Яловичі ребра – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Яловичі ребра – дуже смачний, поживний і яскравий продукт для вашого домашнього або святкового столу. Апетитні реберця можна подавати з соусами, соліннями, свіжими овочами та гарнірами за смаком. Для приготування яловичих ребер в домашніх умовах рекомендуємо скористатися нашою кулінарної підбіркою з десяти покрокових рецептів. Порадуйте себе і близьких!

Яловичі реберця, запечені у фользі

Яловичі реберця, запечені у фользі – це дуже соковите, яскраве за смаком і поживну страву. Таке м’ясне частування можна подавати до вечері, святкового столу. Доповнюють реберця зазвичай овочевими гарнірами, соліннями і соусами за смаком. Обов’язково беріть на замітку!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичі ребра 1 кг
  • Прованські трави 2 ст. л.
  • Часник сушений 2 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Яловичі ребра добре промиваємо. Відміряємо вказану кількість спецій.
  2. Підготовлені ребра добре натираємо сіллю і чорним меленим перцем.
  3. У невеликій мисці рослинна олія перемішуємо з часниковим порошком і прованськими травами.
  4. Обмазуємо підготовленої ароматною сумішшю яловича ребра.
  5. Загортаємо заготовку у фольгу і кладемо в холодильник на дві години.
  6. Далі частування запікаємо 2,5 години при температурі 200 градусів. В кінці готування розкриваємо фольгу і даємо скоринці трохи підрум’янитися.
  7. Яловичі реберця, запечені у фользі, готові. Подавайте до столу з соусом до смаку і пригощайтеся!

Яловичі ребра з картоплею в духовці

Яловичі ребра з картоплею в духовці – яскраве блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Таке частування вийде неймовірно поживним, соковитим і яскравим смаком. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 0,7 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців мелених – за смаком.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичі ребра добре промиваємо під водою, ріжемо на порційні шматочки і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Після продукт кладемо в глибоку миску, посипаємо сіллю і спеціями. Залишаємо на 15 хвилин.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю. Після ріжемо його брусочками. Солимо і теж посипаємо спеціями.

Крок 3. Акуратно перемішуємо картоплю з сіллю і спеціями.

Крок 4. Форму для запікання обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо сюди шматочки очищеної моркви і цибулі.

Крок 5. Далі викладаємо шар з підготовленого картоплі.

Крок 6. Посипаємо овочі подрібненим часником.

Крок 7. Викладаємо ребра в спеціях. Відправляємо страву на півтори години в розігріту до 180 градусів духовку. За бажанням, можна доповнити подрібненою зеленню.

Крок 8. Яловичі ребра з картоплею в духовці готові. Подавайте до столу!

Яловичі реберця, запечені в рукаві

Яловичі реберця, запечені в рукаві, виходять неймовірно м’якими і соковитими. М’ясо буде легко і апетитно відходити від кісточок. Відмінна кулінарна ідея для сімейної вечері або приходу гостей. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 1 кг
  • Мед – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Соус чилі – 1 ч. л.
  • Трави сушені – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичі ребра розрізаємо на порційні шматки, промиваємо їх під водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.

Крок 2. У глибоку тарілку відправляємо соєвий соус, соус чилі і гірчицю з медом.

Крок 3. Сюди ж додаємо подрібнений часник, лимонну цедру і сушені трави. Перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Заливаємо ароматною заготівлею ребра. Перемішуємо і ставимо в холодильник на дві години маринуватися.

Крок 5. Кладемо в рукав для запікання підготовлені ребра. Зав’язуємо кінчики.

Крок 6. Спочатку готуємо одну годину при температурі 200 градусів. Після зменшуємо температуру до 160 і готуємо ще 30 хвилин.

Крок 7. Яловичі реберця, запечені в рукаві, готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Яловичі реберця, приготовані на сковороді

Яловичі реберця, приготовані на сковороді, виходять дуже ситними і творвими. Щоб м’ясо вийшло ніжним і легко відходило від кістки, використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки. Готову страву подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами, овочами і соусами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і розрізаємо на порційні шматочки яловичі ребра.

Крок 2. Викладаємо їх на розігріту суху сковороду і обсмажуємо, щоб обсушити продукт.

