Курячі відбивні в духовці

Біле куряче м’ясо подобається всім своїм смаком, легкістю і корисними властивостями. Крім того, його дуже просто готувати. Існує величезна кількість різних рецептів. У цій статті, наприклад, зібрані 9 відмінних рецептів відбивних з курячого м’яса, запечених в духовці.

Курячі відбивні з сиром і помідорами в духовці

Це самий популярний спосіб приготування курячих відбивних в духовці. У компанії з помідорами і сиром, м’ясо виходить неймовірно ніжним і ароматним. Після цих відбивних ви повністю зміните своє уявлення про смак курячого м’яса.

Інгредієнти на
11 порц.

  • Куряча грудка 500 гр.
  • Майонез столовий молочний 100 мл
  • Сіль 3 гр.
  • Помідор 3 шт.
  • Олія соняшникова 30 мл
  • Суміш перців за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячі відбивні в духовці? З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, дрібно наріжте його і залийте окропом на 5-10 хвилин, щоб позбутися гіркоти.
  2. Курячу грудку вимити проточною водою, промокніть від зайвої вологи і наріжте поперек волокон. Потім кожен шматочок відбийте кухонним молотком.
  3. Помідори помийте і наріжте тонкими кружечками.
  4. Сир натріть на крупній тертці.
  5. Деко застеліть пергаментом, змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому м’ясо, посоліть і приправте його. На кожну відбивну покладіть трохи ріпчастої цибулі.
  6. Далі розкладіть кружечки помідорів, нанесіть поверх них тонкий шар майонезу.
  7. Посипте заготовки тертим сиром. Помістіть деко в духовку, розігріту до 180 градусів.
  8. За 25 хвилин у вас на столі будуть ароматні і апетитні курячі відбивні з помідорами і сиром.

Як запекти курячі відбивні з грибами в духовці?

Хочемо запропонувати вам рецепт смачних курячих відбивних з грибами, запечених в духовці. Хоч бюджет у страви маленький, але виглядає воно гідно і апетитно, його можна навіть подати в якості гарячого до святкового столу.

Час готування: 60

Час приготування: 35 хв

Порцій – 6

Склад:

  • М’ясо куряче – 700 гр.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 100 мл
  • Сир напівтвердий – 150 гр.
  • Масло рослинне – для змазування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть куряче філе, обмийте його під міцною водою і промокніть паперовими рушниками. Потім м’ясо наріжте пластинами. Кожен шматочок відбийте кухонним молотком.

Крок 2. М’ясо посоліть і приправте, залиште на 10-15 хвилин. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього відбивні, змастіть їх майонезом і розкладіть по них нарізану ріпчасту цибулю.

Крок 3. Печериці наріжте скибочками, розкладіть гриби по м’ясу.

Крок 4. Зверху посипте заготовки тертим сиром.

Крок 5. Запікайте відбивні в духовці при 190 градусах 30 хвилин. З сиру виходить апетитна рум’яна шапочка, а цибулю та гриби дають страві неповторний аромат.

Соковиті відбивні з курячого філе з ананасами

Соковита, поживна відбивна в поєднанні з гарніром з вареного рису і овочів – ідеальне блюдо для обіду. Ми розповімо, як запекти курячі відбивні з консервованим ананасом в духовці.

Час приготування: 50

Час приготування: 25 хв

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 550-600 гр.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Сир напівтвердий – 200 гр.
  • Ананаси консервовані – 200-250 гр.
  • Майонез або сметана – 2-3 ст. л.
  • Масло соняшникове – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожене філе куряче обмийте, промокніть паперовими рушниками і розріжте на 6 рівних частин. Накрийте м’ясо плівкою і відбийте кухонним молотком.

Крок 2. Натріть відбивні сіллю і спеціями.

Крок 3. Швидко обсмажте відбивні на рослинній олії з обох сторін.

Крок 4. Деко застелити фольгою, промажте її невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на деко відбивні, змастіть їх майонезом або сметаною. По м’ясу розкладіть шматочки консервованих ананасів.

