Стейк зубатки на сковороді – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Стейк зубатки на сковороді – це просте у приготуванні і дуже смачна страва, з готуванням якого впорається навіть дитина. У цій статті ви дізнаєтеся, як запросто посмажити цю рибу так, щоб вона зберегла свою початкову форму і щільну текстуру, а не розтеклася по дну жароміцної посуду. В якості добавок і посилення смаку, зубатку можна поєднувати з такими компонентами, як пшеничне борошно або кляр. Ці інгредієнти зроблять страву більш цікавим і оригінальним.

Стейк зубатки, смажена на сковороді

Стейк зубатки, смажена на сковороді – легкий і в той же час ситне блюдо, яке припаде до смаку всім любителям морепродуктів. Головний секрет приготування полягає в тому, що перед термічною обробкою, зубатку слід злегка підморозити, так риба збереже свою форму.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Зубатка 3 стейка
  • Борошно ½ склянки
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Спеції для риби за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.
  2. Якщо зубатка не нарізана, то нарізаємо її стейками, по товщині, що не перевищує 3 сантиметрів. Обполіскуємо і насухо витираємо паперовими рушниками.
  3. Натираємо рибку зі всіх сторін спеціями і сіллю.
  4. Паніруємо в пшеничного борошні так, щоб сухий компонент повністю покривав зубатку.
  5. На добре розігрітій олії смажимо рибу до золотавості.
  6. за пару хвилин стейки перевертаємо, зменшуємо нагрівання і доводимо до готовності.
  7. Викладаємо рум’яну зубатку на сервірувальне блюдо і подаємо до столу.
  8. За бажанням прикрашаємо зеленню і трапезуєм. Приємного апетиту!

Стейк синьою зубатки на сковороді

Стейк синьою зубатки на сковороді – це страва, що готується за лічені хвилини і вражає своїми смаковими характеристиками, що супроводжуються чудовим ароматом, який заповнить все ваше житло ще на процесі термічної обробки. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Стейки зубатки – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло олію – 4-5 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиту і обсушену рибку натираємо сіллю, поливаємо соком цитрусового фрукта і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин для маринування.

Крок 2. Поки риба просочується, збиваємо яйце з сіллю, а дві інші піали насипаємо сухарі і борошно.

Крок 3. Першим ділом паніруємо зубатку в сухарях, потім в яйці і борошні.

Крок 4. Розжарюємо масло і смажимо стейки на помірному полум’я до утворення апетитною скоринки золотистого кольору.

Крок 5. Готову рибу промаківающімі паперовими рушниками і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Стейк зубатки в клярі

Стейк зубатки в клярі – це найпростіший і перевірений спосіб зберегти всю ніжність даної риби і надати їй красивий зовнішній вигляд, завдяки апетитної рум’яної скоринки. Для кляру чудово підійдуть курячі яйця і борошно, адже все геніальне – просто!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Зубатка – 1 кг
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожені шматки обполіскуємо під струменем води і позбавляємося від плівок і дрібних кісток.

Крок 2. Маринуємо зубатку в соєвому соусі, солі і чорному перці (півгодини буде достатньо).

Крок 3. Паралельно готуємо кляр: у глибокій ємності збиваємо яйце з борошном і крохмалем, підсипаємо дрібно нарізаний кріп і ретельно перемішуємо. При необхідності солимо.

Крок 4. Вмочуємо рибку в яєчно-борошняної суміші і викладаємо на сковорідку з олією, готуємо на мінімальному полум’я під кришкою.

Крок 5. Готові скибочки подаємо до столу з молодою картоплею або білим відварним рисом — насолоджуємося. Приємного апетиту!

Стейк зубатки на сковороді гриль

Стейк зубатки на сковороді гриль – шалено смачне і ароматне страву, яке здивує вас своїми чудовими характеристиками: починаючи з ніжною і тане в роті текстурою, закінчуючи корисними властивостями. Приготуйте рибку до обіду або вечері на рифленій сковороді і ваші домочадці скажуть вам спасибі!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Стейки зубатки – 2 шт.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Лимон – ½ шт.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу кімнатної температури швидко промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками.

Крок 2. Присмачую стейки соком лимона.

Крок 3. Присипаємо зубатку приправою для риби, сіллю і перцем з усіх боків.

Крок 4. На сковороду гриль або електричний гриль, промазанный оливковою олією, викладаємо рибу.

Крок 5. Готуємо на помірному полум’я з двох сторін, до утворення апетитною скоринки.

Крок 6. При готуванні в електрогрилі, виставляємо температуру 180 градусів (5-6 хвилин).

Крок 7. Зубатку доповнюємо листовим салатом і свіжими овочами, подаємо до столу і знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Стейк зубатки, смажений в борошні

Стейк зубатки, смажений в борошні володіє неперевершеною скоринкою золотистого відтінку, перед якою неможливо встояти, навіть якщо ви не особливо любите рибу. Завдяки паніровці, що складається з панірувальних сухарів і борошні, риба зберігає в собі всю свою соковитість і ніжність.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Стейк зубатки – 3 шт.
  • Борошно – ½ склянки
  • Сухарі панірувальні – ½ склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Великі стейки розрізаємо по хребця навпіл.

Крок 2. Обполіскуємо водою і обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 3. Зубатку складаємо в миску, солимо і присмачую спеціями.

Крок 4. Через 5-7 хвилин рибу обвалюють у борошні.

Крок 5. Після занурюємо у збите яйце.

Крок 6. І паніруємо в сухарях з усіх боків, намагаючись не залишати пробіли.

Крок 7. Готуємо скибочки на сковороді з розпеченим маслом з обох сторін.

Крок 8. Доводимо рибку до готовності на повільному полум’ї під кришкою.

Крок 9. У гарячому вигляді подаємо зубатку до столу і насолоджуємося її ніжністю. Приємного апетиту!