Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Соковита горбуша, запечена в духовці — неймовірно смачне блюдо, яке підійде як на обід, так і на вечерю. Так само обов’язково включіть запечену горбушу в своє святкове меню, оскільки вона дуже апетитно виглядає на столі за рахунок свого червоно-оранжевого відтінку. У горбуші, запеченої в духовці, відмінний смак і невелика кількість кісток. Важливо знайти не тільки хороші рецепти, але і правильний підхід до приготування страв.

Соковита горбуша, запечена у фользі в духовці

Вам надається рецепт запікання горбуші цілою тушкою. Згідно йому риба вийде соковитою, м’якою і ніжною. Це блюдо для святкового столу, але можна приготувати на вечерю для родини. Рецепт нескладний.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Горбуша 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Лимон 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль, зелень і спеції за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиту горбушу в духовці? Тушку риби ретельно очистіть від луски, видаліть зябра, плавники і нутрощі, розрізаючи черевце. Потім рибу добре промийте холодною водою і з усіх сторін змастіть рослинною олією. Змішайте в чашці вибрані спеції (суміш перців, приправа для риби) з сіллю і ними натріть рибу.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. Лимон добре помийте і наріжте на гуртки.
  3. Застеліть фольгою деко для випічки. Шматки фольги беріть великі, щоб потім загорнути тушку. На фольгу рівним шаром укладіть лимонні кружечки.
  4. Підготовлену тушку горбуші укладіть на деко і покладіть всередину риби пару гуртків лимона.
  5. У черевце горбуші покладіть нашатковану цибулю, нарізаний на тонкі слайсы часник, додайте зелень кропу і кмину цілком, не нарізаючи їх.
  6. Запікайте рибу при температурі 180° С протягом 20 хвилин, не більше, щоб не вийшла сухою.
  7. За закінчення цього часу фольгу зверху відкрийте, сформувавши акуратні бортики по краях, щоб не витік смачний рибний сік. Продовжуйте запікати горбушу ще протягом 10 хвилин до отримання заповітної рум’яної скоринки. Подайте рибу цілою тушкою або поріжте на порційні шматочки.

Їжте на здоров’я і готуйте з любов’ю!

Соковита горбуша, запечена в духовці з картоплею

В даному рецепті вам пропонується приготувати горбушу в духовці з овочами, і в першу чергу з картоплею. У вас вийде риба одночасно з гарніром. Це блюдо відрізняється оригінальністю і м’яким смаком. Запікати будемо в заправці з яєць, сиру і сметани.

Склад:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля, морква, лимон, помідор – 1 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Сіль і спеції за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження + змазування фольги.

Для заправки:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 150 р.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • масло – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте рибу для запікання. Тушку почистіть, видаліть нутрощі, голову і плавники. Потім її помийте і обсушіть рушником.

Крок 2. Підготовлену рибу розріжте на порційні шматочки товщиною не менше 2,5 див.

Крок 3. Шматочки риби складіть в окремий посуд, посоліть і посипте по своєму смаку спеціями і полийте лимонним соком. Багато спецій не додавайте, інакше вони переб’ють натуральний аромат риби. Горбушу перемішайте зі спеціями і залишити для маринування на півгодини.

Крок 4. За цей час почистіть цибулю, моркву і картоплю і промийте їх.

Крок 5. Цибуля нашаткуйте на півкільця.

Крок 6. Морква подрібніть на крупну тертку.

Крок 7. Поріжте кружальцями очищену картоплю і помідор.

Крок 8. Обсмажте на розігрітій олії нарізані цибулю з морквою і трохи їх посоліть.

Крок 9. Застеліть деко шматком фольги і змажте її рослинною олією.

Крок 10. На деко покладіть мариновані шматочки горбуші.

Крок 11. На кожен шматочок риби покладіть гурток помідора.

Крок 12. Між шматочками риби покладіть нарізану картоплю і посипте зверху сіллю. Можете змастити рибу і картоплю сметаною або майонезом.

Крок 13. По верху картоплі розкладіть рівним шаром обсмажені цибулю з морквою.

Крок 14. Підготуйте заправку для страви. Для цього в мисочці змішайте яйця зі сметаною і розтопленим і охолодженим маслом. Додайте подрібнений на крупній тертці твердий сир і заправку добре перемішайте.

Крок 15. Залийте приготовленої заправкою рибу з овочами на деку і закрийте блюдо шматочком фольги.

Крок 16. Запікайте горбушу в духовці при 200° С протягом 30 хвилин.

Крок 17. Потім дістаньте деко з духовки, фольгу зверху зніміть і посипте блюдо дрібно нарізаною зеленню.

Крок 18. Поставте деко в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб картопля стала м’якою.

