Смажена капуста на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажена капуста на сковороді – це варіант досить простого, недорогого і здорової страви для тих, у кого брак часу, але є бажання харчуватися здоровою і смачною їжею. Готування овоча можна варіювати за смаком та уподобаннями, експериментуючи з різними інгредієнтами. Використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів.

Смажена капуста з цибулею і морквою

Смажена капуста з цибулею і морквою відрізняється не тільки чудовим смаком, але і поживними властивостями. Якщо вам необхідно швидко перекусити, то апетитне овочеве блюдо – це те, що вам потрібно. Для простого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода-1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Білокачанну капусту ретельно промиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки. Після тонко шаткуємо ножем.
  2. Далі нарізаємо цибулю кубиками і тремо моркву на тертці.
  3. Беремо сковороду з товстим дном розігріваємо в ній рослинне масло і висипаємо на нього цибулю і моркву. Додаємо спеції. Обсмажуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.
  4. Викладаємо до овочів капусту. Солимо все до смаку, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Даємо вмісту підрум’янитися.
  5. Томатну пасту розвести в півтори склянках води. Вливаємо суміш до овочів.
  6. Готуємо страву на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Можна закрити кришкою. За 5 хвилин до готовності додаємо лавровий лист для аромату.
  7. Смажена капуста з цибулею і морквою готова. Розкладайте соковите частування по тарілках і подавайте до столу!