Пельмені в духовці

Багато хто з нас люблять таке блюдо, як пельмені, однак крім як варити і смажити їх також можна запікати в духовці. Такий незвичайний спосіб приготування напівфабрикату обіцяє оригінальний смак і приємно різноманітить ваш раціон.

Смачні пельмені в горщиках в духовці

Пельмені в горщиках – неймовірно легке блюдо, яке тим не менш підійде як для звичайного сімейного обіду, так і для святкового столу. Смак такого страви виходить дуже багатим, не вимагаючи при цьому від кухаря особливих зусиль.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пельмені 1 кг
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Вода-3 склянки
  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне по смаку
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пельмені в духовці в домашніх умовах? Відправляємо пельмені отвариваться до напівготовності, після чого даємо їм трохи охолонути.
  2. В окрему каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння, після чого додаємо перець, сіль, лавровий лист і зелень і все відварюємо протягом 5 хвилин.
  3. Цибуля з морквою очищаємо і шаткуємо, після чого пасеруємо їх на середньому вогні близько 6 хвилин.
  4. Знімаємо овочі з вогню, коли цибуля стане прозорим.
  5. Перемішуємо пельмені з цибулею і морквою.
  6. Далі розкладаємо все по горщикам і заливаємо процідженим відваром.
  7. Додаємо в горщики сметану.
  8. Прикриваємо пельмені кришками і відправляємо запікатися при 190 градусах протягом 35 хвилин.
  9. За п’ять хвилин до кінця додаємо в горщики тертий сир і далі запікаємо пельмені без кришок.
  10. Готові пельмені розкладаємо по тарілках або подаємо відразу в горщиках. Приємного апетиту!