Котлети з сиром – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з сиром – це дуже смачне і яскраве частування для вашого обіду або вечері. Якщо вам набридли класичні котлети з фаршу і хочеться урізноманітнити домашнє меню, скористайтеся нашої кулінарної підбіркою з восьми апетитних рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Рубані котлети з курячої грудки з сиром

Рубані котлети з курячої грудки з сиром – це дуже смачне, соковите і швидкий у виконанні частування для сімейного обіду або вечері. Подавайте яскравий продукт разом з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування скористайтесь покроковим рецептом з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сметана 100 гр.
  • Крохмаль картопляний 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Кріп 1 пучок

Процес приготування:

  1. Підготуємо куряче філе. Його необхідно промити під водою, обсушити і нарізати дрібними кубиками. Зручно це робити зі злегка подмороженным м’ясом.
  2. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
  3. Викладаємо цибулю і рубане куряче філе в глибоку миску, в якій буде зручно замішувати масу для котлет.
  4. Дрібними кубиками нарізаємо сир.
  5. Відправляємо кубики сиру в миску з фаршем.
  6. Додаємо в заготовку подрібнений кріп, сіль, чорний мелений перець, крохмаль і сметану.
  7. Ретельно перемішуємо масу до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
  8. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо фарш на розігріте масло.
  9. Обсмажуємо частування з обох боків до рум’яної скоринки.
  10. Рубані котлети з курячої грудки з сиром готові. Подавайте апетитне частування до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Котлети по-київськи з сиром всередині

Котлети по-київськи з сиром всередині виходять неймовірно соковитими і смачними. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Ідеальне рішення для сімейного обіду або вечері. Для приготування знаменитих київських котлет беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для начинки:

  • Сир твердий – 20 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Петрушка – 1 гр.
  • Паприка солодка – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик

Для панірування:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 300 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 300 мл

Процес приготування:

Крок 1. Курячу грудку обробляємо на філе. Кожне філе розрізаємо вздовж і отримуємо чотири тонких курячих пласта.

Крок 2. Курячі шматочки відбиваємо кухонним молоточком. Кожну заготовку посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Для начинки розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з подрібненою зеленню, часником, паприкою, сіллю і перцем. Ретельно вимішуємо до однорідності. Твердий сир ріжемо невеликими брусочками.

Крок 4. На край кожного курячого пласта кладемо вершкову начинку і брусочки твердого сиру.

Крок 5. Щільно згортаємо заготовки так, щоб не залишилося зазорів.

Крок 6. Повинні вийти щільні невеликі рулетики з начинкою.

Крок 7. Обвалюємо заготовки в борошні, після у збитих яйцях з сіллю і панірувальних сухарях.

Крок 8. Обсмажуємо котлети на олії до яскравої рум’яної скоринки. Після кладемо у форму. Запікаємо 15 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 9. Котлети по-київськи з сиром всередині готові. Подавайте до столу!

Соковиті котлети з сиром і грибами

Соковиті котлети з сиром і грибами порадують вас своїм ніжним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Подавайте до обіду або вечері разом з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування смачних м’ясних котлет використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 3 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе попередньо промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Використовуйте злегка підморожене м’ясо для кращої нарізки.

Крок 2. Добре промиваємо печериці і подрібнюємо їх.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 4. У глибоку миску викладаємо куряче філе, гриби, подрібнений цибулю. Сюди ж відправляємо куряче яйце, тертий плавлений сирок, сіль, спеції і майонез.

Крок 5. Додаємо до вмісту борошно і ретельно все перемішуємо.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо сюди котлетне тісто.

Крок 7. Обсмажуємо частування до яскравого рум’янцю з двох сторін.

Крок 8. Соковиті котлети з сиром і грибами готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Рубані курячі котлети з сиром і майонезом

Рубані котлети з сиром і майонезом нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування порадує особливою м’якістю і соковитістю. Відмінне рішення для вашого обіднього столу або сімейного вечері. Подавайте апетитні котлети з картопляним пюре, свіжими овочами та іншими доповненнями за смаком.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 0,5 кг
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Курячу грудку попередньо розморожуємо і промиваємо.

Крок 2. Відокремлюємо філе від кістки і дрібно нарізаємо його ножем.

Крок 3. Курячі яйця перемішуємо з майонезом і борошном.

Крок 4. В отриману масу відправляємо курячі шматочки. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями для курки.

Крок 5. Гарненько перемішуємо вміст миски.

Крок 6. Натираємо на дрібній тертці сир і відправляємо його в загальну масу. Добре все перемішуємо.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо сюди заготовку.

Крок 8. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з обох сторін.

