Яловичі ребра – дуже смачний, поживний і яскравий продукт для вашого домашнього або святкового столу. Апетитні реберця можна подавати з соусами, соліннями, свіжими овочами та гарнірами за смаком. Для приготування яловичих ребер в домашніх умовах рекомендуємо скористатися нашою кулінарної підбіркою з десяти покрокових рецептів. Порадуйте себе і близьких!
Яловичі реберця, запечені у фользі
Яловичі реберця, запечені у фользі – це дуже соковите, яскраве за смаком і поживну страву. Таке м’ясне частування можна подавати до вечері, святкового столу. Доповнюють реберця зазвичай овочевими гарнірами, соліннями і соусами за смаком. Обов’язково беріть на замітку!
Інгредієнти на
4 порц.
- Яловичі ребра 1 кг
- Прованські трави 2 ст. л.
- Часник сушений 2 ч. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Яловичі ребра добре промиваємо. Відміряємо вказану кількість спецій.
- Підготовлені ребра добре натираємо сіллю і чорним меленим перцем.
- У невеликій мисці рослинна олія перемішуємо з часниковим порошком і прованськими травами.
- Обмазуємо підготовленої ароматною сумішшю яловича ребра.
- Загортаємо заготовку у фольгу і кладемо в холодильник на дві години.
- Далі частування запікаємо 2,5 години при температурі 200 градусів. В кінці готування розкриваємо фольгу і даємо скоринці трохи підрум’янитися.
- Яловичі реберця, запечені у фользі, готові. Подавайте до столу з соусом до смаку і пригощайтеся!
Яловичі ребра з картоплею в духовці
Яловичі ребра з картоплею в духовці – яскраве блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Таке частування вийде неймовірно поживним, соковитим і яскравим смаком. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 0,7 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців мелених – за смаком.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичі ребра добре промиваємо під водою, ріжемо на порційні шматочки і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Після продукт кладемо в глибоку миску, посипаємо сіллю і спеціями. Залишаємо на 15 хвилин.
Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю. Після ріжемо його брусочками. Солимо і теж посипаємо спеціями.
Крок 3. Акуратно перемішуємо картоплю з сіллю і спеціями.
Крок 4. Форму для запікання обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо сюди шматочки очищеної моркви і цибулі.
Крок 5. Далі викладаємо шар з підготовленого картоплі.
Крок 6. Посипаємо овочі подрібненим часником.
Крок 7. Викладаємо ребра в спеціях. Відправляємо страву на півтори години в розігріту до 180 градусів духовку. За бажанням, можна доповнити подрібненою зеленню.
Крок 8. Яловичі ребра з картоплею в духовці готові. Подавайте до столу!
Яловичі реберця, запечені в рукаві
Яловичі реберця, запечені в рукаві, виходять неймовірно м’якими і соковитими. М’ясо буде легко і апетитно відходити від кісточок. Відмінна кулінарна ідея для сімейної вечері або приходу гостей. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 1 кг
- Мед – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Соус чилі – 1 ч. л.
- Трави сушені – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичі ребра розрізаємо на порційні шматки, промиваємо їх під водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.
Крок 2. У глибоку тарілку відправляємо соєвий соус, соус чилі і гірчицю з медом.
Крок 3. Сюди ж додаємо подрібнений часник, лимонну цедру і сушені трави. Перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Заливаємо ароматною заготівлею ребра. Перемішуємо і ставимо в холодильник на дві години маринуватися.
Крок 5. Кладемо в рукав для запікання підготовлені ребра. Зав’язуємо кінчики.
Крок 6. Спочатку готуємо одну годину при температурі 200 градусів. Після зменшуємо температуру до 160 і готуємо ще 30 хвилин.
Крок 7. Яловичі реберця, запечені в рукаві, готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Яловичі реберця, приготовані на сковороді
Яловичі реберця, приготовані на сковороді, виходять дуже ситними і творвими. Щоб м’ясо вийшло ніжним і легко відходило від кістки, використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки. Готову страву подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами, овочами і соусами.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і розрізаємо на порційні шматочки яловичі ребра.
Крок 2. Викладаємо їх на розігріту суху сковороду і обсмажуємо, щоб обсушити продукт.
Крок 3. Вливаємо сюди рослинне масло, перемішуємо і зменшуємо вогонь.
