Стейк зубатки на сковороді – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Стейк зубатки на сковороді – це просте у приготуванні і дуже смачна страва, з готуванням якого впорається навіть дитина. У цій статті ви дізнаєтеся, як запросто посмажити цю рибу так, щоб вона зберегла свою початкову форму і щільну текстуру, а не розтеклася по дну жароміцної посуду. В якості добавок і посилення смаку, зубатку можна поєднувати з такими компонентами, як пшеничне борошно або кляр. Ці інгредієнти зроблять страву більш цікавим і оригінальним.

Стейк зубатки, смажена на сковороді

Стейк зубатки, смажена на сковороді – легкий і в той же час ситне блюдо, яке припаде до смаку всім любителям морепродуктів. Головний секрет приготування полягає в тому, що перед термічною обробкою, зубатку слід злегка підморозити, так риба збереже свою форму.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Зубатка 3 стейка
  • Борошно ½ склянки
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Спеції для риби за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.
  2. Якщо зубатка не нарізана, то нарізаємо її стейками, по товщині, що не перевищує 3 сантиметрів. Обполіскуємо і насухо витираємо паперовими рушниками.
  3. Натираємо рибку зі всіх сторін спеціями і сіллю.
  4. Паніруємо в пшеничного борошні так, щоб сухий компонент повністю покривав зубатку.
  5. На добре розігрітій олії смажимо рибу до золотавості.
  6. за пару хвилин стейки перевертаємо, зменшуємо нагрівання і доводимо до готовності.
  7. Викладаємо рум’яну зубатку на сервірувальне блюдо і подаємо до столу.
  8. За бажанням прикрашаємо зеленню і трапезуєм. Приємного апетиту!