Піджарка зі свинини – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Для приготування ніжною і неймовірно смачною піджарки з свинячого м’яса, потрібно мінімум інгредієнтів і зусиль, і максимум насолоди! Адже це справді російська обід, який додасть Вам відчуття насичення на довгі-довгі години, а також наділить вас величезною кількістю енергії. А для того, щоб урізноманітнити це блюдо, достатньо правильно розставити акценти і тушкувати м’ясо з овочами або томатну пасту, готувати в сковороді або ж в мультиварці.

Піджарка зі свинини з підливою на сковороді

Коли потрібно швидко, смачно і соковито – однозначно готуємо піджарку з свинини в пікантній підливці на основі ріпчастої цибулі з мінімальним додаванням спецій. Таке м’ясне блюдо чудово поєднується з різноманітними гарнірами, але особливо з крупами і відвареною молодою картоплею.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Свиняча грудинка 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Олія соняшникова 20 мл
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Піджарку з свинини з підливою на сковороді приготувати дуже просто. М’ясо нарізаємо шматочками бажаного розміру.
  2. Ріпчаста цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо досить товстими півкільцями.
  3. На розігрітій олії обсмажуємо свинину до рум’яності.
  4. До золотистого м’яса засипаємо цибульні півкільця, перемішуємо і продовжуємо смажити.
  5. При періодичному помішуванні готуємо компоненти ще кілька хвилин, до м’якості цибулі.
  6. Коли овочі потемніють, накриваємо сковороду кришкою, додаємо приправи і тушкуємо до готовності свинини близько 10 хвилин на повільному вогні.
  7. Золотисту піджарку з цибулевої підливою подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Як приготувати піджарку з свинини з цибулею на сковороді?

Що може бути смачніше і ароматні, ніж свиняча грудинка, обсмажена до хрусткої скоринки з додаванням великої кількості ріпчастої цибулі, який надає страві особливу пікантність і соковитість? А готувати таке блюдо дуже просто і швидко, достатньо всього лише провести близько півгодини на кухні.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Грудинка свиняча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину нарізаємо шматочками приблизно однакового розміру для рівномірного обсмаження.

Крок 2. У сковороді розігріваємо трохи олії, викладаємо м’ясо, а поверх нього – очищений від лушпиння та порізану півкільцями цибулю. Не перемішуючи готуємо до легкої рум’яності грудинки.

Крок 3. Через пару хвилин перемішуємо компоненти і доводимо цибулю до м’якості та легкого золотавості. Паралельно ставимо закипати чайник.

Крок 4. Заливаємо крутим окропом вміст сковороди, прикриваємо кришкою і продовжуємо готувати на сильному полум’я.

Крок 5. До моменту, коли рідина повністю википить – знімаємо кришку і даємо свинини з цибулею підсмажитися, після знову заливаємо окропом і повторюємо маніпуляцію ще 2-3 рази до повної готовності. Під час останнього додавання води – солимо, приправляємо за своїм смаком, а також додаємо лаврушку.

Крок 6. Завдяки довгому томління на сильному вогні, цибульні півкільця повністю розчиняються в м’ясному соку і утворюють неймовірно смачну підливку. Приємного апетиту!

Піджарка з цибулею і морквою, як у радянській їдальні

Ніжне і дуже соковите м’ясо з овочами – це дуже просте і швидке рішення для вечері або обіду, яке, напевно, сподобається всім членам вашої родини, що й не дивно, адже шматочки свинини, потушенные з цибулею і морквою – це ситне гаряче блюдо, добре поєднується з будь-яким гарніром.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Свинина – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Вода кип’ячена – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти: охолоджене м’ясо промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, овочі очищаємо від шкірки.

Крок 2. Нарізаємо овочі: цибулю – дрібними шматочками, моркву тремо на тертці або ріжемо тонкою соломкою.

Крок 3. Вимиту свинину рубаємо кубиками середнього розміру.

Крок 4. У сковороді розігріваємо кілька ложок олії і засипаємо подрібнені овочі, при періодичному помішуванні, смажимо до м’якості і легкої рум’яності.

Крок 5. До пассерованному цибулі і моркви відправляємо м’ясні кубики.

Крок 6. Перемішуємо і продовжуємо обжарку до того моменту, поки свинина не змінить свій колір.

Крок 7. Також в сковорідку додаємо очищений подрібнений часник, лаврушку, сіль і перець за смаком.

Крок 8. Всі компоненти заливаємо 150 мл гарячої кип’яченої води.

Крок 9. Тушкуємо м’ясо з овочами на помірному вогні протягом 20-25 хвилин до випаровування вологи.

Крок 10. Ароматна піджарка, як у їдальні, готова. Приємного апетиту!

Піджарка зі свинини з підливкою з томатної пасти

Маючи під рукою такі прості і доступні продукти, як свинина, цибуля, томатна паста і спеції – готуємо ситне гаряче блюдо – піджарку. Таку страву відрізняється своїми прекрасними смаковими характеристиками, завдяки гасіння в томатній пасті і правильно підібраних спеціях.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4-5 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Грудинку ріжемо шматочками невеликого розміру.

Крок 2. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями середньої товщини.

Крок 3. У сковороді розігріваємо олію і смажимо м’ясо на помірному вогні близько 20 хвилин.

Крок 4. Після закінчення цього часу об’єднуємо свинину з цибулею, перемішуємо і додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком – продовжуємо підготовку.

Крок 5. За кілька хвилин до готовності грудинки, додаємо до інгредієнтів в сковороді томатну пасту, добре розмішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

Крок 6. Апетитна золотиста піджарка готова до подачі.

