Паста з креветками – популярний варіант страви італійської кухні з пасти, тобто фігурних макаронних виробів типу «ферфалле», «феттучині», спагетті з креветками і соусом. Варіантів страви є не мало, і вони відрізняються як додатковими інгредієнтами (додаванням сиру, молока, яєць і овочів), так різними видами соусів: червоним, вершковим, томатним, зеленим та іншими.
Смачна паста з креветками у вершковому соусі
Тандем креветок з пастою, як класика італійської кухні, міцно займає місце на нашому столі. Доповнюється блюдо вершковим соусом, адже не дарма кажуть, що смачний соус – це половина успішності страви. Соус готуємо на основі вершків з додаванням сиру.
Інгредієнти на
4 порц.
- Тальятелле 180 гр.
- Креветки заморожені 350 гр.
- Вершки 200 мл 20%
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Прованські трави за смаком
- Масло вершкове для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати смачну пасту з креветками у вершковому соусі? Відразу підготуйте всі продукти для цієї страви згідно з рецептом.
- Заморожені креветки в окремому посуді на 5 хвилин залийте теплою водою і потім воду через друшляк злийте.
- Очистіть і наріжте два часникових зубка. У сковорідці розігрійте трохи вершкового масла, протягом 30 секунд обсмажте на ньому часник і видаліть його.
- В цей гаряче і ароматизоване масло перекладіть креветки, додайте вершки і по своєму смаку насипте сіль з чорним перцем і сухими травами. Ці інгредієнти перемішайте.
- Потушкуйте їх у вершках протягом 3 хвилин, якщо ваші рожеві креветки (варено-морожені), а якщо сірі (сирі), то протягом 6 хвилин від початку кипіння і на невеликому вогні.
- Потушкуйте їх у вершках протягом 3 хвилин, якщо ваші рожеві креветки (варено-морожені), а якщо сірі (сирі), то протягом 6 хвилин від початку кипіння і на невеликому вогні.
- зваріть Пасту так, як зазначено на упаковці. Потім налийте до неї склянку холодної води і через 2 хвилини макарони відкиньте на друшляк. Цей спосіб зробить пасту м’якою і не розвареною. На порційні тарілки розкладіть зварену пасту, полийте вершковим соусом з креветками, посипте натертим сиром і зеленню і подайте до столу. Приємного апетиту!
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Ніжний аромат і тонкі смакові характеристики відрізняють пасту з креветками ніжний вершково-часниковому соусі, що зробило блюдо популярним не тільки в Італії. Для неї беруться макарони з твердих сортів пшениці і доводяться до консистенції al dente, креветки – великі свіжоморожені, а вершковий соус готується на основі вершків або молока і масла.
Час приготування: 25 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Макарони будь-якої форми – 250 гр.
- Креветки – 350 гр.
- Молоко – 1 склянка
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло оливкова – 30 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте в зазначеному у рецептурі кількості потрібні продукти.
Крок 2. Креветки розморозьте заздалегідь в природних умовах. Потім їх акуратно очистіть і промийте холодною водою.
Крок 3. На сковорідці розтопіть набагато вершкового масла і до легкого золотистого кольору обсмажте в ньому борошно.
Крок 4. Потім у сковорідку до борошні налийте склянку молока, добре розмішайте до однорідного і без грудочок стану і після закипання, вимкніть вогонь.
Крок 5. Зубки часнику очистіть від лушпиння і роздушіть тильною стороною ножа.
Крок 6. На іншій сковорідці розігрійте оливкову олію, протягом двох хвилин посмажте часник і видаліть зі сковорідки.
Крок 7. У це гаряче масло перекладіть очищені креветки і обсмажте протягом трьох хвилин на великому вогні.
Крок 8. Обсмажені креветки посоліть за смаком і посипте будь-якими спеціями, але краще спеціальної приправою для креветок.
