Як засолити кільку в домашніх умовах – 5 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як засолити кільку в домашніх умовах — це питання, яке можна вирішити різними способами. Кожен метод хороший по-своєму. У збірці зібрані самі смачні та прості рецепти, які під силу втілити навіть починаючому кухареві. Бюджетна закуска виходить мега апетитною. Всі, хто люблять рибу, з радістю поласують смачним частуванням.

Як засолити кільку в розсолі цілком

Як засолити кільку в розсолі цілком – завдання простіше простого. Мінімум інгредієнтів за мінімальну кількість часу перетвориться в мега апетитну закуску. Приготувати бюджетне частування не складе праці. Насичений смак кільки доставить максимальне задоволення любителям риби.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Кілька ½ кг
  • Вода кип’ячена скільки знадобиться
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Пряні трави 2 ч. л.
  • Лавровий лист 6 шт.
  • Сіль-2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Зберіть необхідні інгредієнти для чудової риби. Кільку заздалегідь розморозьте і промийте. Спеції приготуйте самостійно або візьміть вже готові. Сіль з’єднайте з цукровим піском.
  2. На дно підходящої ємності щільно складіть ряд кільки.
  3. Присипте прянощами і сумішшю солі і цукру, закиньте лавровий листочок.
  4. Знову викладіть кільку поперек попереднього шару.
  5. Чергуючи рибу зі спеціями, заповніть ємність. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути.
  6. Скориставшись ножем, налийте в банку холодну кип’ячену воду, вона повинна покривати рибу повністю.
  7. Банки закупорьте. Приберіть в холод на 3 дні. Якщо риба досить велика, і ви хочете домогтися більш смачного результату, витримайте рибу 4-5 днів. Солону кільку використовуйте за призначенням. Запрошуйте дегустувати пряну закуску. Приємного апетиту!

Кілька пряного посолу в домашніх умовах

Кілька пряного посолу в домашніх умовах виглядає чудово. У поєднанні з картоплею це сама смачна і проста домашня їжа. Запашна кілька припаде до смаку цінителям риби. Готується кілька легко. Смачно нагодувати сім’ю реально за невеликі гроші, і особливо не напружуючись. Ризикніть, і захопленням не буде меж.

Час готування – 24 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кілька – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 15 шт.
  • Перець духмяний горошком – 10 шт.
  • Мелений коріандр – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю для варива запашної заливки всипте мелений коріандр, горошини перцю і лаврушку. Посоліть і поцукруйте. Залийте водою і гарненько розмішайте. Спеції можна використовувати готові або змолоти свої улюблені прянощі.

Крок 2. Прокип’ятіть маринад, щоб кристали розчинилися, а розсіл наситився прянощами, приберіть ароматну рідину з конфорки і повністю остудіть.

Крок 3. З заздалегідь растаявшей кільки відірвіть голови і видаліть нутрощі, при необхідності промийте, промокніть серветками, щоб прибрати надлишки вологи.

Крок 4. Скляну ємність наповніть очищеної кількою. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути. Я часто використовую пластмасові відерця з-під майонезу.

Крок 5. Вилийте охолоджений розсіл. Ємність закупорьте. Перемістіть в холодне місце на 24 години. Якщо хочете домогтися більш швидкого результату, витримайте рибу при кімнатній температурі 3-4 години. Кілька вийде слабосоленої. Зберігайте рибу в розсолі. Довго зберігати не доведеться, риба летить миттєво.

Крок 6. Просолену кільку доповніть відварною картоплею. Це ідеальне поєднання. Запрошуйте рідних і близьких дегустувати пряну закуску. Приємного апетиту!

Смачна кілька сухого засолу

Смачна кілька сухого засолу стане вашим улюбленим рецептом. Супер простий варіант засолювання не обтяжить вас і не відніме багато часу. А в результаті принесе тільки позитивні враження. Всі рецепти гарні по-своєму, але якщо немає часу для варіння маринаду, я завжди вибираю цей неабиякий варіант.

