Курячі шлунки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курячі шлунки – це дуже смачний і оригінальний продукт для вашого столу. Готове частування виходить неймовірно ніжним і ароматним. Подавайте його разом з картопляним пюре, макаронами та іншими гарнірами. Для приготування такої страви в домашніх умовах беріть на замітку перевірені покрокові рецепти.

Курячі шлунки, тушковані в сметані на сковороді

Ароматні курячі шлунки в сметанному соусі стануть не тільки ситним обідом для вашої родини, але і досить корисним стравою. Субпродукти відрізняються своїм здоровим і низькокалорійним складом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курячі шлунки 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сметана 200 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Куркума ½ ч. л.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Вода 250 мл

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати смачну страву з курячих шлунків, чистимо овочі. Моркву нарізаємо брусочками, а цибулю півкільцями.
  2. Промиваємо шлунки і нарізаємо їх. Якщо є плівка і зайвий жир, то видаляємо їх.
  3. Нагріваємо сковороду, кладемо в неї шматочок вершкового масла і вливаємо олію. Обсмажуємо тут субпродукти близько 10 хвилин.
  4. Відправляємо в сковороду моркву і продовжуємо підготовку, зменшивши вогонь.
  5. Вливаємо в блюдо склянку води. Також додаємо сіль і куркуму.
  6. Коли вода википить, кладемо до шлунків цибулю і продовжуємо тушкувати вміст.
  7. Далі вливаємо сметану і додаємо подрібнений часник. Готуємо ще 15 хвилин під кришкою і прибираємо з плити.
  8. Готові шлунки в сметані розкладаємо по тарілках і подаємо до обіднього столу. Приємного апетиту!