Паста з куркою в вершковому соусі – 10 рецептів з покроковими фото

Ця стаття буде дуже корисною для фанатів італійської кухні. Якщо ж ви просто любите смачно і ситно поїсти, вам теж варто звернути на неї свою увагу. Таким блюдом можна побалувати не тільки себе, але і свою сім’ю або другу половинку. Воно поєднує в собі насичений аромат і ніжний смак. Страва не відрізняється особливою складністю у своєму приготуванні, зате воно здатне стати ситним обідом або вечерею.

Паста Карбонара з куркою в вершковому соусі

Цей рецепт стане вашим порятунком під час підготовки романтичної вечері. Вам не знадобляться ні особливі кулінарні навички, ні вишукані продукти для його приготування. Всього 2 години вільного часу, і ароматне блюдо готове.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Спагетті 400 гр.
  • Куряча грудка 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Бекон 120 гр.
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Вершки 375 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Петрушка ½ ч. л.
  • Базилік сушений ½ ч. л
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

    Як приготувати пасту з куркою в вершковому соусі? Для початку ми наливаємо в каструлю холодну воду. Включаємо плиту і ставимо на каструлю. Дочекайтеся, коли вода закипить. Додайте солі за смаком і розмішайте. Після цього зменшити вогонь до середнього. Покладіть в каструлю спагетті. Не рекомендується їх ламати. Опускайте спагеті у воду поступово, щоб він зберегли свою довжину. Так паста вийде смачніше і буде виглядати набагато апетитніше. Під час приготування не забувайте перемішувати спагетті, щоб не дати їм злипнутися між собою. Після того, як вода знову закипить, варити пасту протягом 10-15 хвилин. Злийте воду за допомогою друшляка і залиште в ньому спагетті, щоб зайва рідина благополучно скла.

  1. Як приготувати пасту з куркою в вершковому соусі? Для початку ми наливаємо в каструлю холодну воду. Включаємо плиту і ставимо на каструлю. Дочекайтеся, коли вода закипить. Додайте солі за смаком і розмішайте. Після цього зменшити вогонь до середнього. Покладіть в каструлю спагетті. Не рекомендується їх ламати. Опускайте спагеті у воду поступово, щоб він зберегли свою довжину. Так паста вийде смачніше і буде виглядати набагато апетитніше. Під час приготування не забувайте перемішувати спагетті, щоб не дати їм злипнутися між собою. Після того, як вода знову закипить, варити пасту протягом 10-15 хвилин. Злийте воду за допомогою друшляка і залиште в ньому спагетті, щоб зайва рідина благополучно скла.
  2. Бекон необхідно нарізати на маленькі квадратики. Їх розмір не повинен перевищувати 1 сантиметра. Ставимо Сковороду на плиту і даємо їй розігрітися. Змащуємо її рослинним маслом. Ви також можете використовувати вершкове.
  3. Кладемо на сковороду бекон. Смажимо його протягом 5-7 хвилин. Сигналом про готовність стане золотава скоринка, яка утворюється на поверхні бекону. Після цього нам необхідно викласти шматочки на паперовий рушник, щоб позбавити м’ясо від зайвого жиру. Сковороду не варто відразу відправляти в раковину, так як вона ще знадобиться нам в процесі приготування.
  4. Якщо ви використовуєте заморожену курячу грудку, заздалегідь дістаньте її з морозильної камери. Промийте м'ясо у воді і приберіть з нього зайву вологу з допомогою паперових рушників. Знімаємо з поверхні грудки шкірку. Також необхідно відрізати жир. У глибоку каструлю наливаємо воду і ставимо її на плиту. Коли вміст закипить, додайте сіль і покладіть курку. Вогонь потрібно зменшити. Варимо грудку протягом 40 хвилин. Не забувайте періодично прибирати пінку, яка буде утворюватися на поверхні бульйону. Після цього дістаємо курячу грудку з води. Дозволяємо м'яса охолонути.