Крок 19. Запечену горбушу з картоплею перекладіть на красиве велике блюдо і подайте до столу зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Смачна горбуша, запечена в духовці з овочами

Запікання горбуші під шубою з моркви і цибулі – найпопулярніша страва з цієї риби. Ці овочі віддають рибі свій сік і аромат, роблячи її м’якою, соковитою і смачною. Але в цьому рецепті є маленький секрет – застосування гірчично-кефірного соусу. Запікати будемо шарами. Смак неймовірний, спробуйте!

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Моркву і цибулю – по 2 шт.
  • Гірчиця – 1.5 ст. л.
  • Сметана – 1 склянка
  • Твердий сир – 50 г
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте горбушу для запікання. Для цього її почистіть від луски, видаліть голову, плавники і нутрощі і обробити тушку на два філе, максимально діставши кісточки. Потім поріжте філе шматочками шириною в 2 див.

Крок 2. Шматочки риби посипте сіллю і перцем за смаком і перемішайте.

Крок 3. Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте невеликими шматочками.

Крок 4. Очищену і промиту моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 5. Ці овочі обсмажте на розігрітій олії до м’якого стану, трохи посоливши їх.

Крок 6. Застеліть фольгою деко для запікання і змастіть його маслом.

Крок 7. Із вказаного в рецепті кількості сметани і гірчиці приготуйте соус.

Крок 8. Шматочки горбуші добре вмочайте в цей соус покладіть частину риби як перший шар.

Крок 9. На неї викладіть обсмажені цибулю з морквою.

Крок 10. Твердий сир натріть на крупній тертці і половину його посипте поверх овочів.

Крок 11. Потім розкладіть другим шаром решта шматочки горбуші, також вмочивши їх у соус.

Крок 12. Рибу зверху посипте іншим тертим сиром.

Крок 13. Запікайте горбушу з овочами при температурі 190° С протягом 25 хвилин.

Крок 14. Ваша рибка повинна вийти соковитою і м’якою. Подайте до неї гарнір з відвареної картоплі або рису.

Приємного апетиту!

Простий рецепт приготування горбуші в духовці з сиром

За пропонованим рецепту ви зможете приготувати чудове блюдо з горбуші. Цей рецепт має ряд позитивних переваг порівняно з іншими способами: страва смачна, готується швидко і спосіб приготування дуже простий. Робимо це блюдо з філе горбуші, яке попередньо маринуємо.

Інгредієнти:

  • Філе горбуші – 1.2 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • масло – 2 ст. л.
  • Цибуля-ріпка – 3 шт.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, свіжа зелень за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе риби розморозити в холодильнику, потім промити, обсушити рушником і порізати на порційні шматочки.

Крок 2. Скласти рибу в глибоку мисочку.

Крок 3. У чашці змішати 2 столові ложки рослинної олії зі склянкою чистої води, оцтом, сіллю і чорним перцем за смаком.

Крок 4. Цим маринадом залити рибу, добре перемішати і поставити в холодильник на одну годину для маринування.

Крок 5. Цибулини почистити, дрібно нашаткувати й обсмажити на вершковому маслі до прозорості. Смажити на маленькому вогні.

Крок 6. Яйця відварити круто, остудити, почистити від шкаралупи і нашаткувати середніми шматочками.

Крок 7. Свіжу зелень, бажано петрушку помити, трохи обсушити і дрібно нарізати.

Крок 8. В окремій ємності змішати обсмажені цибулю, нарізану петрушку і яйця.

Крок 9. Натерти на крупній тертці шматочок твердого сиру.

Крок 10. Фольгу нарізати на квадратні шматочки, кількість дорівнює половині шматочків риби.

Крок 11. Кожен шматочок фольги змастити маслом.

Крок 12. На нього покласти шматочок горбуші, потім ложку приготованого фаршу з цибулі, зелені та яєць, потім посипати тертим сиром і на нього покласти другий шматочок горбуші. Зайвий маринад з риби обов’язково видалити паперовою серветкою. Фольгу загорнути конвертом.

Крок 13. Таким способом «запакувати» всю рибу і покласти її на деко.

Крок 14. Запікати горбушу в духовці при 180° С протягом 20 хвилин.

Крок 15. Подавати можна разом з фольгою.

Приємного апетиту!

Філе горбуші з помідорами в духовці

Вашій увазі надається рецепт приготування дієтичного низькокалорійного страви з філе цієї червоної риби. Риба, що гаситься в соку помідорів, а масло в рецепті зовсім не використовується. Краще всього таким способом запікати рибу в кулінарному рукаві, але можна і в фользі.

Склад:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Цибулю і солодкий перець – 3 шт.
  • Моркву і лимон – 1 шт.
  • Помідори середні – 6 шт.
  • Сіль, перець і суха зелень за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку риби почистити, видалити плавники, нутрощі і голову. Потім рибу промити холодною водою і обсушити рушником.