Крок 5. Натріть сир на крупній тертці. Щедро посипте заготовки сиром.

Крок 6. Запікайте відбивні в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Подавайте курячі відбивні в гарячому вигляді з гарніром за вашим смаком.

Простий рецепт курячих відбивних з картоплею в духовці

Страва з розряду швидко, смачно і красиво. Картоплю і куряче м’ясо відмінно поєднуються один з одним і, крім того, їх дуже просто готувати. Пропонуємо вашій увазі черговий рецепт запеченої картоплі з курячими відбивними.

Час готування: 85

Час приготування: 25 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Філе куряче – 1 кг
  • Масло рослинне – 50-100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сметана 15 % – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження і змазування дека.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть від шкірки і наріжте часточками, вони повинні бути тонкими, щоб добре пропектися. Жаростійку форму відповідного розміру змастіть рослинним маслом і викладіть в неї картоплю.Крок 2. Картопля посипте сіллю і спеціями, перемішайте.

Крок 3. Куряче філе наріжте пластинками по 1 сантиметру шириною, відбийте їх кухонним молотком, посоліть і приправте. Викладіть м’ясо поверх картопляного шару.

Крок 4. Печериці наріжте скибочками, обсмажте на сковороді до рум’яного кольору. Викладіть гриби на курячі відбивні, зверху рівномірно розподіліть сметану.

Крок 5. Сир натріть на тертці з середніми або великими отворами і посипте їм заготовку.Крок 6. Випікайте страву в духовці при 200 градусах 60 хвилин. Курячі відбивні, запечені з картоплею, подавайте порційно, прикрасивши порізаною зеленню.

Відбивні з курячого філе під шубою в духовці

Куряча грудка нерідко виходить дуже сухою, якщо готувати її без якихось додаткових інгредієнтів. Є одне вірне рішення для смачних відбивних з курячого м’яса – це запекти їх під шубою з овочів та сиру.

Час приготування: 55

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1,5 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Майонез – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рослинне масло – для змазування дека.

Для соусу:

  • Сир – 120 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вершки – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе помийте і висушіть паперовими рушниками.

Крок 2. Наріжте м’ясо пластинками поперек волокон по 1-1,5 см шириною.

Крок 3. Кожен шматочок м’яса відбийте кухонним молотком з обох сторін.

Крок 4. Отримані відбивні натріть сіллю і меленим перцем.

Крок 5. Складіть м’ясо в миску, додайте подрібнений часник, гірчицю, майонез, перемішайте і залиште на 5 хвилин.

Крок 6. Тепер приготуйте сирний соус. У мисці змішайте тертий сир, яйце і вершки.

Крок 7. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього відбивні.

Крок 8. Помідори наріжте тонкими скибочками, розкладіть їх поверх відбивних.

Крок 9. Далі покладіть кільця ріпчастої цибулі.

Крок 10. Полийте відбивні сирним соусом і відправте в духовку, розігріту до 220 градусів на 30 хвилин.

Крок 11. Курячі відбивні покриються апетитною рум’яною скоринкою, вберуть в себе соки помідорів і у вас вийде смачне і соковите блюдо.

Відбивні з курячого філе в клярі в духовці

Рецептів приготування курячих відбивних настільки багато, що кожен раз можна готувати новий варіант страви. Запікається куряче м’ясо дуже швидко, а кляр дозволяє зберегти натуральні соки м’яса всередині.

Час приготування: 50

Час приготування: 35 хв

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 2-3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Філе куряче – 700 гр.
  • Сметана 15-20 % – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 4-5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Біле м’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте на 6 рівних пластинок. Кожен шматочок відбийте кухонним молотком.

Крок 2. Приготуйте кляр. У миску просіяти борошно, розбийте яйце, викладіть сметану, посоліть і приправте за смаком. Збийте інгредієнти до однорідного стану.

Крок 3. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Кожну відбивну вмочіть в кляр і обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін, але не доводите до готовності.

Крок 4. Викладіть відбивні в жароміцну форму. Духовку розігрійте до 180 градусів і запікайте в ній курячі відбивні 15 хвилин.