  5. Якщо ви використовуєте заморожену курячу грудку, заздалегідь дістаньте її з морозильної камери. Промийте м’ясо у воді і приберіть з нього зайву вологу з допомогою паперових рушників. Знімаємо з поверхні грудки шкірку. Також необхідно відрізати жир. У глибоку каструлю наливаємо воду і ставимо її на плиту. Коли вміст закипить, додайте сіль і покладіть курку. Вогонь потрібно зменшити. Варимо грудку протягом 40 хвилин. Не забувайте періодично прибирати пінку, яка буде утворюватися на поверхні бульйону. Після цього дістаємо курячу грудку з води. Дозволяємо м’яса охолонути.
  6. Промийте цибулю в холодній воді. Очистіть від лушпиння і ще раз вимийте його. Наріжте цибулю на невеликі шматочки. Покладіть його в тарілку. Очищаємо часник видавлюємо через прес. Додаємо в тарілку до подрібненого цибулі.
  7. Коли куряча грудка охолоне, наріжте її на кубики. Їх розмір повинен бути однаковим і становити приблизно 3 сантиметри.
  8. Починаємо готувати соус до нашої пасті. Натираємо сир на дрібній тертці. Перекладаємо його в невелику тарілку. Вимиваємо під холодною водою яйця. Нам необхідно відокремити жовток від білка. Для соусу знадобляться тільки жовтки. Додаємо їх до сиру і акуратно розмішуємо. Наливаємо до отриманої маси вершки, а також насипаємо базилік і петрушку. Добре перемішуємо соус.
  9. Ще раз розігріваємо сковороду, в якій ми раніше смажили бекон. Тепер нам необхідно змастити її вершковим маслом. Викладіть на сковороду цибулю і часник. Смажити інгредієнти необхідно до появи золотистого кольору. Після цього додаємо до них курку і бекон. Смажимо все протягом 1-2 хвилин.
  10. Кладемо на сковорідку вже готові спагетті. Заливаємо їх соусом. Вогонь варто зменшити, щоб спагетті не підгоріли. Їх необхідно перемішати дерев’яною або силіконової лопаткою і дати потушиться протягом 5 хвилин. В результаті соус повинен трохи загуснути.
  11. Паста готова. Блюдо викладаємо на тарілку. Прикрасити його можна свіжою зеленню, а також додати зверху трохи сиру. Гарним доповненням до даного страві стане вино або улюблений сік. Паста виходить дуже смачною і ситною. Вона чудово підійде для звичайного або романтичної вечері. Приємного апетиту!

Спагетті з куркою і грибами у вершковому соусі

Досить складно урізноманітнити меню звичного для нас святкового столу. Однак цей рецепт допоможе вам приготувати щось нове і оригінальне. Таке блюдо точно сподобається гостям будь-якого віку.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Спагетті – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Печериці – 400 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Масло – для смаження.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.

Процес приготування:

1. Перед приготуванням дістаньте курячу грудку з морозильної камери. Не рекомендується прискорювати процес розморожування м’яса за допомогою мікрохвильової печі і гарячої води. Це призведе до того, що смакові якості курки погіршаться. Промийте м’ясо і приберіть з нього зайву вологу рушником. Очистіть грудку від шкіри і зайвого жиру. Наріжте курку на невеликі шматочки. Бажано, щоб вони були одного розміру. Ставимо сковороду на вогонь і чекаємо, коли вона нагріється. Додаємо на неї оливкова олія. Викладаємо нарізану грудинку і обсмажуємо її протягом 10-15 хвилин. Після цього перекладаємо м’ясо на тарілку.

2. Цибуля добре промиваємо. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо його маленькими шматочками. Часник можна видавити через прес або дрібно нарізати. Кладемо на сковороду вершкове масло. Викладаємо цибулю і часник. Обсмажуємо їх на протязі 7 хвилин. Коли цибуля стане золотистого кольору, вимкніть вогонь і перекладіть його на тарілку.

3. Печериці вимиваємо в холодній воді. Нарізаємо їх на невеликі шматочки і кладемо на сковороду, яку заздалегідь змащуємо рослинним маслом. Смажимо гриби протягом 10 хвилин. За цей час з них повинна випаруватися вся вода.

4. Беремо каструлю і наливаємо в неї холодну воду. Ставимо її на вогонь. Коли вода закипить, покладіть в неї спагетті. Варіть їх на протязі 20 хвилин. Постійно заважайте їх, щоб спагетті не злиплися один з одним. Коли вони будуть готові, злийте воду через друшляк. У ньому варто залишити спагетті, щоб з них пішла зайва волога. Для пасти рекомендується використовувати спагетті з твердих сортів пшениці. Так вона вийде набагато смачніше.

5. Перекладаємо спагетті в каструлю. Додаємо до них шматочок вершкового масла. Накриваємо каструлю кришкою і трясемо її з боку в бік. В результаті олія повинна розтанути.

6. До готових грибів додаємо зарку з цибулі з часником, вливаємо вершки і акуратно розмішуємо їх. Кладемо в каструлю шматочки курки. На невеликому вогні тушкуємо гриби з куркою протягом 5 хвилин. Додаємо сіль, перець, сушений базилік. Цей крок необхідно зробити в кінці, щоб вершки не встигли згорнутися. Не варто також накривати сковороду кришкою. В останню чергу кладемо до заправці відварені спагетті. Перемішуємо пасту і даємо їй постояти протягом 2-3 хвилин.

7. Подавати страву варто гарячим. Розкладіть пасту порційно. Прикрасити страву можна горіхами, які прекрасно поєднуються з пастою. Вибирайте їх по своєму смаку. Ви можете використовувати арахіс або волоські горіхи. Подрібнити горіхи можна в ступці або блендері. Посипте ними блюдо прямо перед подачею до столу. Така паста стане головною родзинкою святкового столу. Поспішіть здивувати своїх гостей.

