Смажені баклажани з часником на сковороді – 10 рецептів з покроковими фото

Смажені баклажани з часником на сковороді – це проста і смачна закуска, яка підходить як для домашнього, так і святкового столу. Апетитний овоч можна приготувати різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреної збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Смажені баклажани з часником кружечками на сковороді

Смажені баклажани з часником кружечками на сковороді дуже просто приготувати в домашніх умовах. Таке частування можна подавати як гарнір або як самостійну закуску. Порадуйте себе і близьких апетитним стравою з допомогою нашого перевіреного рецепту.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Часник 1 головка
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Щоб порадувати себе смаженими баклажанами з часником кружечками на сковороді, підготуємо необхідні інгредієнти.
  2. Баклажан добре промиваємо під водою і ріжемо тонкими кружечками.
  3. Солимо овоч і залишаємо на 20-30 хвилин. Після промиваємо під водою. Це прибере зайву гіркоту.
  4. Промиваємо й обсушуємо зелень, дрібно рубаємо її ножем.
  5. Подрібнюємо часник, перемішуємо його з зеленню і оцтом.
  6. Обсмажуємо баклажани до рум’янцю з обох сторін. Готуємо на розігрітому рослинному маслі.
  7. Кожен гурток обмазуємо сумішшю з часнику та зелені.
  8. Смажені баклажани з часником кружечками на сковороді готові. Пригощайтеся!

Баклажани з помідорами і часником на сковороді

Баклажани з помідорами і часником на сковороді – це яскрава і смачна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу, яку варто взяти на замітку. Таке блюдо порадує цікавим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дізнайтеся, як приготувати баклажани з помідорами і часником на сковороді! Для початку слід промити баклажани і нарізати їх тонкими кружечками.

Крок 2. Нарізану овоч солимо і залишаємо на 20 хвилин. Після баклажани промиваємо. Це дозволить прибрати гіркоту.

Крок 3. Далі кожен гурток обвалюємо в борошні з обох сторін.

Крок 4. Обсмажуємо продукт до рум’янцю на сковороді з рослинним маслом. Солимо за смаком.

Крок 5. Промиваємо помідори і нарізаємо тонкими кружальцями.

Крок 6. У невеликій мисці з’єднуємо майонез з продавленными зубчиками часнику. Перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо обсмажені баклажани на тарілку. Обмазуємо їх часниковою заправкою.

Крок 8. Закриваємо заправку кружками помідорів.

Крок 9. Баклажани з помідорами і часником на сковороді готові. Можна пробувати!

Баклажани з часником, сиром і помідорами на сковороді

Баклажани з часником, сиром і помідорами на сковороді виходять дуже соковитими і яскравими за смаком. Подавайте апетитне частування як самостійну закуску до святкового або домашнього столу. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори дрібні – 5 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Побалуйте себе і близьких смачною закускою – баклажанами з часником, сиром і помідорами на сковороді. Для цього баклажани промиваємо, нарізаємо кільцями, солимо і перчимо за смаком.

Крок 2. Промазуємо сковороду рослинною олією. Обсмажуємо на ньому баклажани до рум’янцю з обох сторін.

Крок 3. Помідори промиваємо і також ріжемо кружальцями.

Крок 4. Обсмажені баклажани промазуємо заправкою з майонезу і подрібненого часнику.

Крок 5. Викладаємо сюди кружечки помідорів.

Крок 6. Посипаємо заготовки тертим сиром.

Крок 7. Прикрашаємо листочками зелені.

Крок 8. Баклажани з часником, сиром і помідорами на сковороді готові. Подавайте до столу і пробуйте!

Смажені баклажани з часником і майонезом

Смажені баклажани з часником і майонезом нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування можна подавати як гарнір або як самостійну закуску. Використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями, щоб урізноманітнює меню і порадувати близьких.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Баклажани – 210 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – 30 гр.
  • Кріп – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування смажених баклажанів з часником і майонезом підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Баклажани ріжемо тонкими кружками. Присипаємо їх сіллю, залишаємо на 10 хвилин, після промиваємо під водою. Це прибере зайву гіркоту.

