Паста з креветками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Паста з креветками і шпинатом в домашніх умовах

Відмінним пригощанням любителям морепродуктів та італійської кухні буде паста з креветками і шпинатом. У цьому рецепті пасту окремо не відварюємо, а готуємо у вершковому соусі, що надає їй більш насичений смак. Шпинат можна використовувати як свіжий, так і заморожений.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Макарони – 200 гр.
  • Шпинат – 50 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Курячий бульйон – 200 мл
  • Вершки – 200 мл
  • Сир «Пармезан» – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте згідно рецептурі всі продукти для цієї страви.

Крок 2. Заморожені креветки на 3 хвилини залийте крутим окропом.

Крок 3. Після розморожування через друшляк злийте з них усю воду. Креветки почистіть, видаліть голову, панцир і кишкову вену.

Крок 4. Очищені зубки часнику дрібно порубаєте ножем.

Крок 5. Добре розігрійте в сковороді олію і протягом однієї хвилини обсмажте в ньому подрібнений часник.

Крок 6. Потім часник видаліть і це ароматизоване масло перекладіть очищені креветки. Їх по своєму смаку посоліть, поперчіть і обсмажте протягом 1,5 хвилин.

Крок 7. Обсмажені креветки перекладіть на тарілку.

Крок 8. У сковорідку налити 200 мл курячого бульйону і прокип’ятіть його пару хвилин для деглазирования, тобто розчинення залишків смажених продуктів.

Крок 9. Цей бульйон перелийте в окрему каструлю, налийте до нього вершки, додайте сіль, перемішайте і доведіть до кипіння.

Крок 10. У киплячий соус покладіть пасту і варіть протягом 2/3 часу, зазначеного на упаковці.

Крок 11. Посипте пасту в соусі сухим орегано.

Крок 12. Потім покладіть в каструлю промиті листя свіжого шпинату.

Крок 13. На середній тертці подрібніть шматок пармезану.

Крок 14. Більшу частину тертого сиру перекладіть в каструлю до пасти і розмішайте, щоб сир розчинився.

Крок 15. Потім до пасти перекладіть обсмажені креветки і доведіть пасту до повної готовності.

Крок 16. Готову страву посипте тертим сиром. Розкладіть по порційних тарілках і подавайте до столу. Приємного апетиту!