Смажені баклажани з часником на сковороді – 10 рецептів з покроковими фото

Смажені баклажани з часником на сковороді – це проста і смачна закуска, яка підходить як для домашнього, так і святкового столу. Апетитний овоч можна приготувати різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреної збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Смажені баклажани з часником кружечками на сковороді

Смажені баклажани з часником кружечками на сковороді дуже просто приготувати в домашніх умовах. Таке частування можна подавати як гарнір або як самостійну закуску. Порадуйте себе і близьких апетитним стравою з допомогою нашого перевіреного рецепту.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Часник 1 головка
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Щоб порадувати себе смаженими баклажанами з часником кружечками на сковороді, підготуємо необхідні інгредієнти.
  2. Баклажан добре промиваємо під водою і ріжемо тонкими кружечками.
  3. Солимо овоч і залишаємо на 20-30 хвилин. Після промиваємо під водою. Це прибере зайву гіркоту.
  4. Промиваємо й обсушуємо зелень, дрібно рубаємо її ножем.
  5. Подрібнюємо часник, перемішуємо його з зеленню і оцтом.
  6. Обсмажуємо баклажани до рум’янцю з обох сторін. Готуємо на розігрітому рослинному маслі.
  7. Кожен гурток обмазуємо сумішшю з часнику та зелені.
  8. Смажені баклажани з часником кружечками на сковороді готові. Пригощайтеся!