Крок 5. Подавайте відбивні в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.

Курячі відбивні в панірувальних сухарях в духовці

Ще один спосіб приготувати смачні курячі відбивні в духовці. Таке блюдо більше підійде для повсякденного меню, воно просте, але поживне. Його можна подати з овочевим салатом або гарніром з картоплі, рису або інших каш.

Час готування: 125

Час приготування: 25 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Для маринаду:

  • Майонез – 50 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для панірування:

  • Батон – 5 скибок.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе помийте, наріжте пластинками і відбийте кухонним молотком.

Крок 2. Відбивні складіть в миску, додайте подрібнений часник, майонез, сіль і мелений перець, перемішайте. Надішліть м’ясо в холодильник для маринування на годину.

Крок 3. Підготуйте панірування. Батон підсушіть в духовці, потім за допомогою блендера подрібніть його в дрібну крихту.

Крок 4. Курячі відбивні обваляйте в паніровці з обох сторін.

Крок 5. Деко застеліть пергаментом, змажте її рослинною олією. Викладіть на нього відбивні. Запікайте відбивні в духовці при 190 градусах 40 хвилин.

Крок 6. Подавайте курячі відбивні в паніровці з гарніром з овочів або каш.

Ніжні курячі відбивні з цибулею в духовці

Курячі відбивні з цибулею – доступне в усіх відношеннях блюдо. Воно недороге, легка в приготуванні і здатне досхочу нагодувати всю сім’ю. Саме завдяки луку, м’ясо в духовці під час запікання не пересихає.

Час готування: 65

Час приготування: 30 хв

Порцій – 3-4

Склад:

  • Філе куряче – 600-800 гр.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Сир – 150-160 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 50-60 мл
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе розморозьте, промийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте на кілька рівних пластинок. Кожен шматочок м’яса відбийте молоточком з обох сторін.Крок 2. Деко змастіть соняшниковою олією, викладіть на нього відбивні, посоліть і приправте їх по смаку. Залиште м’ясо на 10-15 хвилин, щоб воно просочилося спеціями.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Розкладіть його по м’ясу.

Крок 4. Потім змастіть заготовки майонезом і посипте тертим сиром.

Крок 5. Духовку заздалегідь розігрійте до 190 градусів. Надішліть лист з курячими відбивними в духовку на 25-30 хвилин. Подавайте відбивні в гарячому вигляді з будь-яким гарніром або соусом.

Курячі відбивні з помідорами, грибами і сиром

Курячі відбивні з помідорами, грибами і сиром – оригінальне рішення для вечері. Блюдо запікається в духовці і виходить дуже соковитим і ароматним. Якщо ви не хочете перевантажувати шлунок, то його можна подавати без гарніру, воно має гармонійний смак і є самодостатнім.

Час готування: 70

Час приготування: 30 хв

Порцій – 5

Склад:

  • Грудка куряча – 600 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Печериці консервовані – 1 банку.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Майонез – 150 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. М’ясо помийте і висушіть. Овочі та зелень також помийте. Цибулю і часник очистіть від лушпиння.

Крок 2. У мисці змішайте рубану зелень, майонез і гриби.

Крок 3. Часник пропустіть через прес, сир натріть на тертці. Половину сиру і часник також викладіть в миску, перемішайте.

Крок 4. Курячу грудку нарізати на пластинки по 1,5-2 см шириною.

Крок 5. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і відбийте його кухонним молотком.

Крок 6. Відбивні натріть сіллю і перцем з обох сторін.

Крок 7. Цибулину наріжте півкільцями.

Крок 8. Помідори наріжте кружечками.

Крок 9. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї м’ясо, зверху розкладіть ріпчасту цибулю.

Крок 10. Потім викладіть майонезно-сирну суміш і скибочки помідорів.

Крок 11. Посипте заготовки залишилися сиром.

Крок 12. Запікайте відбивні в духовці при 180 градусах 40 хвилин до рум’яної скоринки.Крок 13. Страва виглядає апетитно і красиво, подавайте до столу в гарячому вигляді.