Крок 4. Нарізаємо тонко цибулю і молодий зелений часник.
Крок 5. Викладаємо до ребер цибулю. Обсмажуємо протягом 15 хвилин і перемішуємо.
Крок 6. Додаємо часник і готуємо страву ще близько 10 хвилин. Можна прибирати сковороду з плити.
Крок 7. Яловичі реберця, приготовані на сковороді, готові. Подавайте до столу з овочами та іншими доповненнями.
Плов з говяжьими реберцями
Плов з говяжьими реберцями – яскрава кулінарна ідея для вашого ситного обіду або вечері. Приготувати таке частування в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте простий покроковий рецепт з фотографіями із нашої кулінарної збірки. Урізноманітніть своє меню!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 0,7 кг
- Морква – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для плову – 1 ч. л.
- Рис – 120 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо ребра і розділяємо їх на порційні шматочки.
Крок 2. Очищаємо моркву і нарізаємо великими брусочками.
Крок 3. Рис гарненько промиваємо під водою і відкидаємо на дрібне сито.
Крок 4. Розігріваємо сковороду або казан з олією. Викладаємо сюди ребра і обсмажуємо на великому вогні до рум’янцю.
Крок 5. Доповнюємо яловичий продукт тертою морквиною. Продовжуємо обсмажувати до рум’янцю овоча.
Крок 6. Додаємо до вмісту сіль, чорний мелений перець і спеції.
Крок 7. Вливаємо воду так, щоб вона повністю покривала м’ясо.
Крок 8. Доводимо вміст до кипіння й тушкуємо на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.
Крок 9. Рівним шаром викладаємо на ребра промитий рис.
Крок 10. Знову заливаємо водою. Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо під кришкою 20 хвилин після кипіння. Вогонь – мінімальний.
Крок 11. Плов з говяжьими реберцями готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!
Суп з яловичих реберець
Суп з яловичих реберець відрізняється насиченим смаком, ароматом і наваристостью. Відмінна ідея для ситного і яскравого сімейного обіду. Забирайте в свою скарбничку наш покроковий рецепт перевірений і радуйте домашніх апетитним м’ясним супом. Таке блюдо точно різноманітить ваш стіл!
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Склад:
Для супу:
- Гриби печериці – 450 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Пиво темне – 1,5 склянки
- Сіль велика – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для ребер:
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Ребра яловичі – 1 кг
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сіль велика – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Чебрець – 2 гілки.
- Вода – 12 ст.
Для подання:
- Багет – 0,5 шт.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Сир пармезан – 60 гр.
- Сир Проволоне – 50 гр.
- Сіль велика – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичі ребра розрізаємо на частини, промиваємо і обсмажуємо. Для цього кладемо їх у каструлю з товстим дном з двома видами масла. Солимо, перчимо і готуємо до рум’янцю з обох сторін.
Крок 2. У цій же каструлі обсмажуємо подрібнені часник, цибулю, моркву і корінь селери. Доповнюємо овочі чебрецем і лавровим листком. Обсмажуємо близько 10-15 хвилин.
Крок 3. Реберця з’єднуємо з овочами і заливаємо водою. Ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 2,5-3 години.
Крок 4. Через деякий час з заготівлі витягаємо ребра. Знімаємо м’ясо з кісточок.
Крок 5. Бульйон проціджуємо з допомогою сита.
Крок 6. Приготуємо суп. Обсмажуємо цибулю з грибами в розтопленому вершковому маслі. Готуємо близько 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Солимо, перчимо за смаком.
Крок 7. Додаємо в зажарку борошно. Перемішуємо, вливаємо пиво. Тушкуємо, поки рідини не стане вдвічі менше, і вливаємо проціджений бульйон. Тушкуємо 45 хвилин. В кінці додаємо м’ясо.
Крок 8. Для подачі підсушуємо скибочки багета в духовці. Попередньо поливаємо оливковою олією, солимо і перчимо.
Крок 9. Готовий суп розливаємо по горщикам-супницам. Посипаємо тертим сиром і запікаємо 5 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Крок 10. Суп з яловичих реберець готовий. Подавайте оригінальне гаряче блюдо до столу з грінками з багета і дивуйте своїх рідних!
