подрібнюємо на дрібній тертці.

Крок 6. У невелику піалу наливаємо майонез, кладемо порізану цибулю і подрібнений часник. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Добре розмішуємо.

Крок 7. На блюдо викладаємо смажені кабачкові кружечки.

Крок 8. Кожен з них прослаиваем приготованим ароматним соусом. Таким чином поступаємо з кожним кружечком кабачка.

Крок 9. Подаємо закуску в теплому або охолодженому стані, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!

Кружечки кабачків в клярі на сковороді

Кружечки кабачків в клярі на сковороді найбільш актуальні для літнього часу, коли не хочеться важкої їжі. Закуску подають просто так або доповнюють часниковим або сметанним соусом. Кабачки моментально зникають, а готуються елементарно і швидше кабачкового оладок.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Годеснок – 2 зубчики.
  • Майонез/сметана/грецький йогурт – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яйце потрібно посолити і збовтати, скориставшись віночком.

Крок 2. До маси додаємо майонез. Можна замінити сметаною будь-якої жирності або грецьким йогуртом.

Крок 3. Насипаємо борошно. Змішуємо. Поступово підсипаємо, щоб консистенція була трохи густіше сметани.

Крок 4. Видавлюємо в тісто очищений часник або використовуємо гранульовану спецію. Вона додасть більш насичений аромат.

Крок 5. Вимішуємо тісто.

Крок 6. Вимиті кабачки ріжемо кружальцями.

Крок 7. Занурюємо овочі в кляр.

Крок 8. Прогріваємо сковорідку з рослинним маслом і викладаємо шматочки в тесті. Прикриваємо кришкою і обсмажуємо до рум’яного кольору.

Крок 9. Перевертаємо на інший бік і доготавливаем, поки не з’явиться золотистість.

Крок 10. Кабачки в клярі викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишку жиру.

Крок 11. Сервіруємо і запрошуємо рідних на дегустацію. Приємного апетиту!

Кабачки кружечками з сиром і часником на сковороді

Кабачки кружечками з сиром і часником на сковороді виглядають приголомшливо і за смаком виходять незвичайно смачними. Частування люблять всі, не знаю жодної людини, хто б зміг відмовитися. Часник і кріп надають страві неймовірний аромат, а сир робить страву ситніше.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп – 10-15 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо складові інгредієнти. Дрібний овоч промиваємо.

Крок 2. Нарізаємо пятачками. Трохи підсолюємо, залишаємо. Виділиться волога, яку слід промокнути серветками.

Крок 3. На розпеченій сковорідці з олією швидко підрум’янюємо заготовки. Якщо принципова калорійність, використовуємо сковорідку з антипригарним покриттям або сковороду-гриль, і злегка промазуємо поверхню олією.

Крок 4. На тарілку розстилаємо паперові серветки або рушники, а зверху укладаємо підрум’янені кабачки. Процедура потрібна, щоб видалити надлишки жиру.

Крок 5. Подрібнюємо сир з допомогою дрібної терки.

Крок 6. Кріп детально промиваємо і стряхиваем вологу. Розрізаємо гострим ножем, як можна дрібніше.

Крок 7. У чашці об’єднуємо рубаний кріп, тертий сир і майонез. Замість майонезу можна взяти натуральний йогурт або сметану. Солимо і перчимо, заправляємо подрібненим через землянку часником. Часник можна взяти в сухому гранульованому вигляді.

Крок 8. Ретельно вимішуємо начинку, щоб компоненти подружилися.

Крок 9. На кабачкові кругляш розкладаємо запашну сирну суміш.

Крок 10. Прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту!

Смажені кільця кабачків з яйцем

Смажені кільця кабачків з яйцем готуються максимально легко. Закуска виходить ніжною і дуже смачною. Її подають в гарячому і остившем вигляді на сніданок, перекус або звана вечеря. Бюджетне частування миттєво зникає зі столу. На елементарний процес буде потрібно близько 20 хвилин.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Італійські трави – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Гарненько промиваємо кабачок.