Паста з куркою в вершково-сирному соусі

Якщо у вас немає зайвого часу, щоб приготувати на вечерю кілька страв, зверніть свою увагу на цей рецепт. З одного боку, він об’єднує в собі звичні для нас курку і макарони. Однак у підсумку це блюдо точно зможе здивувати вас своїм смаком.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 450 гр.
  • Спагетті – 400 гр.
  • Вершки – 200 гр.
  • Сир плавлений – 3 ст. л.
  • Печериці – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. Приступаємо до підготовки курки. Заздалегідь дістаньте філе з морозильної камери. Промийте його під холодною водою. Протерти м’ясо від зайвої вологи можна паперовим або звичайним рушником. Нарізати курку варто брусками. Ви також можете нарізати її на кубики. Важливо, щоб шматочки були приблизно одного розміру.

2. Розігріваємо плиту. Поміщаємо на неї сковороду. Додайте на сковороду олію. Ви також можете використовувати оливкову або вершкове масло. Коли сковорода достатньо нагріється, викладіть на неї куряче філе. Додати до нього сіль і чорний перець. Смажимо м’ясо близько 15 хвилин.

3. Каструлю наповнюємо холодною водою. Ставимо її на вогонь. Чекаємо, коли вода закипить, і додаємо сіль. Кладемо спагетті. Ламати їх не рекомендується. Вибирайте для пасти спагетті з твердих сортів пшениці. Відварити пасту необхідно протягом того часу, який зазначено на упаковці. Періодично перемішуйте спагетті. Якщо ви не будете цього робити, в результаті вони повністю злипнуться. Коли паста буде готова, злити воду через друшляк і залиште в ньому макарони.

4. У невелику миску наливаємо воду і опускаємо в неї цибулю. Вимиваємо його. Очищаємо цибулю від лушпиння. Дрібно нарізаємо овоч. Часник варто вичавити через прес. Також можна подрібнити його з допомогою гострого кухонного ножа. Змішайте цибулю з часником.

5. Готуємо гриби. Наливаємо в миску воду і кладемо в неї печериці. Гарненько промиваємо гриби, щоб прибрати бруд. Нарізаємо на невеликі шматочки. Просушіть печериці паперовими рушниками.

6. Викладіть цибулю з часником і гриби до смаженій курячому філу. Тушкуємо інгредієнти ще протягом 15 хвилин. В результаті цибулю повинен придбати золотистий відтінок, а вашу кухню аромат наповнить печериць. Додайте до них перець, сушений базилік. Не забувайте постійно перемішувати інгредієнти, щоб вони не підгоріли.

7. Необхідно дочекатися, коли з грибів випарується зайва волога. Додайте до грибів, цибулі і м’яса вершки. Покладіть 3 столові ложки плавленого сиру. Перемішуйте інгредієнти до однорідності. Зменшуємо вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Залишаємо все гаситься протягом 10 хвилин.

8. Перед додаванням спагетті до решти інгредієнтів їх можна ще раз промити. Проте цей крок не є обов’язковим. Викладіть спагетті на сковороду. Гарненько розмішайте пасту. Тушкуємо її протягом 5 хвилин. Малко нарубайте кріп. Додайте його до пасти і ще раз перемішайте.

9. Порційно розкладіть пасту по тарілках. Прикрасити її можна петрушкою, кропом або іншою зеленню. Ви також може натерти на дрібній тертці сир і додати його зверху на пасту або додатково посипати спагетті улюбленими спеціями. Подавати страву варто гарячим. Ця паста ідеально поєднує в собі два буденні для нас страви: макарони і курку. Однак її подання набагато ефектніше, а смак більш ніжний і вишуканий. Накривайте на стіл і швидше спробувати це смачне блюдо.

Італійська паста фетучіні з куркою в вершках

Любителі італійської кухні мають можливість спробувати приготувати її блюдо прямо на своїй кухні. Цей рецепт займе всього годину вашого часу, а в результаті ви отримаєте смачне і ароматне блюдо, інгредієнти якого об’єднані ніжним вершковим соусом.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 2.

Склад:

  • Фетучіні – 200 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вершки – 200 гр.
  • Пармезан – 40 гр.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Базилік – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Курку промиваємо під холодною водою. Прибираємо вологу з поверхні м’яса паперовим рушником. Вибирати грудку потрібно дуже уважно. Курка повинна бути рожевого кольору, без темних плям на своїй поверхні. Тоді ви можете бути впевнені, що купуєте свіже м’ясо. Нарізаємо грудку на шматочки однакового розміру. Робіть їх приблизно по 1 сантиметру. Перед приготуванням м’ясо можна ще раз промити.

