Овочі на грилі — 10 рецептів приготування з покроковими фото

Овочі на грилі – це чудовий гарнір до м’ясним та рибним стравам, приготованим на вогнищі або в духовці. Приготувати овочі можливо різними способами. У добірці описані варіанти, які зможе реалізувати кожен. Труднощів стовідсотково не виникне. Рецепти як ніколи актуальні в літній час для любителів шашликів.

Овочі гриль на решітці на мангалі

Овочі гриль на решітці на мангалі виходять шалено смачними. Приготувати таку закуску зможе кожен. Набір овочів можна використовувати самий різний. Влітку це ідеальна закуска до шашликів. Страва має цікавим смаком з ароматом диму.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Кабачок 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Помідори 3 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Масло соняшникова ½ склянки
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Овочі на грилі готуються дуже просто. Беремо кабачок або цукіні середнього розміру. Молоді екземпляри підходять найкраще.
  2. Зрізаємо з куща баклажани.
  3. Вибираємо стиглі томати.
  4. Зрізаємо солодкий перець.
  5. Плоди добре промиваємо.
  6. Цукіні ріжемо на п’ятаки.
  7. З баклажанами поступаємо таким же чином. Товщина нарізки не повинна перевищувати 1-1,5 сантиметра, щоб було рівномірне приготування.
  8. Томати ділимо уздовж.
  9. Перець розрізаємо навпіл і вичищаємо серцевину.
  10. Очищаємо і тиснемо часник, змішуємо з олією.
  11. Поливаємо овочі пахучим маринадом. Добре змішуємо і даємо овочам просочитися ароматним маслом.
  12. Розкладаємо овочі на решітці і смажимо на мангалі до рум’яності.
  13. Знімаємо з вогню і сервіруємо частування. Приємного апетиту!