Хінкалі — це апетитне і ситне блюдо грузинської кухні з великою кількістю м’яса і аромат бульйону всередині. Це своєрідна східна інтерпретація російських пельменів. У статті ви знайдете 8 різноманітних рецептів приготування хінкалі в домашніх умовах.
Класичні хінкалі по-грузинськи в домашніх умовах
Класичний рецепт приготування відомих грузинських хінкалі. Це блюдо зігріє, наситить і додасть сил на цілий день, його можна подати на обід або вечерю.
Інгредієнти на
8 порц.
- Борошно пшеничне 850 гр.
- Вода 500 мл
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 50 мл
- Фарш 700 гр.
- Зіра за смаком
- Кінза за смаком
- Суміш перців за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати класичні хінкалі по-грузинськи в домашніх умовах? Спочатку необхідно замісити тісто. У миску влити 500 мл окропу.
- Додайте чайну ложку солі і рослинне масло, перемішайте.
- Після цього, частинами всипте просіяне борошно. Почніть перемішувати інгредієнти віночком.
- Потім викладіть тісто на просыпанный борошном стіл і 10 хвилин вимішуйте його руками. Готове тісто загорнути в харчову плівку і приберіть на півгодини в холодильник.
- цибуля наріжте дуже дрібними кубиками. Цибулю додайте до фаршу.
- Також всипте зіру і суміш перців, подрібнену кінзу, сіль за смаком.
- Влийте в миску з фаршем 200 мілілітрів води і добре перемішайте.
- Тісто ще раз обімніть руками і зробіть з нього заготовки у вигляді джгутів.
- Потім тісто наріжте невеликими шматочками.
- Кожен шматок тіста розкачайте в тонкий коло.
- На тісто викладіть приблизно столову ложку м’ясної начинки.
- Краї тіста зберіть в центрі і добре скріпіть їх.
- У вас вийдуть заготовки у формі пакунків.
- У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, додайте сіль за смаком і викладіть заготовки. Варіть класичні хінкалі 5 хвилин після спливання.
- Подавайте хінкалі за класичним рецептом в гарячому вигляді з соусами і зеленню за смаком.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні хінкалі з фаршем і цибулею?
Хінкалі з м’ясом – шалено смачне національне грузинське блюдо. Головна принадність цієї страви полягає в тому, що згортки майже наполовину наповнені пахучим м’ясним бульйоном.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Бульйон м’ясний – 1 склянка
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У фарш додайте сіль, мелений перець і подрібнену цибулю, перемішайте. Потроху вливайте бульйон і перемішуйте. В результаті, фарш повинен стати густим і липким.
2. В окрему миску просійте борошно, зробіть у ній поглиблення і влийте воду.
3. У склянку розбийте яйце, збийте його віночком і додати в миску до борошні, змішайте.
4. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним і не перестане липнути до рук. Залиште тісто на півгодини «відпочивати».
5. Після цього тісто тонко розкачати, виріжте кружечки діаметром 10 сантиметрів.
6. На кожен гурток покладіть м’ясну начинку. Потім акуратно зберіть краю в центр так, щоб сформувалися складки.
7. У отриманих кульків добре закріпіть хвостики, потім верхівки зріжте ножем.
8. Хінкалі варіть 5-6 хвилин після спливання. Подавайте хінкалі в гарячому вигляді, посипавши меленим перцем.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування хінкалі з м’ясом і картоплею
Хінкалі з м’ясом і картоплею вирішать питання з ситним обідом або вечерею. До того ж, зліпити хінкалі можна у великій кількості і заготовити їх про запас. Ліпити їх нескладно й цікаво.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Вода – 230 мл
- Борошно – 2 склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Яловичина – 600 гр.
- Картопля – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Кінза – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте половину чайної ложки солі і розбийте яйце.
2. Далі влийте 100-130 мл дуже холодної води і почніть замішувати тісто.
3. Коли тісто стане досить густим, вимішуйте його руками 5-7 хвилин, потім приберіть його на 10 хвилин в морозилку.
4. Яловичину і картоплю прокрутіть через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте, покладіть інгредієнти в миску.
5. Також додайте подрібнену кінзу, сіль і мелений перець, добре перемішайте.
6. Потім влийте 100 мілілітрів води і ще раз вимісити фарш.
7. Тісто розділіть на частини, скачайте з них джгути, кожен розрізати на рівні частини.
8. Тісто розкачайте в тонкі круглі коржі. На кожну покладіть приблизно по столовій ложці начинки.
9. Зберіть тісто навколо м’ясної начинки, формуючи складки і добре защепніть його в центрі.
10. Варіть хінкалі в окропі 5-7 хвилин після спливання.
11. Подавайте хінкалі на стіл у гарячому вигляді, зі свіжою зеленню і меленим перцем.
Приємного апетиту!
Як смачно і просто приготувати домашні хінкалі з грибами?
Хінкалі – традиційне грузинське блюдо, яке збирає за столом всіх рідних і близьких людей. Хоч начинка з грибів не є класичною, але заслуговує уваги і особливо популярна під час посту.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гриби – 200 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Борошно – 200 гр.
- Вода – 70-100 мл
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте сіль і влийте воду. Вимішуйте тісто 7-10 хвилин, поки воно не стане м’яким і однорідним. Залиште тісто на 10 хвилин в морозилці.
2. Гриби наріжте невеликими кубиками.
3. Обсмажте гриби на рослинній олії до золотистого кольору, додайте сіль і спеції.