2. Цибулю і часник промиваємо від бруду і пилу. Очищаємо цибулину від лушпиння. Наріжте його на невеликі шматочки. Часник подрібніть ножем або вичавити через прес. Змішайте цибулю і часник. Сковороду поставте на плиту. Дочекайтеся, коли вона нагріється. Додайте на неї 1 столову ложку рослинної олії і 1 столову ложку вершкового масла. Кладемо на сковороду цибулю і часник. Обсмажуємо їх на протязі 1 хвилини. Постійно заважайте їх, щоб інгредієнти не пригоріли. В результаті вони повинні стати м’якими, але не обсмажитися. Коли цибуля стане м’яким, додайте на сковороду нарізане куряче філе. Тепер нам необхідно збільшити вогонь. Обсмажуємо суміш протягом 3 хвилин. Так м’ясо буде соковитим і не пересушити.

3. До м’яса, цибулі і часнику насипати 1 чайну ложку борошна. Додаємо чорний перець і сіль. Добре перемішуємо, щоб рівномірно розподілити борошно і спеції. На сковороду наливаємо вершки. Борошно нам необхідно для того, щоб не дати вершкам загуснути. Потім насипаємо пармезан, який заздалегідь необхідно натерти. Перемішайте і залиште соус на невеликому вогні 1 хвилину. Дуже важливо стежити за тим, щоб він не закипів. З-за цього соус практично відразу стане дуже густим.

4. У каструлю наливаємо воду. Ставимо її на плиту і чекає, коли вода закипить. Додайте сіль на свій смак і розмішайте. Кладемо в каструлю фетучіні. Варити пасту варто по інструкції, яка знаходиться на упаковці. В середньому на її приготування піде від 7 до 9 хвилин. В результаті фетучіні повинні бути трохи не доварены. Злийте воду за допомогою друшляка, залишивши невелику кількість для соусу. Додаємо бульйон до соусу і розмішуємо його. Завдяки цьому він точно не буде густим. Потім викладаємо готові фетучіні. Добре все перемішуємо. Прогріваємо пасту протягом 1-2 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити.

5. Подавати страву необхідно гарячим. Прикрасити його можна подрібненою зеленню. Наприклад, петрушкою, кропом або листям базиліка. Також посипте пасту залишилися пармезаном, який розплавиться і буде апетитно тягнутися. Страву варто з’їдати відразу. Коли воно охолоне, макарони злипнуться, а соус сильно загусне. Таке блюдо дозволить вам зануритися в італійську культуру. Воно допоможе вам розслабитись після важкого робочого дня і насолодитися ніжним і вишуканим смаком. Приступайте до приготування.

Паста з копченою куркою у вершковому соусі

Урізноманітнити домашнє меню можна звичними для нас макаронами, які будуть приготовані не зовсім звичайним способом. Для приготування цього рецепту вам не доведеться купувати дорогі продукти. Зате таке блюдо відмінно прикрасить вашу трапезу.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Курка копчена – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 230 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 4 ч. л.
  • Бульйон – 100 мл
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Яєчна локшина – 350 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Петрушка свіжа – за смаком.

Процес приготування:

1. Наповнюємо каструлю холодною водою. Переносимо її на плиту. Чекаємо, коли вода почне закипати. Додаємо сіль і перемішуємо. Обов’язково перевірте смак бульйону, щоб в результаті паста не вийшла дуже солоною. Кладемо в каструлю яєчну локшину. Вона містить у собі дуже багато вітамінів, а також не має найвищу калорійність. Час її приготування буде написано на упаковці. Варимо локшину приблизно 10 хвилин. Воду зливаємо через друшляк. В ньому ж залишаємо нашу локшину, щоб з неї стекла зайва рідина. Також необхідно зберегти трохи бульйону для майбутнього соусу.

2. Цибуля промиваємо і знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо його на невеликі кубики. Сковороду ставимо розігріватися на середній вогонь. Додаємо на неї столову ложку вершкового масла. Перекладаємо на сковороду цибулю і починаємо обсмажувати. Постійно помішуйте його, щоб він не встиг підгоріти. Смажте цибулю до появи золотистої скоринки. Після цього перекладіть його в тарілку і відставте в бік.

3. Гриби кладемо в глибоку миску і добре промиваємо. Знову наповнюємо каструлю водою. Перекладаємо в неї гриби. Варимо їх протягом 10 хвилин. Після цього вкладаємо гриби на тарілку і чекаємо, коли вони охолонуть.

4. Нарізаємо гриби на невеликі шматочки. Знову розігріваємо сковороду на невеликому вогні. Змащуємо її однією столовою ложкою вершкового масла. Викладаємо гриби. Смажимо їх протягом 10-15 хвилин. Не забудьте їх посолити. Після цього додайте до грибів цибулю. Добре перемішайте і обсмажуйте протягом 2 хвилин.

5. Для пасти краще всього вибирати копчену курячу грудку. В цій частині буде набагато більше м’яса. Якщо ви готуєте пасту тільки для себе, можете використовувати копчену курячу ніжку. Прибираємо з м’яса шкіру. Курку нарізаємо на невеликі кубики і відкладаємо в сторону.

