Котлети з щуки з салом – 5 ну дуже смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Котлети з щуки з салом — це дуже смачне блюдо, яке підійде як для повсякденного обіду, так і для прийому гостей. Як не дивно, але основний секрет котлет з щуки – це сало! Саме завдяки йому, вони виходять соковитими і ніжними. Подають такі котлети зазвичай з картоплею, рисом або салатом з овочів.

Дуже смачний рецепт котлет з щуки з салом на сковороді

Котлети з щуки з салом, приготовані на сковороді в панірувальних сухарях, порадують вас своєю ніжністю всередині і хрусткою скоринкою зовні.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Щука 1 кг
  • Сало свиняче 150 гр.
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Батон 150 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сухарі паніровочні 120 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті і дуже смачні котлети з щуки з салом? Добре промиваємо рибу, очищаємо її від луски, вспарываем черево і видаляємо всі нутрощі. Видаляємо всі плавники, голову і хвіст.
  2. Потім акуратно розрізаємо нашу рибу по хребту. Видаляємо великі кістки (дрібні перемелются в м’ясорубці) і знімаємо шкіру.
  3. Коли філе щуки підготовлено, замочуємо в молоці батон і залишаємо на 5-10 хвилин. За цей час батон повинен ввібрати в себе молоко.
  4. В цей час чистимо цибулю, дрібно його нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Сало так само нарізаємо невеликими шматочками. Філе щуки, смажену цибулю і сало пропускаємо через м’ясорубку (бажано 2 рази).
  5. складаємо В миску розм’якшений батон, перекручений на м’ясорубці фарш, солимо, перчимо і додаємо яйце. Всі інгредієнти добре вимішуємо.
  6. З отриманого фаршу формуємо невеликі котлетки (це легше робити в рукавичках або руками, змоченими у воді) і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  7. Смажимо котлети на попередньо розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки, стежимо, щоб котлети не підгоріли. Коли котлети підрум’яняться з обох сторін, слід зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і залишити їх нудиться на 10 хвилин. Так наші котлети вийде ніжніше.
  8. Готові котлети знімаємо зі сковороди і подаємо на стіл. Гарячі вони особливо смачні.

Приємного апетиту!