Равіолі – 10 рецептів приготування класичних равіолі з покроковими фото

Прийшли з італійської кухні равіолі полюбилися багатьом за просте приготування та поживність. Борошняні вироби можна готувати з різною начинкою: сирної, грибний, рибної, м’ясний або овочевий. Оцініть яскраву підбірку з 10 кулінарних рецептів та виберете відповідну для себе.

Італійські равіолі з сиром в домашніх умовах

Традиційно італійські равіолі готують з тягучим сиром. Це робить страву соковитим і яскравим смаком. Беріть на замітку простий і швидкий рецепт, порадуйте своїх близьких апетитним обідом.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для начинки:
  • Сир Сулугуні 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Кріп за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Цибуля зелена за смаком
  • Сіль 1 щіпка
  • Часник сушений 2 щіпки

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичні равіолі в домашніх умовах? У глибокий посуд просіваємо борошно з дрібкою солі. Сюди ж розбиваємо куряче яйце і вливаємо ложку масла.
  2. Вимішуємо продукти до отримання тугого тесту.
  3. Для начинки натираємо на крупній тертці сир сулугуні.
  4. Промиваємо трохи кропу і подрібнюємо його.
  5. Також чинимо і зі свіжою петрушкою.
  6. Зелену цибулю дрібно нарізаємо ножем.
  7. З’єднуємо зелень з тертим сиром. Перемішуємо продукти.
  8. Розбиваємо в заготовку куряче яйце. Також додаємо сіль і сухий часник.
  9. Старанно вимішуємо інгредієнти.
  10. Тісто для равіолі дістаємо з холодильника ділимо на дві частини. На одну частину викладаємо начинку з допомогою чайної ложки. Дотримуємося відстань 2-2,5 см.
  11. Накриваємо все це другою половиною тіста. Акуратно притискаємо пальцями краю.
  12. Ріжемо тісто з начинкою на квадратики. Відварюємо їх в киплячій воді не більше 4 хвилин.
  13. Соковиті равіолі з сиром за італійським рецептом готові. Можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування равіолі з грибами

З равіолі можна приготувати з грибною начинкою. Поживне частування підійде для сімейного обіду. Подавайте до столу зі свіжою зеленню або соусами за смаком.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно, додаємо в неї яйце, щіпку солі і оливкове масло.

2. Вимішуємо продукти до отримання однорідного грудки тіста.

3. Печериці і цибулю подрібнюємо. Обсмажуємо продукти в сковороді до готовності.

4. Доповнюємо обжарку тертим твердим сиром. Розмішуємо.

5. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт.

6. Кладемо грибну начинку на половину тесту. Дотримуємося відстань близько 2 див.

7. Закриваємо начинку другою половиною тіста.

8. Придавлюємо тісто навколо начинки. Поділяємо продукт на квадратики.

9. Краї квадратиків придавлюємо виделкою, щоб заготовка не розвалилася.

10. Відварюємо частування в киплячій воді близько 5 хвилин.

11. Гарячі равіолі з грибами готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу з улюбленим соусом.

Простий і смачний рецепт равіолі з м’ясним фаршем

Поживна начинка для домашніх равіолі – м’ясний фарш. Смачне і соковите блюдо підійде для сімейного обіду або вечері. Оцініть простий і швидкий рецепт, порадуйте своїх близьких.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Бульйон – 2 л

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно і розмішуємо її з дрібкою солі. Розбиваємо сюди яйця.

2. Вимішуємо продукти до однорідної густого тіста. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 20-30 хвилин.

3. Підготовлене тісто тонко розкочуємо.

4. Нарізаємо отриманий пласт на довгасті шматочки.

5. Для начинки вимішуємо м’ясний фарш з сіллю і спеціями.

6. Сюди ж відправляємо подрібнену ріпчасту цибулю. Знову вимішуємо.

7. На кожну смугу тіста викладаємо м’ясну начинку чайною ложкою. Закриваємо другою смужкою тіста. Поділяємо продукт на квадратики і щільно притискаємо їх краю.

8. Відварюємо заготовку в киплячому бульйоні протягом 3-5 хвилин.

9. Готові м’ясні равіолі ділимо на порції і подаємо до столу з соусом та зеленню.

Як приготувати домашні равіолі з червоною рибою?

