Чахохбілі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Чахохбілі – це неймовірно смачна страва грузинської кухні, яка порадує своєю поживністю та яскравим пряним ароматом. Можна подавати до домашнього обіду, вечері або у рамках святкового столу. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи – яскрава страва для вашого домашнього чи святкового меню. Таке ситне частування підійде для обіду чи вечері. Порадуйте рідних ароматним та яскравим за смаком продуктом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Курка – 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Часник – ½ головки
  • Червоне сухе вино – 150 мл.
  • Томатний соус – 200 гр.
  • Базилік сушений – 1 ч.л.
  • Приправа “Хмелі-Сунелі” – 1 ч.л.
  • Петрушка сушена – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 1/2 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 чл.
  • Цукор-пісок – 1 чл.

Процес приготування:

Чахохбілі можна легко приготувати у домашніх умовах. Підготуємо основні інгредієнти зі списку.

Курку обробляємо на порційні частини.

Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями. Тонкими платівками обробляємо часник.

У глибокій сковороді розігріваємо вершкове та рослинне масло. Викладаємо сюди цибулю та часник, смажимо до прозорого стану.

Викладаємо зі сковороди овочі та кладемо сюди курячі частини. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків.

Викладаємо до курки обсмажену раніше цибулю з часником. Додаємо сіль, цукор та спеції.

Вливаємо вино та додаємо томатний соус. Закриваємо кришкою і томимо близько 20-25 хвилин на повільному вогні.

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи готове. Подавайте до столу та пригощайтеся!