6. До грибів і цибулі додаємо 4 столові ложки борошна, паприку, 2 столові ложки гірчиці і сушений базилік. Добре розмішуємо інгредієнти. На сковороду наливаємо вершки. Ще раз перемішуємо соус і підігріваємо його протягом 1-2 хвилин. Не можна, щоб соус почав кипіти, так як він може загуснути. Останнім інгредієнтом кладемо курку. Перемішуємо соус і тушкуємо протягом 1 хвилини.

7. Для того, щоб зробити соус більш рідким, додаємо до нього бульйон від нашої локшини. Потім перекладаємо на сковороду яєчну локшину. Розмішуємо пасту і готуємо її ще протягом 1 хвилини. Після цього знімаємо сковороду з плити.

8. Порційно розкладаємо пасту по тарілках. Обов’язково подаємо її гарячою. Подрібнюємо кріп і петрушку. Посипаємо ними пасту перед самою подачею. Ви також можете використовувати іншу зелень. Відмінним компонентом для пасти стануть помідори черрі і будь-які інші свіжі овочі. Таке блюдо можна з легкістю приготувати як для звичайного сімейного вечері, так і для вечора з друзями. Накривайте на стіл і пробуйте результат своїх праць.

Смачна паста з курячим філе в вершково-часниковому соусі

Якщо ви досі думаєте, що приготувати страву з ефектною подачею дуже складно, то вам варто звернути свою увагу на цей рецепт. На його приготування у вас піде мінімум сил і часу. Незважаючи на це, страва виходить таким ніжним, що зачаровує будь-якого своїм смаком.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Спагетті – 400 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Пряні трави – за смаком.
  • Зелений горошок консервований – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Зелена цибуля – за смаком.

Процес приготування:

1. Дрібно нарізаємо 2 зубчики часнику. Ставимо Сковороду на плиту і чекаємо, коли вона розігріється. Додаємо в неї рослинне масло. Викладаємо часник. Смажимо його протягом 2 хвилин. Сигналом про те, що потрібно додавати наступний інгредієнт, стане насичений часниковий аромат.

2. Куряче філе промиваємо в холодній воді. Прибираємо з його поверхні зайву вологу з допомогою серветок. Курку нарізаємо на невеликі шматочки однакового розміру. Перекладаємо філе в невелику тарілку і додаємо до нього пряні трави. Руками перемішуємо шматочки курки. Після цього додаємо куряче філе до часнику і починаємо обсмажувати. Робимо це протягом 4-5 хвилин. Сигналом про готовність стане золотиста кірочка на поверхні шматочків філе.

3. Переходимо до підготовки вершково-часникового соусу. В окремій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла. Додаємо до нього 2 столові ложки пшеничного борошна. Добре розмішуємо інгредієнти. Обсмажуємо їх протягом декількох хвилин. В результаті мука повинна розчинитися в олії.

4. Молоко необхідно заздалегідь підігріти. Після цього починаємо додавати його невеликий цівкою до суміші олії і борошна. Добре збиваємо майбутній соус. У підсумку молоко має загуснути і стати більш щільним. Коли соус почне кипіти, додаємо до нього перець, сіль і решту 2 зубчики часнику, які необхідно заздалегідь подрібнити ножем. Розмішуємо соус. Готуємо його ще протягом 2-3 хвилин. Після цього вогонь вимикаємо і дозволяємо соусу настоятися.

5. Соус починаємо поступово додавати до цибулі і курці. Постійно помішуйте, щоб не дати йому остаточно загуснути. Перекладаємо зелений горошок в друшляк, прибираючи з нього зайву вологу. Додаємо його до соусу і ще раз добре перемішуємо. Тушкуємо соус протягом 8 хвилин на невеликому вогні.

6. Каструлю наповніть холодною водою. Перенесіть її на плиту. Коли вода закипить, опустіть спагеті у воду. Не рекомендується їх ламати. Так страва вийде більш апетитним і ефектним. Варити спагетті необхідно протягом того часу, що написано на упаковці. Стандартний час приготування спагетті становить 7-8 хвилин. Після приготування залиште невелику кількість води. в якій варилися спагетті, а решту воду злийте через друшляк.

7. Додайте до соусу воду з-під спагетті. Розмішайте і дайте прогрітися протягом декількох хвилин. Тепер до соусу можна викладати спагетті. Добре перемішайте пасту, щоб соус рівномірно розподілився. Зніміть сковороду з плити. В кінці ви можете додати трохи паприки або інші гострі спеції.

8. Подаємо страву відразу після приготування. У нас вийшло 4 порції. Розкладіть пасту по тарілках. Наріжте петрушку на невеликі шматочки. Посипте їй пасту перед самою подачею. Ви також можете натерти трохи сиру і прикрасити блюдо листям базиліка. Незважаючи на свою ефектну подачу, таке блюдо готується дуже швидко. Паста виходить ніжною і ароматною. Насолоджуйтесь її приємним смаком.