Час готування – 10 год 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кілька свіжоморожена – 1 кг
  • Коріандр горошком – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за бажанням.
  • Лавровий лист – за бажанням.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Зелень коріандру – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти для чудової риби. Кільку заздалегідь розморозьте. Спеції можна використовувати готові або змолоти свої улюблені прянощі.

Крок 2. Заздалегідь растаявшую кільку обполосніть, промокніть серветками, щоб прибрати надлишки вологи або залиште в друшляку, щоб стекла рідина.

Крок 3. Коріандр розітріть в ступці або використовувати кавомолку.

Крок 4. У підходящої ємності об’єднайте кільку, сіль і мелений коріандр. Інтенсивними рухами змішайте.

Крок 5. Закиньте горошки перцю і лаврушку. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути. Тару закупорьте. Приберіть в холод на 10 годин.

Крок 6. Солону кільку використовуйте за призначенням, прикрасивши зеленню ароматного коріандру.

Крок 7. Запрошуйте дегустувати пряну закуску. Приємного апетиту!

Маринована кілька в оцті

Маринована кілька в оцті виходить неймовірно смачною. Ніхто не відмовиться поласувати апетитною рибою. Кілька ідеально підходить до відварного картоплі. А як бутерброда на сімейне застілля закуска виглядає максимально презентабельно. Бюджетний перекус доставить незабутнє гастрономічне задоволення.

Час готування – 6 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Кілька – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 2 ч. л.
  • Коріандр горошком – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З растаявшей кільки змийте наліт, обсушити паперовими рушниками, щоб прибрати надлишки вологи або залиште в друшляку, щоб стекла рідина. Спеції приготуйте самостійно, подрібнивши в ступці або за допомогою кавомолки або візьміть вже готові.

Крок 2. У каструлю для запашної заливки всипте горошини перцю і коріандру і лаврушку. Посоліть і поцукруйте. Залийте водою і інтенсивними рухами об’єднайте.

Крок 3. Прокип’ятіть маринад, щоб кристали розчинилися, а розсіл наситився прянощами, приберіть ароматну рідину з конфорки, влийте оцет і повністю остудіть.

Крок 4. Попередньо очищену цибулину промийте і наріжте кільцями. Цибульні кільця відправте в маринад.

Крок 5. Наповніть ємність кількою і змішайте вміст.

Крок 6. Ємність закупорьте. Витримайте рибу на столі 2 години. Перемістіть в холодне місце на 4 години. Зберігайте рибу в розсолі. Довго зберігати не доведеться, ароматна риба відлітає моментально. Приготувавши за цим рецептом, ви назавжди забудете про інших варіантах.

Крок 7. Мариновану кільку викладіть на блюдо, задекоріруйте цибульними кільцями. За бажанням доповніть відварною картоплею. Це ідеальне поєднання.

Крок 8. Запрошуйте друзів дегустувати запашну закуску. Приємного апетиту!

Смачна кілька з цибулею і маслом

Смачна кілька з цибулею і маслом виходить бездоганною. Виконати закуску в домашніх умовах зможе кожен. Апетитна риба ідеально підходить до відварного картоплі. Домашня недорога їжа принесе максимум задоволення. Маринуйте рибу і отримуйте насолоду.

Час готування – 24 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кілька – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет яблучний – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З заздалегідь растаявшей кільки відірвіть голови і видаліть нутрощі, при необхідності промийте, промокніть серветками, щоб прибрати надлишки вологи.

Крок 2. Посоліть.

Крок 3. Попередньо очищену цибулину промийте і наріжте півкільцями. Цибульні півкільця відправте до риби разом з горошинками перцю.

Крок 4. Масло з’єднайте з яблучним оцтом.

Крок 5. Залийте рибу і інтенсивними рухами об’єднайте вміст.

Крок 6. Наповніть пластикову ємність кількою. Ємність закупорьте. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути. Витримайте рибу в холодному місці 24 години. Зберігайте рибу в розсолі. Довго зберігати не доведеться, ароматна риба летить миттєво.

Крок 7. Мариновану кільку використовуйте за призначенням, задекорувавши цибульними кільцями. За бажанням доповніть відварною картоплею. Запрошуйте друзів дегустувати запашну закуску. Приємного апетиту!