Крок 2. Гострим ножем зробити на тушці поперечні надрізи через 3 см, не розрізаючи хребет.

Крок 3. З половини лимона вичавити в склянку сік, розчинити в ньому сіль і перець за смаком і отриманим маринадом натерти рибу з усіх боків.

Крок 4. Овочі (перець, ріпчасту цибулю та моркву) почистити, помити і нарізати на тонкі кільця.

Крок 5. Помідори розрізати на половинки.

Крок 6. Другу половинку лимона порізати на тонкі півкільця і їх помістити в надрізи на тушки риби.

Крок 7. Кулінарний рукав закріпити з одного боку кліпсою.

Крок 8. Помістити його на деко і викласти половину нарізаних овочів.

Крок 9. Потім на овочі покласти підготовлену горбушу.

Крок 10. На неї покласти другу частину овочів.

Крок 11. Рукав щільно закріпити, проколоти його зверху в декількох місцях, щоб виходив гарячий пар при випічці.

Крок 12. Запікати горбушу при 180° С протягом 30 хвилин.

Крок 13. Приготоване блюдо трохи остудити і подати до столу з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Фарширована горбуша цілком у духовці

Фарширована горбуша – чудове і смачне блюдо для святкового столу. Фарширувати можна грибами, овочами, вареними крупами і т. д. В даному рецепті вам пропонується приготувати таку рибу з фаршем з рису. Важливою умовою її приготування є дотримання цілісності шкіри риби. Запікається вона в кулінарному рукаві або фользі.

Склад:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Твердий сир – 50 г
  • Сіль, зелень і спеції за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Потрібну кількість рису зваріть до готовності і охолодіть.

Крок 2. Цибулю почистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Крок 3. Промийте свіжу зелень, обсушіть серветкою і також дрібно нашаткуйте.

Крок 4. Моркву почистіть, промийте і поріжте на тонку соломку.

Крок 5. Твердий сир подрібніть на крупній тертці.

Крок 6. Ці продукти складіть в миску і добре перемішайте.

Крок 7. Тушку горбуші ретельно очистіть від луски, видаліть зябра. Через розріз черевця видаліть нутрощі. Потім рибу промийте.

Крок 8. З тушки акуратно, щоб не порушити цілісність шкіри, видалите хребетну кістку і всі маленькі кісточки. Гострим ножем зріжте м’ясо, що залишилося на хребті, порубаєте ножем і змішайте з яйцями і невеликою кількістю молока.

Крок 9. Потім це м’ясо додайте в рисовий фарш, посоліть, посипте спеціями за смаком і ще раз перемішайте.

Крок 10. Приготованим фаршем заповніть рибну тушку. Потім черевце зашейте нитками або просто перемотайте шпагатом.

Крок 11. Підготовлену рибу помістіть в кулінарний рукав або загорніть у фольгу.

Крок 12. Запікайте в духовці при 180° С протягом 40 хвилин.

Крок 13. Перед подачею на стіл рибу остудіть, втім, вона дуже смачна і в холодному вигляді.

Їжте на здоров’я!

Соковита і м’яка горбуша, запечена в духовці зі сметаною

В даному рецепті вам пропонується запекти горбушу в сметанному соусі. Така риба буде мати дуже ніжний смак. До неї підходить будь-який гарнір. Готується блюдо швидко і просто. Цю рибу із задоволенням їдять і діти.

Склад:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Цибулю, моркву і солодкий перець – по 1 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль, зелень і перець за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку риби почистіть, видаліть все, що належить (голову, плавники, нутрощі) і обробити рибу на два філе.

Крок 2. Потім філе помийте під холодною водою і просушіть серветками або рушником.

Крок 3. Наріжте рибу на порційні шматочки і помістіть в будь-яку ємність.

Крок 4. У чашці змішайте сіль з перцем і спеціями, тільки багато не беріть, щоб вони не перебили аромат риби.

Крок 5. Посипте спеціями рибні шматочки і добре перемішайте. Залиште рибу на 20-30 хвилин, щоб просочилася ароматом спецій.

Крок 6. За цей час овочі почистіть і помийте їх.

Крок 7. Потім цибулю нашаткуйте на півкільця.

Крок 8. Моркву подрібнити на дрібній тертці.

Крок 9. Солодкий перець поріжте тонкою соломкою.

Крок 10. Нарізані овочі складіть в миску. Додайте до них два курячих яйця, склянка сметани, сіль, нарізану зелень, спеції за смаком і добре перемішайте.

Крок 11. Ця сметано-овочева суміш повинна настоятися 15-20 хвилин.

Крок 12. Форму для запікання риби або деко змастіть рослинним маслом і викладіть в неї підготовлені шматочки горбуші. Укладайте щільно.

Крок 13. Рибу залийте приготовленим сметанним соусом з овочами.

