Класична тушкована капуста на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класична тушкована капуста на сковороді – це відмінна споконвічно російська страва, яку може приготувати кожен. Капуста є суперфудом, тому її дуже корисно включати до свого щоденного раціону харчування. До того ж у нас є багато перевірених рецептів для приготування смачної тушкованої капусти. Її можна подавати як основну страву, гарнір чи закуску.

Класична тушкована капуста на сковороді

Тушкована капуста на сковороді – це страва, яка не викличе жодних труднощів. До того ж, це бюджетно і смачно. Тушковану капусту в гарячому вигляді можна подати як гарнір, а наступного дня охолоджену капусту можна подати у вигляді закуски або взагалі використовувати її у випічці.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Сіль за смаком
  • Томатная паста – 1 ст.л.
  • Зелень – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Тушкована капуста на сковороді за класичним рецептом готується дуже просто. Всі овочі очистіть і добре помийте. Капусту наріжте тонкою соломкою.

Цибулю наріжте невеликими кубиками.

Цибулю наріжте невеликими кубиками.

Обсмажте подрібнену моркву та цибулю на олії протягом 4-6 хвилин. Овочі мають стати м’якими.

Далі додайте на сковороду капустяну стружку, перемішайте і тушкуйте до готовності овочів 25-30 хвилин. Помішуйте блюдо лопаткою, щоб нічого не пригоріло.

Тушковані овочі посоліть і приправте, додайте томатну пасту. Замість пасти можна додати кетчуп. Перемішайте тушковану капусту та готуйте ще 5 хвилин.

Класична тушкована капуста готова на сковороді! Можна сміливо подавати її до столу і збирати захоплені відгуки про свої кулінарні здібності. Смачного!