Мариновані кабачки швидкого приготування – 8 рецептів в сирому вигляді без загортання з покроковими фото

Швидка, не вимагає консервації і неймовірно смачна закуска з кабачків прикрасить і різноманітить будь-який святковий стіл! Таке блюдо відмінно поєднується з будь-якими гарнірами і доповнює їх своїм насиченим кисло-солодким смаком і свіжим ароматом.

Мариновані кабачки кружечками швидкого приготування

Пікантні з легкої гостротою кабачки готуються дуже швидко і легко, а за смаком залишаються натуральними і хрусткими. Паприка надає закуски неймовірний аромат і цікаве ненав’язливе післясмак.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Петрушка 10 гр.
  • Кріп 10 гр.
  • Вода 250 мл
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Перець чилі ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений 4 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати мариновані кабачки швидкого приготування? Овоч гарненько промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо нетовстими кільцями.
  2. Займемося маринадом. У каструльку наливаємо склянку води і туди ж додаємо цукровий пісок, сіль, лист лавра, паприку і два види перцю.
  3. Суміш для заправки відправляємо на плиту, доводимо до кипіння і варимо ще близько 3-4 хвилин. Після знімаємо з вогню і вливаємо одну столову ложку оцту.
  4. Банку заповнюємо нарізаним кабачком і заливаємо злегка розсолом, маринадом.
  5. Наверх тари насипаємо трохи подрібненої зелені.
  6. закриваємо Кришкою баночку і відправляємо в холодильну камеру на 8-10 годин маринуватися.
  7. За закінчення часу, гостренькі закуска готова до вживання. Приємного апетиту!

Швидкі мариновані кабачки з оцтом

Небанальна закуска з кабачків готується дуже швидко і просто, доведеться почекати лише пару годин, поки овоч промаринується медом, сіллю і різними травами. Таке блюдо чудово поєднується з будь-якими гарнірами і м’ясом.

Час готування – 5 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Кабачки (невеликі молоді) – 2 шт.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Кріп – 4-5 гілочок.
  • Базилік – 2-3 гілочки.
  • Часник – 2-3 зуб.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти: овочі і трави ретельно промиваємо і даємо час обсохнути.

2. Чисті кабачки нарізаємо тонкими слайсами за допомогою овочечистки, засипаємо сіллю і залишаємо осторонь на півгодини.

3. Кріп і базилік максимально дрібно ріжемо.

4. У невеликій піалі з’єднуємо пропущений через прес часник, оливкова олія, оцет і, розтоплений в мікрохвильовій печі, мед.

5. До медової суміші додаємо подрібнену зелень і гарненько перемішуємо.

6. Просолені кабачкові слайсы акуратно віджимаємо від надлишків соку і відправляємо в ароматну заправку – розмішуємо. Закуску ставимо в прохолодне місце на 5-8 годин просочуватися (рекомендується кілька разів перемішати в процесі маринування).

7. Пікантна солодкувата закуска готова. Приємного апетиту!

Мариновані кабачки швидкого приготування без оцту

Швидка, низькокалорійна, а головне корисна закуска виходить з такого простого продукту, як кабачок. У розпал літнього сезону, коли молоді ніжні цукіні можна купити скрізь – запасаємося корисними мікроелементами, бо в сирих кабачках міститься максимальна кількість вітамінів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки (невеликі) – 2 шт.
  • Коріандр – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. «Молочні» кабачки нарізаємо максимально тонкими слайсами. З цим завданням відмінно справляється овощечистка.

2. Коли всі овочі нарізані – перекладаємо смужки в глибоку тарілку, в якій і будемо все маринувати.

3. До слайсам додаємо два зубчики часнику, пропущених через прес.

4. Далі, посипаємо кабачки сіллю і цукровим піском.

5. Не забуваємо додати подрібнений або цілісний коріандр для нереального аромату.

6. І в останню чергу приправляємо слайсы червоним і чорним перцем.

7. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти між собою і відправляємо в холодильну камеру мінімум на 30 хвилин.

8. За півгодини кабачки встигають насититися спеціями, однак, якщо залишити в холоді на ніч – буде ще смачніше. Приємного апетиту!

Хрусткі мариновані кабачки з медом швидкого приготування

Закуска з кабачків приготована за цим рецептом, вже дуже нагадує мариновані гриби і миттєво розлітається зі столу. Відмінно доповнює будь-які м’ясні страви, а також прекрасно поєднується з молодим відварною картоплею.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • Мед (рідкий) – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет винний – 3 ст. л.
  • Базилік фіолетовий – 1 пучок.
  • Петрушка – ½ пучка.

Процес приготування:

1. Основний інгредієнт – кабачки ретельно вимиваємо й обсушуємо. Обрізаємо хвостики з двох сторін.

2. Кожен овоч нарізаємо максимально тонкими слайсами за допомогою овочечистки, присипаємо сіллю і залишаємо на 20-30 хвилин для того, щоб смужки пустили сік.

