Різотто – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Популярне блюдо італійської кухні подають у багатьох ресторанах світу і готують вдома. Основний інгредієнт різотто – рис. Він повинен вийти кремовим, що і вважають головною особливістю частування. Доповнити його можна не тільки спеціями, але і іншими продуктами, грибами, куркою, овочами, креветками і т. д. Вивчіть яскраву підбірку з 10 рецептів і вибирайте найбільш підходящий для себе.

Класичний рецепт різотто з морепродуктами

Різотто з морепродуктами – традиційне італійське блюдо. Щоб воно вийшло ніжним і смачним, будьте максимально залучені в процес. Приготування не займе багато часу, однак вимагає зосередженості.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис білий 150 гр. Арборіо
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Креветки Тигрові 2 шт.
  • Лангустини 2 шт.
  • Мідії 4 шт.
  • Петрушка за смаком
  • Олія оливкова 120 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Біле сухе вино 120 мл
  • Бульйон 350 мл. рибного

Процес приготування:

  1. Як приготувати різотто в домашніх умовах? Ріпчасту цибулю і петрушку дрібно нарізаємо ножем. Зубчик часнику раздавливаем.
  2. Нагріваємо сковороду з оливковою олією. Смажимо подрібнену цибулю до появи аромату.
  3. Сюди ж опускаємо зубчик часнику.
  4. Після того, як з’явиться характерний запах часнику, прибираємо роздавлений зубчик. Вливаємо олію і всипаємо рис. Прогріваємо його на сковороді, постійно помішуючи лопаткою.
  5. Доповнюємо заготівлю білим сухим вином і подрібненою зеленню.
  6. Викладаємо в сковороду морепродукти. Прогріваємо їх.
  7. Заливаємо продукти рибним бульйоном. Тушкуємо близько 5-7 хвилин.
  8. Посипаємо блюдо дрібною сіллю за смаком.
  9. Додаємо червоний мелений перець.
  10. З заготовки на час прибираємо морепродукти. Рис зі спеціями старанно вимішуємо. Розкладаємо різотто по тарілках, доповнюємо морепродуктів і подаємо до столу.