4. Тісто тонко розкачайте, за допомогою форми виріжте круглі заготовки діаметром 10-12 сантиметрів. На кожен гурток тесту покладіть трохи грибної начинки. Краї тіста зберіть по колу і добре скріпіть, у вас вийдуть пухкі кульки з начинкою.
5. Варіть хінкалі в підсоленій воді, поки вони не спливуть. Подавайте їх в гарячому вигляді з вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Хінкалі з сиром сулугуні
Хінкалі і сулугуні – яскраві представники грузинкою кухні, слава про яких вже давно розлетілася по всьому світу. Ми пропонуємо їх об’єднати. Сир сулугуні має приємний вершковий смак у міру солоний, що робить його ідеальною начинкою для хінкалі.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сулугуні – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Жовток курячий – 1 шт.
- Зелень – 20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 140 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно, у центрі зробіть поглиблення, в нього розбийте яйце, влийте воду і всипте сіль. Замісіть тісто.
2. Сир і охолоджене масло натріть на крупній тертці. Зелень дрібно порубаєте ножем. Змішайте інгредієнти. В начинку додайте жовток і добре перемішайте.
3. Тісто розділіть на кілька рівних частин, розкачайте їх в тонкі кухлі.
4. На тісто викладіть сирну начинку, краї тіста защепніть, закладаючи складочки і добре притискаючи їх один до одного.
5. Кожну заготовку підніміть за хвостик, щоб вони отвисли.
6. Відваріть хінкалі в підсоленій воді. Час варіння приблизно 10-12 хвилин від моменту закипання. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і простий рецепт хінкалі з куркою
Любите кулінарні експерименти і дивуєте своїх рідних смачними стравами, тоді цей рецепт точно повинен потрапити у вашу настільну кулінарну книгу. Хінкалі з куркою – соковите і смачне блюдо, яке підкорить вас своєю ніжністю.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Вода – 150 мл
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Фарш курячий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Кінза сушена – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку замісіть тісто. У миску просійте борошно, додайте сіль, влийте воду і замісіть однорідне тісто. Дайте йому відпочити 15-20 хвилин.
2. У курячий фарш додайте сіль, подрібнений ріпчаста цибуля, коріандр і кінзу, перемішайте.
3. Тісто розділіть на невеликі частини, тонко розкачайте їх. На тісто викладіть м’ясну начинку і скріпіть краю по колу, щоб у вас вийшли заготовки у формі пакунків.
4. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль за смаком. Викладіть заготовки в киплячу воду і варіть їх 5-7 хвилин після спливання.
5. Подавайте хінкалі з куркою, в гарячому вигляді, з соусами по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковиті хінкалі з яловичиною та свининою?
Ситні, соковиті, ароматні хінкалі нікого не залишать байдужими, і вам захочеться їсти їх знову і знову. Як приготувати правильні грузинські хінкалі з яловичиною та свининою в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Окріп – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для начинки:
- Фарш яловичий – 400 гр.
- Фарш свинячий – 400 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Тархун – 20 гр.
- Кінза – 20 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно разом з сіллю, додайте яйця і змішайте інгредієнти. Потім зробіть поглиблення і влийте окріп. Так як тісто буде дуже гарячим, почніть замішувати його ложкою або лопаткою.
2. Після того, як більша частина тесту схопиться, додайте рослинне масло і остаточно вимісіть тісто.
3. Готове тісто укрийте чистим рушником і залиште на 40 хвилин.
4. Ріпчасту цибулю і зелень подрібніть в блендері, додайте отриману масу до фаршу. Також додайте сіль і тархун, ще раз добре перемішайте фарш. Тісто тонко розкачати, виріжте кухлі по 10-12 сантиметрів в діаметрі. На кожен покладіть по столовій ложці фаршу.
5. Зліпіть хінкалі. Підніміть краї тіста по колу, формуйте невеликі складки і скрепляйте їх один з одним. Коли тісто буде зібрано, прокрутіть його по колу, щоб вийшов невеликий хвостик.
6. Занадто довгі хвостики рівно обріжте ножем.
7. Варіть хінкалі в підсоленій воді. Подавайте їх у гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Хінкалі з бараниною в домашніх умовах
За всіма традиціями, хінкалі готують з начинкою з м’якоті баранини. Хінкалі можна зварити або приготувати на пару. Подавати краще за все з гострою аджикою або сметанковими соусами.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Молоко – 200 мл
- Борошно – 400 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Баранина – 400 гр.
- Аджика – 2 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте яйце і сіль, перемішайте. Потім влийте молоко і замісіть тісто. Прикрийте його рушником і дайте відпочити, поки займіться начинкою.
2. Баранину разом з цибулею прокрутіть через м’ясорубку, додайте у фарш аджику, спеції і сіль. Влийте воду і добре перемішайте фарш, він повинен вийти густим і липким.
3. Тісто розділіть на кілька частин, тонко розкачайте їх. Виріжте круглі заготовки для хінкалі діаметром 10-12 сантиметрів.
4. На гуртки покладіть фарш. Краї тісто збирайте по колу невеликими складками і добре скріпіть їх. Хвостики акуратно зріжте.
5. Хінкалі можна зварити в підсоленій воді, на це піде 7-9 хвилин від закипання. Також можна запекти їх на пару протягом 20-30 хвилин. Подавайте хінкалі в гарячому вигляді з зеленню і соусами по своєму смаку.
Приємного апетиту!