Хашлама з баранини – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хашлама з баранини — це божественне східна страва, приготована з великої кількості м’яса. До складу страви також входять різні овочі і ароматна зеленушка. Хашлама по-вірменськи традиційно готується з баранини або ягнятини, а ось хашлама по-грузинськи – з яловичини або телятини. Блюдо неймовірної смакоти, ситне, яскраве – ну хто ж від такого відмовиться? Насичений бульйон чудово доповнює м’ясо з овочами! У сьогоднішній добірці розглянемо хашламу з баранини. Дивіться і запам’ятовуйте.

Класична хашлама з баранини по-вірменськи

Класична хашлама з баранини по-вірменськи – максимально просте блюдо. Якщо ви не любите проводити час на кухні, цей рецепт для вас. Я люблю готувати, але проводити весь вільний час на кухні не для мене. Ось все, що простіше – це моє! Якщо ви така ж лінива господиня, як я, швиденько біжіть на кухню і готуйте цей шедевр!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баранина 1.3 кг
  • Помідори 5 шт.
  • Картопля 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 5 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Вода-120 мл
  • Сіль 1 ст. л.
  • Кінза за смаком

Процес приготування:

  1. Отже, візьміть баранину і разрубите на шматки.
  2. М’ясо гарненько обмийте у холодній воді.
  3. Візьміть ємність з товстими стінками і важким дном. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими кружечками. Вистеліть ними дно ємності.
  4. Болгарський перець сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, викладіть поверх помідорів.
  5. Далі зробіть шар з баранини.
  6. Знову викладіть помідори і перець. Цибулину звільніть від лушпиння і покладіть в каструлю цілою головкою. Гострий стручок перцю промийте і викладіть в каструлю. Кожен шар підсолити.
  7. Залийте водою. Багато води не потрібно, овочі і м’ясо дадуть свій сік.
  8. помістіть Каструлю на вогонь, встановивши середній нагрів. Почекайте, коли вміст закипить, і накрийте кришкою. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте близько години.
  9. Картопля вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку. Через годину викладіть картоплю в каструлю. І готуйте ще 20-25 хвилин в залежності від розміру коренеплодів.
  10. Апетитне блюдо розділіть на порції. Прикрасьте зеленню.
  11. Хашламу подають з бульйоном або без.
  12. Страва виходить мега соковитим і ніжним. Приємного апетиту!

Хашлама з баранини на пиві

Хашлама з баранини на пиві володіє неперевершеним смаком. Яскраве і гарне частування з найніжнішим м’ясом і достатком овочів створює атмосферу свята. Страва готується зовсім просто. Главное – підготувати свіжі та соковиті продукти хорошої якості. А далі піде по накатаній.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Баранина – 500 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Пиво – 500 мл
  • Зелень – пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть баранину, гарненько обмийте у холодній воді, просушіть і разрубите на шматки.

Крок 2. Візьміть ємність з товстими стінками і важким дном, в ідеалі – казан. Складіть м’ясо і підсолити.

Крок 3. Цибулинки звільніть від лушпиння і настругайте кільцями. Морквину вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте кружечками.

Крок 4. Підготовленими овочами перекрийте м’ясо.

Крок 5. Картоплю вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте

Крок 6. Застеліть овочі картоплею. Підсолити.

Крок 7. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими напівкружечками. Болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте

Крок 8. Вистеліть ними картоплю. Зелень сполосніть і нарубаєте, присипте поверх овочів, підсолити і вилийте пиво.

Крок 9. Казан накрийте кришкою, поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Почекайте, коли вміст закипить. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте не менше 2-х годин, періодично перевіряючи готовність м’яса.

Крок 10. Спробуйте на сіль. При необхідності збалансуйте смак.

Крок 11. Святкова страва розділіть на порції.

Крок 12. Страва виходить апетитним, а м’ясо розвалюється на волокна.

Крок 13. Пригощайте близьких. Насолоджуйтеся із задоволенням! Приємного апетиту!

Хашлама з баранини на багатті в казані

Хашлама з баранини на багатті в казані виходить божественної – це нічого не сказати. Страви, приготовані на вогнищі, володіють специфічним смаком, який підвищує апетит. Сама атмосфера приготування приносить незабутні емоції. Захоплений процес втілення задуму в життя просто не пояснити словами. Треба брати і робити, щоб випробувати це на собі!

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 2 кг
  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Базилік – 50 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Кінза – 50 гр.
  • Пиво світле – 500 мл
  • Зіра – за смаком.
  • Мелений коріандр – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом розпаліть вогонь, щоб не втрачати даремно час. Візьміть баранину хорошої якості. Промийте і обсушити паперовими рушниками. Розділіть на великі частини, видаливши непотрібні прожилки.

Крок 2. Яскравий болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, довільно наріжте. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте, як вам подобається. Цибулини звільніть від лушпиння, настругайте півкільцями.

Крок 3. Зелень сполосніть, струсіть від зайвої вологи і нарубаєте ножем.

Крок 4. Поставте казан на вогонь. На дно покладіть половину цибулі. Далі половину помідорів і перчика. Поверх покладіть баранину. Приправте сіллю, перцем, хмелі-сунелі, меленим коріандром і розтертої зірою.

Крок 5. Знову викладіть перчик, помідори і цибульні півкільця. Залийте світлим пивом.

Крок 6. Перевірте вогонь. Залиште нудитися на 2,5 години.

