Слабосолона форель – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Слабосолона форель — це дуже ситна і смачна закуска, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар без будь-якого досвіду. Для класичного і самого простого рецепту, вам не потрібно нічого, крім цукрового піску і солі, які, в свою чергу, досить швидко перетворюють сире філе у вишукану страву. Подавати закуску можна як з тостом підрум’яненої хліба і вершковим маслом або ж просто зі свіжими овочами.

Швидка слабосолона форель в домашніх умовах

Швидка слабосолона форель в домашніх умовах – це ідеальне доповнення до вашого сніданку, обіду або вечері. На приготування такої закуски ви витратите не більше 10 хвилин, а ось результатом можна насолоджуватися нескінченно, особливо, поклавши скибочку на тост з маслом.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Форель 2 кг
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 ст. л.
  • Сік лимонний 1.5 ст. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Тушку потрошимо і відрізаємо голову, ретельно промиваємо водою і обсушуємо будь-яким зручним способом.
  2. Відокремлюємо філе від хребта і видаляємо всі кісточки.
  3. У невеликій мисці змішуємо мелений перець, цукровий пісок і сіль.
  4. Поливаємо рибу соком цитрусового фрукта і зі всіх сторін обсипаємо сухою сумішшю.
  5. філе Розрізаємо на шматки поменше і складаємо в емальовану миску, встановлюємо гніт. Через кілька годин форель прибираємо в холодильну камеру і залишаємо на 12 годин.
  6. За закінчення часу, виймаємо рибку з посуду і нарізаємо тонкими слайсами.
  7. До столу подаємо в поєднанні з лимоном і чорним хлібом. Приємного апетиту!

Малосольна форель з сіллю і цукром

Малосольна форель з сіллю і цукром – це найпростіший варіант приготування апетитною рибки, використовуючи мінімум компонентів. Звичайно, доведеться трохи почекати, поки філе просочиться добавками, однак, кінцевий результат, безумовно вартий цього! Звертаємо вашу увагу, що сіль слід використовувати велику.

Час готування – 24 год.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-6.

Інгредієнти:

  • Форель райдужна – 1 шт.
  • Сіль – 2/3 ст. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену тушку потрошимо і гарненько промиваємо водою всередині і зовні, не забуваємо позбутися від плівок і луски.

Крок 2. Розбираємо рибу, відокремлюючи від кісток філе. Розрахунок сухих компонентів розрахований на одне філе, вагою близько 300 грам.

Крок 3. В піалі змішуємо цукровий пісок і сіль, старанно натираємо рибку сумішшю з боку шкірки, яку при бажанні можна зрізати.

Крок 4. Посипаємо філе і з зворотного боку, рівномірно розподіляючи посолочную суміш.

Крок 5. Перекладаємо форель в контейнер з кришкою і на добу відправляємо в холодильник.

Крок 6. Слабосолене філе нарізаємо тонкими скибочками і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!

Слабосолона форель з горілкою

Слабосолона форель з горілкою – це вишукана закуска, яку можна без докорів сумління подати до святкового столу і не сумніватися, що гості залишаться задоволені. Завдяки додаванню спиртного, філе зберігає свою щільну текстуру навіть в готовому вигляді.

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-5.

Склад:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Горілка – 20 мл
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Лист лавра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На дно емальованої посуду викладаємо листочки лавра і гілочку промитого і обсушенного кропу.

Крок 2. В окремій ємності змішуємо цукор-пісок та сіль.

Крок 3. В сухої суміші обвалюємо філе червоної риби.

Крок 4. Форель викладаємо поверх добавок, заливаємо алкоголем і, придавивши вантажем, прибираємо на 12 годин у холодильник.

Крок 5. На наступний день рибку нарізаємо тонкими слайсами і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!

Малосольна форель з коньяком

Малосольна форель з коньяком – неймовірного смаку страва, яке закохає вас у себе ще з першого укусу! Про запах або смак алкоголю переживати зовсім не варто, бо, як за добу засолу він повністю зникне, залишивши рибці лише приємні пікантні нотки.

Час готування – 24 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3-5.

Склад:

На 500 гр. філе:

  • Форель – 1 шт.
  • Коньяк – 1,5-2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування розморожуємо рибу на нижній полиці холодильної камери.

Крок 2. Зрізаємо плавники, відрізаємо голову і хвіст. Розпоровши черевце, видаляємо нутрощі і промиваємо тушку водою, промаківающімі паперовими серветками. Відокремлюємо філе від реберних кісток і хребців.

Крок 3. Притримуючи шкірку з боку хвоста, акуратно зрізаємо філе зі шкурки.

Крок 4. Посипаємо з двох сторін філе сумішшю з солі, меленого перцю і цукру, збризкуємо ароматним коньяком.

Крок 5. Заготівлю укладаємо в контейнер і закриваємо кришкою, на добу прибираємо в холодильну камеру.

Крок 6. Через добу зливаємо сік і витираємо форель серветками.

Крок 7. Щільне і апетитне філе готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Слабосолона форель з лимоном

Слабосолона форель з лимоном приємно здивує вас своїм оригінальним смаком і насиченим цитрусовим ароматом, не схожим ні на що інше. З готуванням впорається кожен, а готове філе, просочене добавками, нарізавши тонкими слайсами, можна запропонувати навіть самим витонченим гурманам.

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-4.

Склад:

  • Форель (філе) – 400 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Свіже філе піддягаємо ножем і плавними рухами відокремлюємо від шкірки, обполіскуємо і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Розрізаємо форель на сегменти бажаного розміру або залишаємо цілком.

