Курячі шлунки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курячі шлунки – це дуже смачний і оригінальний продукт для вашого столу. Готове частування виходить неймовірно ніжним і ароматним. Подавайте його разом з картопляним пюре, макаронами та іншими гарнірами. Для приготування такої страви в домашніх умовах беріть на замітку перевірені покрокові рецепти.

Курячі шлунки, тушковані в сметані на сковороді

Ароматні курячі шлунки в сметанному соусі стануть не тільки ситним обідом для вашої родини, але і досить корисним стравою. Субпродукти відрізняються своїм здоровим і низькокалорійним складом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курячі шлунки 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сметана 200 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Куркума ½ ч. л.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Вода 250 мл

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати смачну страву з курячих шлунків, чистимо овочі. Моркву нарізаємо брусочками, а цибулю півкільцями.
  2. Промиваємо шлунки і нарізаємо їх. Якщо є плівка і зайвий жир, то видаляємо їх.
  3. Нагріваємо сковороду, кладемо в неї шматочок вершкового масла і вливаємо олію. Обсмажуємо тут субпродукти близько 10 хвилин.
  4. Відправляємо в сковороду моркву і продовжуємо підготовку, зменшивши вогонь.
  5. Вливаємо в блюдо склянку води. Також додаємо сіль і куркуму.
  6. Коли вода википить, кладемо до шлунків цибулю і продовжуємо тушкувати вміст.
  7. Далі вливаємо сметану і додаємо подрібнений часник. Готуємо ще 15 хвилин під кришкою і прибираємо з плити.
  8. Готові шлунки в сметані розкладаємо по тарілках і подаємо до обіднього столу. Приємного апетиту!

Соковиті і м’які курячі шлунки, приготовані в мультиварці

Поживним і корисним обідом на вашому столі зможуть стати курячі шлуночки, тушковані в мультиварці. Блюдо вразить вас своїм оригінальним і ситним смаком, а також і ароматом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Шлунок курячий – 500 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Шлунки обмиваємо в холодній воді, знімаємо з них жир та плівку, а після розрізаємо на кілька частин. Залежить від розміру субпродукту.

2. У чашу мультиварки вливаємо олію. Включаємо режим, що підходить для смаження, і занурюємо всередину шлунки. Готуємо 10-15 хвилин, регулярно помішуючи лопаткою.

3. Чистимо цибулини і нарізаємо їх невеликими кубиками. Кладемо їх в загальну масу.

4. Відправляємо до субпродуктів цибулю і обсмажуємо ще стільки ж за часом.

5. Додаємо в блюдо сіль, спеції і сметану. Розмішуємо масу, закриваємо кришкою і тушкуємо в спеціальному режимі 30 хвилин.

6. Ароматні й соковиті шлунки готові до подачі на ваш стіл. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячих шлуночків з цибулею

Поживні курячі шлунки, тушковані з цибулею, виходять ще більш ароматними та смачними. Просте блюдо можна подавати з картоплею або іншим гарніром. Спробуйте для вашого обіду або вечері.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Шлунок курячий – 1 кг
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Спершу шлунки необхідно гарненько промити під холодною водою.

2. Потім нарізаємо їх на менші шматочки. При необхідності видаляємо плівку.

3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і занурюємо сюди субпродукти. Готуємо їх на середньому вогні 10 хвилин. Періодично помішуємо лопаткою.

4. Нарізаємо Тонкими півкільцями цибулю і кладемо їх до шлунків. Обсмажуємо ще стільки ж.

5. Після того, як цибуля стане прозорим, а курячі шлунки м’якими, солимо блюдо і посипаємо спеціями.

6. Додаємо дві столові ложки сметани. Розмішуємо вміст.

7. Перекладаємо блюдо в каструлю з товстим дном.

8. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.

9. Соковиті шлунки з цибулею доповнюємо зеленню і гарніром. Готово, можна подавати до столу!

Ситний і дуже смачний салат з курячих шлунків

З корисних курячих шлунків можна приготувати ситний теплий салат. Страву можна подавати в якості закуски або легкої вечері. Оцініть простий і оригінальний домашній рецепт.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Шлунок курячий – 400 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Шлунки промиваємо під водою і очистити від плівки. Відварюємо в підсоленій воді 1 годину.

2. Готові субпродукти охолоджуємо, а після нарізаємо на дрібні шматочки для салату.

3. Відварюємо курячі яйця також подрібнюємо їх.

4. Тонкою соломкою розбираємо свіжий огірок.

5. Промиваємо і сушимо зелений лук, потім подрібнюємо ножем.

6. У великій салатниці змішати всі підготовлені інгредієнти, поливаємо блюдо майонезом, посипаємо сіллю і перцем і подаємо до столу. Готово!

Як приготувати м’які курячі шлунки з картоплею?

Для поживного і апетитного обіду можна приготувати соковиті курячі шлунки з картоплею. Блюдо виходить ніжним і ароматним, що обов’язково оцінять ваші домашні.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Шлунок курячий – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Під водою промиваємо курячі шлунки і при необхідності видаляємо з них плівку.

2. Субпродукти нарізаємо на шматочки поменше. Чистимо овочі. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

3. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому спершу шлунки і цибулю. Готуємо 10 хвилин на середньому вогні.

4. Додаємо в блюдо нарізану картоплю, сіль, спеції і сметану. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин на повільному вогні. В кінці готування додаємо подрібнений часник для більш яскравого аромату.

