Плов в мультиварці Редмонд – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Плов мультиварці Редмонд – це смачне і улюблене багатьма блюдо з різними пахощами і смаком, яке не поступається плову, приготовленому в традиційній товстостінній посуді. Інгредієнти (будь-яке м’ясо, довгозерний рис і східні спеції) для плову і їх пропорції беруться, згідно обраних рецептів. В мультиварці «Редмонд» плов можна готувати на програмах «Гасіння», «Мультиповар» і «Плов» і на будь-який з них, страва виходить справжній і дуже розсипчасте.

Плов з куркою в мультиварці Редмонд

Плов з куркою в мультиварці Редмонд в цьому рецепті готуємо на програмі «Мультиповар». Хоча в класичних варіантах для плову береться жирне м’ясо, але і з куркою страва виходить досить смачним і менш калорійним, а Редмонд дозволить вам приготувати плов швидко і просто.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Рис білий 3 мультистакана
  • Вода 5 мультистакана
  • Куряча грудка 700 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 1 головка
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Плов в мультиварці Редмонд готується дуже просто. Куряче філе промити, обсушити серветкою і нарізати середніми кубиками. У чашу мультиварки «Редмонд» налити трохи рослинного масла і включити програму «Смаження» по замовчуванню (15 хвилин). На розігріте масло перекласти нарізку філе і обсмажити.
  2. Овочі очистити і промити. Морква нарізати тонкою соломкою, а цибулю тонкими чверть кільцями. Через 15 хвилин до смаженій курячому філе перекласти нарізку овочів і продовжити смажити ще стільки ж.
  3. Кілька разів промити рис, як для звичайного плову. Рівним шаром покласти поверх обсмажених філе з овочами, додати сіль і будь-які спеції для плову. Потім обережно по стінці чаші налити потрібну кількість холодної води. В середину помістити головку часнику. Закрити кришку і ввімкнути програму «Мультиповар» на 50 хвилин, встановивши 120°С.
  4. По завершенні програми мультиварку Редмонд вимкнути. Залишити плов під закритою кришкою ще на 30 хвилин для настоювання.
  5. Потім часник видалити, плов акуратно перемішати і зняти пробу.
  6. Приготований плов з куркою в мультиварці Редмонд розкласти по порційних тарілках і сервірувати на обід в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Плов в мультиварці Редмонд зі свининою

Плов в мультиварці Редмонд моделей 4502 і 4504 зі свининою готується на програмі «Гасіння», яка дозволяє рівномірно приготуватися всіх інгредієнтів із збереженням палітри їхніх уподобань. Для такого плову береться довгозерний або круглий рис, а набір приправ такий же, як для плову класичного (зіра, барбарис і шафран) або просто хмелі-сунелі. Якщо свинина нежирна, в плов додається трохи вершкового масла. По завершенні програми плов витримується в мультиварці Редмонд ще 10-20 хвилин.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Рис – 500 гр.
  • Свинина – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для плову/хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • масло – 40 гр.
  • Вода – 0.7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промити холодною водою, серветкою прибрати всю вологу та м’ясо нарізати невеликими кубиками.

Крок 2. Нарізку свинини перекласти в чашу Редмонд і включити програму «Смаження» на 30 хвилин, так як часу за замовчуванням (15 хвилин) недостатньо. Солити свинину не потрібно.

Крок 3. За час смаження свинина дасть багато соку і необхідно, щоб він випарувався.

Крок 4. Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Крок 5. Моркву очистити, промити і подрібнити на крупній тертці.

Крок 6. До обсмаженої свинини додати, адже м’ясо нежирне, шматочок вершкового масла, нарізку цибулі і посмажити до напівпрозорості.

Крок 7. Потім додати терту моркву, перемішати і посмажити ще 3 хвилини.

Крок 8. Рис на друшляку добре промити під холодною проточною водою.

Крок 9. Потім розкласти його рівним шаром поверх обсмажених свинини з овочами.

Крок 10. Поверх рису насипати сіль з вибраними приправами і акуратно, по ложці або стінки чаші налити воду.

Крок 11. В середину плову помістити головку часнику. Закрити кришку і ввімкнути програму «Тушкування» на час за замовчуванням.

Крок 12. По завершенні програми дати плову настоятися 10-20 хвилин. Потім часник видалити і плов акуратно перемішати ложкою.

Крок 13. Приготований плов в мультиварці Редмонд зі свининою розкласти по тарілках і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Плов з яловичиною в мультиварці Редмонд

Плов з яловичиною в мультиварці Редмонд готується нескладно, за загальними правилами готування класичного плову і виходить не дуже калорійним. У цьому рецепті обсмажуємо яловичину в «Редмонд» на програмі «Смаження», потім готуємо зірвак на програмі «Гасіння» і завершуємо готування на програмі «Рис».

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Яловичина – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для плову – за смаком.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками.

Крок 2. М’якоть яловичини промити холодною водою, обсушити серветкою і нарізати середніми кубиками.

