Як засолити кільку в домашніх умовах – 5 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як засолити кільку в домашніх умовах — це питання, яке можна вирішити різними способами. Кожен метод хороший по-своєму. У збірці зібрані самі смачні та прості рецепти, які під силу втілити навіть починаючому кухареві. Бюджетна закуска виходить мега апетитною. Всі, хто люблять рибу, з радістю поласують смачним частуванням.

Як засолити кільку в розсолі цілком

Як засолити кільку в розсолі цілком – завдання простіше простого. Мінімум інгредієнтів за мінімальну кількість часу перетвориться в мега апетитну закуску. Приготувати бюджетне частування не складе праці. Насичений смак кільки доставить максимальне задоволення любителям риби.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Кілька ½ кг
  • Вода кип’ячена скільки знадобиться
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Пряні трави 2 ч. л.
  • Лавровий лист 6 шт.
  • Сіль-2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Зберіть необхідні інгредієнти для чудової риби. Кільку заздалегідь розморозьте і промийте. Спеції приготуйте самостійно або візьміть вже готові. Сіль з’єднайте з цукровим піском.
  2. На дно підходящої ємності щільно складіть ряд кільки.
  3. Присипте прянощами і сумішшю солі і цукру, закиньте лавровий листочок.
  4. Знову викладіть кільку поперек попереднього шару.
  5. Чергуючи рибу зі спеціями, заповніть ємність. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути.
  6. Скориставшись ножем, налийте в банку холодну кип’ячену воду, вона повинна покривати рибу повністю.
  7. Банки закупорьте. Приберіть в холод на 3 дні. Якщо риба досить велика, і ви хочете домогтися більш смачного результату, витримайте рибу 4-5 днів. Солону кільку використовуйте за призначенням. Запрошуйте дегустувати пряну закуску. Приємного апетиту!