Паста з креветками і шпинатом в домашніх умовах
Відмінним пригощанням любителям морепродуктів та італійської кухні буде паста з креветками і шпинатом. У цьому рецепті пасту окремо не відварюємо, а готуємо у вершковому соусі, що надає їй більш насичений смак. Шпинат можна використовувати як свіжий, так і заморожений.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Макарони – 200 гр.
- Шпинат – 50 гр.
- Креветки – 200 гр.
- Курячий бульйон – 200 мл
- Вершки – 200 мл
- Сир «Пармезан» – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуйте згідно рецептурі всі продукти для цієї страви.
Крок 2. Заморожені креветки на 3 хвилини залийте крутим окропом.
Крок 3. Після розморожування через друшляк злийте з них усю воду. Креветки почистіть, видаліть голову, панцир і кишкову вену.
Крок 4. Очищені зубки часнику дрібно порубаєте ножем.
Крок 5. Добре розігрійте в сковороді олію і протягом однієї хвилини обсмажте в ньому подрібнений часник.
Крок 6. Потім часник видаліть і це ароматизоване масло перекладіть очищені креветки. Їх по своєму смаку посоліть, поперчіть і обсмажте протягом 1,5 хвилин.
Крок 7. Обсмажені креветки перекладіть на тарілку.
Крок 8. У сковорідку налити 200 мл курячого бульйону і прокип’ятіть його пару хвилин для деглазирования, тобто розчинення залишків смажених продуктів.
Крок 9. Цей бульйон перелийте в окрему каструлю, налийте до нього вершки, додайте сіль, перемішайте і доведіть до кипіння.
Крок 10. У киплячий соус покладіть пасту і варіть протягом 2/3 часу, зазначеного на упаковці.
Крок 11. Посипте пасту в соусі сухим орегано.
Крок 12. Потім покладіть в каструлю промиті листя свіжого шпинату.
Крок 13. На середній тертці подрібніть шматок пармезану.
Крок 14. Більшу частину тертого сиру перекладіть в каструлю до пасти і розмішайте, щоб сир розчинився.
Крок 15. Потім до пасти перекладіть обсмажені креветки і доведіть пасту до повної готовності.
Крок 16. Готову страву посипте тертим сиром. Розкладіть по порційних тарілках і подавайте до столу. Приємного апетиту!