Крок 3. В чашу «Редмонд» налити трохи рослинного масла і включити програму «Смаження» по замовчуванню. На розігріте масло перекласти нарізку цибулі, пару хвилин посмажити і перекласти нарізку яловичини. Смажити яловичину при періодичному помішуванні до завершення цієї програми. Потім м’ясо посолити за смаком, додати приправи для плову, налити ½ ст. води, закрити кришку і ввімкнути програму «Тушкування» на 40 хвилин. Це буде казан для плову.

Крок 4. Моркву очистити і нарізати тонкими брусочками. Нарізку моркви перекласти в тушкований казан.

Крок 5. Підготувати рис (краще пропарений), як для звичайного плову і рівним шаром укласти поверх зірвака з морквою.

Крок 6. Рис посипати сіллю. Акуратно і по стінці чаші налити 1,5 склянки води. В середину чаші помістити головку часнику. Закрити кришку і ввімкнути програму «Рис» на час за замовчуванням.

Крок 7. По завершенні цієї програми залишити плов під закритою кришкою в режимі «Підігрів» ще на 10 хвилин. Потім плов перемішати і зняти пробу.

Крок 8. Приготований плов з яловичиною в мультиварці Редмонд розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Справжній узбецький плов в мультиварці

Справжній узбецький плов можна приготувати і в мультиварці, а смак його буде не гірше приготованого в казані з товстими стінками. Готуємо плов в мультиварці-скороварці «Редмонд» на програмі «Гасіння». Хоча узбецький плов готується на зирваке, але в цій моделі гаждета м’ясо обсмажується тільки з овочами і потім гаситься з рисом. М’ясо береться досить жирне і в цьому рецепті традиційну баранину замінимо більш звичної нам свининою. Для плову краще вибрати рис «Девзир», але підійдуть «Басматі» або «Жасмин», а приправи беруться окремо чи в міксті.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Рис – 500 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для плову – за смаком.
  • Вода – 700 мл
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти для плову. Овочі очистіть і промийте. Свинину виберіть з прошарками жиру, промийте і обсушіть.

Крок 2. Наріжте Тонкими півкільцями цибулину.

Крок 3. Моркву наріжте тонкою соломкою.

Крок 4. Зубки часнику очистити і крупно наріжте.

Крок 5. Промийте холодною водою шматок м’яса, обсушіть серветкою і наріжте кубиками розміром приблизно 4х4 див.

Крок 6. У чашу мультиварки «Редмонд» налийте трохи олії і увімкніть програму «Смаження». У розігріте масло перекладіть нарізку м’яса і обсмажте до рум’яного кольору з усіх сторін.

Крок 7. До смаженій м’ясу перекладіть нарізку овочів і посмажте їх ще кілька хвилин.

Крок 8. Потім додайте до м’яса часник і посмажте ще пару хвилин, щоб часник дав свій аромат.

Крок 9. Обсмажені інгредієнти посипте сіллю з приправою для плову і добре перемішайте.

Крок 10. Рис добре промити холодною водою і рівним шаром перекладіть поверх м’яса з овочами.

Крок 11. Тонким струменем налийте до чаші 700 мл чистої води. Закрийте кришку і увімкніть програму «Гасіння». За промовчанням в мультиварці становить 20 хвилин.

Крок 12. По завершенні програми видаліть пар, відкрийте кришку і перемішайте плов.

Крок 13. Приготований справжній узбецький плов в мультиварці, ароматний і дуже смачний, розкладіть по тарілках і сервіруйте до столу гарячим. Приємного апетиту!

Плов в мультиварці Редмонд з індичкою

Плов в мультиварці Редмонд з індичкою готується просто, швидко і відрізняється гарним смаком і ароматом приправ, малої калорійністю. Рецепт плову з індичкою не класичний, але все-таки пловом, а не рисовою кашею з м’ясом. В мультиварці «Редмонд» готуємо плов на програмах «Випічка» і «Плов».

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Філе індички – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для плову (зіра, куркума) – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очистити, промити і нарізати середніми шматочками. У чашу мультиварки налити 2 столові ложки олії і включити програму «Випічка». На гарячому маслі обсмажити нарізку овочів протягом 5 хвилин і посипати зірою.

Крок 2. Середніми кубиками нарізати філе індички, перекласти до овочів і посмажити при помішуванні до зміни його кольору на білий.

Крок 3. Рис для плову добре промити і заздалегідь на 15 хвилин замочити в холодній воді.

Крок 4. Поверх обсмажених інгредієнтів рівним шаром викласти підготовлений рис, насипати сіль з куркумою, залити чистою водою на 1 см вище рівня рису і покласти головку часнику.

Крок 5. Закрити кришку і ввімкнути програму «Плов» на час за замовчуванням.

Крок 6. По завершенні програми дати плову 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою, а потім перемішати і зняти пробу.

Крок 7. Приготований плов в мультиварці Редмонд з індичкою розкласти по порційних тарілках або перекласти на загальне блюдо і подати на стіл гарячим. Приємного апетиту!