Крок 3. Вливаємо сюди рослинне масло, перемішуємо і зменшуємо вогонь.

Крок 4. Нарізаємо тонко цибулю і молодий зелений часник.

Крок 5. Викладаємо до ребер цибулю. Обсмажуємо протягом 15 хвилин і перемішуємо.

Крок 6. Додаємо часник і готуємо страву ще близько 10 хвилин. Можна прибирати сковороду з плити.

Крок 7. Яловичі реберця, приготовані на сковороді, готові. Подавайте до столу з овочами та іншими доповненнями.

Плов з говяжьими реберцями

Плов з говяжьими реберцями – яскрава кулінарна ідея для вашого ситного обіду або вечері. Приготувати таке частування в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте простий покроковий рецепт з фотографіями із нашої кулінарної збірки. Урізноманітніть своє меню!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 0,7 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – 1 ч. л.
  • Рис – 120 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо ребра і розділяємо їх на порційні шматочки.

Крок 2. Очищаємо моркву і нарізаємо великими брусочками.

Крок 3. Рис гарненько промиваємо під водою і відкидаємо на дрібне сито.

Крок 4. Розігріваємо сковороду або казан з олією. Викладаємо сюди ребра і обсмажуємо на великому вогні до рум’янцю.

Крок 5. Доповнюємо яловичий продукт тертою морквиною. Продовжуємо обсмажувати до рум’янцю овоча.

Крок 6. Додаємо до вмісту сіль, чорний мелений перець і спеції.

Крок 7. Вливаємо воду так, щоб вона повністю покривала м’ясо.

Крок 8. Доводимо вміст до кипіння й тушкуємо на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.

Крок 9. Рівним шаром викладаємо на ребра промитий рис.

Крок 10. Знову заливаємо водою. Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо під кришкою 20 хвилин після кипіння. Вогонь – мінімальний.

Крок 11. Плов з говяжьими реберцями готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Суп з яловичих реберець

Суп з яловичих реберець відрізняється насиченим смаком, ароматом і наваристостью. Відмінна ідея для ситного і яскравого сімейного обіду. Забирайте в свою скарбничку наш покроковий рецепт перевірений і радуйте домашніх апетитним м’ясним супом. Таке блюдо точно різноманітить ваш стіл!

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Склад:

Для супу:

  • Гриби печериці – 450 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Пиво темне – 1,5 склянки
  • Сіль велика – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для ребер:

  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Ребра яловичі – 1 кг
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль велика – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Чебрець – 2 гілки.
  • Вода – 12 ст.

Для подання:

  • Багет – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Сир пармезан – 60 гр.
  • Сир Проволоне – 50 гр.
  • Сіль велика – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичі ребра розрізаємо на частини, промиваємо і обсмажуємо. Для цього кладемо їх у каструлю з товстим дном з двома видами масла. Солимо, перчимо і готуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 2. У цій же каструлі обсмажуємо подрібнені часник, цибулю, моркву і корінь селери. Доповнюємо овочі чебрецем і лавровим листком. Обсмажуємо близько 10-15 хвилин.

Крок 3. Реберця з’єднуємо з овочами і заливаємо водою. Ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 2,5-3 години.

Крок 4. Через деякий час з заготівлі витягаємо ребра. Знімаємо м’ясо з кісточок.

Крок 5. Бульйон проціджуємо з допомогою сита.

Крок 6. Приготуємо суп. Обсмажуємо цибулю з грибами в розтопленому вершковому маслі. Готуємо близько 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Солимо, перчимо за смаком.

Крок 7. Додаємо в зажарку борошно. Перемішуємо, вливаємо пиво. Тушкуємо, поки рідини не стане вдвічі менше, і вливаємо проціджений бульйон. Тушкуємо 45 хвилин. В кінці додаємо м’ясо.

Крок 8. Для подачі підсушуємо скибочки багета в духовці. Попередньо поливаємо оливковою олією, солимо і перчимо.

Крок 9. Готовий суп розливаємо по горщикам-супницам. Посипаємо тертим сиром і запікаємо 5 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

Крок 10. Суп з яловичих реберець готовий. Подавайте оригінальне гаряче блюдо до столу з грінками з багета і дивуйте своїх рідних!

