Паста з креветками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Паста з креветками – популярний варіант страви італійської кухні з пасти, тобто фігурних макаронних виробів типу «ферфалле», «феттучині», спагетті з креветками і соусом. Варіантів страви є не мало, і вони відрізняються як додатковими інгредієнтами (додаванням сиру, молока, яєць і овочів), так різними видами соусів: червоним, вершковим, томатним, зеленим та іншими.

Смачна паста з креветками у вершковому соусі

Тандем креветок з пастою, як класика італійської кухні, міцно займає місце на нашому столі. Доповнюється блюдо вершковим соусом, адже не дарма кажуть, що смачний соус – це половина успішності страви. Соус готуємо на основі вершків з додаванням сиру.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Тальятелле 180 гр.
  • Креветки заморожені 350 гр.
  • Вершки 200 мл 20%
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Прованські трави за смаком
  • Масло вершкове для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну пасту з креветками у вершковому соусі? Відразу підготуйте всі продукти для цієї страви згідно з рецептом.
  2. Заморожені креветки в окремому посуді на 5 хвилин залийте теплою водою і потім воду через друшляк злийте.
  3. Очистіть і наріжте два часникових зубка. У сковорідці розігрійте трохи вершкового масла, протягом 30 секунд обсмажте на ньому часник і видаліть його.
  4. В цей гаряче і ароматизоване масло перекладіть креветки, додайте вершки і по своєму смаку насипте сіль з чорним перцем і сухими травами. Ці інгредієнти перемішайте.
  5. Потушкуйте їх у вершках протягом 3 хвилин, якщо ваші рожеві креветки (варено-морожені), а якщо сірі (сирі), то протягом 6 хвилин від початку кипіння і на невеликому вогні.
  6. Потушкуйте їх у вершках протягом 3 хвилин, якщо ваші рожеві креветки (варено-морожені), а якщо сірі (сирі), то протягом 6 хвилин від початку кипіння і на невеликому вогні.
  7. зваріть Пасту так, як зазначено на упаковці. Потім налийте до неї склянку холодної води і через 2 хвилини макарони відкиньте на друшляк. Цей спосіб зробить пасту м’якою і не розвареною. На порційні тарілки розкладіть зварену пасту, полийте вершковим соусом з креветками, посипте натертим сиром і зеленню і подайте до столу. Приємного апетиту!