Крок 7. Головку часнику почистіть і подрібніть зручним способом. Через 2,5 години присипте хашламу часником і зеленню. Перемішайте і акуратно зніміть казан з вогню.

Крок 8. Апетитне блюдо розділіть на порції. Подавайте гостям. Насолоджуйтеся незвичайним м’ясним блюдом. Приємного апетиту!

Хашлама з баранини з картоплею і овочами

Хашлама з баранини з картоплею і овочами виходить мега смачною, а найголовніше доступною. Складнощі можуть виникнути з пошуком смачного якісного м’яса. Але в сучасних реаліях, думаю, знайти баранину не складе праці. Ситне і яскраве страва сподобається всім, а головне, не потрібно постійно стежити за стравою – склали і забули!

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Баранина – 400 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Болгарський перець – 50 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для смачного частування. Візьміть баранину і разрубите на шматки. М’ясо гарненько обмийте у холодній воді і обсушити паперовими рушниками.

Крок 2. Болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте соломкою. Цибулинку звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Крок 3. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими напівкружечками. Картоплю вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте кружечками.

Крок 4. Візьміть посудину з товстими стінками і важким дном, в ідеалі – казан. Вилийте масло. Вистеліть половиною цибулі дно ємності.

Крок 5. Далі викладіть болгарський перець і картоплю. Підсоліть і поперчіть.

Крок 6. Розподіліть баранину, томати і залишився лук. Знову підсоліть і поперчіть.

Крок 7. Казан поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Накрийте кришкою. Почекайте, коли вміст закипить, і мінімізуйте нагрівання. Томіть не менше 2-х годин.

Крок 8. Через 2 години яскраве блюдо розділіть на порції. Прикрасьте зеленню і пригощайте домашніх. Приємного апетиту!

Хашлама з баранини з баклажанами

Хашлама з баранини з баклажанами являє собою шикарне блюдо. Достаток овочів з розвареним і ніжним м’ясом тануть у роті. Від одного тільки виду течуть слинки. Просте в приготуванні страва не відніме у вас багато сил. Дивовижний шедевр оцінять всі без винятку. Це смачно, ситно і корисно!

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 1,5 кг
  • Помідори – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Болгарський перець – 400 гр.
  • Баклажани – 400 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Стручкова квасоля – 100 гр.
  • Капуста – 200 гр.
  • Айва – 0,5 шт.
  • Петрушка пучок.
  • Часник – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, зберіть всі необхідні продукти для гастрономічного шедевра. Візьміть баранину і разрубите на шматки. М’ясо гарненько обмийте у холодній воді. Овочі та зелень гарненько промийте і обсушіть.

Крок 2. В товстостінну каструлю покладіть баранину. Підсоліть і приперчите. Цибулинку звільніть від лушпиння, дрібненько наріжте і покладіть в каструлю. М’ясисті помідори наріжте Вистеліть наступним шаром.

Крок 3. Картопля і баклажани очистіть за допомогою овочечистки. Наріжте і закиньте в каструлю.

Крок 4. Підсолити. Додати стручкову квасолю. Болгарський перчик розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте і викладіть поверх квасолі. Айву нарізати на середні частини і складіть в каструлю. Айва додасть солодощі страви.

Крок 5. Кілька листочків капусти порвіть руками і закрийте овочі. З часнику зніміть верхню лушпиння, застроміть в центр. Зелень нарубаєте, і присипте зверху. Підсолити.

Крок 6. Прикрийте капустяним листом. Каструлю поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Почекайте, коли вміст закипить, і накрийте кришкою. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте не менше півтора годин.

Крок 7. Готове апетитне блюдо розділіть на порції. Подавайте блюдо з лавашем або коржем.

Крок 8. Найніжнішої хашламой пригощайте домашніх.Крок 9. Насолоджуйтесь гарним яскравим стравою. Приємного апетиту!

Хашлама в мультиварці з баранини

Хашлама в мультиварці з баранини виходить мега апетитною. Ніжні овочі з розвареним м’ясом тануть у роті. Блюдо максимально просте – підготували інгредієнти і склали в чашу, закрили, почекали і готово! Смачно, ситно і без особливих зусиль. Відмінний варіант для зайнятих людей!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Баранина – 500 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – пучок.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть, наріжте кільцями. Морквину вимийте і видаліть шкірку овочечисткою, настругайте кружечками. М’ясисті помідори промийте і наріжте часточками. На дно чаші мультиварки вилийте масло. Складіть цибулю, моркву і частина помідорів.

Крок 2. Баклажани вимийте, розріжте кружечками. Половину викладіть на овочі.

Крок 3. Баранину гарненько обмийте у холодній воді і разрубите на шматки. Складіть на овочі. Підсоліть і приправте хмелі-сунелі. Болгарський перець сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте соломкою, покладіть на м’ясо.

Крок 4. Далі повторіть шари помідорів і баклажанів. Підсоліть і приправте хмелі-сунелі. Петрушку сполосніть і викладіть поверх овочів.

Крок 5. Закрийте кришку приладу. На панелі мультиварки виберіть програму «Гасіння», встановіть таймер на 1 годину 30 хвилин, натисніть «Старт». Коли прилад сповістить про закінчення приготування звуковим сигналом, відкрийте кришку.

Крок 6. Апетитне святкова страва розділіть на порції. Прикрасьте зеленню. Пригощайте близьких. Насолоджуйтеся із задоволенням!