Що ж робити, коли до травневих свят ще далеко, а вже так хочеться поласувати соковитим гарячим шашликом? Звичайно ж, приготувати домашній духовки! На власній кухні без яких-небудь спеціальних пристосувань готуємо дуже смачний шашлик з будь-якого виду м’яса і птиці.
Шашлик зі свинини на шпажках в духовці
Мало хто знає, що цибульний сік – один з кращих маринадів для м’яса, бо саме цей сік розмічає щільні волокна свинини, яловичини і навіть баранини. А сам лук, промаринований кілька годин, можна використовувати, як овочеву закуску. Свинина, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно соковитою і ніжною.
Інгредієнти на
3 порц.
- Свинина 450 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Коріандр ½ ч. л.
- Паприка ½ ч. л.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати соковитий шашлик в духовці? Свинину гарненько обполіскуємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо досить великими шматками (паралельно видаляючи білі плівки і прожилки).
- Приправляємо сіллю і чорним перцем по своєму смаку, перемішуємо для рівномірного розподілу.
- Для кольору і аромату щедро посипаємо м’ясо спеціями – коріандром та солодкої паприкою.
- Кілька цибулин очищаємо від лушпиння і нарізаємо кружечками середньої товщини, викладаємо поверх головного компонента.
- Додаємо в тарілку для запікання кілька столових ложок чистої води і протягом декількох хвилин перемішуємо всі інгредієнти. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру мінімум на 2 години для просочування м’яса маринадом.
- Поки свинина насичується спеціями – дерев’яні палички замочуємо у воді для того, щоб в духовці вони не згоріли. Насаджуємо промаринованную м’якоть прямо на вологі шпажки.
- Деко для запікання злегка змащуємо олією і викладаємо імпровізовані шампури, досить щільно один до одного. Відправляємо в духовку на 20-30 хвилин при температурі 220 градусів за Цельсієм.
- За півгодини обережно перевертаємо напівготовий шашлик і продовжуємо готування ще стільки ж часу.
- Гарячу і ароматну свинину перекладаємо на тарілку і подаємо зі свіжою зеленню, маринованою цибулею та тонким лавашем. Приємного апетиту!
Як приготувати курячий шашлик на деку в духовці?
Ніжний і соковитий шашлик можна з легкістю приготувати не тільки на мангалі, але й у власній духовці. Таке блюдо готується дуже швидко, а з’їдається ще швидше! В рецепті використовуються курячі стегна, які виходять хрусткими зовні і шалено м’якими всередині.
Час готування – 3 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Стегна (курячі) – 8 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Майонез – 100 гр.
- Соус соєвий – 70 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції для шашлику – за смаком.
Процес приготування:
1. Птицю гарненько обмиваємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і перекладаємо в глибоку тару відповідного розміру.
2. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо товстими кільцями – відправляємо до курки.
3. 100 грам майонезу і 70 мл соєвого соусу додаємо до решти інгредієнтів.
4. Щедро посипаємо стегна з цибулею улюбленими спеціями і обов’язково солимо. Ретельно перемішуємо всі складові і прибираємо в холодильну камеру мінімум на 2 години просочуватися.
5. Форму для запікання застеляємо фольгою або листом пергаментного паперу, змащуємо маслом і щільно один до одного викладаємо курку разом з кільцями цибулі.
6. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 50-60 хвилин. Готовність можна перевірити дуже просто: наколюємо виделкою або зубочисткою і якщо сік, що витікає прозорий – шашлик готовий.
7. Через годину птах повністю просмажиться. Подаємо з відварною картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!
Простий і смачний спосіб приготувати шашлик в банках в духовці
Дуже цікавий і незвичайний спосіб приготування шашлику – м’ясо запікаємо в духовій шафі всередині трилітрової банки. Блюдо виходить дуже соковитим, ароматним і ніжним, особливо якщо використовувати свинячу шию або куряче філе.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’якоть свинини гарненько обполіскуємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо шматками, розміром не більше 5 на 5 сантиметрів. Цибулю ріжемо на досить товсті кільця і відправляємо до м’яса, щедро посипаємо улюбленими спеціями, солимо, перчимо і відставляємо маринуватися у власному соку мінімум на годину.
2. Після закінчення часу, шматочки насаджуємо на дерев’яні шпажки і ставимо їх на дно трилітрової банки, яке попередньо викладено цибульними кільцями.
3. Горлечко банок щільно запечатуємо фольгою і ставимо в холодне духову шафу і тільки тепер включаємо вогонь. Випікаємо при температурі 200-220 градусів приблизно 50-70 хвилин, в залежності від м’яса і потужності вашої духовки.
4. У разі якщо ви бажаєте приготувати м’ясо в банках на плиті, то варто готувати на мінімальному вогні перші 10 хвилин, а потім на середньому близько 60-80 хвилин.
5. Готовий шашлик акуратно виймаємо з гарячою тари і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як запекти шашлик зі свинини в рукаві в домашніх умовах?
Дуже простий спосіб, з яким впорається навіть недосвідчений кулінар, запікання м’яса в рукаві. Свинина виходить в точності, як пожаренная на вугіллі, така ж соковита, ніжна і ароматна. Перетерті помідори надають м’ясу дуже ніжну текстуру.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 3 шт.