Крок 9. Потім креветки залийте приготовленим вершковим соусом, перемішайте і тушкуйте їх на невеликому вогні ще дві хвилини.
Крок 10. Відваріть до готовності вибрані для цієї страви макарони, відкиньте їх на друшляк і перемішайте з невеликою кількістю оливкової олії, щоб не склеїлися.
Крок 11. На тарілки розкладіть відварені макарони, полийте їх вершковим соусом з креветками блюдо і подайте до столу. Приємного апетиту!
Паста з креветками і сиром у вершковому соусі
Паста з креветками і сиром у вершковому соусі – вишукане блюдо і поживне. Воно відноситься до категорії простих рецептів, що економить час господині і готується з недорогих і доступних продуктів. Наповнювачем соусу може бути будь-сир – від плавленого до шляхетного з цвіллю або просто натертий пармезан.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Паста – 400 гр.
- Креветки варені – 500 гр.
- Вершки 15% – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло оливкова – 30 мл
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Орегано сушений – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розігрійте сковорідку. Розтопіть на ній вершкове масло з однією ложкою оливкової. В масло перекладіть очищений і крупно нарізаний часник. Відразу насипте сушений орегано з сумішшю перців, активно перемішайте і смажте до появи аромату спецій.Крок 2. Потім у сковорідку перекладіть одним шаром очищені креветки. Одночасно в каструлі поставте воду для варіння пасти. Креветки, перемішуючи, посмажте протягом 5 хвилин, щоб обжарились з усіх боків.
Крок 3. В обсмажені креветки налийте 200 г вершків. У закипілу воду покладіть пасту, додавши сіль. Варіть макарони протягом 3-4 хвилин.
Крок 4. Твердий сир подрібніть на середній тертці. Половину його перекладіть в сковорідку до креветок. Перемішайте до повного розчинення. Якщо соус вийшов недостатньо густим (консистенція сметани), то розчиніть у ньому решту сиру.
Крок 5. Під загуслим вершково-сирним соусом з креветками вимкніть вогонь і залиште його під прикритою кришкою. Зварену пасту відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб макароны не злипалися.Крок 6. По порційних тарілках розкладіть відварену пасту, полийте її вершково-сирним соусом з креветками, додайте, якщо потрібно, ще трохи спецій блюдо і подайте до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт пасти з креветками і помідорами
Пасту традиційно готують з креветками у вершковому соусі, але є не менш смачний і вишуканий варіант – паста з креветками і помідорами. Вона готується просто і містить менше жиру і калорій. Соус готуємо на білому вині, що підкреслить смак креветок і в поєднанні з помідорами, додасть пасті пікантність і легку гостроту.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- Креветки очищені – 250 гр.
- Вино біле – 1 склянка
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Каперси – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Часник – 1 зуб.
- пластівці Чилі – 1 трісок.
- Базилік свіжий – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати зазначене у рецепті кількість продуктів для цієї страви. Заздалегідь розморожені креветки почистити і промити.
Крок 2. Часник з цибулею очистити від лушпиння і дрібно нашаткувати. З помідорів зняти шкірку і подрібнити їх будь-яким способом.
Крок 3. У сковорідці розтопити шматочок вершкового масла, додати до нього трохи оливкової олії і обсмажити до золотистого кольору нарізану цибулю.
Крок 4. Одночасно поставити варити в підсоленій воді спагетті.
Крок 5. До смаженій луку перекласти подрібнений часник і посмажити його 1 хвилину.
Крок 6. Потім налити в сковорідку склянку білого вина і на середньому вогні протягом однієї хвилини випарувати алкоголь.
Крок 7. Потім перекласти в сковорідку подрібнені помідори, нарізані листя свіжого базиліка і додати щіпку перцю чилі.
Крок 8. Потім додати до соусу дві ложки каперсів, сіль за смаком. Соус добре перемішати.
Крок 9. У приготовлений соус перекласти очищені креветки.
