Чахохбілі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Чахохбілі – це неймовірно смачна страва грузинської кухні, яка порадує своєю поживністю та яскравим пряним ароматом. Можна подавати до домашнього обіду, вечері або у рамках святкового столу. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи – яскрава страва для вашого домашнього чи святкового меню. Таке ситне частування підійде для обіду чи вечері. Порадуйте рідних ароматним та яскравим за смаком продуктом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Курка – 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Часник – ½ головки
  • Червоне сухе вино – 150 мл.
  • Томатний соус – 200 гр.
  • Базилік сушений – 1 ч.л.
  • Приправа “Хмелі-Сунелі” – 1 ч.л.
  • Петрушка сушена – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 1/2 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 чл.
  • Цукор-пісок – 1 чл.

Процес приготування:

Чахохбілі можна легко приготувати у домашніх умовах. Підготуємо основні інгредієнти зі списку.

Курку обробляємо на порційні частини.

Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями. Тонкими платівками обробляємо часник.

У глибокій сковороді розігріваємо вершкове та рослинне масло. Викладаємо сюди цибулю та часник, смажимо до прозорого стану.

Викладаємо зі сковороди овочі та кладемо сюди курячі частини. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків.

Викладаємо до курки обсмажену раніше цибулю з часником. Додаємо сіль, цукор та спеції.

Вливаємо вино та додаємо томатний соус. Закриваємо кришкою і томимо близько 20-25 хвилин на повільному вогні.

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи готове. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Чахохбілі з курки на сковороді

Чахохбілі з курки на сковороді порадує поживними властивостями та цікавим смаком. Апетитне частування з хрусткою скоринкою нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнить звичне меню. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Помідори – 3 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячі стегна. Знімаємо шкірку та витягаємо кістки. М’якуш стегна ріжемо невеликими шматочками.

Крок 2. Розігріваємо сковороду і смажимо куряче м’ясо. Готуємо до рум’яної скоринки та прибираємо на тарілку.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її.

Крок 4. Помідори натираємо на великій тертці.

Крок 5. Обсмажуємо цибулю на сковороді до рум’янцю. Додаємо томатну масу. Перемішуємо і гасимо на повільному вогні.

Крок 6. Приготуємо пасту із спецій. Розтираємо у ступці часник, половинку стручка перцю чилі, сіль, кінзу та спеції. Вливаємо дві ложки олії і перемішуємо.

Крок 7. Ароматну суміш викладаємо у сковороду з томатною масою. Перемішуємо і томимо разом близько 7-10 хвилин.

Крок 8. Викладаємо сюди курячі шматочки. Перемішуємо та вимикаємо плиту.

Крок 9. Чахохбілі з курки на сковороді готове. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Чахохбілі з курки у каструлі

Чахохбілі з курки в каструлі – це неймовірно смачна та апетитна страва для вашого домашнього чи святкового столу. Частування грузинської кухні відрізняється додаванням великої кількості ароматних спецій. Обов’язково спробуйте приготувати своїми руками!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1,2 кг.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста червона – 4 шт.
  • Помідори – 0,8 кг.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кінза – 4 гілки.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Уцхо-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Перець червоний мелений гострий – 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Бульйон курячий – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Курку кладемо у велику каструлю. Заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо близько 40 хвилин.

Крок 2. Готову курку дістаємо з каструлю, остуджуємо та розбираємо на частини. Бульйон проціджуємо.

Крок 3. У каструлю вливаємо олію. Викладаємо сюди курку і смажимо до рум’яної скоринки.

Крок 4. Викладаємо сюди дрібно порубану червону цибулю. Перемішуємо та готуємо близько 8-10 хвилин.

Крок 5. Очищаємо від насіння болгарський перець, ріжемо тонкою соломкою. Відправляємо до курки. Готуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Вливаємо 300 мл курячого бульйону і гасимо близько 30 хвилин.

Крок 7. Надрізаємо помідори та ошпарюємо їх. Далі помідори очищаємо від шкірки та подрібнюємо.

Крок 8. Отриману масу викладаємо у каструлю. Гасимо всі разом 10 хвилин.

Крок 9. Додаємо суміш із солі, часнику та кінзи. Доповнюємо заготовку подрібненою петрушкою, лавровим листям та іншими спеціями. Готуємо 10 хвилин, закриваємо кришкою і томимо ще 15 хвилин.

