Баклажани на сковороді швидко і смачно – 10 рецептів приготування з фото покроково

Як приготувати швидко і смачно баклажани на сковороді — ми пропонуємо цілих 10 рецептів цієї відмінною овочевої закуски! Вона прикрасить ваш буденний стіл у літньо-осінній сезон, коли можна виростити або купити молоді баклажани, а також не буде зайвою і на будь-якому святковому застіллі. Для баклажанів вам знадобляться сир, часник і томати – це продукти, які частіше за інших «складають компанію» обсмажених баклажанів. Крім того, в кожному рецепті ви зустрінете і інші інгредієнти.

Баклажани на сковороді швидко і смачно – з помідорами і часником

Смажені баклажани в борошні, подаються з часником і свіжими помідорами – це одна з найпоширеніших літніх овочевих закусок. Майонез тут не є обов’язковим інгредієнтом, проте з ним закуска виходить набагато апетитніше. Крім того, майонез добре пом’якшує занадто гострий смак свіжого часнику. Томати беріть м’ясисті, а не рідкі, щоб вони не «розтеклися» по тарілці, інакше вигляд готової страви вийде не надто естетичний, що, втім, ніяк не зіпсує його приголомшливий смак!

Інгредієнти на
4 шт.

  • Баклажан 3 шт.
  • Помідори 5 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Борошно 3 ст. л. (з невеликою гіркою)
  • Майонез столовий молочний 250 гр. або за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне по смаку

Процес приготування:

  1. Щоб швидко і смачно приготувати баклажани на сковороді, підготуйте всі продукти за списком. Добре промийте овочі від пилу і бруду.
  2. Зніміть хвостики з баклажанів і наріжте їх тонкими кружечками (близько 5 мм), краще використовувати молоді баклажанчікі з дрібними насінням.
  3. Посипте кружечки сіллю і дайте їм настоятися приблизно півгодини, щоб вийшла гіркота.
  4. Промийте баклажани під проточною водою, обсушіть і обваляйте кожен кружечок в борошні.
  5. Обсмажуйте кружечки баклажанів в борошні в киплячому маслі на середньому вогні, поки вони не придбають рум’яний колір.
  6. Перевертайте гуртки на другу сторону. Кожна сторона смажиться не більше 3-4 хвилин.
  7. Обсмажені гуртки вкладайте на блюдо і змащуйте майонезом, присипаючи рубаним часником (можна часник пропустити через прес і змішати з майонезом, а потім намазувати на баклажани). Кількість часнику і майонезу регулюйте по своєму смаку.
  8. Перекладайте баклажани тонкими кружечками помідор. Дайте цьому красивому і соковитого страві настоятися хвилин 15-20 і подавайте до столу.
  9. Зверху можна прикрасити гілочками петрушки.

Приємного апетиту!