Риба, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Риба, що проходить термічну обробку в духовці, а не на сковороді в маслі і клярі – виходить набагато смачніше, ніжніше, а головне корисніше і менш калорійною. Страва, запечений у духовій шафі, має особливу соковитість і неповторний аромат, який створюється завдяки поєднанню правильно підібраних спецій і прянощів. А якщо ще і приправити річкових або морських мешканців лимоном або гілочками свіжого розмарину – страва відразу прирівняється до ресторанного страви.

Червона риба у фользі в духовці

Прекрасний варіант пізнього вечері або просто низькокалорійного прийому їжі – червона раба з цибулею і морквою запечена у фользі і присмачена оливковою олією і чорним меленим перцем. Дуже просто, швидко і смачно, а головне – корисно.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Лосось 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля порей ½ шт.
  • Олія оливкова 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти рибу в духовці? Філе лосося обполіскуємо під струменем води і витираємо паперовими рушниками, виймаємо кісточки і знімаємо шкірку.
  2. Одну моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  3. Цибуля ріжемо тонкими кільцями.
  4. Шматок фольги, складений в два-три рази, викладаємо на обробну дошку або будь-яку іншу плоску і суху поверхню.
  5. На центр фольги викладаємо шар свіжої моркви, а поверх неї – кільця порею.
  6. На овочі викладаємо рибу і приправляємо її сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
  7. Щільно закриваємо фольгою і запечатуємо краю (складаємо в кілька разів) і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
  8. За закінчення часу акуратно виймаємо «конверт», перекладаємо лосось з овочами на тарілку і насолоджуємося. Приємного апетиту!