Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі – 6 рецептів з покроковими фото

Гречка – дуже поширена крупа, вона володіє великою кількістю корисних властивостей. Вченими доведено, що гречана каша є найкращим їстівним детокс, вона м’яко виводить з організму шлаки і канцерогени. У цій статті ви знайдете 6 рецептів розсипчастою гречки.

Як зварити розсипчасту гречку в каструлі на воді — пропорції

Розсипчаста гречана каша може стати відмінним гарніром або самостійним блюдом на сніданок, обід або вечерю. На її приготування не потрібно багато часу і вариться вона досить просто.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Гречка 1 склянка
  • Вода 350 мл
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі з правильними пропорціями? Відміряйте необхідну кількість гречаної крупи, переберіть і промийте її.
  2. У каструлю влийте воду, додайте сіль за смаком.
  3. Всипте крупу в каструлю і поставте на плиту. На сильному вогні доведіть воду до кипіння, знімайте з поверхні піну.
  4. Після кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і томіть кашу під кришкою 10 хвилин.
  5. Потім приберіть каструлю з вогню, укутайте в що-небудь тепле і дайте настоятися гречці ще 15-20 хвилин. Гречану кашу заправте вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як зварити гречку на воді з маслом в каструлі?

Кашу маслом не зіпсуєш – говорить народна мудрість. Гречана каша – популярне блюдо російської і білоруської кухні, її готують з давніх часів і люблять за її смак і корисні властивості.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Крупа гречана – 165 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. 1. 1. Гречану крупу переберіть і промийте.

2. Залийте гречку водою і поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння.

3. Посоліть кашу і перемішайте.

4. Потім щільно закрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити 20-25 хвилин. Гречка має ввібрати всю воду і дійти до готовності.

5. Після цього додайте вершкове масло, перемішайте і залиште кашу ще на 5 хвилин під кришкою. Смачна і розсипчаста гречана каша готова.

Приємного апетиту!

Як зварити смачну гречану кашу з цибулею?

Гречана каша – це швидке і просте рішення для обіду або вечері. Пропонуємо вам відмінний варіант смачною гречки, який підійде для пісного і повсякденного меню.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Крупа гречана – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло вершкове – 30-40 гр.
  • Масло топлене – для смаження.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 3 склянки

Процес приготування:

1. Гречану крупу переберіть.

2. Викладіть гречану крупу на суху сковорідку і обсмажте її протягом 3-5 хвилин.

3. Обсмажену гречку перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте вершкове масло. Поставте каструлю на середній вогонь і змішайте вершкове масло з крупою. Після цього влийте в гречку киплячу воду, доведіть кашу до кипіння, потім закрийте кришку і томіть гречку на повільному вогні 25-30 хвилин.

4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, присипте його сіллю і цукром. Обсмажте цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.

5. У каструлю до гречаної каші додайте зажарку, перемішайте і поставте в духовку, розігріту до 120 градусів на 10 хвилин.

6. Подавайте гречану кашу з цибулею в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування гречки з цибулею і грибами

Гречка – це самий універсальний продукт, який може вам практично кожен день забезпечити різноманітну їжу. Гречана каша добре поєднується з багатьма продуктами. Її можна зробити солодкої і солоної. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати гречку з грибами та цибулею.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Цибуля – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. 1. Гречану крупу переберіть і промийте.

2. Кашу відваріть в підсоленій воді до готовності. Після цього додайте вершкове масло і добре перемішайте.

3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до прозорості на олії.

4. Гриби наріжте кубиками, додайте їх на сковорідку до цибулі і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин. Додайте сіль і мелений перець за смаком.

5. Потім засмажку з цибулі і грибів викладіть в каструлю до гречаної каші, перемішайте.

6. Таке блюдо можна подати в якості основного або як гарнір.

Приємного апетиту!

Як зварити гречану кашу на воді з тушонкою?

Якщо досі не пробували варити гречку з тушонкою, то потрібно терміново виправляти це упущення. З цього простого і доступного набору продуктів у вас вийде дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Тушонка яловича – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.

Процес приготування:

1. Гречану крупу переберіть, промийте і підігрійте в каструлі, поки вона не почне виділяти аромат.

2. Морква промийте, очистіть і наріжте кубиками. Додайте овочі в каструлю.

3. Також викладіть в каструлю тушонку разом з жиром.

4. Влийте воду, посоліть, приправте за смаком і добре перемішайте.

5. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння. Після цього зменшіть вогонь до мінімуму, прикрийте каструлю кришкою і тушкуйте кашу 30 хвилин. Гречана каша виходить смачною і наваристою.

Приємного апетиту!

Як правильно приготувати зелену гречку?

Зелена гречка володіє унікальними смаковими і корисними якостями, з-за цього вона так популярна серед прихильників правильного харчування. Таку гречку рекомендують їсти без солі і приправ, в неї можна додавати овочі або фрукти.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Гречка зелена – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. 1. Гречану крупу переберіть і промийте.

2. У каструлю влийте воду. Коли вона закипить, всипте гречку.

3. Варіть гречку на повільному вогні. Після того, як вода майже повністю википить, додайте сіль за смаком.

4. Далі влийте молоко, перемішайте.

5. Коли гречана каша добре загусне, додайте вершкове масло і закрийте каструлю кришкою.

6. Смачна і корисна каша готова.

Приємного апетиту!