Яловичі ребра з овочами і картоплею

Яловичі ребра з овочами і картоплею – ситне блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Таке частування вийде неймовірно соковитим і яскравим смаком. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Аджика – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яловича ребра поділяємо на частини, промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 2. Зубчики часнику натираємо на тертці і викладаємо в миску з ребрами.

Крок 3. Доповнюємо продукти майонезом і аджикою.

Крок 4. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 5. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Викладаємо їх у загальну масу.

Крок 6. Ретельно перемішуємо вміст і залишаємо маринуватися на дві години.

Крок 7. Очищаємо і крупно нарізаємо моркву.

Крок 8. Також чинимо і з картоплею.

Крок 9. Відправляємо овочі до м’яса. Перемішуємо. За смаком можна додати сіль.

Крок 10. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання. Після готуємо одну годину при температурі 200 градусів. Розрізаємо рукав і даємо підрум’янитися ще 10 хвилин.

Крок 11. Яловича ребра з овочами і картоплею готові. Пригощайтеся!

Яловичі ребра на мангалі

Яловичі ребра на мангалі виходять неймовірно ароматними та смачними. Відмінна ідея для пікніка або особливого вечері. Подавайте готовий м’ясний продукт з вашими улюбленими соусами, свіжою зеленню, овочами або соліннями. Побалуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 2 кг
  • Томатний соус – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Спеції для м’яса – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо яловичі ребра. Їх треба розділити на частини і добре промити.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість томатного соусу і підготуємо спеції: для м’яса і мелені перці.

Крок 3. Кладемо ребра в контейнер, доповнюємо їх томатним соусом, сіллю і спеціями. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на ніч в холодильнику.

Крок 4. Підготуємо мангал з ґратами. Викладаємо на неї мариновані ребра. Готувати потрібно на тліючих вугіллях, як шашлик.

Крок 5. Кожні 15 хвилин перевертаємо ребра для рівномірного приготування.

Крок 6. Готуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків. В кінці на решітку можна викласти овочі для гарніру.

Крок 7. Яловичі ребра на мангалі готові. Можна пригощатися!

Яловичі ребра в соєвому соусі

Яловичі ребра в соєвому соусі – апетитне, яскраве за смаком і поживну страву. Таке м’ясне частування можна подавати до сімейного вечері або святкового столу. Доповнюють соковиті реберця зазвичай овочевими гарнірами, соліннями і соусами за смаком. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Соус соєвий – 5 ст. л.
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичі ребра промиваємо і ділимо на частини.

Крок 2. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими четвертинками. Подрібнюємо зубчики часнику.

Крок 3. Ребра обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 4. Кладемо до ребер цибулю з часником.

Крок 5. Перемішуємо і смажимо до рум’янцю овочів. Готуємо близько 15 хвилин і солимо.

Крок 6. В окремому посуді з’єднуємо соєвий соус з гірчицею і ароматними сухими спеціями. Перемішуємо.

Крок 7. Обов’язково додаємо горошини запашного перцю і лавровий лист.

Крок 8. Заливаємо ребра підготовленим соусом. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після тушкуємо 30 хвилин.

Крок 9. Яловичі ребра в соєвому соусі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Ребра яловичі в афганському казані

Ребра яловичі в афганському казані виходять неймовірно соковитими і ароматними. М’ясо буде добре відриватися від кісточки, вийде м’яким і ніжним. Відмінна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами, свіжими овочами або соліннями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його.

Крок 2. Також промиваємо яловичі ребра. Поділяємо їх на частини.

Крок 3. Встановлюємо афганський казан над мангалом. Викладаємо в нього перший шар з лука. Овоч попередньо очищаємо від лушпиння і нарізаємо кружечками.

Крок 4. Далі кладемо ребра і картоплю. Посипаємо все сіллю і спеціями.

Крок 5. Закриваємо шари пучком промитої кінзи. Нарізати її не потрібно, вона необхідна для аромату.

Крок 6. Готуємо страву на вогні 60 хвилин до повної готовності. Ребра приготуються у власному і овочевому соку.

Крок 7. Яловичі ребра в афганському казані готові. Викладайте на тарілку і пробуйте!