Овочеве рагу з капустою – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Овочеве рагу з капустою – це поживне, цікаве за смаком і нескладний у виконанні блюдо для вашого домашнього столу. Такий продукт послужить апетитним гарніром або самостійним частуванням для обіднього меню. Беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями.

Овочеве рагу з капустою в каструлі

Овочеве рагу з капустою в каструлі – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Готовий продукт можна подавати як самостійне блюдо або використовувати як гарнір. Рагу виходить соковитим, смачним і поживним. Спробуйте!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білокачанна ½ кг
  • Кабачок ⅔ кг
  • Картоплю ¾ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт. (велика)
  • Зітхання 2 шт. (велика)
  • Перець болгарський 3 шт.
  • Томатний сік 500 мл
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Масло рослинне для смаження
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Овочеве рагу з капустою готується просто. Почнемо з підготовки овочів. Очищаємо картоплю, промиваємо його і ріжемо на кубики середнього розміру.
  2. Обсмажуємо картоплю до рум’янцю на рослинному маслі, смажити до повної готовності не потрібно. Солимо, перчимо до смаку і викладаємо в каструлю з товстим дном. Перекладаємо з допомогою шумівки, щоб масло залишилося в сковороді.
  3. очищену моркву Нарізаємо кружальцями, смажимо на тому ж маслі, на якому готували картоплю.
  4. Перекладаємо моркву в каструлю з картоплею.
  5. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
  6. Смажимо цибулю до прозорого стану і відправляємо до інших овочів.
  7. солодкий перець Очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними кубиками.
  8. Пару хвилин смажимо перець на рослинному маслі.
  9. Перекладаємо перець в каструлю до інших овочів. Солимо і перчимо за смаком.
  10. Промиваємо кабачки ріжемо тонкими полукружками.
  11. Швидко обсмажуємо кабачок до рум’янцю і відправляємо в каструлю.
  12. Очищаємо часник і ріжемо тонкими скибочками.
  13. Доповнюємо овочі часником і лавровими листами. Знову посипаємо меленим чорним перцем.
  14. Дрібно шаткуємо капусту і тушкуємо до м’якості під кришкою. Солимо, перчимо за смаком.
  15. Перекладаємо капусту в загальну масу.
  16. Поливаємо заготівлю томатним соком і посипаємо подрібненою зеленню.
  17. Доводимо до кипіння і після тушкуємо на слабкому вогні близько 20-30 хвилин, накривши кришкою. Потім вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися протягом 15 хвилин.
  18. Овочеве рагу з капустою в каструлі готово. Можна подавати до столу!