ПП паста з курячою грудкою і броколі в вершковому соусі

Навіть на дієті хочеться побалувати себе смачним блюдом. У даному рецепті використовуються тільки корисні інгредієнти, які володіють низькою калорійністю. Вам варто спробувати приготувати його і урізноманітнити своє меню ще одним ПП стравою.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 3.

Склад:

  • Фарфалле – 300 гр.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Печериці – 200 гр.
  • Базилік – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. Брокколі добре промиваємо в холодній воді. Перекладаємо їх у невелику тарілку і заливаємо гарячою водою. Відставляємо в сторону і даємо їм постояти протягом 5 хвилин.

2. Готуємо курячу грудку. Якщо ви хочете, щоб ваше блюдо вийшло смачним і ароматним, вибирати м’ясо потрібно дуже відповідально. Промиваємо курку і знімаємо з її поверхні зайву вологу паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо на кубики приблизно однакового розміру. Перекладаємо їх у тарілку і відставляємо в сторону.

3. Невелику каструлю наповнюємо холодною водою. Ставимо на великий вогонь і чекаємо, коли вода почне кипіти. Додаємо сіль. Перемішуємо бульйон. Кладемо в каструлю макарони. Час приготування буде зазначено на упаковці. В середньому вам знадобиться близько 10 хвилин. Постійно помішуйте макарони, щоб вони не злиплися між собою. Коли фарфалле будуть готові, злийте воду через друшляк і залиште в ньому макарони.

4. Добре вимиваємо цибулю. Знімаємо з нього лушпиння і ще раз промиваємо. Нарізаємо його як можна дрібніше. Часник очищаємо і розрізаємо на невеликі шматочки. Додаємо його до цибулі. Сковороду ставимо розігріватися на середній вогонь. Змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо цибулю і часник. Обсмажуємо до золотистого кольору. На це піде приблизно 5 хвилин.

5. Перекладаємо гриби в глибоку миску. Заливаємо їх водою. Добре вимиваємо гриби від можливих забруднень. Після цього необхідно злити воду і ще раз промити їх. Нарізаємо гриби на невеликі шматочки. Щоб вони швидше просмажаться, їх можна трохи відварити. Однак цей етап не є обов’язковим.

6. Перекладаємо гриби на сковороду до цибулі. Обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин. Потім додаємо до них нарізану курячу грудку. Смажимо все ще протягом 7 хвилин.

7. Брокколі необхідно нарізати на невеликі шматочки. Додавати їх на сковороду необхідно в кілька етапів. Кожен раз обсмажуйте їх протягом 2-3 хвилин. Не забувайте періодично перемішувати вміст сковороди, щоб нічого не встигло підгоріти.

8. Переходимо до приготування соусу. Для цього нам доведеться використовувати ще одну сковороду. Кладемо на неї шматочок вершкового масла. Чекаємо, коли воно повністю розтопиться. Додаємо до нього борошно і починаємо обсмажувати. В результаті борошно має повністю розчинитися в маслі. Невеликий цівкою починаємо додавати молоко. Бажано заздалегідь підігріти його. Добре збивайте майбутній соус, щоб він трохи загус. Додайте сіль і перець. Дочекайтеся, коли соус закипить. Після цього дозвольте йому трохи настоятися.

9. Додаємо вершковий соус до суміші курка, грибів і брокколі. Добре розмішуйте її, рівномірно розподіляючи по інгредієнтам. Додайте до соусу базилік, трохи солі і паприки. Ще раз добре розмішайте. Накрийте сковороду кришкою і залиште соус гаситься протягом 15 хвилин.

10. Останнім інгредієнтом стануть вже зварені макарони. Добре перемішуємо пасту і прибираємо її з плити. Дозвольте їй постояти протягом декількох хвилин.

11. Порційно розкладаємо готову пасту. Ви можете прикрасити страву подрібненою зеленню. Є пасту потрібно гарячої, щоб повноцінно відчути її ніжний смак. Приємного вечора!

Як приготувати спагетті з куркою і беконом у вершковому соусі?

Якщо ви не любите їсти макарони з кетчупом, але час для приготування обіду обмежена, цей рецепт стане вашим порятунком. Дане блюдо з’їдається так само легко, як і готується. Воно виходить дуже ситним, а його смак ніжним і насиченим.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порцій – 2.

Склад:

  • Спагетті – 190 гр.
  • Бекон – 200 гр.
  • Філе куряче – 180 гр.
  • Масло – для смаження.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Базиліку сушений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготування почнемо зі спагеті. Наповнюємо каструлю холодною водою. Переносимо її на плиту. Коли вода закипить, додаємо трохи солі і перемішуємо. Починаємо опускати спагетті. Не варто їх ламати, якщо ви хочете зберегти початкову довжину. Варити спагетті до стану аль денте. Після цього зливаємо воду, заздалегідь залишивши трохи бульйону для майбутнього соусу. Залишаємо спагетті в друшляку, щоб з них стекла зайва рідина.

