Карамелізовані баклажани – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Карамелізовані баклажани – це оригінальне частування для домашнього столу, яке точно нікого не залишить байдужим. Приготовлені цікавим способом овочі порадують насиченим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Використовуйте для цього готову кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Карамелізовані баклажани з хрусткою скоринкою

Карамелизованные баклажани з хрусткою скоринкою – це оригінальне і неймовірно смачне блюдо для вашого столу. Приготувати овоч таким способом зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і приємно здивуйте рідних.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 400 гр.
  • Часник сушений ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Крохмаль картопляний для панірування
  • Масло рослинне для смаження
  • Для карамельного соусу:
  • 60 мл Сік лимонний (або яблучного оцту)
  • Вода-80 мл
  • Цукор-пісок 40 гр.
  • Соус соєвий 60 мл
  • Кетчуп 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Карамелизованные баклажани з хрусткою скоринкою готуються дуже просто. Очищаємо овоч від шкірки і нарізаємо брусочками.
  2. Солимо і посипаємо сушеним часником. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
  3. Приготуємо соус. З’єднуємо всі інгредієнти зі списку і нагріваємо їх на повільному вогні. Варимо близько 5 хвилин до загустіння, постійно перемішуючи.
  4. Обвалюємо баклажани в крохмалі.
  5. Далі смажимо на олії до рум’яної скоринки з усіх боків. Готуємо на сильному вогні.
  6. Перекладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Поливаємо карамельним соусом.
  7. Карамелизованные баклажани з хрусткою скоринкою готові. Подавайте до столу!

Карамелізовані баклажани в кисло-солодкому соусі

Карамелізовані баклажани в кисло-солодкому соусі – це дуже яскраве страву за мотивами азіатської кухні, перед якою важко встояти. Таке частування прикрасить і різноманітить домашній стіл. Подавайте до обіду або вечері. Порадуйте себе насиченим смаком.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Перець гострий стручковий – за бажанням.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Імбир – 10 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • світлий Соус соєвий – 50 мл
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Трави сушені – за смаком.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Кінза – для подачі.
  • Вода – 50 мл
  • Кунжут – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування карамелізованих баклажанів в кисло-солодкому соусі.

Крок 2. Баклажани очищаємо від шкірки і ріжемо товстими брусками.

Крок 3. Обсмажуємо баклажани на олії до м’якості і утворення рум’яної скоринки. Рекомендується накрити кришкою.

Крок 4. Відправляємо в сковороду соломку болгарського перцю. Можна додати гострий перець чилі. При необхідності, доливаємо рослинне масло. Перемішуємо.

Крок 5. Тепер приготуємо кисло-солодкий соус. З’єднуємо подрібнений часник, імбир, коричневий цукор і сушені спеції. Вимішуємо з соєвим соусом.

Крок 6. Вимішуємо крохмаль в 50 мл води. Відміряємо рисовий оцет. З’єднуємо всі заготовки і додаємо томатну пасту.

Крок 7. Поливаємо соусом овочі, перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини.

Крок 8. Карамелізовані баклажани в кисло-солодкому соусі готові. Посипайте кінзою, кунжутом і пригощайтеся!

Карамелізовані баклажани в крохмалі

Карамелізовані баклажани в крохмалі порадують вас дивовижним поєднанням хрусткої скориночки і обволікаючий соусу. Частування виходить яскравим і насиченим смаком. Таке блюдо точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Час готування – 1 година 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Крохмаль кукурудзяний – 100 гр.
  • Масло рослинне – 700 мл

Для карамельного соусу:

  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • стручковий Перець чилі – 1 шт.
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кінза – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо готування карамелізованих баклажанів в крохмалі з підготовки основного овоча.

Крок 2. Баклажани промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Заливаємо їх водою з сіллю на 1 годину. Після промиваємо й обсушуємо.

Крок 3. Приготуємо соус. Подрібнюємо перець стручковий, часник. Вимішуємо продукти з соєвим соусом, медом, олією, соком лайма. Сюди ж додаємо зелень і знову вимішуємо.

Крок 4. Обсушуємо баклажани і паніруємо їх у кукурудзяному крохмалі.

Крок 5. Розігріваємо олію в сковороді або сотейнику. Опускаємо в отриманий фритюр баклажани. Смажимо до рум’янцю.

Крок 6. Дістаємо шумівкою баклажани. Можна покласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир. Поливаємо отриманим соусом.

Крок 7. Карамелізовані баклажани в крохмалі готові. Можна прикрасити кунжутом!

Баклажани в медової карамелі

Баклажани в медової карамелі відрізняються яскравим і цікавим смаком, а також гарним зовнішнім виглядом. Таке частування стане самостійною закускою, гарніром або легкою вечерею. Приготувати таку страву нескладно. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сік лимона – 50 мл
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Насіння коріандру – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування баклажанів в медової карамелі тонкими скибочками нарізаємо головний овоч. Солимо його і залишаємо на годину, після промиваємо під водою. Це прибере гіркоту.

Крок 2. Даємо обсохнути скибочкам баклажана.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Смажимо на ньому пластинки часнику до рум’янцю і появи аромату. Прибираємо часник і обсмажуємо тут баклажани.

Крок 4. Вимішуємо мед з лимонним соком.

Крок 5. Кип’ятимо суміш близько 7 хвилин. Сюди ж відправляємо часник, коріандр і червоний мелений перець.

Крок 6. Занурюємо в медову суміш баклажани і доповнюємо їх кінзою. Прибираємо в холодильник на 1-2 години.

Крок 7. Баклажани в медової карамелі готові. Подавайте до столу!

Салат з карамелізованих баклажанів з помідорами

Салат з карамелізованих баклажанів з помідорами відрізняється швидким і нескладним кулінарним процесом, незабутнім смаком і яскравим виглядом. Таке блюдо відмінно підійде для святкового столу або цікавого вечері. Обов’язково беріть на замітку покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • молоді Баклажани – 4 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо салат з карамелізованих баклажанів з помідорами. Баклажани нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. Викладаємо баклажани на сковороду з рослинним маслом. Доповнюємо їх цукром.

Крок 3. Обсмажуємо близько 10 хвилин на невеликому вогні. Акуратно помішуємо.

Крок 4. Промиваємо помідори і нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо в салатник.

Крок 5. Подрібнюємо зелень і відправляємо її до помідорів.

Крок 6. Сюди ж кладемо карамелізовані баклажани. Поливаємо соєвим соусом і майонезом, продавлюємо часник. Добре все перемішуємо.

Крок 7. Салат з карамелізованих баклажанів з помідорами готовий. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!