Скумбрія з картоплею, запечена в духовці, являє собою нехитре, просте, але дуже смачне блюдо. Готується воно швидко і з доступних інгредієнтів. В результаті у вас повинен вийти прекрасний і бюджетний вечерю, який обов’язково порадує всіх членів вашої родини.
Скумбрія з картоплею, запечена у фользі
Нарізану картоплю змішується зі спеціями і викласти на фольгу. Потім на неї викладається скумбрія, замаринована в солі, перці і лимонному соці. Фольга загортається в конверти, всі відправляється в розігріту до 180оС духовку і запікається 45-50 хвилин.
Інгредієнти на
3 порц.
- Скумбрія 2 шт.
- Картопля 6 шт.
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Кріп за смаком
- Лимон ¼ шт.
Процес приготування:
- Як приготувати смачну скумбрію з картоплею в духовці? Перед початком приготування розморожуємо рибу. Картопля очищаємо, добре вимиваємо і нарізаємо невеликими кубиками.
- Далі перекладаємо його в підходящу за розміром ємність, додаємо до нього сіль, суміш мелених перців і шматочки лаврового листа. Поливаємо його рослинним м’ясом і добре перемішуємо.
- У розмороженої скумбрії видаляємо нутрощі і чорну плівку з черевця. Далі відрізаємо голову, хвіст, плавники і ретельно промиваємо під проточною водою всередині і зовні. Обсушуємо рибу паперовими рушниками, після чого натираємо її сіллю, перцем і скроплюємо лимонним соком. На боках робимо неглибокі хрестоподібні надрізи, щоб у готовій рибі кісточки були майже непомітні. Даємо, скумбрії так постояти при кімнатній температурі протягом 10-15 хвилин.
- В цей час беремо аркуш фольги і змащуємо її рослинним маслом. Залежно від кількості порцій викладаємо частину картоплі, а зверху кладемо мариновану скумбрію. Присипаємо все дрібно нарізаним кропом і при бажанні додаємо шматочки лимона.
- Тепер зверху з’єднуємо краї фольги, щільно їх закриваємо і перекладаємо все на деко. Відправляємо рибу з картоплею в попередньо розігріту до 180оС духовку на півгодини. Через це час розгортаємо фольгу і запікаємо ще 15-20 хвилин до готовності.
- Готову страву перекладаємо на тарілку, прикрашаємо кропом з лимоном і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Дуже смачна скумбрія з картоплею і цибулею в духовці
На форму для запікання викласти тонко нарізану картоплю, який присипається спеціями. Зверху викладаються кільця ріпчастої цибулі і скумбрія, фарширована свіжої кінзою і насінням коріандру. Далі все відправляється в духовку і запікається протягом 40-50 хвилин.
Час готування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 40-50 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Скумбрія сира – 3 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кінза свіжа – 1 пучок.
- Коріандр мелений – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 4 ст. л.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку потрошимо скумбрію. Відрізаємо голову, хвіст, після чого ретельно промиваємо під проточною водою і видаляємо чорну плівку. Потім добре обсушуємо її паперовими рушниками. Черевце риби наповнюємо дрібно нарізаною кінзою, змішаної з меленим коріандром. Зверху скумбрію солимо і присипаємо коріандром. Можна також зробити на тушці надрізи, щоб вона добре просолились.
Крок 2. Картопля очищаємо, добре промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо туди картоплю. Присипаємо його сіллю і меленим коріандром.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо його зверху на картоплю. При бажанні можна також попередньо замаринувати цибулю в оцті.
Крок 4. Тепер викладаємо скумбрію і відправляємо все в попередньо розігріту до 200 о с духовку на 40-50 хвилин.
Крок 5. Через половину необхідного часу, підливаємо до риби з картоплею 4 столові ложки води і накриваємо фольгою.
Крок 6. Готову страву перекладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Скумбрія з картоплею і майонезом в духовці
До нарізаною скумбрії додається ріпчасту цибулю, сіль, перець, усе добре перемішують і залишають на 20 хвилин. Далі все перекладається до картоплі, поливається майонезом, перемішується і відправляється в духовку на 40 хвилин. Готову страву посипається кропом і подається до столу.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Скумбрія – 2 шт.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Скумбрію очистити і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі відокремлюємо філе від кісток і хребта, а потім нарізаємо його невеликими шматочками.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Перекладаємо його в глибоку ємність разом з рибою, додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець, добре все перемішуємо і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 20 хвилин.
Крок 3. В цей час очищаємо картоплю, добре промиваємо під проточною водою і нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми.
Крок 4. Тепер додаємо в ємність до риби нарізану картоплю, сіль, поливаємо все майонезом і ретельно перемішуємо.
Крок 5. Перекладаємо масу у форму для запікання, рівномірно розподіляємо її і відправляємо в попередньо розігріту до 200 о с духовку на 40 хвилин. Готову страву присипаємо дрібно нарізаним кропом і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Соковита скумбрія з картоплею і овочами в духовці
На дно форми викласти нарізану картоплю з морквою і зверху кладеться злегка обсмажений ріпчасту цибулю. Далі укладається нарізана шматочками промаринованная скумбрія і між ними вставляються скибочки помідора. Все накривається фольгою і запікається протягом 45-50 хв.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 60 хв-1 ч. 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Картопля – 6-7 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Лимон – 1/3 шт.
- Масло соняшникове – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для початку видаляємо у скумбрії голову і нутрощі. Потім ретельно промиваємо під проточною водою, відрізаємо плавники і нарізаємо рибу шматочками по 1.5-2 див. Далі перекладаємо її на тарілку, поливаємо соком лимона, посипаємо сіллю, спеціями і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 20 хвилин.