Крок 3. В піалі об’єднуємо мелений перець з сіллю і цукром, щедро посипаємо рибу.

Крок 4. Лимон обдаємо окропом і ріжемо півкільцями, викладаємо поверх філе.

Крок 5. Руками розминаємо компоненти до тих пір, поки цитрус не випустить сік.

Крок 6. Затягуємо форель плівкою і переміщаємо в холод на добу.

Крок 7. Ароматну і ніжну рибку витягуємо з виділилася рідини, нарізаємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Форель слабосолона в апельсиновому соку

Форель слабосолона в апельсиновому соку – це оригінальний рецепт приготування жирної і живильної рибки. Якщо ж ви часто соліть рибу в домашніх умовах і хочеться скуштувати щось нове, то цей рецепт безумовно для вас! Ніжне і соковите філе порадує вас своїм смаком всього через добу!

Час готування – 24-48 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе форелі – 300 гр.
  • Сік апельсина – 300 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зчищають луску з шкірки або повністю зрізаємо шкірку, обполіскуємо рибку і обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Викладаємо форель в ємність з високими бортиками і присипаємо цукровим піском і сіллю, натираємо з усіх боків.

Крок 3. Також не забуваємо поперчити основний компонент.

Крок 4. Заливаємо рибу апельсиновим соком і трохи розминаємо складові руками, затягуємо плівкою і прибираємо на 24-48 годин в холодильник, періодично перевертаючи шматочки для рівномірного просочення.

Крок 5. Просочену форель, не промиваючи подаємо до столу. Приємного апетиту!

Малосольна форель з цибулею

Малосольна форель з цибулею – це справжній делікатес, який здивує не тільки членів вашої родини, але і гостей. Подібним чином можна солити будь-яку червону рибу, бо як ріпчасту цибулю є універсальним додатком, яким неможливо зіпсувати закуску.

Час готування – 3-5 ч.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5-7.

Інгредієнти:

  • Форель – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Спеції для засолу риби – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Злегка подмороженную рибу чистимо і розбираємо, знімаємо філе з кісточок і ретельно промиваємо. Розрізаємо на слайсы.

Крок 2. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і ріжемо тонкими кільцями.

Крок 3. Дно глибокої ємності посипаємо сіллю і за бажанням спеціями і перцем, викладаємо шар риби, зверху цибулю і знову сіль.

Крок 4. Подібним чином чергуємо компоненти, укладаючи їх в тарілку.

Крок 5. Присмачую заготівлю рослинним маслом без запаху.

Крок 6. Накриваємо форель блюдцем і встановлюємо вантаж.

Крок 7. Прибираємо рибку з цибулею в холод на 3-5 годин, а після насолоджуємося її чудовим смаком. Приємного апетиту!

Як солити форель з рослинним маслом?

Як солити форель з рослинним маслом? Дуже просто, а головне – швидко! Приготувавши рибку за цим рецептом, ви отримаєте ніжну і тане в роті закуску, в якій буде достатня кількість солі і масла. Спробувавши засолити форель самостійно, ви назавжди будете купувати її в магазині!

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Півкілограма червоної риби ретельно промиваємо під струменем води і насухо витираємо паперовими серветками. За бажанням знімаємо шкірку.

Крок 2. Викладаємо філе в ємність для засолу і рівномірно посипаємо сіллю.

Крок 3. Додаємо кілька пучок меленого перцю і збризкуємо невеликою кількістю масла – масажуємо форель, для рівномірного розподілу спецій.

Крок 4. Накриваємо компонент кришкою або затягуємо плівкою і на всю ніч ставимо в холодильник (близько 12 годин).

Крок 5. Вранці ніжне філе нарізаємо тонкими слайсами і доповнюємо хлібом, маслом або лимоном і зеленню. Приємного апетиту!

Слабосолона форель з медом

Слабосолона форель з медом – це унікальний варіант приготування ніжного і соковитого філе. У класичних рецептах використовується цукор, але пропонуємо вам помітити його на більш корисну, натуральну добавку – бджолиний мед. Можете бути впевнені – рибка вийде просто захват!

Час готування – 6 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5-10.

Склад:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Частина тушки або філе попередньо виймаємо з морозилки, даємо час розтанути.

Крок 2. В піалі перемішуємо мед і сіль.

Крок 3. При необхідності розбираємо рибу і відокремлюємо філе від хребта і ребер.

Крок 4. Натираємо форель солоно-солодкий сумішшю з усіх боків і загортаємо в марлю, кладемо на блюдце і прибираємо в холодильник на 5-6 годин.

Крок 5. Після закінчення часу, рибку розгортаємо, готуємо та подаємо до столу на радість родині. Приємного апетиту!

Солона форель в розсолі з приправами

Солона форель в розсолі з приправами – це в міру солона і дуже ніжна закуска, яка стане для вас чудовим приводом посміхнутися з самого ранку, покуштувавши соковитий бутерброд з вершковим маслом. Побалуйте себе і своїх домочадців домашнім засолом!

Час готування – 24 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-5.

Склад:

  • Філе форелі – 250 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 7 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком, поданим вище.

Крок 2. 400 мілілітрів води доводимо до кипіння і змішуємо з сіллю, цукром, горошинами перцю і лаврушкой.

Крок 3. Промите філе викладаємо у контейнер відповідного розміру і повністю заливаємо розсолом, маринадом. При необхідності встановлюємо вантаж і переміщаємо на полицю холодильної камери.

Крок 4. Через 24 години знімаємо пробу і якщо солі для вас достатньо, то промаківающімі форель і переходимо до сервіровці. Якщо ж солі не вистачає, то залишаємо в холоді ще на 12-24 години.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!