2. Перед приготуванням бекон варто покласти у воду на 5-7 хвилин. Після цього заберіть з нього зайву вологу. Наріжте бекон на невеликі шматочки. Поставте сковороду розігріватися на середній вогонь. Змащувати її не потрібно, так як бекон виділяє жировий шар. Додайте до нього трохи паприки і добре перемішайте. Смажте бекон протягом 5 хвилин. Цей час буде змінюватись в залежності від товщини м’яса і якості продукту. Після приготування перекладіть бекон на тарілку і відставте в бік.

3. Цибуля добре вимиваємо від піску. Очищаємо його від лушпиння. Нарізаємо цибулю на дрібні кубики. Знімаємо з лушпиння часнику. Видавлюємо через прес або подрібнюємо звичайним кухонним ножем. Знову розігріваємо сковороду. Змащуємо її рослинним маслом. Обсмажуємо інгредієнти до появи золотистого відтінку. Після приготування перекладаємо цибулю з часником на тарілку.

4. Промиваємо куряче філе в холодній воді. Кладемо м’ясо на паперові рушники і прибираємо зайву вологу. Нарізаємо філе на кубики однакового розміру. Вони повинні бути приблизно по 1 сантиметру. Обсмажуємо курку на тій же сковороді, на якій смажили бекон. Заздалегідь додайте до неї вершкове масло. Готуйте курку протягом 2-3 хвилин. В результаті на шматочках з’явиться золотава скоринка.

5. Додаємо до курки обсмажену цибулю з часником і бекон. Перемішуємо інгредієнти. Зменшуємо вогонь і обсмажуємо все протягом хвилини. Невеликий цівкою починаємо додавати вершки. Постійно заважайте соус. Натріть твердий сир і насипте його на сковороду. В результаті він повинен розплавитися. Додаємо до соусу трохи солі, чорний мелений перець, сушений базилік. Добре все розмішуємо і тушкуємо протягом 2 хвилин.

6. Додаємо до соусу бульйон. Завдяки йому соус не стане густим. Викладаємо на сковороду зварені спагетті. Добре розмішуємо їх, рівномірно розподіляючи соус. Накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо пасту на невеликому вогні протягом 5 хвилин.

7. Пасту потрібно подавати гарячою. Порційно розкладаємо її по тарілках. Дрібно нарізаємо петрушку і кріп. Посипаємо зеленню пасту перед самою подачею. Ви також можете додати зверху залишки тертого сиру. Це блюдо відмінно підійде для ситного обіду. Якщо члени вашої сім’ї люблять макарони, воно точно не залишить їх байдужими. Швидше спробуйте його приготувати.

Покроковий рецепт приготування пасти з куркою та шпинатом у вершках

Інгредієнти для цього рецепта точно знайдуться у вашому холодильнику. Всі елементи даного страви ідеально поєднуються, створюючи насичений і приємний смак. У вас піде всього лише 60 хвилин на те, щоб спробувати частина італійської кухні.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 1.

Склад:

  • Спагетті – 100 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Філе куряче – 100 гр.
  • Селера – за смаком.
  • Шпинат – 50 гр.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Вершки – 100 мл
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. Наливаємо в каструлю холодну воду. Ставимо її на середній вогонь. Коли вода закипить, додайте сіль на свій смак. Обов’язково спочатку спробуйте бульйон. Після цього можна починати опускати спагетті. Варити їх треба протягом того часу, який зазначено на упаковці. В середньому на приготування піде від 8 до 10 хвилин. Обов’язково постійно помішуйте спагетті, щоб вони не злиплися. В результаті паста повинна бути злегка не доварена. Трохи бульйону наливаємо у кухоль і залишаємо для соусу. Решту воду зливаємо.

2. Промиваємо під проточною водою цибулю і селеру. Знімаємо з лушпиння цибулі і нарізаємо його на невеликі кубики. Селера також дрібно нарізаємо. Часник очищаємо від лушпиння. Видавлюємо через прес. Змішуємо цибулю, селеру і часник. Ставимо розігріватися сковороду на вогонь. Додаємо на неї рослинне масло. Ви також можете використовувати вершкове або оливкове масло. Обсмажуємо інгредієнти протягом 5 хвилин. Після цього перекладаємо їх у тарілку і відставляємо в сторону.

3. Кладемо гриби в миску і наповнюємо її водою. Добре промиваємо їх. Знову наповнюємо каструлю водою. Перекладаємо в неї гриби. Варимо їх протягом 10 хвилин. Даємо їм трохи охолонути, а після нарізаємо.

4. Додаємо на сковороду ще трохи олії. Викладаємо гриби. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин. Постійно перемішуйте гриби, щоб вони не пригоріли. Перекладіть їх у тарілку і відкладіть в сторону.