- Томати – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’якоть свинини ріжемо на невеликі шматочки однакового розміру, додаємо сіль і мелений чорний перець – гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу спецій.
2. Кілька цибулин очищаємо від лушпиння і нарізаємо на 4 частини, кожну часточку поділяємо на своєрідні «пелюстки» і додаємо до м’ясної заготівлі.
3. Великі соковиті томати «звільняємо від шкірки і натираємо на тертці, потім відправляємо кашку до вже підготовленим інгредієнтів.
4. Всі складові ретельно розмішуємо між собою і залишаємо свинину просочуватися спеціями і томатним пюре.
5. Шпажки попередньо вимочуємо в холодній воді і нанизуємо на них шматок м’яса, цибуля і знову м’яса – чергуємо.
6. «Шампури» кладемо в рукав і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин. Приємного апетиту!
Соковитий шашлик на цибулевої подушці в духовці
Завдяки великій кількості цибулі, запечене м’ясо виходить дуже соковитим і просто тане в роті. Смачний і ароматний шашлик можна з легкістю приготувати, не виходячи за межі власної квартири!
Час готування – 6 ч. 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свиняча шия – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Сіль – ½ ст. л. (для м’яса).
- Сіль 1/4 чайної ложки (для лука).
- Оцет 9% — 3 ст. л.
- Сік лимона – 30 мл
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Спеції для шашлику – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями, приблизно 0,3-0,4 міліметра шириною. Акуратно розминаємо руками і додаємо одну столову ложку цукрового піску, дві ложки столового оцту, сіль і воду. Гарненько перемішуємо і ставимо в холодильник маринуватися.
2. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, приправляємо спеціями, солимо, вливаємо залишився оцет і сік лимона. Руками змішуємо всі компоненти і відправляємо слідом за цибулею в холодильну камеру мінімум на 6 годин.
3. Після закінчення часу, з цибулевих кілець виливаємо утворену рідину і, намагаючись не розламати – викладаємо рівним шаром в рукав для запікання.
4. На подушку з лука викладаємо свинину, зав’язуємо по боках рукав і відправляємо в духовку на 40-60 хвилин (залежно від потужності) при температурі 160-180 градусів.
5. Через годину, зверху розрізаємо целофан і акуратно перевертаємо кожен шматочок, після готуємо ще близько 20-25 хвилин. Приємного апетиту!
Ніжний курячий шашлик у фользі в духовці
Ніжний шашлик із курячого філе, можливо, приготувати не тільки на природі, але й у себе на кухні! І для цього не потрібно ніяких спеціальних пристосувань, а лише звичайний духова шафа і найдоступніші інгредієнти.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Філе куряче – 600-650 гр.
- Оцет – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Імбир мелений – за смаком.
- Зелень (свіжа) – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу грудку попередньо розморожуємо при кімнатній температурі, потім обполіскуємо під струменем води і просушуємо за допомогою паперових рушників.
2. М’ясо очищаємо від шкіри, білих плівок, вкраплень жиру і всіляких хрящів і сухожиль.
3. Чисте філе нарізаємо кубиками середнього розміру, намагаючись зробити їх приблизно однаковими (для рівномірного пропікання).
4. Приправляємо птицю: використовуємо сухий корінь імбиру мелений, суміш перців, сіль – все по своєму смаку.
5. Для маринаду додаємо до м’яса необхідну кількість оцту, соєвого соусу, оливкової олії (хорошої якості).
6. Всі інгредієнти активно перемішуємо і залишаємо просочуватися на 20-30 хвилин.
7. Через півгодини додаємо подрібнену зелень (можна використовувати абсолютно будь-яку).
8. На дерев’яні шпажки насаджуємо курячі кубики і цибульні кільця – чергуючи.
9. Викладаємо «шампури на деко устеленный фольгою і зверху закриваємо, для того, щоб м’ясо не підгоріло і не пересушилось.
10. Готуємо птицю близько 30 хвилин в духовій шафі при температурі 180 градусів і подаємо до столу разом з будь-яким гарніром і овочевий нарізкою.
Домашній шашлик з індички в духовці
Найніжніший низькокалорійний шашлик з птиці, а саме індички готуємо вдома з допомогою духової шафи. Такий варіант приготування м’яса, відмінно підійде дітям, що сидять на дієті і тим, у кого є проблеми зі здоров’ям.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1-2.
Склад:
- Філе індички – 300 гр.
- Помідори черрі – 6-8 шт.
- Печериці – 6-8 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкова – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. Свіже філе індички (переморожене м’ясо використовувати не слід) промиваємо під струменем води, промаківающімі паперовими серветками і нарізаємо шматочками невеликого розміру.
2. Гриби беремо дрібні і гарненько обполіскуємо і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти зайвої рідини.
3. Овочі також промиваємо й обсушуємо. Солодкий перець нарізаємо довільними шматочками.
