Паелья класична – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Паелья – національне іспанське блюдо, яке відрізняється яскравим смаком і неймовірними поживними властивостями. Найчастіше його готують з великою різноманітністю морепродуктів, але є й інші варіанти інгредієнтів. У ситне частування можна додати гриби, курку або овочі. Оцініть добірку їх 8 яскравих рецептів і вибирайте найбільш підходящий для себе.

Класична паелья з морепродуктів в домашніх умовах

Популярне іспанське блюдо – яскрава ідея для домашнього обіду або вечері. Готуйте паелью з різними морепродуктів і спеціями. Порадуйте своїх близьких поживним і ароматним частуванням.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис білий 150 гр.
  • Креветки Королівські 2 шт.
  • Кальмари 100 гр.
  • Мідії 4 шт.
  • Каракатиця 100 гр.
  • Цибуля-шалот 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Петрушка за смаком
  • Лимон ½ шт.
  • Бульйон 1 склянка
  • Шафран 1 щіпка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати паелью за класичним рецептом в домашніх умовах? Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо під водою.
  2. Зелень, часник, цибуля-шалот і болгарський перець ножем нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Помідор ріжемо на половинки і натираємо їх на тертці. Шафран заливаємо невеликою кількістю окропу і настоюємо 5 хвилин.
  4. Креветки відварюємо. Акуратно витягаємо їх нутрощі, при цьому не знімаємо панцир.
  5. Гріємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо в неї королівські креветки та інші морепродукти. Смажимо їх 2-3 хвилини. Потім мідії на час, перекладаємо на тарілку.
  6. в сковороду викладаємо часник, цибуля і перець. Смажимо ще 2 хвилини.
  7. Викладаємо в сковороду рис і терті помідори. Заливаємо вміст шафраном з водою, а також бульйоном, що залишився від креветок. Додаємо сіль і спеції. Готуємо 15 хвилин на слабкому вогні.
  8. Готову паелью прикрашаємо зеленню, мідіями і часточками лимона. Готово, можна подавати до столу!

Як приготувати паелью з куркою і овочами?

Знамениту паелью можна готувати не тільки з морепродуктів. Оцініть не менш смачний і поживний варіант з куркою і овочами. Гаряче блюдо відмінно підійде для обіду або вечері на двох.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Рис – 100 гр.
  • Стегно куряче – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

1. Подрібнюємо часник, цибуля-шалот і петрушку. Розминаємо спеції в ступці.

2. Куряче стегно нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на рослинній олії до рум’янцю.

3. Висипаємо до м’яса рис і прожарюємо його 3 хвилини.

4. Далі додаємо зелень з овочами.

5. Солимо інгредієнт і заливаємо їх водою. Готуємо страву під кришкою 10-15 хвилин.

6. В цей час промиваємо болгарський перець, очищаємо його від насіння і ріжемо на невеликі смуги.

7. Викладаємо перець на заготівлю і залишаємо настоюватися під кришкою ще 15 хвилин.

8. Домашня паелья з куркою і овочами готова. Можна подавати до столу!

Домашня паелья з креветками і овочами

Один з варіантів приготування домашньої паельї – з креветками і овочами. Страва порадує своїм яскравим виглядом, смаком і поживністю. Подавайте його до обіду або вечері.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Рис – 70 гр.
  • Креветки – 100 гр.
  • Квасоля стручкова – 30 гр.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Горошок зелений – 30 гр.
  • Шафран – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

1. Відкладаємо необхідну кількість креветок.

2. При необхідності розморожуємо продукт.

3. Далі обсмажуємо інгредієнт в оливковій олії 2-3 хвилини. Посипаємо його сушеним часником за смаком.

4. Далі додаємо промитий рис і також смажимо його пару хвилин.

5. Вливаємо бульйон і готуємо страву ще 10 хвилин. Солимо за смаком.

6. В цей час займемося нарізкою овочів. Болгарський перець розбираємо тонкою соломкою.

7. Стручкову квасолю ріжемо на невеликі відрізки.

8. Відміряємо потрібну кількість зеленого горошку.

9. Викладаємо овочі в загальну масу і продовжуємо готувати страву ще 10 хвилин на слабкому вогні.

10. Готове. Паелью з креветками і овочами можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт страви з куркою і морепродуктів

Ситну і поживну паелью можна приготувати в домашніх умовах з морепродуктів і куркою. Яскраве страва стане головним на вашому сімейному столі. Подавайте до обіду або вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Рис – 300 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Морепродукти – 400 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вино біле – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Шафран – за смаком.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло оливкове – 80 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на сковороді в оливковій олії.

2. На час прибираємо обсмажене м’ясо, а в цій же сковороді готуємо подрібнену цибулю з часником.

3. Морепродукти, при необхідності, розморожуємо і нарізаємо.

