Камбала смажена на сковороді – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Яскраве блюдо для вашого сімейного столу – смажена на сковороді камбала. Хрустку рибу можна приготувати шматочками, цілком, з овочами або соусами. Рецептів багато, тому вибирайте найбільш відповідний вам. Здивуйте своїх близьких небанальним, поживним і неймовірно смачним продуктом.

Камбала смажена шматочками в борошні на сковороді

Швидкий і смачний варіант приготування камбали – у борошні на сковороді. Продукт вийде соковитим всередині і хрустким зовні. Яскрава кулінарна ідея підійде для сімейного обіду або вечері. Спробуйте!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Камбала 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Борошно 150 гр.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Кадо смачно посмажити камбалу на сковороді? Промиваємо рибу, очищаємо її від голови і плавців, після чого нарізаємо невеликими шматками.
  2. У плоску тарілку всипаємо борошно і розмішуємо її з сіллю за смаком.
  3. Кожен шматочок гарненько обвалюємо в борошні.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди рибні шматочки.
  5. Смажимо продукт з обох боків до золотистої скоринки.
  6. Рум’яна і соковита всередині камбала готова. Розкладайте її по тарілках і подавайте до столу з хлібом або вашим улюбленим гарніром.

Хрустка камбала смажена цілком на сковороді

Хрустку камбалу можна приготувати на сковороді цілком. Яскраве частування можна подавати до обіду з картоплею та іншими овочами. Оцініть простий домашній рецепт для вашого столу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Камбалу старанно промиваємо під водою.

2. Акуратно зрізаємо голову з риби.

3. Виймаємо нутрощі з тушки. Знову промиваємо.

4. У тарілку всипаємо борошно, сіль і спеції. Вимішуємо.

5. Обвалюємо підготовлені тушки в сухої суміші.

6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо сюди рибу.

7. Смажимо заготовку до яскравого рум’янцю з кожної сторони.

8. Золотиста камбала готова. Подавайте до столу з гарніром за смаком. Можна побризкати лимонним соком для аромату.

Соковите філе камбали в клярі на сковороді

Хочете порадувати близьких яскравим і поживним обідом? Приготуйте філе камбали в хрусткому клярі. Проста кулінарна ідея легко стане вашим особливим стравою, беріть на замітку!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 30 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Камбалу промиваємо і очищаємо. Зрізаємо голови.

2. За допомогою ножиць позбавляємося від плавників і хвостів. Також видаляємо шкіру.

3. У тарілку розбиваємо куряче яйце і вливаємо майонез. Додаємо сіль, перець і подрібнений часник. Вимішуємо.

4. Рибу добре просочуємо кляром.

5. Далі обвалюємо продукт в манній крупі з борошном.

6. Перекладаємо заготовки на сковороду з рослинним маслом. Готуємо до яскравої рум’яної скоринки з обох сторін.

7. Соковита всередині камбала з хрустким кляром готова. Подавайте до столу з гарніром і свіжими овочами.

Як смачно посмажити камбалу з цибулею?

Ароматну і хрустку камбалу можна обсмажити в сковороді з ріпчастою цибулею. Частування порадує своїм оригінальним смаком і поживними властивостями. Можна подавати до обіднього столу або в якості перекусу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Використовуємо для приготування заздалегідь очищену тушку камбали.

2. Старанно промиваємо її під водою.

3. Знімаємо лушпиння з цибулі і ріжемо його півкільцями.

4. Рибний продукт розрізаємо на невеликі шматки і після обвалюємо їх у борошні із сіллю і спеціями.

5. Перекладаємо шматочки на сковороду з рослинним маслом. Готуємо їх до рум’янцю.

6. Доповнюємо рибу цибулею і продовжуємо готувати до його розм’якшення.

7. Апетитна камбала з цибулею готова. Подавайте до столу з хлібом і свіжими овочами!

Камбала смажена на сковороді без борошна

Посмажити камбалу в домашніх умовах можна без борошняний панірування. Риба вийде не менш хрусткою і яскравою за смаком. Спробуйте простий рецепт для вашого поживного обіду або вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Камбала – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Очищаємо зубчики часнику і дрібно нарізаємо їх.

2. Подрібнюємо і заздалегідь промиту петрушку.

3. Викладаємо продукти в глибоку миску, заливаємо їх ложкою оливкової олії. Перетираємо масу.

4. Додаємо сюди коріандр і знову розмішуємо.

5. Промиту і очищену камбалу поливаємо рештою олією і посипаємо сіллю за смаком.

6. Розігріваємо сковороду і посипаємо її крупною сіллю.

7. Перекладаємо сюди рибу і поливаємо її лимонним соком.

8. Старанно обмазуємо продукт сумішшю з зеленню і часником. Смажимо до рум’янцю з обох сторін.

9. Яскрава хрустка камбала готова. Подавайте до столу з гарніром і свіжими овочами.

Ніжна камбала тушкована в сметані на сковороді

Ніжну і м’яку камбалу на сковороді можна приготувати в сметані. Тушкована риба вийде неймовірно смачною і соковитою. Подавайте її до домашнього столу з гарнірами по своєму смаку.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку очищаємо і промиваємо камбалу. Видаляємо голову, плавники і хвіст.

2. Далі підготовлену тушку ріжемо на порційні шматки.

3. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо в неї дрібно порізану цибулю. Смажимо до м’якого стану.

4. В цей час розмішуємо сметану з борошном і подрібненою зеленню.

5. Доповнюємо цибулю шматочками риби і заливаємо сметанним соусом. Солимо блюдо і перчимо. Тушкуємо близько 25 хвилин на слабкому вогні.

6. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Пригощайтеся!

Соковита камбала смажена на сковороді гриль

Порадуйте своїх близьких смачним обідом з яскравою подачею. Приготуйте страва з камбали на сковороді гриль. Риба вийде соковитою, ніжною і ароматною. Оцініть просту і цікаву ідею.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Камбала – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Розмарин – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо камбалу і відрізаємо з неї голови. Також прибираємо нутрощі.

2. В невелику тарілку вливаємо оливкову олію, додаємо часник, горошини перцю і розмарин. Розминаємо продукти.

3. Обмазуємо рибу ароматною сумішшю спецій і посипаємо її сіллю за смаком. Перекладаємо заготовку на сковороду гриль. Підрум’янюємо з обох сторін.

4. Також на сковороді готуємо і шматочки болгарського перцю.

5. Ароматну камбалу викладаємо на тарілку з перцем і подаємо до столу. Пробуйте і пригощайте близьких!

Простий і смачний рецепт камбали з овочами на сковороді

Готове блюдо для вашого столу – камбала, обсмажена з овочами. Продукт порадує своєю соковитістю, смаком і пряним ароматом. Користуйтеся перевіреними кулінарним рецептом!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Камбала – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Помідор – 2 шт.
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Нарізаємо помідори і болгарський перець. Тушкуємо їх на сковороді з рослинним маслом до м’якості. Солимо за смаком.

2. В цей час підготуємо камбалу. Її необхідно почистити і старанно промити всередині і зовні.

3. Далі рибу ріжемо на невеликі шматочки.

4. Смажимо їх до рум’янцю з сіллю, перцем і подрібненим часником. Він необхідний для аромату.

5. З’єднуємо камбалу з овочами, посипаємо зеленою цибулею за смаком і подаємо до столу. Можна пробувати!