Крок 2. Відрізаємо кінці, а овоч розрізаємо на кругляш. Солимо. Сіль витягне вологу. Якщо попався переросток, видаляємо загрубевшую шкіру економкою. Вичищаємо серцевину, якщо всередині великі і грубі насіння.

Крок 3. Посоливши яйце і приправивши іншими спеціями, збовтуємо. Приправи та прянощі беремо по своєму смаку.

Крок 4. Кабачкові п’ятачки витираємо серветкою. А потім занурюємо в яєчну субстанцію.

Крок 5. Потім добре обвалюємо в борошні. Можна обійтися і без неї, але так надійніше.

Крок 6. Попередньо змастивши олією, раскаливаем сковороду. Розкладаємо овочі в паніровці і смажимо.

Крок 7. Як тільки одна сторона зарум’яниться, перевертаємо на інший.

Крок 8. Сервіруємо закуску.

Крок 9. Прикрашаємо зеленню і пригощаємо домочадців. Якщо додатково подати часниковий соус, захоплення не буде межі. Приємного апетиту!

Кабачки кружечками з фаршем на сковороді

Кабачки кружечками з фаршем на сковороді, на відміну від попередніх варіантів – це ситне частування, яке підходить для повноцінного обіду чи вечері. Фарш можна використовувати будь – із птиці або м’яса. М’якоть, яку доведеться витягти, можна подрібнити і додати в начинку для соковитості. Якщо для приготування використовуються переросли кабачки з жорсткими насінням, то робити цього не потрібно.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Фарш – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоді кабачки миємо і висушуємо. Ріжемо на кружечки товщиною не більше 1 сантиметра.

Крок 2. Середину витягаємо з допомогою ложки.

Крок 3. Готуємо фарш. Беремо готовий напівфабрикат або перекручуємо будь-яке м’ясо. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо. Відправляємо до фаршу, приправляємо сіллю і перцем. Ретельно вимішуємо. Якщо калорійність страви принципова, беремо курячий або индюшиный фарш.

Крок 4. Кабачкові заготовки злегка присаливаем і фаршируємо приготовленої м’ясною начинкою.

Крок 5. Кожну заготовку паніруємо в борошні. Використовуємо будь-яку або замінюємо крохмалем.

Крок 6. У глибокій сковорідці прогріваємо рослинне масло і викладаємо фаршировані кільця.

Крок 7. Обсмажуємо з двох боків до приємного кольору.

Крок 8. Щоб перевірити готовність овочів, необхідно проколоти їх виделкою або ножем. Закуску сервіруємо на красивому блюді, декоруємо улюбленої зеленню. Подаємо відразу ж після приготування. Приємного апетиту!

Смажені кружечки кабачків без борошна

Смажені кружечки кабачків без борошна – просте і дуже смачне блюдо з мінімальним набором складових. Бюджетні продукти знайдуться у всіх, особливо, якщо є власний город. Це шикарне дієтичне блюдо, а якщо використовувати сковорідку з хорошим покриттям, знадобиться буквально крапля олії.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Кабачки – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для апетитною закуски. Кабачки ретельно миємо, а потім витираємо паперовими рушниками. Зелень добре обполіскуємо і стряхиваем надлишки вологи.

Крок 2. Овоч нарізаємо шириною не більше 5 міліметрів. Відправляємо їх у миску, присипаємо сіллю і перцем, даємо постояти 5 хвилин.

Крок 3. Поки овочі маринуються, прогріваємо сковорідку з рослинним маслом. Якщо кабачки виділили сік, злегка витираємо їх паперовими рушниками, а потім розкладаємо по гарячій сковороді.

Шок 4. Обсмажуємо на помірній температурі 3-4 хвилини з кожного боку. Заздалегідь готуємо тарілку, застелену паперовими рушниками. Викладаємо на рушники обсмажені кабачки, щоб позбутися зайвого жиру.

Крок 5. Сервіруємо закуску на великому красивому блюді, декоруємо рубаною зеленню.

Крок 6. Презентуємо гостям. Приємного апетиту!