Крок 3. Часник і кріп дрібно рубаємо ножем.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому баклажани до рум’янцю з обох сторін. Солимо за смаком.

Крок 5. Додаємо кріп і часник майонез. Перчимо за смаком і ретельно перемішуємо.

Крок 6. Обсмажені баклажани, кладемо один на одного, добре промазуючи майонезним соусом.

Крок 7. Смажені баклажани з часником і майонезом готові. Прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

Баклажани з кабачками і часником на сковороді

Баклажани з кабачками і часником на сковороді порадують не тільки яскравим смаком і ароматом, але і неймовірно гарним зовнішнім виглядом. Таке частування точно різноманітить ваше домашнє меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом приготування баклажанів з кабачками і часником на сковороді. Почнемо з підготовки овочів. Кабачок промиваємо та нарізаємо тонкими кружальцями.

Крок 2. Промиваємо баклажан і розділяємо його на гуртки.

Крок 3. Так само чинимо і з цукіні.

Крок 4. Всі три інгредієнти складаємо у велику миску, солимо і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 5. Після овочеві гуртки обвалюємо в борошні.

Крок 6. Далі овочі смажимо на сковороді з рослинним маслом.

Крок 7. Готуємо до золотистої скоринки з обох сторін.

Крок 8. У глибокій тарілці змішуємо майонез і подрібнений часник. Перемішуємо.

Крок 9. Складаємо овочі один на одного, промазуючи майонезом з часником. Останнім шаром кладемо кружечки помідорів.

Крок 10. Баклажани з кабачками і часником на сковороді готові. Подавайте апетитне частування до столу.

Баклажани з фаршем і часником на сковороді

Баклажани з фаршем і часником на сковороді – це апетитна і нескладна у виконанні закуска для вашого столу. Подавайте як самостійне частування або як гарнір. Ваші близькі залишаться задоволені. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість продуктів для приготування баклажанів з фаршем і часником на сковороді.

Крок 2. Промиваємо баклажани нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Викладаємо інгредієнт в сковороду з рослинним маслом.

Крок 4. Обсмажуємо овоч до рум’янцю.

Крок 5. В іншій сковороді обсмажуємо м’ясний фарш і подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 6. Обидві заготовки з’єднуємо в одній сковороді. Солимо їх, доповнюємо спеціями. Продавлюємо сюди зубчики часнику, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 7. Баклажани з фаршем і часником на сковороді готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу.

Смачна ікра з баклажанів на сковороді

Смачна ікра з баклажанів на сковороді порадує ніжним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Таке частування можна просто їсти з хлібом або використовувати в якості соусу до м’яса або риби. Обов’язково спробуйте приготувати овочеву ікру на нашу перевіреного покрокового рецептом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Баклажани – 0,5 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування смачної ікри з баклажанів на сковороді з нарізки баклажана. Овоч розбираємо невеликим кубиком, солимо і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Баклажани віджимаємо від рідини і обсмажуємо на сковороді близько 7-8 хвилин.

Крок 4. Викладаємо сюди цибулю і моркву. Також додаємо болгарський перець, роздвоєний тонкою соломкою.

Крок 5. Перемішуємо вміст і смажимо близько 5 хвилин. Додаємо подрібнені помідори, томатну пасту, сіль, цукор, аджику і спеції.

Крок 6. Виливаємо трохи гарячої води, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин. В кінці додаємо подрібнений часник.

Крок 7. Смажимо масу близько двох-трьох хвилин. Вимикаємо вогонь.

Крок 8. Смачна ікра з баклажанів на сковороді готова. Пригощайтеся!