5. Промиваємо куряче філе. Кладемо м’ясо на паперові серветки і прибираємо з його поверхні зайву вологу. Вибирайте курку уважно. Філе повинно бути рожевого кольору, без темних плям. Нарізати м’ясо можна на шматочки будь-якої форми. Головне, щоб їх розмір був приблизно однаковим. Викладаємо м’ясо на сковороду і додаємо до нього чебрець. Готуємо філе протягом 10 хвилин. Коли шматочки зарум’яняться і на їх поверхні з’явиться золотава скоринка, додаємо до м’яса гриби і суміш цибулі, часнику і селери. Добре перемішуємо інгредієнти.

6. Тонкою цівкою починаємо заливати вершки. Постійно перемішуйте соус. Слідкуйте за тим, щоб він не почав кипіти. Тоді соус дуже швидко загусне. Наливаємо бульйон і ще раз все перемішуємо. Шпинат нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо до соусу. Останнім інгредієнтом стануть спагетті. Добре перемішайте пасту, рівномірно розподіляючи соус. Для гостроти можна додати трохи паприки. Потушкуйте пасту ще протягом 1-2 хвилин. Після цього зніміть сковороду з плити.

7. Подаємо пасту гарячої або в теплому вигляді. Натираємо сир на дрібній тертці. Посипаємо їм пасту прямо перед самою подачею. Тоді сир буде ефектно і апетитно тягнутися. В результаті курочка виходить дуже ніжною, печериці хрусткими. Зелень надає страві свіжість і чудово поєднується з вершковим соусом. Тепер ви можете повноцінно насолодитися смаком цього італійського блюда.

Як смачно приготувати спагетті з куркою і помідорами в вершковому соусі?

Якщо ви досі впевнені, що неможливо поєднати гарнір і основне блюдо, вам варто прочитати даний рецепт. Приготувати його так само просто, як і звичайні макарони зварити. Не турбуйтеся, якщо у вас мало часу. Ви точно встигнете приготувати це блюдо всього за годину.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Спагетті – 400 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Помідори черрі – 150 гр.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо цибулю і очищаємо його від лушпиння. Нарізаємо овоч на невеликі кубики. Чистимо зубчики часнику. Ви можете подрібнити ножем або скористатися пресом. Змішуємо між собою цибулю і часник. Ставимо сковороду на середній вогонь. Змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо цибулю з часником. Обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин.

2. Куряче філе необхідно добре промити. Розкладіть на столі паперові рушники і покладіть на них м’ясо. Вони швидко вбере в себе зайву вологу. Гарне і свіже м’ясо буде мати рожевим кольором. Не варто брати неякісний продукт, так як це може сильно вплинути на смак страви. Філе розрізаємо на невеликі шматочки однакового розміру. Викладаємо їх до цибулі і обсмажуємо протягом 10 хвилин.

3. Тепер нам необхідно посолити м’ясо. Додайте всього пару щіпок солі, так як ми також буде додавати у воду для спагетті. Спеції ви можете вибрати на свій смак. Для такої пасти відмінно підходять паприка і чорний мелений перець. Добре розмішайте м’ясо, щоб спеції рівномірно розподілилися.

4. Додаємо столову ложку томатної пасти. Ви можете замінити її кетчупом, але тоді смак страви стане більш різким. Перемішуємо начинку майбутньої пасти. Поступово починаємо додавати вершки. Робіть це в кілька етапів. Постійно перемішуйте соус. Слідкуйте за тим, щоб він не почав кипіти. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо його до соусу і добре перемішуємо. Тушкуємо соус ще протягом 5-10 хвилин.

5. У каструлю наливаємо холодну воду. Ставимо її на плиту. Чекаємо, коли вода закипить. Солимо її і починаємо поступово викладати спагетті. Не забувайте постійно помішувати пасту, щоб спагетті не злиплися між собою. Заздалегідь залиште трохи бульйону для соусу. Решту воду зливаємо через друшляк. У ньому залишаємо спагетті. Так з них зійде зайва волога.

6. Додаємо до соусу бульйон від спагетті. Добре розмішуємо. Так соус точно не загусне. Кладемо на сковороду помідори черрі. Коли вони стануть м’якими, додаємо до соусу спагетті. Добре розмішуємо пасту, рівномірно розподіляючи інгредієнти. Обов’язково накрийте сковороду кришкою і дайте страві ще потушиться протягом 5 хвилин.

7. Подавати страву варто гарячим. За бажанням ви можете дрібно нарізати вашу улюблену зелень. Для пасти відмінно підійде кріп, петрушка або базилік. Додатково можете зверху насипати залишився натертий сир і додати трохи томатної пасти. Таке блюдо вже не є простим гарніром. Воно може повноцінно виступати в ролі обіду або вечері. Така паста сподобається як дорослим, так і дітям. Накривайте на стіл і приступайте до дегустації.