Картопля по-селянськи в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Картопля по-селянськи в духовці — відмінна альтернатива картоплі фрі і смаженої картоплі. Це дуже просте блюдо, але від цього воно не стає менш смачним. Навпаки, його популярність зростає: у меню багатьох кафе і ресторанів є цей прекрасний гарнір до м’яса, риби і різних бургерам. Якщо хочеться смачної картоплі, то не обов’язково купувати її в Макдональдсі або смажити.

Картопля по-селянськи без шкірки, запечений в духовці

За пропонованим рецептом ви можете швидко приготувати відмінний гарнір до м’ясних або рибних страв. Така картопля не гірше приготованого у фритюрі. Вам потрібно тільки почистити і нарізати картоплю, змішати зі спеціями і через півгодини гарнір буде готовий.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Картопля 9 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Часник сушений 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Куркума 1 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб запекти картоплю по-селянськи в духовці, очистіть його від шкірки і промийте під проточною водою.
  2. Наріжте картоплини на брусочки приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно запеклися. Форма нарізки картоплі може бути будь-який
  3. Картопляні брусочки помістіть в окремий посуд, і посипте сіллю і сумішшю зазначених у рецепті спецій. Потім полийте картопля рослинним маслом і добре перемішайте.
  4. Деко для випічки або будь-яку іншу форму застеліть шматочком пергаментного паперу і трохи змастіть її маслом.
  5. Підготовлений картопля розкладіть на деку рівним шаром. Розігрійте духовку до 200°С.
  6. Запікайте картоплю протягом 30-40 хвилин. Він повинен покритися рум’яною апетитною скоринкою. Ваш смачний гарнір готовий.

Приємного апетиту!