Крок 10. Долити в сковороду три ложки води, в якій варили макарони, і все ще раз перемішати.
Крок 11. Загасити креветки в соусі протягом 2 хвилин і щоб частина його випарувалася.
Крок 12. Зварені макарони відкинути на друшляк і перекласти їх у сковорідку до креветки в соусі.
Крок 13. Потім налити до них ложку оливкової олії, яке підкреслить смак страви, і перемішати ще раз.
Крок 14. Приготовлену пасту з креветками розкласти по порційних тарілках, декорувати базиліком і подати до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати пасту з креветками в томатному соусі?
Паста смачна сама по собі, а якщо приготувати її з креветками, та ще й в томатному соусі – подвійно смачно. Готується блюдо швидко і нескладно, і, незважаючи на просту готування, порадує вас насиченим смаком і ситністю. Для страви використовуємо або томатний соус, або протерті помідори.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Спагетті – 250 гр.
- Креветки очищені – 250 гр.
- Помідори, протерті – 150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Базилік сухий – ½ ч. л.
- Орегано – 1/2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1.5 л
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуйте зазначені в рецепті продукти для цієї страви. Почистіть розморожені креветки, цибулю і часник. Закип’ятіть в каструлі півтора літра чистої води і додайте до неї сіль. У окріп помістіть спагетті для відварювання.Крок 2. Розігрійте в сковороді олію.
Крок 3. У гаряче масло покладіть підготовлені креветки і протягом декількох хвилин обсмажте з обох сторін. Потім креветки перекладіть зі сковорідки на окрему тарілку.
Крок 4. Дрібно наріжте цибулю і часник і обсмажте до прозорості на тій же сковорідці і при постійному помішуванні, щоб не підгоріли і не зіпсували смак страви.
Крок 5. Потім до смаженій цибулі додайте 150 гр. протертих помідорів або томатної пасти, насипте вказане в рецепті кількість приправ, перемішайте і доведіть до кипіння.Крок 6. У киплячий соус перекладіть смажені креветки і тушкуйте 5 хвилин на маленькому вогні і під прикритою кришкою.
Крок 7. Зварені спагетті відкиньте на друшляк і перекладіть назад в каструлю. До них перекладіть тушковані в томатному соусі креветки і ложкою перемішайте. Паста з креветками готова. Розкладіть її по порційних тарілках, прикрасьте зеленню і подайте до столу. Приємного апетиту!
Паста з креветками та грибами в домашніх умовах
Будь-які гриби, сухі, заморожені або свіжі, смак пасти роблять більш насиченим і яскравим. Страва готується швидко і буде у вас відмінним вечерею. У цьому рецепті готуємо пасту «Фетучине» з креветками, свіжими печерицями і у вершковому соусі. Традиційну пасту роблять своїми руками, але можна використовувати і готову.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Паста «Феттуччини» – 125 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Креветки королівські – 530 гр.
- Вершки 20% – 250 мл
- Часник – 9 зуб.
- Сир «Пармезан» – 60 гр.
- Сир «Моцарелла» – 60 гр.
- Базилік – 1 трісок.
- Паприка – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У заздалегідь розморожених креветок видалити панцир з головою і внутрішньої кишкою, після чого у вас залишиться не більше 160 гр. очищених креветок.
Крок 2. Печериці промийте під проточною водою і наріжте тонкими слайсами.Крок 3. Дрібно нарубаєте ножем очищені зубки часнику. «Моцарреллу» наріжте невеликими брусочками. Відразу в каструлі поставте воду для варіння пасти.
Крок 4. На одній сковорідці розігрійте трохи рослинного масла, посмажте в ньому протягом 30 секунд подрібнений часник. Потім перекладіть очищені креветки, посипте їх сіллю, базиліком з паприкою і перемішайте.
Крок 5. На іншій сковорідці обсмажте до легкого рум’яного кольору нарізані печериці. Обсмажені гриби перекладіть до креветок.