З равіолі можна приготувати з начинкою з червоної риби. Страва порадує вишуканим смаком і простим процесом приготування. Спробуйте по-справжньому ресторанну страву для вашого сімейного столу.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Вода – 30 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Риба червона – 300 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Для бульйону:

  • Вода – 2 л
  • Базилік – 30 гр.
  • Горіхи кедрові – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Для тіста замішуємо борошно з водою, маслом, сіллю і яйцями. Повинен вийти рівний і щільний клубок.

2. Червону рибу нарізаємо дрібними кубиками і розмішуємо з подрібненою петрушкою і часником. Посипаємо заготівлю сіллю і поливаємо лимонним соком.

3. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт. Ділимо його на чотири смужки.

4. На кожну викладаємо трохи рибної начинки, дотримуючись дистанції.

5. Закриваємо другою половиною тіста і щільно притискаємо краю. Далі продукт розрізаємо на квадрати.

6. Відправляємо равіолі в киплячу підсолену воду. Сюди ж додаємо базилік, вершкове масло і горішки. Варимо близько трьох хвилин.

7. Викладаємо гарячі равіолі з червоною рибою на тарілки, разом зі спеціями з бульйону. Готово, можна подавати до столу!

Дуже смачні равіолі з креветками в домашніх умовах

Яскрава начинка для домашніх равіолі – креветки. Морепродукт додасть страві особливий смак і аромат. Продукт порадує своєю поживністю, його можна подавати до обіду або вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Креветки – 300 гр.
  • Вершки – 50 мл
  • Сирний сир – 100 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Замішуємо щільне однорідне тісто з борошна, яєць, оливкової олії і дрібки солі.

2. Подрібнені креветки розмішуємо з сирним сиром і вершками.

3. Доповнюємо начинку подрібненим кропом і чорним меленим перцем. Знову вимішуємо до однорідності.

4. Щільний грудку тіста тонко розкачуємо і ділимо на довгі смуги. Можна використовувати спеціальну машину для розкочування.

5. По центру смуг викладаємо невеликі кульки начинки.

6. Закриваємо продукт другою частиною тіста. Щільно притискаємо краю.

7. Ділимо заготовку на квадратики.

8. За бажанням їх можна обсипати манною крупою. Це дозволить їм не злипатися.

9. Відварюємо квадратики з начинкою в киплячій воді близько 3 хвилин.

10. Равіолі з креветками готові. Діліть на порції і подавайте їх до столу.

Ніжні равіолі з рікоттою і шпинатом

Існує багато начинок для домашніх равіолі. Одна з найніжніших за смаком – шпинат і сир рікотта. Спробуйте просту кулінарну ідею для вашого домашнього обіду або вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир рікотта – 200 гр.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Сир пармезан – 40 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Додаємо до неї щіпку солі і розбиваємо яйця.

2. Далі вливаємо олію.

3. Починаємо активно вимішувати продукти руками.

4. В результаті повинен вийти щільний однорідний ком. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 15-20 хвилин.

5. В цей час займемося начинкою. Шпинат опускаємо в сковороду з оливковою олією. Тримаємо його там пару хвилин.6. Віджимаємо шпинат від масла і з’єднуємо його з рікоттою і тертим пармезаном. Вимішуємо начинку.

6. Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий шар. Вирізаємо з нього невеликі кола або квадратики.

7. На кожен гурток кладемо трохи начинки.

8. Закриваємо заготівлю другим шматочком тесту і гарненько скріплюємо по краях.

9. Домашні равіолі з рікоттою і шпинатом готові. Перед подачею відварюйте їх в киплячій воді 3 хвилини.

Простий і швидкий рецепт домашніх равіолі з куркою

Ситна начинка для равіолі – куряче філе. Така страва стане яскравою ідеєю для насіннєвого обіду або вечері. Використовуйте для приготування цікавий покроковий рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Яйця збиваємо з дрібкою солі.

2. Виливаємо яєчну суміш просіяне борошно. Сюди ж додаємо рослинне масло.

3. Вливаємо трохи води і починаємо вимішувати продукти.

4. Формуємо з маси щільне однорідне тісто.

5. Для начинки подрібнюємо цибулю.

6. Обсмажуємо її на рослинній олії.

7. На дрібні шматочки розбираємо куряче філе.

8. Викладаємо його до цибулі і також обсмажуємо.

9. Додаємо подрібнений часник, сіль і спеції. Смажимо 2-3 хвилини і прибираємо з вогню.

10. До обсмажування додаємо тертий твердий сир.

11. У цю масу додаємо подрібнену зелень і яйце.

12. Для соусу тушкуємо в сковороді подрібнений болгарський перець, ріпчасту цибулю і часник.