5. Гарячі шлунки з картоплею розкладаємо по тарілках. Готово, можна подавати до столу!

Швидкий і простий рецепт приготування курячих шлунків з морквою і цибулею

Тушковані курячі шлунки – це поживне і смачне блюдо для сімейного обіду або вечері. Приготуйте їх з цибулею і морквою, які зроблять субпродукти ще яскравішим і цікавішим за смаком.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Шлунок курячий – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Каррі – 1 щіпка.
  • Паприка – 1 щіпка.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Шлунки промиваємо під водою. Можна на час їх замочити.

2. Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо його кілька хвилин на рослинній олії.

3. Далі чистимо моркву і нарізаємо його невеликими шматочками. Відправляємо овоч до цибулі і продовжуємо смажити ще 3 хвилини.

4. Викладаємо в загальну масу шлунки. Сюди ж кладемо лаврові листки і гострий перець.

5. Вливаємо сметану, додаємо борошно і сіль. Розмішуємо і продовжуємо готування на повільному вогні.

6. Тепер посипаємо вміст паприкою і каррі.

7. Додаємо подрібнену зелень, знову перемішуємо і вже тушкуємо під кришкою до готовності 30 хвилин.

8. Соковиті курячі шлунки розкладаємо по порціях і подаємо до столу. Готово!

Ситний та ароматний суп з курячих шлунків

Оригінальним рішенням для домашнього обіду може стати суп з курячих шлунків. Просте у приготуванні блюдо виходить досить легким, але при цьому поживним і ароматним.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Шлунок курячий – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Крупа перлова – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячі шлунки промиваємо та нарізаємо на дрібні шматочки.

2. Заливаємо підготовлені субпродукти водою і відварюємо їх в каструлі близько 1 години. Додаємо сіль за смаком.

3. Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут подрібнену цибулю і терту моркву. Додаємо овочі відварені курячі шлунки.

4. Промиваємо перловку і також кладемо її в суп. Тримаємо страву на плиті до готовності крупи.

5. Ароматний суп з курячими шлунками готовий! Можна розливати його на порції і подавати до домашнього обіду.

Соковиті і м’які курячі шлунки, запечені в духовці

Ароматні й соковиті курячі шлунки можна запекти в духовці, що дозволить зберегти всі їхні поживні і корисні властивості. Страва ідеально підійде до будь-якого гарніру. Подавайте на обід або вечерю!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Шлунок курячий – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. Шлунки гарненько промиваємо під водою і знімаємо з них плівку.

2. Далі субпродукти обдаємо окропом і посипаємо сіллю і спеціями. Перекладаємо їх у обмащений маслом форму для випікання.

3. Чистимо овочі. Потім цибулю подрібнюємо будь-яким звичним для вас способом, а моркву натираємо на середню терку.

4. Викладаємо овочі до шлунків і ретельно обмазуємо їх сметаною. Відправляємо страву на 30 хвилин у духовку. Готуємо при температурі 200 градусів.

5. Викладаємо запечені шлунки на тарілки і подаємо їх з картоплею або іншим гарніром за смаком. Готово!

Оригінальний рецепт курячих шлунків по-корейськи

Урізноманітніть ваш сімейний стіл оригінальним і неймовірно ситної закускою. Спробуйте рецепт курячих шлунків по-корейськи і здивуйте рідних вишуканим смаком і приємним пряним ароматом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Шлунок курячий – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кунжут – 60 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Соус соєвий – 120 мл
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Приправа для корейської моркви – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо і промиваємо під водою овочі. Моркву натираємо тонкою і довгою соломкою. Для цього зручно використовувати спеціальну терку. Цибуля само нарізаємо півкільцями.

2. Посипаємо овочі приправою для корейської моркви, розмішуємо і даємо їм настоятися 15 хвилин.

3. Відварюємо шлунки до готовності в підсоленій воді. Приблизно 40 хвилин.

4. Готові субпродукти остуджуємо і тонко нарізаємо.

5. Нагріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо в ньому мариновані овочі з шлунками.

6. Вливаємо в блюдо соєвий соус, додаємо кунжут і трохи солі. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин. В кінці додаємо подрібнений часник.

7. Подаємо пікантне і ароматне блюдо, прикрасивши його свіжою зеленню. Приємного апетиту!

М’які і дуже смачні курячі шлунки з грибами в сметані

Апетитні курячі шлунки стануть ще пахучіше і насиченим смаком з додаванням грибів. Продукти чудово доповнять один одного. Спробуйте блюдо для вашого домашнього обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Шлунок курячий – 500 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. Шлунки промиваємо і видаляємо з них жир. Після цього розрізаємо їх навпіл і кладемо в каструлю або сковороду з рослинним маслом.

2. Тушкуємо субпродукти до їх повного розм’якшення 30-40 хвилин на слабкому вогні.

3. Натираємо моркву і нарізаємо півкільцями цибулю. Відправляємо овочі до шлунків.

4. Нарізаємо на частини печериці і також кладемо їх до вмісту.

5. Змішуємо сметану з борошном і додаємо її в блюдо. Також посипаємо продукти сіллю і меленим перцем.

6. Розмішуємо вміст, тушкуємо 10 хвилин і вимикаємо плиту.

7. Розкладаємо апетитні шлунки з грибами по тарілках, посипаємо їх подрібненою свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!