Крок 7. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну піджарку з свинини в мультиварці?

Будь-яка готування в диво печі – мультиварці, скорочує час і зусилля, витрачені господинею і приготування піджарки з соковитого свинячого м’яса – не виняток. Достатньо лише підготувати (нарізати) продукти, засипати в чашу і почекати, поки всі інгредієнти потушатся у власному соку і просочаться ароматами один одного.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Соус томатний – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Спеції для свинини – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо овочі: часник очищаємо і пропускаємо через прес, цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо шматочками, моркву очищаємо і нарізаємо соломкою.

Крок 2. У чашу мультиварки розігріваємо масло й обсмажуємо овочі близько 8-10 хвилин при режимі «Смаження».

Крок 3. В цей час свинину промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і ріжемо кубиками приблизно однакового розміру.

Крок 4. Пасеровані овочі кладемо м’ясо і обсмажуємо все разом до легкої рум’яності.

Крок 5. До золотистим інгредієнтів додаємо улюблені спеції, сіль, перець і трохи томатного соусу – перемішуємо і заливаємо водою так, щоб рідина покривала всі продукти. Готуємо на програмі «Гасіння» протягом 40-45 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу розкладаємо блюдо разом з підливкою з порційним піали і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування піджарки з грибами

Поєднання соковитого свинячого м’яса і грибів – це безпрограшний варіант, який чудово підходить до різних гарнірів, починаючи крупами і закінчуючи овочами на грилі або на пару. Така страва ідеально підходить для того, щоб нагодувати всю сім’ю, адже воно надає дорослим і дітям довгий відчуття ситості.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Вода – 400 мл
  • Печериці – 250-300 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 2. Печериці ретельно промиваємо, даємо час обсохнути і розрізаємо на дві або чотири частини.

Крок 3. Червону цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо.

Крок 4. М’ясні шматочки обсмажуємо на олії до зміни кольору, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 5. До посвітлілою свинині закидаємо гриби і червоний лук – перемішуємо і тушкуємо на помірному вогні до випаровування рідини.

Крок 6. Заливаємо вміст сковороди водою і вершками, при необхідності досолює і скроплюємо лимонним соком, підсипаємо з пакету трохи борошна для загустіння – ретельно розмішуємо до однорідності підливи.

Крок 7. Тушкуємо всі компоненти разом 15-20 хвилин перед подачею щедро посипаємо мелконарубленной петрушкою. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт свинячий піджарки з картоплею

Готуємо просте, але в той же час неймовірно смачне блюдо для всієї родини з таких простих компонентів, як картопля, свинина, сезонні овочі і трохи томатної пасти. Таке комплексне страва готується всього лише за 1 годину в мультиварці.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Свинина – 450 гр.
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Масло соняшникове – 60 мл
  • Вода – 1,5 склянки
  • Базилік свіжий – 1 гілочка.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями.

Крок 2. Свинину зачищаємо від плівок і прожилок, ріжемо кубиками.

Крок 3. У чашу мультиварки розігріваємо 60 мл соняшникової олії і обсмажуємо м’ясо 13 хвилин при включеній програмі «Випічка» під кришкою.

Крок 4. Після закінчення часу, змішуємо м’ясо з овочами і смажимо ще близько 3 хвилин.

Крок 5. Після, додаємо пасту з томатів, ретельно розмішуємо і вимикаємо режим «Випічка».

Крок 6. Очищену картоплю нарізаємо великими кубиками і пересипаємо до решти інгредієнтів.

Крок 7. Приправляємо продукти подрібненим базиліком і сіллю, заливаємо 1,5 склянками води.

Крок 8. Запускаємо програму «Гасіння» і готуємо не менше однієї години під кришкою (час може змінюватись в більшу або меншу сторону в залежності від сорту картоплі та якості м’яса).

Крок 9. Ароматна піджарка з овочами і молодою картоплею готова до подачі. Приємного апетиту!

Соковита піджарка зі свинини з овочами на сковороді

Коли потрібно швидко, смачно і дуже соковито – готуємо м’ясну піджарку разом з сезонними осінніми овочами на сковороді. Таке блюдо чудово підходить для сімейного недільного обіду!

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Баклажани – 370 гр.
  • Перець болгарський – 230 гр.
  • Помідори – 450 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ст. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промите і обсушенное м’ясо нарізаємо слайсами товщиною трохи більше одного сантиметра, а потім ріжемо брусочками. Посипаємо сіллю, перцем – перемішуємо і поки прибираємо в бік.

Крок 2. Баклажани і солодкий перець очищаємо і ріжемо соломкою.

Крок 3. З помідорів знімаємо шкірку і натираємо на дрібній тертці, очищений від лушпиння цибулю нарізаємо тонкими пір’ям.

Крок 4. На сильному вогні розігріваємо сковорідку з олією і «обпалюємо» м’ясо до легкої рум’яності, після засипаємо цибулю, зменшуємо полум’я і тушкуємо, періодично помішуючи до напівпрозорості овочів.

Крок 5. Далі, відправляємо до свинини баклажани, і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Заливаємо вміст сковороди саморобним соусом з помідорів, приправляємо сіллю, лаврушкой і перцем, перемішуємо і готуємо 10-15 хвилин.

Крок 7. Після закінчення часу додаємо подрібнений часник і болгарський перець – вимішуємо і тушкуємо на повільному вогні до готовності (займає цей процес близько 10 хвилин). Приємного апетиту!