Крок 14. Запікайте горбушу при 180° С протягом 30 хвилин.

Крок 15. Потім блюдо трохи остудіть і за допомогою лопатки розкладіть на порційні тарілочки.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт горбуші з майонезом

В даному рецепті вам пропонується запекти горбушу з майонезним соусом. Майонез додасть рибі соковитість, м’якість і ситність. Ця страва сподобається навіть тим, хто взагалі не любить рибу. Її можна їсти і без гарніру. Рецепт простий, а результат – смачний.

Склад:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Цибуля і морква – по 4 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль, майонез і перець за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горбушу очистіть від луски, видаліть нутрощі, голову і плавники.

Крок 2. Потім рибу промийте холодною водою, обсушити рушником і розріжте на шматки товщиною в 3 сантиметри.

Крок 3. З кожного шматочка видаліть кісточки.

Крок 4. Змастіть маслом деко або форму для запікання і укладіть на нього шматочки риби.

Крок 5. Потім рибу полийте лимонним соком, посипте по своєму смаку сіллю і перцем і залиште на деякий час, щоб риба замаринувалась.

Крок 6. За цей час почистіть цибулю і моркву і промийте їх.

Крок 7. Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 8. Ці овочі змішайте і розкладіть їх поверх риби.

Крок 9. Увімкніть духовку на 180° С.

Крок 10. У невеликій ємності змішайте майонез з чистою водою в пропорції 1:1.

Крок 11. Отриманою сумішшю залийте горбушу з овочами.

Крок 12. Запікайте горбушу в розігрітій духовці протягом 40 хвилин.

Крок 13. Подавайте таку рибу в гарячому вигляді.

Їжте на здоров’я!

Горбуша, запечена шматочками у фользі

Горбуша шматочками запікається саме у фользі, адже готується вона у власному соку, що важливо для тих, хто дотримується принципів здорового харчування. Рибу попередньо замаринуем в цибульному соусі. Запікати будемо порційно, загорнувши кожен шматочок у фольгу. Це дуже смачно, спробуйте!

Склад:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Цибуля-ріпка – 2 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зубки.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горбушу очистіть від луски, видаліть нутрощі, голову і плавники, промийте і наріжте на порційні шматочки товщиною до 3 см

Крок 2. Покладіть шматочки риби в ємність, у якій будете її маринувати.

Крок 3. Почистіть від лушпиння цибулини і подрібніть їх на тертці або в чаші блендера.

Крок 4. Перекладіть цибульну масу до риби, додайте соєвий соус, сік половинки лимона, подрібнений часникодавку часник, трохи рослинного масла і все добре перемішайте.

Крок 5. Ємність з рибою закрийте кришкою і поставте на 1 годину в холодильник, щоб риба замаринувалась.

Крок 6. Після закінчення цього часу поріжте фольгу на квадратні шматочки.

Крок 7. На кожен шматочок фольги покладіть мариновану горбушу. Фольгу щільно загорніть конвертиком, щоб маринад не міг випаруватися.

Крок 8. Розкладіть конвертики з рибою на деко і запікайте в духовці при 180° С протягом 25 хвилин.

Страву приготовлено. Приємного апетиту!

Соковита горбуша в духовці з цибулею і морквою

В даному рецепті вам пропонується запекти горбушу під ніжною «шубкою» з овочів і сметани. Ця шубка зробить рибу дуже ароматною і соковитою, а за смаком всі інгредієнти в цьому блюді ідеально поєднуються.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 тушка вагою до 1.4 кг
  • Цибуля і морква – по 2 шт.
  • Сметана – 5-6 ст. л.
  • Сіль, зелень і перець за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку риби почистити, видалити голову, плавники, нутрощі і реберні кісточки.

Крок 2. Потім горбушу нарізати на стейки товщиною в 3 див.

Крок 3. Почистити і промити цибулі з морквою.

Крок 4. Цибулю нашаткувати на тонкі півкільця, моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 5. Розігріти сковорідку з олією і обсмажити до прозорості в ній цибулю.

Крок 6. Потім додати натерту моркву до цибулі і смажити, поки морква не змінить колір і буде м’якою.

Крок 7. У ці обсмажені овочі налити потрібну кількість сметани, додати нашатковану кріп і все посолити за смаком. Згасити овочі в сметані кілька хвилин на маленькому вогні.

Крок 8. Для запікання горбуші візьміть форму такого розміру, щоб риба зайняла її повністю.

Крок 9. На дно форми налити трохи чистої води й олії. Рибні стейки щільно укладіть у форму і посипте їх сіллю і перцем.

Крок 10. По верху риби покладіть моркву і цибулю в сметанному соусі.

Крок 11. Запікайте горбушу з овочами в духовці, розігрітій до 180° С протягом 30 хвилин.

Крок 12. Приготовану рибу можна їсти гарячою, але також смачна і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!