Запіканка з кольорової капусти – 10 покрокових рецептів приготування

Запіканка з кольорової капусти – це поживне і корисне блюдо для вашого обіду або вечері. Смачне і апетитне частування нікого не залишить байдужим. Готуйте його з допомогою перевірених покрокових рецептів з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і близьких цікавим низькокалорійним частуванням.

Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем в духовці

Цвітна капуста є корисним овочем, тому вона повинна бути присутніми в раціоні у кожного. Зробивши з цвітної капусти запіканку з використанням сиру і яєць, можна в результаті отримати смачне і соковите блюдо для всієї родини. Сам процес приготування простий, інгредієнти доступні кожній господині.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Капуста цвітна 500 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кріп 50 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для змазування форми

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну запіканку з цвітної капусти? Насамперед необхідно розділити капусту на суцвіття цвітну.
  2. капусту Промийте, потім помістіть її в каструлю з киплячою водою. Відварювати овоч необхідно приблизно 5-7 хвилин. По готовності дістаньте капусту з води і остудіть.
  3. В одній ємності з’єднайте наступні інгредієнти – яйця, сметану, подрібнений часник і кріп. Додайте сюди ж сіль і перець.
  4. Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати.
  5. Використовуючи дрібну тертку, сир подрібніть.
  6. Промажте рослинною олією форму для запікання, потім помістіть туди цвітну капусту.
  7. Залийте капусту соусом, приготованим раніше. Зверху все присипте тертим сиром.
  8. В розігріту до 180 градусів духовку ставимо страву, випікаємо його 25 хвилин.
  9. Смачна запіканка готова!

Приємного вам апетиту!