Крок 10. Чахохбілі з курки у каструлі готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Справжнє чахохбілі в казані на багатті

Справжнє чахохбілі в казані на багатті виходить насиченим за смаком, напрочуд ароматним і поживним. Таке частування можна подавати до великого сімейного обіду чи вечері. Для приготування страви в кращих традиціях грузинських використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегна куряче – 6 шт.
  • Помідори – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Часник – 1 головка.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Базилік – 1 год.
  • Аджика суха – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Олія вершкове/рослинна – 150 гр./150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У казан на вогнищі вливаємо воду та кип’ятимо її. Обшпарюємо в ній помідори, потім знімаємо з них шкірку, подрібнюємо м’якоть. Воду з казана виливаємо.

Крок 2. Розтоплюємо у казані вершкове масло. Обсмажуємо на ньому до рум’янцю курячі стегна, попередньо розрубані на три частини.

Крок 3. Викладаємо до м’яса подрібнену цибулю. Перемішуємо і смажимо до рум’янцю овочів.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю кільцями моркви.

Крок 5. За кілька хвилин викладаємо подрібнені солодкі перці.

Крок 6. Гасимо пару хвилин. Додаємо томатну пасту, подрібнені помідори та голівку часнику. Солимо і посипаємо спеціями зі списку. Томимо до готовності близько 20 хвилин.

Крок 7. Справжнє чахохбілі в казані на багатті готове. Частуйтесь!

Як приготувати чахохбілі в духовці

Як приготувати чахохбілі в духовці, докладно розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Готова страва порадує яскравим смаком, ароматом та поживними властивостями. Ваші близькі чи гості не зможуть встояти. Подавайте до обіду чи вечері.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Паприка – 1 год.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Помідори – 350 грн.
  • Чебрець – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо курку та рубаємо її на порційні шматки.

Крок 2. Помідори обробляють на невеликі шматочки. Можна використовувати заморожені помідори для зручнішої нарізки.

Крок 3. У невеликій тарілці з’єднуємо рослинну олію, подрібнений часник, сіль та спеції. Вимішуємо.

Крок 4. Поливаємо заправкою шматочки курки, перемішуємо. Викладаємо у форму для запікання.

Крок 5. Доповнюємо заготовку часточками помідорів.

Крок 6. Запікаємо частування в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45-60 хвилин.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати чахохбілі у духовці. Обов’язково спробуйте цей рецепт!

Чахохбілі з курки в мультиварці

Чахохбілі з курки у мультиварці порадує поживними властивостями, цікавим смаком та нескладним кулінарним процесом. Апетитне та соковите частування нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець червоний гострий – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 2 голівки.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рубаємо курку на порційні частини і викладаємо в чашу мультиварки з олією. Обсмажуємо в режимі “випікання” близько 30 хвилин з усіх боків.

Крок 2. Солимо і перчимо курячі шматочки.

Крок 3. Сюди ж відправляємо півкільця цибулі. Обсмажуємо всі разом близько 15-20 хвилин.

Крок 4. Додаємо сюди шматочки солодкого перцю. Готуємо до м’якості овочів.

Крок 5. Викладаємо у загальну масу подрібнені помідори. Додаємо хмелі-сунелі. Готуємо ще 15 хвилин.

Крок 6. Приєднуємо подрібнену кінзу. Готуємо ще 10 хвилин.

Крок 7. Відправляємо подрібнений часник. Через 5-10 хвилин вимикаємо мультиварку.

Крок 8. Чахохбілі з курки у мультиварці готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Чахохбілі з курки з томатною пастою

Чахохбілі з курки з томатною пастою – це напрочуд смачна та апетитна страва для вашого домашнього або святкового столу. Частування грузинської кухні відрізняється додаванням великої кількості ароматних спецій. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка невелика – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Цибуля-порей – 100 гр.
  • Морква – 250 грн.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Паприка мелена солодка – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо невелику курку, добре промиваємо та рубаємо на частини.

Крок 2. Викладаємо шматочки птиці в розігрітий казан із вершковим маслом.

Крок 3. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 4. Доповнюємо курку подрібненим часником.

Крок 5. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю і кільця цибулі-порею.