3. В піалі готуємо заливку – з’єднуємо рідкий мед, пару ложок винного оцту і перемішуємо.

4. Петрушку і базилік подрібнюємо, часник пропускаємо через часникодавку і відправляємо до медового маринаду.

5. Кабачки злегка віджимаємо і заливаємо ароматною заливкою – гарненько розмішуємо і ставимо мінімум на 3 години в холодильник просочуватися.

Приємного апетиту!

Як швидко замаринувати кабачки в пакеті?

Кабачки, замариновані в пакеті – це та закуска, яка першою розлітається зі столу. Це не тільки дуже смачне блюдо, але ще й низькокалорійне і корисне, так як кабачок практично складається з вітамінів і мікроелементів. А за рахунок того, що овоч не піддається ніякої термічної обробки, всі важливі речовини зберігаються в повному обсязі.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки (невеликі) – 1-2 шт.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Цукор-пісок – ½ ст. л.
  • Часник – 1-3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Оцет 9% — 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачок гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо й нарізаємо тонкими кільцями, не товщі 5-7 міліметрів.

2. Отримані кружечки перекладаємо в чистий і цілий пакет.

3. Кілька зубків часнику очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо ножем або пропускаємо через прес – відправляємо до основного овочу.

4. Також в пакет додаємо дрібно нарізаний кріп (зелень можна використовувати будь-яку).

5. Приправляємо всі інгредієнти сіллю і цукровим піском.

6. І в самому кінці додаємо одну столову ложку оцту.

7. Коли всі компоненти зібрані – щільно зав’язуємо пакет і старанно трясемо його для того, щоб всі складові перемішалися між собою.

8. Залишаємо овочі просочуватися сіллю, цукром і оцтом мінімум на три години в холодильній камері, а краще – на ніч. Приємного апетиту!

Мариновані кабачки по-корейськи з соєвим соусом

Страва насичене різними смаками (солодким, кислим і гострим) – це швидкі мариновані кабачки, приготовані в азіатському стилі. Така закуска відмінно підходить, як для сімейного вечері, так і для святкового столу, бо чудово поєднується як з гарнірами, так і з м’ясом.

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • соєвий Соус – 20 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Чисті і обсушені кабачки нарізаємо тонкими слайсами (рекомендується використовувати овощечистку для економії часу).

2. Смужки приправляємо подрібненою зеленню і меленим чорним перцем.

3. 4 зубчики часнику «звільняємо» від лушпиння і дрібно ріжемо або пропускаємо через часникодавку.

4. Для приготування маринаду з’єднуємо соєвий соус, мед, оцет і рослинне масло.

5. Заправку гарненько перемішуємо.

6. Ароматним маринадом заливаємо тонкі смужки кабачків, розмішуємо і залишаємо в холодильнику мінімум на дві години. Приємного апетиту!

Мариновані кабачки слайсами, щоб відразу є

Універсальна і швидка закуска з кабачків з соєвим соусом і часником – простий рецепт, який не забере вас довше, ніж на 5 хвилин. Головний плюс цієї страви полягає в смаку і, звичайно ж, в тому, що не потрібно кілька годин чекати, поки овочі промаринуются.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Кунжут – 10 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Першим ділом обсмажуємо кунжут до золотистого кольору на сухій сковороді (без додавання олії).

2. За допомогою овочечистки нарізаємо кабачки дуже тонкими слайсами.

3. Для приготування маринаду в глибокій ємності з’єднуємо соєвий соус, подрібнений часник, лимонний сік, мед і рослинне масло – перемішуємо.

4. Тонкі смужки кабачка засипаємо кунжутом і потім заливаємо ароматним соусом.

5. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Мариновані кабачки, гриби, швидкого приготування

Багато люблять мариновані грибочки, однак, з приготуванням цієї страви завжди потрібно повозитися. Тому вашій увазі представляється рецепт швидких і простих маринованих кабачків, дуже нагадують своїм смаків, пікантні і ароматні грузді.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки (невеликі) – 2 шт.
  • Вода – ½ л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Оцет 9% — 80 мл
  • Масло рослинне – 40-50 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Кріп – 2-3 пучка.

Процес приготування:

1. Молоді кабачки нарізаємо кубиками середнього розміру.

2. Готуємо маринад. У каструлі змішуємо півлітра води, сіль та цукровий пісок – ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів.

3. Після, вливаємо рівно 80 мілілітрів девятипроцентного оцту.

4. Заливку доводимо до кипіння і засипаємо овочеві кубики в каструлю.

5. Тару знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо кабачок просочуватися на 15 хвилин.

6. Після закінчення часу, відкидаємо овоч на друшляк і даємо стекти надлишків води, остуджуємо.

7. Готуємо заправку. У глибокій ємності з’єднуємо рослинне масло, подрібнений часник, мелений перець, кріп і свої улюблені спеції за бажанням.

8. В отриману суміш викладаємо остиглі кубики кабачка.

9. Гарненько перемішуємо заправку з кабачком і насолоджуємося. Приємного апетиту!