Шашлик на шпажках в духовці – 6 рецептів з покроковими фото

Щоб шашлик не вийшов сухим, його потрібно маринувати не менше години. Для приготування маринаду підійде поєднання кефіру і соєвого соусу, мінеральної води і цибулі, оцту і спецій. Ви не повірите: для приготування шашлику в духовці нам знадобляться навіть банки.

Соковитий шашлик зі свинини на шпажках в духовці

Перед тим, як приготувати шашлик, м’ясо потрібно замаринувати: в кефірі, майонезі, кетчупі або оцті зі спеціями. Потім потрібно нанизати шматочки м’яса на шпажки і відправити в духову шафу.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свинина 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сало свиняче 200 гр.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оцет столовий 9% 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковитий шашлик на шпажках в духовці? Свинину перед приготуванням шашлику необхідно спочатку звільнити від жилок і плівки. Потім промити і просочити зайву рідину паперовими рушниками. Нарізаємо свинину невеликими шматочками. Вони повинні бути не більше п’яти сантиметрів за розміром.
  2. Очищаємо дві головки цибулі – видаляємо лушпиння. Цибулини нарізаємо кільцями товщиною не більше сантиметра. В окрему ємність викладаємо шматочки шашлику, покриваємо їх шаром цибулі, солимо і перчимо, викладаємо лавровий лист і вливаємо оцет. Перемішуємо вміст ємності.
  3. Обмотуємо миску харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Залишаємо м’ясо маринуватися на 8 годин. Найкраще робити це на ніч.
  4. Через 8 годин нарізаємо скибочками сало. Тепер можна приступити до формування шашликів. Нанизуємо на шпажки інгредієнти в наступному порядку: цибулеве колечко, шматочок м’яса, скибочку сала.
  5. Укладаємо шашлики на решітку. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Ставимо решітку з м’ясом всередину, а під нею розміщуємо лист, щоб туди стікав сік. Готуємо шашлик 25 хвилин при температурі 220 градусів. В процесі поливаємо його маринадом і перевертаємо.

Приємного апетиту!

Шашлик із курячого філе на шпажках в духовці

Пропонуємо вам рецепт страви з курячого м’яса у вигляді шашлику, який для пікантності потрібно полити маринадом, приготованим з лука і томатної пасти. Тоді м’ясо стане соковитим, ніжним і м’яким.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 8-9.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1,8 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець запашний – за бажанням.
  • Перець чилі – за бажанням.

Процес приготування:

1. Перед тим, як замаринувати курячу грудку, обрізаємо плівки, жилки, промиваємо і обтираем м’ясо. Курку нарізаємо шматочками середнього розміру. Цибулини звільняємо від лушпиння і нарізаємо, щоб зручно було пропускати їх через м’ясорубку. Поміщаємо курячі шматочки в миску і додаємо до них цибулю. Залишаємо страву на 1,5 години.

2. Викладаємо в склянку необхідну кількість томатної пасти. Розбавляємо її водою. Солимо суміш, додаємо в неї цукор, запашний перець і чилі. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

3. Прибираємо цибульний шар. Заливаємо м’ясо томатною сумішшю. Перемішуємо масу і залишаємо на годину. Через певний час починаємо нанизувати м’ясо на шпажки. Паралельно розігріваємо духовку.

4. Викладаємо шашлики на решітку, яку ставимо всередину духовки. Розміщуємо під шашликами деко. На нього буде стікати сік і жир.

5. Готуємо шашлики 20-25 хвилин. При цьому виставляємо температуру 220 градусів. Під час томління м’яса перевертаємо шпажки і постійно поливаємо курку маринадом. Готове м’ясо знімаємо зі шпажок і викладаємо на тарілки.

Приємного апетиту!

Ніжний шашлик на шпажках в банку в духовці

Готувати шашлик в банку потрібно дуже обережно відкривайте дверцята духової шафи повільно і акуратно, щоб банка не лопнула від різкого перепаду температур.

Час готування – 5 ч. 5 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 7-8.

Склад:

  • Свинина – 1,5 кг
  • Оцет 9% – 150 мл
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину спочатку слід позбавити від жилок і плівки, а потім промити і промокнути паперовими рушниками, щоб вбралася зайва рідина. Нарізаємо м’ясо шматочками розміром не більше трьох сантиметрів.

2. У глибоку тарілку вливаємо оцет і склянку води. Додаємо лавровий лист. Укладаємо в маринад свинину, посипаємо її сіллю і перцем. Перемішуємо масу.

3. Очищаємо головки цибулі від лушпиння і нарізаємо кожну з них кільцями невеликої товщини. Викладаємо шар цибулі поверх м’яса. Знову перемішуємо масу шашлик і накриваємо харчовою плівкою або кришкою. Ставимо в холодильник.

4. Через 2 години м’ясо потрібно буде дістати з холодильника і підготувати шашлик для томління в духовці. Чергуємо інгредієнти: спочатку нанизуємо на шпажки м’ясо, а потім цибульні кільця.

5. Для укладання шашлику нам знадобляться банки. Зверніть увагу: вони повинні бути цілими і чистими. Розподіляємо шашлик по банкам досить щільно. Накриваємо горлечко ємності фольгою і формуємо подобу кришки.

6. Ставимо банки з шашликом в духовку. Виставляємо потрібну нам температуру 180 градусів. Тушкуємо м’ясо 2 години і вимикаємо духовку. Залишаємо банки з шашликом на 15 хвилин у духовці. Потім акуратно відкриваємо дверцята, дістаємо ємності і знімаємо фольгу. Розкладаємо шашлик по тарілках.

