Карамелізовані баклажани – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Карамелізовані баклажани – це оригінальне частування для домашнього столу, яке точно нікого не залишить байдужим. Приготовлені цікавим способом овочі порадують насиченим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Використовуйте для цього готову кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Карамелізовані баклажани з хрусткою скоринкою

Карамелизованные баклажани з хрусткою скоринкою – це оригінальне і неймовірно смачне блюдо для вашого столу. Приготувати овоч таким способом зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і приємно здивуйте рідних.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 400 гр.
  • Часник сушений ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Крохмаль картопляний для панірування
  • Масло рослинне для смаження
  • Для карамельного соусу:
  • 60 мл Сік лимонний (або яблучного оцту)
  • Вода-80 мл
  • Цукор-пісок 40 гр.
  • Соус соєвий 60 мл
  • Кетчуп 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Карамелизованные баклажани з хрусткою скоринкою готуються дуже просто. Очищаємо овоч від шкірки і нарізаємо брусочками.
  2. Солимо і посипаємо сушеним часником. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
  3. Приготуємо соус. З’єднуємо всі інгредієнти зі списку і нагріваємо їх на повільному вогні. Варимо близько 5 хвилин до загустіння, постійно перемішуючи.
  4. Обвалюємо баклажани в крохмалі.
  5. Далі смажимо на олії до рум’яної скоринки з усіх боків. Готуємо на сильному вогні.
  6. Перекладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Поливаємо карамельним соусом.
  7. Карамелизованные баклажани з хрусткою скоринкою готові. Подавайте до столу!