Тефтелі з рисом – 10 рецептів з підливою на сковороді в духовці з покроковими фото

Тефтелі з фаршу або як їх називають ще «м’ясні їжачки» дуже ситне і смачне блюдо, що й не дивно, адже кульки з додаванням невеликої кількості рису подаються до столу, як правило, в різних підливах, наприклад: вершковою або томатної. А м’ясо для їх приготування можна використовувати будь, птах теж не є винятком. А в поєднанні з відвареною молодою картоплею або гречкою – це страва стає повноцінним обідом або вечерею для всієї родини, яке ідеально підходить для різноманітності звичного раціону.

Тефтелі з рисом в томатній підливці на сковороді

найсмачніше і всіма улюблене м’ясне додаток до спагетті – це, звичайно ж, ароматні тефтелі з фаршу з рисом, тушковані в ароматному соусі з томатної пасти, сметани і засмажки з овочів. Така страва готується дуже просто і швидко, а результатом ви напевно будете задоволені!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Рис білий ½ склянки
  • Свинячий фарш 300 гр.
  • Яловичий фарш 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Морква 2 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Лавровий лист мелений ½ ч. л.
  • Спеції для м’яса ½ ч. л.
  • Мускатний горіх мелений ¼ ч. л.
  • Сметана 100 мл
  • Томатна паста 100 мл
  • Вода 300 мл
  • Кріп ½ пучка
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Тефтелі з рисом в підливці на сковороді готуються дуже просто. Півсклянки рису відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, після відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини.
  2. Одну цибулину і кілька зубків часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
  3. У глибокому посуді змішуємо два види фаршу і рис.
  4. Туди ж відправляємо яйце і натерті овочі – перемішуємо.
  5. Підсипаємо приправи, сіль і чорний мелений перець за смаком і ще раз розмішуємо.
  6. Вологими руками формуємо невеличкі кульки, розміром приблизно з волоський горіх, і обсмажуємо на краплі олії до рум’яності.
  7. Перевертаємо тефтелі лопаткою і смажимо з іншого боку.
  8. Знімаємо м’ясні кульки з вогню.
  9. Тим часом очищену моркву натираємо на тертці, а ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками.
  10. Пасеруємо овочі до м’якості на рослинному маслі.
  11. Коли цибуля та морква почнуть підрум’янюватися – додаємо в сковороду сметану, томатну пасту і сіль з перцем за смаком. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
  12. У киплячу підливку укладаємо тефтелі і засипаємо півпучка дрібно нарубаного кропу.
  13. Доводимо страву до готовності на мінімальному вогні під кришкою. На це піде близько 20 хвилин. Приємного апетиту!