4. Опускаємо інгредієнт в сковороду з цибулею і часником.

5. Сюди ж викладаємо шматочки болгарського перцю. Тушкуємо продукти близько 7 хвилин.

6. Повертаємо в блюдо курку. Кладемо сюди рис і заливаємо його білим вином. Тушкуємо до його випаровування.

7. Заливаємо блюдо водою, солимо його і посипаємо спеціями.

8. Тушкуємо до готовності близько 20 хвилин на слабкому вогні.

9. Паелья з куркою і морепродуктів готова. Ділите її на порції і подавайте до столу.

Покроковий рецепт приготування страви з грибами

Вегетаріанський або пісний варіант паельї – з додаванням грибів. Блюдо вийде таким же корисним, як і в класичному виконанні. Оцініть простий і смачний домашній рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Горошок зелений – 80 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Маслини – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо гриби і овочі.

2. Дрібно нарізаємо болгарський перець, цибуля і часник. Відправляємо продукти в сковороду з рослинним маслом.

3. Сюди ж опускаємо невеликі кубики баклажана.

4. Додаємо горошок і шматочки помідорів. Тушкуємо 5-7 хвилин.

5. Доповнюємо загальну масу шматочками грибів і маслинами. Продовжуємо обжарку ще 5 хвилин.

6. Додаємо в блюдо промитий рис. Посипаємо його сіллю і спеціями.

7. Заливаємо вміст водою і залишаємо нудитися на тихому вогні 20 хвилин.

8. Соковита паелья з грибами готова. Прикрашайте її часточками лимона і подрібненою зеленою цибулею.

9. Розкладаємо частування на тарілки і подаємо до столу. Можна пробувати!

Овочева паелья з бурим рисом

Корисний бурий рис можна використовувати в приготуванні живильного паельї. Оцініть овочевий варіант знаменитого іспанського страви. З простим рецептом справляться навіть новачки в кулінарній справі.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • бурий Рис – 150 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Помідор – 2 шт.
  • Квасоля стручкова – 60 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Маслини – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю з часником і обсмажуємо їх на оливковій олії. Сюди ж викладаємо бурий рис і заливаємо його водою. Залишаємо на вогні до готовності.

2. Окремо обсмажуємо шматочки болгарського перцю.

3. Сюди ж додаємо помідори і стручкову квасолю. Солимо і посипаємо овочі спеціями. Тушкуємо на помірному вогні близько 10 хвилин.

4. Готові овочі розмішуємо з рисом. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і доповнюємо маслинами.

5. Овочева паелья з бурого рису готова. Ділите її на порції і подавайте до столу!

Смачна паелья з рибою в домашніх умовах

При приготуванні цієї страви можна використовувати рибу. Страва порадує своїм ніжним, але при цьому живильним смаком. Використовуйте яскравий домашній рецепт для сімейного обіду або вечері.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Рис – 300 гр.
  • Скумбрія – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Масло оливкове – 80 мл

Процес приготування:

1. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо шматочки цибулі та часнику, а після доповнюємо їх невеликими кубиками моркви. Готуємо ще близько 5 хвилин.

2. Викладаємо скумбрію, розрізану невеликими довгастими шматками. Попередньо прибираємо кісточки.

3. Солимо вміст за смаком, посипаємо спеціями і заливаємо водою. Доводимо масу до кипіння.

4. Опускаємо в киплячу рідину заздалегідь промитий рис. Тушкуємо частування на повільному вогні близько 20 хвилин. Можна прикрити кришкою.

5. Акуратно перемішуємо готову паелью з рибою і ділимо її на порції. Прикрашаємо блюдо ароматною подрібненою зеленню і пробуємо.

Як швидко і смачно приготувати паелью в мультиварці?

Ситну іспанську паелью можна приготувати за полегшеним рецептом – в мультиварці. Достатньо лише послідовно завантажити необхідні продукти. Беріть на замітку цікаву ідею.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Рис – 300 гр.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Морепродукти – 500 гр.
  • мисливська Ковбаса – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкове – 80 мл
  • Вода – 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Включаємо мультиварку в режимі «смаження». Вливаємо олію і готуємо в нього подрібнену ріпчасту цибулю і шматочки курячого філе.

2. Сюди ж викладаємо невеликі шматочки помідорів і болгарського перцю. Тушкуємо ще 5 хвилин і доповнюємо масу морепродуктів.

3. Слідом додаємо рис з мисливськими ковбасками, заздалегідь нарізаними тонкими колами.

4. Солимо вміст, посипаємо спеціями і заливаємо водою. Для аромату розміщуємо тут головку часнику. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо страву 10 хвилин на високій температурі.

5. Розмішуємо готову паелью в мультиварці, розкладаємо її по тарілках і подаємо до столу.