Крок 6. У сковорідку налити 250 мл вершків, додайте шматочки моцарели і натертий пармезан. Креветки з грибами в вершках тушкуйте на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 8 хвилин.Крок 7. У киплячій воді відварити пасту відповідно із зазначенням на упаковці.
Крок 8. Через друшляк з пасти злийте воду і її відразу розкладіть по порційних тарілках. Поверх пасти розкладіть креветки з грибами і полийте блюдо 2-3 ложками вершкового соусу. Приємного апетиту!
Дуже смачна паста Карбонара з креветками
Паста Карбонара в класичному італійському варіанті – це спагеті з беконом в яєчно-сирному соусі з чорним перцем. У цьому рецепті вам пропонується додати до карбонаре креветки і приготувати на вершковому соусі. Страва вийде смачний, ситний і дуже красивим.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Спагетті – 250 гр.
- Креветки – 500 гр.
- Бекон (шинка) – 200 гр.
- Вершки – 250 мл
- Сир «Пармезан» – 150 гр.
- Італійські спеції – 1 трісок.
- Сіль – 1 трісок.
- Перець чорний мелений – 1 трісок.
Процес приготування:
Крок 1. У широку і велику каструлю налийте 250 мл вершків з середньою жирністю і поставте на невеликий вогонь. Шматок пармезану подрібніть на середній тертці, пересипте його до вершків і перемішайте. Потім в цей соус покладіть нарізану невеликими скибочками шинку (бекон) і при періодичному помішуванні поваріть соус протягом 8 хвилин.
Крок 2. В іншій каструлі закип’ятіть чисту воду з невеликою кількістю солі. У окріп перекладіть креветки, можна і без розморожування, і поваріть їх 5 хвилин. Потім зварені креветки трохи остудіть і почистіть, видаливши панцир з головою і кишкової віднем.Крок 3. Очищені креветки перекладіть в вершковий соус, перемішайте і поваріть їх ще 3 хвилини.
Крок 4. Спагетті відваріть в окремій каструлі тільки до напівготовності. Через друшляк з них злийте воду і перекладіть макарони до креветки в соусі. Поваріть пасту на невеликому вогні ще протягом 8 хвилин.
Крок 5. Потім блюдо посоліть, посипте чорним перцем і італійськими спеціями. Пасту з приправами варіть ще 5 хвилин.
Крок 6. Приготоване блюдо посипте тертим сиром і можете подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!
Ніжна паста з креветками і кальмарами
Креветки і кальмари володіють ніжним солодкуватим смаком, однаковим часом готування і в поєднанні з будь-яким видом пасти, та під вершково-часниковим соусом, зроблять ваше блюдо легким і вишуканим. Для зниження калорійності, вершки в соусі можна замінити натуральним йогуртом або сметаною з водою. Готується така паста швидко.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Спагетті – 450 гр.
- Креветки – 100 гр.
- Кальмар варений – 200 гр.
- Вершки – 100 мл
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Варено-морожені очищені креветки розморозьте, обшпаривши їх окропом.
Крок 2. Кальмари почистіть і протягом 3-5 хвилин відваріть або візьміть вже відварені. Тушки їх наріжте тонкими кільцями.
Крок 3. Зубки часнику очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Крок 4. Відваріть до готовності в підсоленій воді спагетті. У глибоку сковороду покладіть розморожені креветки, кільця відварених кальмарів, подрібнений часник і зварені спагетті. Залийте ці інгредієнти потрібною кількістю вершків, по своєму смаку посоліть, перемішайте і тушкуйте все на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 5 хвилин.
Крок 5. Приготовлену пасту з морепродуктами і під вершково-часниковим соусом розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу. Приємного апетиту!
Паста з креветками і шпинатом в домашніх умовах
Відмінним пригощанням любителям морепродуктів та італійської кухні буде паста з креветками і шпинатом. У цьому рецепті пасту окремо не відварюємо, а готуємо у вершковому соусі, що надає їй більш насичений смак. Шпинат можна використовувати як свіжий, так і заморожений.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Макарони – 200 гр.