Крок 6. Відправляємо в заготовку брусочки моркви.

Крок 7. Також додаємо томатну пасту.

Крок 8. Висипаємо сіль та спеції зі списку.

Крок 9. Закриваємо блюдо кришкою і томимо на повільному вогні одну годину.

Крок 10. Чахохбілі з курки з томатною пастою готові. Подавайте до столу!

Чахохбілі з картоплею

Чахохбілі з картоплею виходить яскраве за смаком, напрочуд ароматне та поживне. Таке частування можна подавати до великого сімейного обіду чи вечері. Для приготування цієї грузинської страви використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 1 кг.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Морква – 6 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Вода – 250 мл.
  • Базилік – 2 гілки.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Горіх мускатний тертий – 1 щіпка.
  • Соус соєвий – 30 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рубаємо курячі гомілки на половинки. Картоплю очищаємо, промиваємо та ріжемо на великі кубики.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ньому курячі частини до рум’янцю на сильному вогні.

Крок 3. Відварюємо картоплю в підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк.

Крок 4. Ріжемо цибулю півкільцями і смажимо її в сковороді, де готували курку. Моркву натираємо на великій тертці.

Крок 5. У сотейник кладемо курку, обсмажену цибулю, картоплю, терту моркву, кубики помідора. Вливаємо киплячу воду і томимо під кришкою 10 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо страву подрібненим часником, зеленню, соєвим соусом, сіллю та спеціями. Гасимо ще 10 хвилин.

Крок 7. Чахохбілі з картоплею готове. Можна подавати до столу та куштувати!

Чахохбілі з помідорами

Чахохбілі з помідорами порадує вас насиченим смаком, ароматом та неймовірною соковитістю. Яскрава грузинська страва стане родзинкою вашого домашнього чи святкового столу. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Курка – 0,5 кг.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст.л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Курку промиваємо і рубаємо на порційні частини.

Крок 2. Обсмажуємо курку на сухій сковороді до рум’янцю.

Крок 3. Перекладаємо курку в сотейник, доповнюємо обсмаженою цибулею.

Крок 4. Промиваємо помідори, ошпарюємо їх, очищаємо і ріжемо дрібним кубиком.

Крок 5. Викладаємо помідори у загальну масу, доповнюємо хмелі-сунелі. Вливаємо воду, гасимо під кришкою близько 25 хвилин.

Крок 6. Наприкінці додаємо сіль та перець. Потім вимикаємо вогонь.

Крок 7. Чахохбілі з помідорами готові. Подавайте до столу, доповнивши зеленню і пригощайтеся!

Чахохбілі з курки з волоськими горіхами

Чахохбілі з курки з волоськими горіхами – це неймовірно смачна та апетитна страва для вашого домашнього чи святкового столу. Частування грузинської кухні відрізняється дивовижним пряним ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Помідори у власному соку – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста червона – 4 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Аджика – 1 год.
  • Кріп – 2 гілочки.
  • Сіль сванська – 1 ч.л.
  • Тархун – 1 год.
  • Базилік фіолетовий – 6 гр.
  • Горіхи грецькі – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Окріп – 0,5 ст.
  • Коріандр – 0,5 ч.л.
  • Уцхо-сунелі – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Курку ділимо на порційні шматочки. Смажимо їх до яскравого рум’янцю на сковороді без олії. Вливаємо окріп, закриваємо кришкою і томимо до повної готовності.

Крок 2. Ріжемо цибулю півкільцями і смажимо до рум’янцю на сковороді з олією.

Крок 3. Перемелюємо томати в соку, викладаємо до цибулі. Сюди ж додаємо аджику, перемішуємо і гасимо 3-4 хвилини.

Крок 4. Подрібнюємо часник, з’єднуємо його з перемеленими горіхами, сіллю та іншими спеціями.

Крок 5. Отриману масу з горіхами викладаємо в суміш із томатами та цибулею. Гасимо ще пару хвилин.

Крок 6. Заливаємо куркою заготовкою. Можна додати ще трохи солі та перцю. Стомлюємо 5 хвилин.

Крок 7. Додаємо зелений перець та подрібнену зелень. Перемішуємо та прибираємо з вогню.

Крок 8. Чахохбілі з курки з волоськими горіхами готово. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!