Кабачки кружечками з майонезом на сковороді

Кабачки кружечками з майонезом на сковороді нікого не здивують. Всі хоча б раз, але пробували просту закуску. Процес зажадає мінімум часових витрат. Закуску подають окремо або з молодим відварною картоплею. Поєднання незвичайне і ніякого м’яса не потрібно.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Борошно – 50 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоді кабачки промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками, потім ріжемо кружечками шириною 5 міліметрів. Якщо попалися плоди з грубою шкіркою, чистимо її. Нутрощі в переросли примірниках зазвичай волокнисті з грубими насінням, тому їх краще не використовувати.

Крок 2. Складаємо по містку посудину і посипаємо сіллю. Добре розмішуємо. У невеликій піалі з’єднуємо майонез, соєвий соус, мелений перець і подрібнений через землянку часник. Часник можна використовувати гранульований. Майонез може бути як покупних, так і домашнього приготування.

Крок 3. З кабачків зливаємо виділилася рідина, промаківающімі паперовими рушниками, а потім паніруємо в борошні. Сковороду розміщуємо на помірному вогні і наливаємо олію. У прогріте масло вивантажуємо запаніровані овочі. Смажимо до золотистого відтінку.

Крок 4. Якщо закуска ввібрала багато жиру, кладемо на поверхню, застелену паперовими рушниками, і витираємо. Після чого овочі розподіляємо за великим страви і промазуємо ароматним соусом.

Крок 5. При бажанні закуску можна прикрасити рубаною зеленню. Презентуємо частування в теплому або охолодженому стані. Приємного апетиту!

ПП дієтичне кабачки кільцями на сковороді

ПП дієтичне кабачки кільцями на сковороді готуються простіше простого. Приготування закуски відбувається на сковороді-гриль за короткий час, за рахунок чого кабачки не встигають ввібрати багато олії. Кабачки можна доповнити шматком смаженого м’яса або риби. Відмінний варіант для дієтичного вечері.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Кабачки – 400 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Спеції – 1-2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті кабачки витираємо насухо.

Крок 2. Зрізаємо хвостики, а потім ріжемо кільцями. Товщина не повинна перевищувати 1 сантиметр.

Крок 3. Овочеву нарізку вивантажуємо в миску і посипаємо спеціями. перемішавши, даємо настоятися чверть години. Якщо утворюється рідина, зливаємо її.

Крок 4. Прогрів сковорідку-гриль, збризкуємо рослинним маслом. Укладаємо мариновані овочі і обсмажуємо при сильній температурі до рум’яності.

Крок 5. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо на інший бік.

Крок 6. Смажені кабачки подаємо окремо або доповнюємо смаженим м’ясом і томатами. Прикрашаємо зеленню і кличемо близьких на дегустацію. Приємного апетиту!

кільцями Кабачки на сковороді з часником, помідорами і майонезом

кільцями Кабачки на сковороді з часником, помідорами і майонезом являють собою дивовижну закуску. Блюдо підійде для будь-якого випадку – від повсякденного вжитку до святкових заходів. Приготування частування займе не більш півгодини.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень кінзи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу ж ставимо розігріватися сковорідку. Кабачки добре промиваємо і витираємо. Нарізаємо круглими кільцями. Посипаємо сіллю, при бажанні присмачуючи улюбленими спеціями.

Крок 2. У гарячу сковорідку наливаємо олію і даємо прогрітися. Викладаємо на нього кабачкові кружечки. Смажимо з обох сторін до привабливого відтінку. Готовність можна перевірити, проколів виделкою або ножем.

Крок 3. Обсмажені овочі розкладаємо по страві для подачі.

Крок 4. Очищений часник тиснемо через часникодавку і промазуємо кожен кабачковий кружечок. Присмачую майонезом.

Крок 5. Томати промиваємо.

Крок 6. Ріжемо на сегменти. Кінзу обполіскуємо і дрібно рубаємо. На майонезний шар кладемо нарізану томат.

Крок 7. Присмачую часником і майонезом.

Крок 8. Поверх майонезу посипаємо рубаною кінзою. Презентуємо яскраве частування. Приємного апетиту!