13. Коли овочі стануть м’якими, додаємо до них вершкове масло. Після того, як воно розтопиться, прибираємо заготовку з плити.

14. Готове тісто ділимо на дві рівні частини.

15. Кожну з них розгортаємо в тонкий пласт.

16. На один пласт порційно викладаємо начинку, з курячого філе дотримуючись відстань.

17. Тісто навколо начинки можна трохи обмазати холодною водою.

18. Закриваємо начинку другим пластом тіста.

19. Добре притискаємо тісто руками.

20. Поділяємо заготовку на квадратики.

21. Відварюємо їх в киплячій підсоленій воді близько 3 хвилин.

22. Далі продукт опускаємо в каструлю з соусом з овочів.

23. Домашні равіолі з куркою готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу.

Як приготувати равіолі з сиром в домашніх умовах?

Оригінальний варіант начинки для домашніх равіолі – сир та спеції. Ніжний продукт приємно здивує своїм смаком і поживними властивостями. Таке блюдо відмінно підійде для сімейного столу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1,5 ст. л.

Для начинки:

  • Сир – 150 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість сиру і розтираємо його через дрібне сито.

2. Доповнюємо сир тертим твердим сиром.

3. А далі і подрібненою зеленою цибулею.

4. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець. Розмішуємо продукти.

5. Для тіста просіваємо борошно і розбиваємо в неї яйце. Вливаємо трохи води і замішуємо продукти до отримання щільного тіста.

6. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і ділимо його на дві частини.

7. На одну порційно викладаємо сирну начинку, дотримуючись відстань.

8. Закриваємо начинку другим шаром. Притискаємо краю і поділяємо заготовку на кружечки або квадрати.

9. Далі продукт відварюємо три хвилини в киплячій воді або готуємо на пару.

10. Готові сирні равіолі можна розкладати по тарілках і пробувати!

Соковиті і дуже смачні равіолі з гарбузом

Соковиті і яскраві за смаком равіолі виходять з гарбузом. Приготуйте блюдо для сімейного обіду або вечері. Рецепт порадує своєю поживністю і простим кулінарним процесом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень сушена – 0,5 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Борошно заздалегідь просіваємо.

2. Далі в борошно відправляємо курячі яйця.

3. Вимішуємо продукти до отримання дуже тугий тесту.

4. Подрібнюємо цибулю, гарбуз нарізаємо невеликими кубиками.

5. В олії спочатку обсмажуємо цибулю до м’якості.

6. Сюди ж додаємо шматочки гарбуза. Тушкуємо ще 5-7 хвилин і прибираємо з вогню.

7. Піджарку з’єднуємо з панірувальними сухарями. Подрібнюємо інгредієнти за допомогою блендера.

8. Тісто ділимо на дві частини і кожну з них тонко розкочуємо.

9. Викладаємо на один пласт тіста гарбузову начинку. Дотримуємося дистанцію.

10. Закриваємо заготівлю другим пластом тіста і акуратно притискаємо його.

11. Поділяємо продукт на невеликі равіолі з начинкою.

12. Опускаємо заготовку в киплячу підсолену воду і варимо близько 3 хвилин.

13. Окремо розтоплюємо на сковороді вершкове масло і кладемо в нього сушену зелень.

14. Розкладаємо равіолі по порційних тарілках і поливаємо їх вершковим олією зі спеціями. Можна подавати до столу!

Італійські равіолі з моцарелою

Смачні італійські равіолі легко приготувати в домашніх умовах. Спробуйте яскраву начинку з сиру моцарелла. Таке частування підійде для обіду або вечері за келишком вина.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 50 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир моцарелла – 130 гр.
  • Базилік – 5 гр.
  • Чебрець – 5 гр.
  • Соус песто – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо основні компоненти. Для тіста вимішуємо борошно з дрібкою солі, яйцем, водою і вершками. Даємо йому відпочити 15-20 хвилин.

2. Для начинки підготуємо моцарелу, промиваємо свіжий базилік і чебрець.

3. Ножем подрібнюємо сир і зелень. З’єднуємо продукти з соусом песто і старанно їх вимішуємо.

4. Розкачуємо тісто і ділимо його на прямокутні шматочки. Начинку скачуємо в невеликі кульки і розкладаємо їх по тесту, дотримуючись дистанції. Закриваємо другим шаром тесту. Притискаємо заготівлю пальцями і ріжемо її на рівні за розміром кубики.

5. Відварюємо продукт в киплячій воді 3-4 хвилини. Готово, домашні равіолі з моцарелою можна подавати до столу!