Шашлик в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Що ж робити, коли до травневих свят ще далеко, а вже так хочеться поласувати соковитим гарячим шашликом? Звичайно ж, приготувати домашній духовки! На власній кухні без яких-небудь спеціальних пристосувань готуємо дуже смачний шашлик з будь-якого виду м’яса і птиці.

Шашлик зі свинини на шпажках в духовці

Мало хто знає, що цибульний сік – один з кращих маринадів для м’яса, бо саме цей сік розмічає щільні волокна свинини, яловичини і навіть баранини. А сам лук, промаринований кілька годин, можна використовувати, як овочеву закуску. Свинина, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно соковитою і ніжною.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Свинина 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Коріандр ½ ч. л.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковитий шашлик в духовці? Свинину гарненько обполіскуємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо досить великими шматками (паралельно видаляючи білі плівки і прожилки).
  2. Приправляємо сіллю і чорним перцем по своєму смаку, перемішуємо для рівномірного розподілу.
  3. Для кольору і аромату щедро посипаємо м’ясо спеціями – коріандром та солодкої паприкою.
  4. Кілька цибулин очищаємо від лушпиння і нарізаємо кружечками середньої товщини, викладаємо поверх головного компонента.
  5. Додаємо в тарілку для запікання кілька столових ложок чистої води і протягом декількох хвилин перемішуємо всі інгредієнти. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру мінімум на 2 години для просочування м’яса маринадом.
  6. Поки свинина насичується спеціями – дерев’яні палички замочуємо у воді для того, щоб в духовці вони не згоріли. Насаджуємо промаринованную м’якоть прямо на вологі шпажки.
  7. Деко для запікання злегка змащуємо олією і викладаємо імпровізовані шампури, досить щільно один до одного. Відправляємо в духовку на 20-30 хвилин при температурі 220 градусів за Цельсієм.
  8. За півгодини обережно перевертаємо напівготовий шашлик і продовжуємо готування ще стільки ж часу.
  9. Гарячу і ароматну свинину перекладаємо на тарілку і подаємо зі свіжою зеленню, маринованою цибулею та тонким лавашем. Приємного апетиту!