4. На дерев’яних шпажках починаємо збирати інгредієнти: почергово нанизуємо птицю, черрі, печериці і перець. Зверху «шампур» посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
5. Далі додаємо спеції для м’яса або шашлику і зовсім трохи поливаємо оливковою олією.
6. Шашлички перекладаємо у форму для запікання або на деко і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при температурі не вище 180 градусів.
7. До столу подаємо прямо на шпажках. Приємного апетиту!
Як приготувати смачний шашлик з картоплею в домашніх умовах?
Повноцінне гаряче відразу з гарніром – відмінний варіант для домашнього вечері або шашлику на природі. Соковита свинина разом з дрібною картоплею, загорнутим в бекон, напевно припаде до душі м’ясоїдам. Солодкий болгарський перець привносить свою родзинку і «полегшує» страву.
Час готування – 1 год 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Картопля (дрібна) – 12 шт.
- Бекон – 200 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Вино біле сухе – 100 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Петрушка – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо ароматну заправку. В чаші блендера з’єднуємо дрібно нашатковану петрушку, біле вино, рослинне масло і спеції за смаком.
2. Перебиваємо до однорідної консистенції, але не більше 1 хвилини.
3. М’ясо розрізаємо на шматочки однакового розміру не більше 5 сантиметрів і заливаємо винним маринадом, залишаємо просочуватися 25-30 хвилин.
4. 12 картоплин очищаємо від шкірки і варимо 15 хвилин після закипання води.
5. Напівготовий картопля загорнути в смужку бекону.
6. Збираємо шашлички. На дерев’яні шпажки нанизуємо свинину, шматочок болгарського перцю, картоплю в беконі і повторюємо. Викладаємо на відстані один від одного на деко.
7. Зверху накриваємо форму фольгою і готуємо в духовій шафі близько 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Через півгодини знімаємо фольгу, перевертаємо шпажки і продовжуємо запікати ще 10-15 хвилин.
9. Виймаємо шашлички з духовки і відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт шашлику з курячих грудок на шпажках
Шашлик, приготований вдома відрізняється від «оригіналу» лише відсутністю характерного запаху диму, в іншому рецептура залишається колишньою. Птах також маринується і піддається тепловій обробці, до того ж, готується без додавання жирного м’яса (що значно знижує калорійність).
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- куряче Філе – 600 гр.
- Соус соєвий – 30 мл
- Мед (рідкий) – 1 ст. л.
- Сік лимона – 50 мл
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе промиваємо, обсушуємо і ріжемо на кубики однакового розміру, приблизно по 3-4 сантиметри кожен.
2. Для маринаду в пиалке з’єднуємо соєвий соус, сік лимона і одну ложку не зацукрованого меду.
3. До заправці додаємо часник, пропущений через прес або максимально дрібно нарізаний.
4. Ароматний темний маринад заливаємо до курячих кубиків і гарненько перемішуємо всі інгредієнти між собою.
5. Залишаємо майбутній шашлик із птиці на кілька годин в холодильній камері для просочення.
6. Після закінчення часу, філе злегка посвітлішає і придбає характерний аромат.
7. Нанизуємо кубики на дерев’яні шпажки, притискаючи шматочки щільно один до одного. Викладаємо «шампури» в форму для запікання і ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
8. Гаряче ніжне м’ясо виймаємо з духовки і перекладаємо на велике плоске блюдо.
9. Подаємо, прикрасивши зеленню, яка вам подобається. Так само, птах прекрасно поєднується з печеними овочами і самими різними соусами. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування шашлику з яловичини в духовці
Вважаєте, що шашлик, можливо, приготувати тільки на дачі і з жирної свинини? Традиційне кавказьке блюдо з легкістю можна повторити у себе на кухні, використовуючи соковиту і корисну яловичу вирізку. М’ясо маринується в протягом декількох годин, а краще всю ніч, в двох видах гірчиці, лимонному соку, різних спеціях.
Час готування – 3 ч. 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Вирізка яловича – 700-800 гр.
- Цибуля – 4 шт.
- Сік лимона – 15 мл
- Гірчиця французька – 10 гр.
- Гірчиця російська – 10 гр.
- Мед – 1 ч. л.
- Масло олію – 100 мл
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Листя смородини – 2-3 шт.
- Коріандр – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’якоть яловичини ретельно промиваємо під струменем води, даємо обсохнути і перекладаємо на обробну дошку.
2. Нарізаємо шматочками середнього розміру.
3. Цибулини очищаємо і ріжемо на товсті півкільця.
4. З’єднуємо м’ясо і цибулю в глибокій тарілці.
5. Пучки петрушки, кропу і листя смородини максимально дрібно шаткуємо і відправляємо до вирізці.
6. В окремій піалі готуємо маринад: змішуємо французьку і російську гірчицю, мед, олію і лимонний сік.
7. Гарненько перемішуємо всі компоненти.
8. Яловичину щедро посипаємо сіллю, перцем і меленим коріандром.
9. Заливаємо ароматним маринадом м’ясо, перемішуємо і залишаємо в холодильнику мінімум на 2 години.
10. Просочену гірчично-медовим соусом вирізку перекладаємо в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 55-60 хвилин при температурі 180 градусів. Готове м’ясо обережно перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!