Крок 9. Рубані котлети з сиром і майонезом готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Котлети з сиром і шинкою

Котлети з сиром і шинкою – оригінальна кулінарна ідея, яка різноманітить ваше меню і прикрасить домашній стіл. Таким частуванням ви точно здивуйте ваших близьких або гостей. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Шинка – 80 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для панірування:

  • Крохмаль – 50 гр.
  • Борошно – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожений фарш викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Дрібними кубиками розбираємо шинку і відправляємо її до фаршу.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю. Відправляємо його в загальну масу.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю панірувальними сухарями, сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 5. Ретельно вимішуємо вміст і гарненько відбиваємо.

Крок 6. Твердий сир ріжемо невеликими брусочками. Ліпимо з фаршу акуратні котлети, начинені сиром.

Крок 7. Надаємо заготівлях круглу форму. Для зручної ліплення змочуємо руки водою.

Крок 8. Для панірування перемішуємо борошно з крохмалем. У цій суміші обвалюємо котлети.

Крок 9. Далі обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності. Смажимо до золотистої скоринки апетитною.

Крок 10. Котлети з сиром і шинкою готові. Пригощайтеся!

Котлети з сиром і помідорами в духовці

Котлети з сиром і помідорами в духовці – це дуже соковите, смачне і поживне частування для вашого сімейного обіду або вечері. Подавайте апетитне блюдо з вашими улюбленими гарнірами. Для швидкого і нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина/свинина – 0,5 кг
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сметана/майонез – 4 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Прокручуємо через м’ясорубку м’ясо, а можна взяти готовий фарш.

Крок 2. Білий хліб ріжемо шматочками, заливаємо їх молоком і залишаємо для набухання.

Крок 3. В підходящу глибоку миску викладаємо м’ясний фарш.

Крок 4. Викладаємо до фаршу розм’якшений батон, подрібнений часник, курячі яйця, сіль і чорний мелений перець. Гарненько вимішуємо вміст до однорідності.

Крок 5. З підготовленого фаршу ліпимо круглі плоскі котлети. Викладаємо їх на деко з пергаментом.

Крок 6. Тонкими кружечками ріжемо ріпчасту цибулю.

Крок 7. Такими ж гуртками розбираємо промитий помідор.

Крок 8. Сир нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 9. Обмазуємо м’ясні заготовки кетчупом.

Крок 10. Викладаємо кружечки цибулі. Промазуємо овоч сметаною.

Крок 11. На цибулю кладемо кола помідорів. Їх також обмазуємо сметаною.

Крок 12. Закриваємо заготовки пластинками сиру. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 13. Котлети з сиром і помідорами в духовці готові. Подавайте до столу!

Рибні котлети з сиром

Рибні котлети з сиром – цікава кулінарна ідея для вашого домашнього меню. Обов’язково спробуйте приготувати ніжні котлети з рибного фаршу на нашу перевіреного покрокового рецептом. Готовий продукт можна подавати до обіду, вечері або в якості перекусу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе рибне – 0,6 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки білого хліба кладемо в чашу блендера. Заливаємо молоком, даємо трохи розм’якнути і подрібнюємо.

Крок 2. Очищаємо цибулю і відправляємо його в блендер до білого хліба. Подрібнюємо все разом.

Крок 3. Дрібно нарізаємо шматочки рибного філе. Доповнюємо продукт подрібненим хлібом з цибулею, курячими яйцями, майонезом, сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст до утворення однорідного рибного фаршу.

Крок 5. Доповнюємо масу тертою морквою, тертим сиром і борошном. Знову все добре перемішуємо.

Крок 6. З отриманої маси ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Крок 7. Викладаємо котлети в сковороду, розігріту з рослинною олією.

Крок 8. Обсмажуємо частування до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 9. Рибні котлети з сиром готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Котлети з сиром на шпажках

Котлети з сиром на шпажках – це смачне і оригінальне блюдо для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Подавайте апетитний м’ясний продукт зі свіжими овочами, соліннями та іншими доповненнями за смаком. Для швидкого і нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Сир – 30 гр.
  • Пластівці вівсяні – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Курячий фарш заздалегідь розморожуємо.

Крок 2. Викладаємо його в глибоку миску. Доповнюємо продукт вівсяними пластівцями, курячим яйцем, подрібненим часником, сіллю, спеціями і тертим сиром.

Крок 3. Ретельно вимішуємо продукти до утворення однорідного фаршу.

Крок 4. Мокрими руками формуємо акуратні довгасті котлети і одягаємо їх на шпажки. Дерев’яні шпажки також змочуємо водою. Це необхідно, щоб вони не підгоріли під час запікання.

Крок 5. Викладаємо заготовки на деко.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовці. Запікаємо страву близько 30 хвилин.

Крок 7. Котлети з сиром на шпажках готові. Подавайте оригінальне частування до столу!