Яловичі ребра з овочами і картоплею
Яловичі ребра з овочами і картоплею – ситне блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Таке частування вийде неймовірно соковитим і яскравим смаком. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Картопля – 1 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 2 ст. л.
- Аджика – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яловича ребра поділяємо на частини, промиваємо під водою і обсушуємо.
Крок 2. Зубчики часнику натираємо на тертці і викладаємо в миску з ребрами.
Крок 3. Доповнюємо продукти майонезом і аджикою.
Крок 4. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.
Крок 5. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Викладаємо їх у загальну масу.
Крок 6. Ретельно перемішуємо вміст і залишаємо маринуватися на дві години.
Крок 7. Очищаємо і крупно нарізаємо моркву.
Крок 8. Також чинимо і з картоплею.
Крок 9. Відправляємо овочі до м’яса. Перемішуємо. За смаком можна додати сіль.
Крок 10. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання. Після готуємо одну годину при температурі 200 градусів. Розрізаємо рукав і даємо підрум’янитися ще 10 хвилин.
Крок 11. Яловича ребра з овочами і картоплею готові. Пригощайтеся!
Яловичі ребра на мангалі
Яловичі ребра на мангалі виходять неймовірно ароматними та смачними. Відмінна ідея для пікніка або особливого вечері. Подавайте готовий м’ясний продукт з вашими улюбленими соусами, свіжою зеленню, овочами або соліннями. Побалуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 2 кг
- Томатний соус – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Спеції для м’яса – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо яловичі ребра. Їх треба розділити на частини і добре промити.
Крок 2. Відміряємо потрібну кількість томатного соусу і підготуємо спеції: для м’яса і мелені перці.
Крок 3. Кладемо ребра в контейнер, доповнюємо їх томатним соусом, сіллю і спеціями. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на ніч в холодильнику.
Крок 4. Підготуємо мангал з ґратами. Викладаємо на неї мариновані ребра. Готувати потрібно на тліючих вугіллях, як шашлик.
Крок 5. Кожні 15 хвилин перевертаємо ребра для рівномірного приготування.
Крок 6. Готуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків. В кінці на решітку можна викласти овочі для гарніру.
Крок 7. Яловичі ребра на мангалі готові. Можна пригощатися!
Яловичі ребра в соєвому соусі
Яловичі ребра в соєвому соусі – апетитне, яскраве за смаком і поживну страву. Таке м’ясне частування можна подавати до сімейного вечері або святкового столу. Доповнюють соковиті реберця зазвичай овочевими гарнірами, соліннями і соусами за смаком. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Соус соєвий – 5 ст. л.
- Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичі ребра промиваємо і ділимо на частини.
Крок 2. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими четвертинками. Подрібнюємо зубчики часнику.
Крок 3. Ребра обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 4. Кладемо до ребер цибулю з часником.
Крок 5. Перемішуємо і смажимо до рум’янцю овочів. Готуємо близько 15 хвилин і солимо.
Крок 6. В окремому посуді з’єднуємо соєвий соус з гірчицею і ароматними сухими спеціями. Перемішуємо.
Крок 7. Обов’язково додаємо горошини запашного перцю і лавровий лист.
Крок 8. Заливаємо ребра підготовленим соусом. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після тушкуємо 30 хвилин.
Крок 9. Яловичі ребра в соєвому соусі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Ребра яловичі в афганському казані
Ребра яловичі в афганському казані виходять неймовірно соковитими і ароматними. М’ясо буде добре відриватися від кісточки, вийде м’яким і ніжним. Відмінна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами, свіжими овочами або соліннями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 6 шт.
- Картопля – 1 кг
- Кінза – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його.
Крок 2. Також промиваємо яловичі ребра. Поділяємо їх на частини.
Крок 3. Встановлюємо афганський казан над мангалом. Викладаємо в нього перший шар з лука. Овоч попередньо очищаємо від лушпиння і нарізаємо кружечками.
Крок 4. Далі кладемо ребра і картоплю. Посипаємо все сіллю і спеціями.
Крок 5. Закриваємо шари пучком промитої кінзи. Нарізати її не потрібно, вона необхідна для аромату.
Крок 6. Готуємо страву на вогні 60 хвилин до повної готовності. Ребра приготуються у власному і овочевому соку.
Крок 7. Яловичі ребра в афганському казані готові. Викладайте на тарілку і пробуйте!