Приємного апетиту!

М’який шашлик з індички на шпажках в домашніх умовах

Якщо не вдається вибратися на природу, шашлики можна приготувати в домашніх умовах в звичайній духовці. М’ясо виходить соковитим і ароматним – з пряним запахом часнику.

Час готування – 5 ч. 5 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Соус соєвий – 35 гр.
  • Мед – ½ ст. л.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо філе індички для шашлику. Перед тим, як нарізати м’ясо на шматочки, потрібно зрізати всі плівки і шкурки ножем, промити індичку і промокнути паперовими рушниками. Складаємо шматочки філе в глибоку ємність.

2. Додаємо в м’ясо трохи солі і чорного перцю. Цибулину відразу розрізаємо навпіл і в одну з половинок очищаємо від лушпиння. Нарізаємо кільцями, викладаємо поверх індички.

3. В окремій ємності змішуємо соєвий соус і мед. Відокремлюємо від цілої головки часнику 3-4 зубчики, звільняємо їх від лушпиння і подрібнюємо за допомогою землянки Додаємо часник до меду і соусу. Перемішуємо інгредієнти.

4. Поливаємо готовим маринадом індичку і цибулю. Накриваємо харчовою плівкою ємність і ставимо його в холодильник на 3-4 години. Коли прийде час, дістаємо миску із заготівлею з холодильника і починаємо нанизувати м’ясо на шпажки, чергуючи їх з цибулею.

5. Викладаємо шпажки з м’ясом і цибулею на деко. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Ставимо страву в духовку на півгодини. Через 30 хвилин подаємо готові шашлики до столу.

Приємного апетиту!

Соковитий шашлик на деку на шпажках

Свинина дуже соковите м’ясо. У сукупності з маринадом з майонезу і аджики страва виходить ще більш смачним і ароматним. Щоб надати шашлику пікантності, приготуйте його з цибулею.

Час готування – 4 ч. 25 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 5-6.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля – 200 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Аджика суха – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Вирізаємо з свинини жилки і плівки. Вимиваємо її і обтираем парою паперових рушників. Свинину викладаємо на обробну дошку і нарізаємо шматочками. За розміром вони повинні бути не більше 3-5 сантиметрів.

2. Перед нарізкою цибулю очищаємо від лушпиння. Подрібнити його слід кільцями. Викладаємо в глибоку ємність шматочки м’яса, зверху – шар з кілець цибулі. Солимо і перчимо масу, а потім ретельно перемішуємо.

3. У невеликій ємності змішуємо аджику і майонез. Обидва зубчики часнику звільняємо від шару лушпиння і подрібнюємо за допомогою землянки Тепер слід ретельно промити лимон і вичавити сік. Нам потрібна одна чайна ложка лимонного соку. Додаємо часник і сік в суміш аджики і майонезу.

4. Викладаємо маринад до м’яса і цибулі. Перемішуємо масу і залишаємо на 3 години. Через певний час починаємо готувати шашлики. Спочатку нанизуємо на шпажки м’ясо, потім цибулеве колечко. Чергуючи інгредієнти, формуємо страву.

5. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Викладаємо шпажки з шашликом на решітку. У деко наливаємо трохи води і розміщуємо на ньому грати. Ставимо конструкцію в розігріту духовку. Тушкуємо м’ясо з цибулею 40 хвилин.

Приємного апетиту!

Як приготувати шашлик на шпажках з картоплею?

Шашлик, приготований в духовці, практично не відрізняється від того, який приготований на мангалі. Найкраще для цієї мети підійде м’ясо курки або свинини. Найголовніше, щоб продукт був свіжим.

Час готування – 3 ч. 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 7-8.

Склад:

  • Свинина – 1,5 кг
  • Картопля – 6-8 шт.
  • Оцет 9% – 80-100 мл
  • Цибуля – 4-5 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Необхідну кількість свинини спочатку потрібно обробити: позбавити від плівок і жилок, промити проточною водою і промокнути паперовим рушником, щоб вбралася зайва волога. Нарізаємо шматочками свинину і відразу ж викладаємо в глибоку ємність. В ній будемо маринувати м’ясо.

2. Звільняємо цибулини від лушпиння і розрізаємо їх навпіл. Кожну половинку нарізаємо кубиками і висипаємо цибулю до м’яса. Солимо і перчимо масу. Вливаємо оцет і перемішуємо інгредієнти. Залишаємо маринуватися продукти на 1-2 години.

3. Перед тим, як нанизувати м’ясо на шпажки, їх слід замочити в холодній воді. Це потрібно для того, щоб шпажки не згоріли. Приступимо до підготовки картоплі. Промиваємо необхідну кількість бульб і зрізаємо шкірку. Знову споліскують картоплю й нарізаємо його скибочками невеликої товщини.

4. Викладаємо на деко пергаментний папір. На неї розміщуємо картоплю. Готове м’ясо нанизуємо на шпажки, чергуючи його з цибулею. Викладаємо шашлик на картоплю і включаємо духовку на розігрів. При цьому встановлюємо потрібну температуру 180 градусів.

5. Підвищуємо температуру до 190 градусів і ставимо шашлики з картоплею в духовку на 60 хвилин. У процесі приготування м’яса, перевертаємо шпажки, щоб м’ясо рівномірно підрум’янилося і пропеклося.

Приємного апетиту!