Хашлама з баранини — це божественне східна страва, приготована з великої кількості м’яса. До складу страви також входять різні овочі і ароматна зеленушка. Хашлама по-вірменськи традиційно готується з баранини або ягнятини, а ось хашлама по-грузинськи – з яловичини або телятини. Блюдо неймовірної смакоти, ситне, яскраве – ну хто ж від такого відмовиться? Насичений бульйон чудово доповнює м’ясо з овочами! У сьогоднішній добірці розглянемо хашламу з баранини. Дивіться і запам’ятовуйте.
Класична хашлама з баранини по-вірменськи
Класична хашлама з баранини по-вірменськи – максимально просте блюдо. Якщо ви не любите проводити час на кухні, цей рецепт для вас. Я люблю готувати, але проводити весь вільний час на кухні не для мене. Ось все, що простіше – це моє! Якщо ви така ж лінива господиня, як я, швиденько біжіть на кухню і готуйте цей шедевр!
Інгредієнти на
6 порц.
- Баранина 1.3 кг
- Помідори 5 шт.
- Картопля 7 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 5 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Вода-120 мл
- Сіль 1 ст. л.
- Кінза за смаком
Процес приготування:
- Отже, візьміть баранину і разрубите на шматки.
- М’ясо гарненько обмийте у холодній воді.
- Візьміть ємність з товстими стінками і важким дном. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими кружечками. Вистеліть ними дно ємності.
- Болгарський перець сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, викладіть поверх помідорів.
- Далі зробіть шар з баранини.
- Знову викладіть помідори і перець. Цибулину звільніть від лушпиння і покладіть в каструлю цілою головкою. Гострий стручок перцю промийте і викладіть в каструлю. Кожен шар підсолити.
- Залийте водою. Багато води не потрібно, овочі і м’ясо дадуть свій сік.
- помістіть Каструлю на вогонь, встановивши середній нагрів. Почекайте, коли вміст закипить, і накрийте кришкою. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте близько години.
- Картопля вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку. Через годину викладіть картоплю в каструлю. І готуйте ще 20-25 хвилин в залежності від розміру коренеплодів.
- Апетитне блюдо розділіть на порції. Прикрасьте зеленню.
- Хашламу подають з бульйоном або без.
- Страва виходить мега соковитим і ніжним. Приємного апетиту!
Хашлама з баранини на пиві
Хашлама з баранини на пиві володіє неперевершеним смаком. Яскраве і гарне частування з найніжнішим м’ясом і достатком овочів створює атмосферу свята. Страва готується зовсім просто. Главное – підготувати свіжі та соковиті продукти хорошої якості. А далі піде по накатаній.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Баранина – 500 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Пиво – 500 мл
- Зелень – пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть баранину, гарненько обмийте у холодній воді, просушіть і разрубите на шматки.
Крок 2. Візьміть ємність з товстими стінками і важким дном, в ідеалі – казан. Складіть м’ясо і підсолити.
Крок 3. Цибулинки звільніть від лушпиння і настругайте кільцями. Морквину вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте кружечками.
Крок 4. Підготовленими овочами перекрийте м’ясо.
Крок 5. Картоплю вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте
Крок 6. Застеліть овочі картоплею. Підсолити.
Крок 7. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими напівкружечками. Болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте
Крок 8. Вистеліть ними картоплю. Зелень сполосніть і нарубаєте, присипте поверх овочів, підсолити і вилийте пиво.
Крок 9. Казан накрийте кришкою, поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Почекайте, коли вміст закипить. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте не менше 2-х годин, періодично перевіряючи готовність м’яса.
Крок 10. Спробуйте на сіль. При необхідності збалансуйте смак.
Крок 11. Святкова страва розділіть на порції.
Крок 12. Страва виходить апетитним, а м’ясо розвалюється на волокна.
Крок 13. Пригощайте близьких. Насолоджуйтеся із задоволенням! Приємного апетиту!
Хашлама з баранини на багатті в казані
Хашлама з баранини на багатті в казані виходить божественної – це нічого не сказати. Страви, приготовані на вогнищі, володіють специфічним смаком, який підвищує апетит. Сама атмосфера приготування приносить незабутні емоції. Захоплений процес втілення задуму в життя просто не пояснити словами. Треба брати і робити, щоб випробувати це на собі!
Час готування – 3 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Баранина – 2 кг
- Помідори – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець – 500 гр.
- Часник – 1 головка.
- Базилік – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Кінза – 50 гр.
- Пиво світле – 500 мл
- Зіра – за смаком.
- Мелений коріандр – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом розпаліть вогонь, щоб не втрачати даремно час. Візьміть баранину хорошої якості. Промийте і обсушити паперовими рушниками. Розділіть на великі частини, видаливши непотрібні прожилки.
Крок 2. Яскравий болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, довільно наріжте. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте, як вам подобається. Цибулини звільніть від лушпиння, настругайте півкільцями.
Крок 3. Зелень сполосніть, струсіть від зайвої вологи і нарубаєте ножем.
Крок 4. Поставте казан на вогонь. На дно покладіть половину цибулі. Далі половину помідорів і перчика. Поверх покладіть баранину. Приправте сіллю, перцем, хмелі-сунелі, меленим коріандром і розтертої зірою.
Крок 5. Знову викладіть перчик, помідори і цибульні півкільця. Залийте світлим пивом.
Крок 6. Перевірте вогонь. Залиште нудитися на 2,5 години.