Крок 2. Картопля з морквою промиваємо, очищаємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Цибулю також очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями. А помідор розрізаємо навпіл і впоперек, щоб вийшли напівкола.
Крок 3. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і злегка обсмажуємо в ньому цибулю. У глибоку ємність відправляємо картопля з морквою, поливаємо столовою ложкою масла, присипаємо сіллю зі спеціями і перемішуємо.
Крок 4. Форму для запікання застеляємо фольгою, злегка змащуємо дно рослинним маслом і викладаємо туди картоплю з морквою. Далі рівномірно розподіляємо обсмажену цибулю і наливаємо у форму 50 мл води.
Крок 5. Тепер зверху викладаємо шматочки скумбрії і між ними вставляємо скибочки помідора.
Крок 6. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 45-50 хв. Через це час знімаємо фольгу, змащуємо рибу соняшниковим маслом і запікаємо ще 15-20 хвилин.
Крок 7. Перекладаємо готову страву на тарілку, присипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ніжна скумбрія з картоплею, запечена в рукаві
Скумбрія чиститься, на ній робляться надрізи, куди вставляються шматочки лимона. Далі вона присипається сіллю з перцем і поливається соняшниковою олією. Потім в рукав для запікання поміщається нарізану картоплю, зверху викладається риба, все щільно зав’язується і перекладається на деко. Блюдо запікається 30-40 хвилин і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30-40хв.
Порції – 2.
Склад:
- Скумбрія – 2 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Суміш перців – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку очищаємо картоплю, добре промиваємо під проточною водою і нарізаємо середніми шматочками.
Крок 2. Якщо скумбрія заморожена, то розморожуємо її. Далі видаляємо нутрощі, плавці, при бажанні відрізаємо голову і ретельно промиваємо під проточною водою всередині і зовні.
Крок 3. На кожній рибі робимо по 3-4 надрізу, після чого вставляємо туди нарізаний часточками лимон. Присипаємо скумбрію сіллю, сумішшю перців і поливаємо олією.
Крок 4. В рукав для запікання спочатку кладемо картоплю, присипаємо його сіллю і зверху викладаємо рибу. Щільно зав’язуємо з двох сторін і акуратно робимо за допомогою ножа пару проколів зверху, через який буде виходити пар. Перекладаємо все на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 220оС духовку на 30-40 хвилин до золотистого кольору.
Крок 5. Перекладаємо готову страву на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Скумбрія, запечена з картоплею і помідорами
На дно форми викласти картоплю з майонезом та спеціями. Зверху викладається обсмажена морква з цибулею і філе скумбрії. Потім на рибу укладаються помідори, все поливається майонезом і присипається сиром. Блюдо запікається протягом 40 хвилин і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 3 шт.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 6 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Лимон – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку розморожуємо скумбрію, видаляємо всі нутрощі, голову і ретельно промиваємо під проточною водою всередині і зовні. Далі дістаємо хребет і великі кістки, відрізаємо хвіст і плавники, і знімаємо шкірку. Очищену риби збризкуємо лимонним соком і присипаємо сіллю.
Крок 2. Морква вимиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі до напівготовності, додавши до них сіль за смаком.
Крок 3. Помідори добре промиваємо під проточною водою і нарізаємо кружечками середньої товщини.
Крок 4. Картопля очищаємо, вимиваємо і ріжемо невеликими кубиками. Далі додаємо до нього майонез, спеції, сіль, добре перемішуємо і викладаємо у форму для запікання, яку перед цим змащуємо маслом.
Крок 5. Зверху викладаємо шар з обсмаженої цибулі з морквою і філе скумбрії.
Крок 6. Далі кладемо помідори, присипаємо їх сіллю, змащуємо майонезом і посипаємо натертим сиром.
Крок 7. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і ставимо туди форму з рибою на 40 хвилин до готовності картоплі.
Крок 8. Готову страву розкладаємо по тарілках, прикрашаємо за бажанням зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як запекти скумбрію в духовці з картоплею і сиром?
скумбрію закладається начинка з натертої картоплі, сиру, помідорів, перцю і солі. Потім всі змащується майонезом і запікається у фользі протягом 30 хвилин. У підсумку виходить дуже смачне і просте у приготуванні блюдо на вечерю для всієї родини.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Скумбрія – 1 шт.
- Картопля – 1-2 шт.
- Сир твердий – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Помідори – 0.5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез або сметана – 1 ч. л.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування розморожуємо рибу. Далі видаляємо хребет, всі нутрощі і кістки. Потім ретельно промиваємо скумбрію всередині і зовні під проточною водою, після чого обсушуємо всі паперовими рушниками.
Крок 2. Далі готуємо начинку. Для початку натираємо на крупній тертці твердий сир.
Крок 3. Картопля очищаємо, промиваємо, також натираємо на тертці і відправляємо до сиру.
Крок 4. Половинку помідора нарізаємо невеликими кубиками і додаємо їх в начинку. Потім солимо, перчимо за смаком і добре все перемішуємо.
Крок 5. Застеляємо деко фольгою і кладемо туди скумбрію. Закладаємо всередину нашу картопляно-сирну начинку.
Крок 6. Тепер змащуємо все майонезом або сметаною і відправляємо в попередньо розігріту до 190оС духовку. Рибу для початку накриваємо фольгою і готуємо так 20 хвилин. Потім знімаємо її і запікаємо ще 10 хвилин до рум’яності.
Крок 7. Готову страву перекладаємо на тарілку, присипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!