Смажені баклажани з часником в яєчному клярі

Смажені баклажани з часником в яєчному клярі – це цікава і нескладна у виконанні закуска для вашого столу. Подавайте як самостійне частування або як гарнір. Ваші близькі не зможуть встояти. Тому обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло рослинне для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо овочі для приготування смажених баклажанів з часником в яєчному клярі. Також підготуємо і інші продукти.

Крок 2. Баклажани ріжемо тонкими кружечками.

Крок 3. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску, збовтуємо їх виделкою до однорідності.

Крок 4. Відміряємо потрібну кількість борошна, перемішуємо її з сіллю і спеціями. Висипаємо в яєчну суміш і замішуємо однорідний кляр.

Крок 5. Занурюємо баклажани в кляр і перекладаємо їх в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до яскравої рум’яної скоринки.

Крок 6. Подрібнюємо часник будь-яким зручним способом і посипаємо їм баклажани перед подачею.

Крок 7. Смажені баклажани з часником в яєчному клярі готові. Швидше пробуйте!

Смажені баклажани з куркою і часником

Смажені баклажани з куркою і часником виходять дуже ситними, соковитими і яскравими за смаком. Подавайте апетитне частування до домашнього обіду, вечері або в якості перекусу. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Баклажани – 900 гр.
  • Філе куряче – 0,6 кг
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець болгарський – 1,5 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • Соус чилі солодкий – 2 ч. л.
  • Чабер сухий – 0,5 ч. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Крохмаль – для панірування.
  • Бульйон – 150 мл
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати смажені баклажани з куркою і часником дотримуйтеся простих кроків нашого рецепта. Першим ділом промиваємо куряче філе і нарізаємо невеликою соломкою. Солимо, перчимо продукт, доповнюємо соусом чилі, чабером, кунжутним маслом і курячим яйцем. Добре перемішуємо і залишаємо маринуватися.

Крок 2. Баклажани і болгарські перці також ріжемо соломкою.

Крок 3. Ділимо на тонкі пластинки часник. Зелень потрібна для подачі, подрібнюємо її.

Крок 4. Паніруємо баклажани в крохмалі, обсмажуємо на олії до рум’яної скоринки. Після продукт кладемо на серветку, щоб видалити зайвий жир. Окремо обсмажуємо болгарський перець.

Крок 5. Обсмажуємо курку до рум’янцю, доповнивши соєвим соусом, часником, цукром.

Крок 6. Виливаємо сюди бульйон, вмішуємо овочі і тушкуємо до випаровування вологи.

Крок 7. Смажені баклажани з куркою і часником готові. Розкладайте по тарілках, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

Баклажани з часником і сметаною на сковороді

Баклажани з часником і сметаною на сковороді дуже просто приготувати в домашніх умовах. Таке частування порадує своїм яскравим смаком і соковитістю Подавайте як самостійну закуску. Порадуйте себе і близьких апетитним стравою з допомогою нашого перевіреного рецепту.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля зелена – для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування баклажанів з часником і сметаною на сковороді підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Нарізаємо невеликими кубиками баклажан. Якщо хочете прибрати гіркоту овоча, залийте його солоною водою на 30 хвилин і після промийте.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю.

Крок 4. Обсмажуємо її на рослинній олії до рум’янцю.

Крок 5. В іншу сковороду кладемо баклажани, солимо і перчимо їх.

Крок 6. Обсмажуємо їх на рослинній олії до рум’янцю.

Крок 7. Дрібно рубаємо зубчики часнику і зелений лук.

Крок 8. Викладаємо до баклажанів обсмажену цибулю, перемішуємо.

Крок 9. Відправляємо сюди половину подрібненого часнику.

Крок 10. Додаємо сметану і перемішуємо. Готуємо ще хвилину-дві.

Крок 11. Викладаємо часник. Перемішуємо, готуємо пару хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 12. Баклажани з часником і сметаною на сковороді готові. Прикрашайте зеленою цибулею і подавайте до столу.