Крок 7. Головку часнику почистіть і подрібніть зручним способом. Через 2,5 години присипте хашламу часником і зеленню. Перемішайте і акуратно зніміть казан з вогню.
Крок 8. Апетитне блюдо розділіть на порції. Подавайте гостям. Насолоджуйтеся незвичайним м’ясним блюдом. Приємного апетиту!
Хашлама з баранини з картоплею і овочами
Хашлама з баранини з картоплею і овочами виходить мега смачною, а найголовніше доступною. Складнощі можуть виникнути з пошуком смачного якісного м’яса. Але в сучасних реаліях, думаю, знайти баранину не складе праці. Ситне і яскраве страва сподобається всім, а головне, не потрібно постійно стежити за стравою – склали і забули!
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Баранина – 400 гр.
- Помідори – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Болгарський перець – 50 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для смачного частування. Візьміть баранину і разрубите на шматки. М’ясо гарненько обмийте у холодній воді і обсушити паперовими рушниками.
Крок 2. Болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте соломкою. Цибулинку звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Крок 3. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими напівкружечками. Картоплю вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте кружечками.
Крок 4. Візьміть посудину з товстими стінками і важким дном, в ідеалі – казан. Вилийте масло. Вистеліть половиною цибулі дно ємності.
Крок 5. Далі викладіть болгарський перець і картоплю. Підсоліть і поперчіть.
Крок 6. Розподіліть баранину, томати і залишився лук. Знову підсоліть і поперчіть.
Крок 7. Казан поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Накрийте кришкою. Почекайте, коли вміст закипить, і мінімізуйте нагрівання. Томіть не менше 2-х годин.
Крок 8. Через 2 години яскраве блюдо розділіть на порції. Прикрасьте зеленню і пригощайте домашніх. Приємного апетиту!
Хашлама з баранини з баклажанами
Хашлама з баранини з баклажанами являє собою шикарне блюдо. Достаток овочів з розвареним і ніжним м’ясом тануть у роті. Від одного тільки виду течуть слинки. Просте в приготуванні страва не відніме у вас багато сил. Дивовижний шедевр оцінять всі без винятку. Це смачно, ситно і корисно!
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Баранина – 1,5 кг
- Помідори – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Болгарський перець – 400 гр.
- Баклажани – 400 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Стручкова квасоля – 100 гр.
- Капуста – 200 гр.
- Айва – 0,5 шт.
- Петрушка пучок.
- Часник – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, зберіть всі необхідні продукти для гастрономічного шедевра. Візьміть баранину і разрубите на шматки. М’ясо гарненько обмийте у холодній воді. Овочі та зелень гарненько промийте і обсушіть.
Крок 2. В товстостінну каструлю покладіть баранину. Підсоліть і приперчите. Цибулинку звільніть від лушпиння, дрібненько наріжте і покладіть в каструлю. М’ясисті помідори наріжте Вистеліть наступним шаром.
Крок 3. Картопля і баклажани очистіть за допомогою овочечистки. Наріжте і закиньте в каструлю.
Крок 4. Підсолити. Додати стручкову квасолю. Болгарський перчик розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте і викладіть поверх квасолі. Айву нарізати на середні частини і складіть в каструлю. Айва додасть солодощі страви.
Крок 5. Кілька листочків капусти порвіть руками і закрийте овочі. З часнику зніміть верхню лушпиння, застроміть в центр. Зелень нарубаєте, і присипте зверху. Підсолити.
Крок 6. Прикрийте капустяним листом. Каструлю поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Почекайте, коли вміст закипить, і накрийте кришкою. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте не менше півтора годин.
Крок 7. Готове апетитне блюдо розділіть на порції. Подавайте блюдо з лавашем або коржем.
Крок 8. Найніжнішої хашламой пригощайте домашніх.Крок 9. Насолоджуйтесь гарним яскравим стравою. Приємного апетиту!
Хашлама в мультиварці з баранини
Хашлама в мультиварці з баранини виходить мега апетитною. Ніжні овочі з розвареним м’ясом тануть у роті. Блюдо максимально просте – підготували інгредієнти і склали в чашу, закрили, почекали і готово! Смачно, ситно і без особливих зусиль. Відмінний варіант для зайнятих людей!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Баранина – 500 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Петрушка – пучок.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть, наріжте кільцями. Морквину вимийте і видаліть шкірку овочечисткою, настругайте кружечками. М’ясисті помідори промийте і наріжте часточками. На дно чаші мультиварки вилийте масло. Складіть цибулю, моркву і частина помідорів.
Крок 2. Баклажани вимийте, розріжте кружечками. Половину викладіть на овочі.
Крок 3. Баранину гарненько обмийте у холодній воді і разрубите на шматки. Складіть на овочі. Підсоліть і приправте хмелі-сунелі. Болгарський перець сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте соломкою, покладіть на м’ясо.
Крок 4. Далі повторіть шари помідорів і баклажанів. Підсоліть і приправте хмелі-сунелі. Петрушку сполосніть і викладіть поверх овочів.
Крок 5. Закрийте кришку приладу. На панелі мультиварки виберіть програму «Гасіння», встановіть таймер на 1 годину 30 хвилин, натисніть «Старт». Коли прилад сповістить про закінчення приготування звуковим сигналом, відкрийте кришку.
Крок 6. Апетитне святкова страва розділіть на порції. Прикрасьте зеленню. Пригощайте близьких. Насолоджуйтеся із задоволенням!