- Шпинат – 50 гр.
- Креветки – 200 гр.
- Курячий бульйон – 200 мл
- Вершки – 200 мл
- Сир «Пармезан» – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуйте згідно рецептурі всі продукти для цієї страви.
Крок 2. Заморожені креветки на 3 хвилини залийте крутим окропом.
Крок 3. Після розморожування через друшляк злийте з них усю воду. Креветки почистіть, видаліть голову, панцир і кишкову вену.
Крок 4. Очищені зубки часнику дрібно порубаєте ножем.
Крок 5. Добре розігрійте в сковороді олію і протягом однієї хвилини обсмажте в ньому подрібнений часник.
Крок 6. Потім часник видаліть і це ароматизоване масло перекладіть очищені креветки. Їх по своєму смаку посоліть, поперчіть і обсмажте протягом 1,5 хвилин.
Крок 7. Обсмажені креветки перекладіть на тарілку.
Крок 8. У сковорідку налити 200 мл курячого бульйону і прокип’ятіть його пару хвилин для деглазирования, тобто розчинення залишків смажених продуктів.
Крок 9. Цей бульйон перелийте в окрему каструлю, налийте до нього вершки, додайте сіль, перемішайте і доведіть до кипіння.
Крок 10. У киплячий соус покладіть пасту і варіть протягом 2/3 часу, зазначеного на упаковці.
Крок 11. Посипте пасту в соусі сухим орегано.
Крок 12. Потім покладіть в каструлю промиті листя свіжого шпинату.
Крок 13. На середній тертці подрібніть шматок пармезану.
Крок 14. Більшу частину тертого сиру перекладіть в каструлю до пасти і розмішайте, щоб сир розчинився.
Крок 15. Потім до пасти перекладіть обсмажені креветки і доведіть пасту до повної готовності.
Крок 16. Готову страву посипте тертим сиром. Розкладіть по порційних тарілках і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування пасти з креветками і мідіями
Вишуканість і оригінальність смаку пасти з креветками і мідіями дозволить вам гідно подати страва до святкового столу, і для романтичної вечері. Воно не дешеве, але для сімейного бюджету можна взяти заморожені морепродукти або «морський коктейль». Пасту беремо будь-якого виду і готуємо у вершковому соусі.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Тальятелле – 400 гр.
- Мідії – 300 гр.
- Креветки – 300 гр.
- Вершки 20% – 480 мл
- Часник – 5 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуємо морепродукти. Їх заздалегідь розморожуємо. Потім у креветок видаляємо панцир з головою і кишкової віднем. Мідії обполіскуємо проточною водою.
Крок 2. Тальятелле відварюємо, як зазначено на упаковці, і важливо їх не переварити. Через друшляк зі звареної пасти зливаємо воду.
Крок 3. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло і в ньому до легкого рум’яного кольору обсмажуємо очищені креветки. Потім кладемо в сковорідку промиті мідії і тушкуємо їх на маленькому вогні не більше 2 хвилин. Обсмажені морепродукти перекладаємо на окрему тарілку.
Крок 4. В останньому гарячому маслі обсмажуємо подрібнені будь-яким способом часникові зубки. Коли часник трохи підрум’яниться, наливаємо в сковорідку потрібну кількість вершків, додаємо за смаком сіль зі спеціями і тушкуємо соус на невеликому вогні і без кипіння, до густої консистенції.
Крок 5. Потім в загустілий вершковий соус перекладаємо обсмажені креветки з мідіями і відварену пасту. Ці інгредієнти акуратно перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні ще 2 хвилини.
Крок 6. Далі, розклавши пасту в порційні тарілки, подаємо до столу. Готову страву за бажанням, можна декорувати зеленню і посипати тертим сиром. Приємного апетиту!