Класична тушкована капуста на сковороді – це відмінна споконвічно російська страва, яку може приготувати кожен. Капуста є суперфудом, тому її дуже корисно включати до свого щоденного раціону харчування. До того ж у нас є багато перевірених рецептів для приготування смачної тушкованої капусти. Її можна подавати як основну страву, гарнір чи закуску.
Класична тушкована капуста на сковороді
Тушкована капуста на сковороді – це страва, яка не викличе жодних труднощів. До того ж, це бюджетно і смачно. Тушковану капусту в гарячому вигляді можна подати як гарнір, а наступного дня охолоджену капусту можна подати у вигляді закуски або взагалі використовувати її у випічці.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 800 гр.
- Сіль за смаком
- Томатная паста – 1 ст.л.
- Зелень – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Тушкована капуста на сковороді за класичним рецептом готується дуже просто. Всі овочі очистіть і добре помийте. Капусту наріжте тонкою соломкою.
Цибулю наріжте невеликими кубиками.
Цибулю наріжте невеликими кубиками.
Обсмажте подрібнену моркву та цибулю на олії протягом 4-6 хвилин. Овочі мають стати м’якими.
Далі додайте на сковороду капустяну стружку, перемішайте і тушкуйте до готовності овочів 25-30 хвилин. Помішуйте блюдо лопаткою, щоб нічого не пригоріло.
Тушковані овочі посоліть і приправте, додайте томатну пасту. Замість пасти можна додати кетчуп. Перемішайте тушковану капусту та готуйте ще 5 хвилин.
Класична тушкована капуста готова на сковороді! Можна сміливо подавати її до столу і збирати захоплені відгуки про свої кулінарні здібності. Смачного!