Смажена капуста на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажена капуста на сковороді – це варіант досить простого, недорогого і здорової страви для тих, у кого брак часу, але є бажання харчуватися здоровою і смачною їжею. Готування овоча можна варіювати за смаком та уподобаннями, експериментуючи з різними інгредієнтами. Використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів.

Смажена капуста з цибулею і морквою

Смажена капуста з цибулею і морквою відрізняється не тільки чудовим смаком, але і поживними властивостями. Якщо вам необхідно швидко перекусити, то апетитне овочеве блюдо – це те, що вам потрібно. Для простого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода-1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Білокачанну капусту ретельно промиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки. Після тонко шаткуємо ножем.
  2. Далі нарізаємо цибулю кубиками і тремо моркву на тертці.
  3. Беремо сковороду з товстим дном розігріваємо в ній рослинне масло і висипаємо на нього цибулю і моркву. Додаємо спеції. Обсмажуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.
  4. Викладаємо до овочів капусту. Солимо все до смаку, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Даємо вмісту підрум’янитися.
  5. Томатну пасту розвести в півтори склянках води. Вливаємо суміш до овочів.
  6. Готуємо страву на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Можна закрити кришкою. За 5 хвилин до готовності додаємо лавровий лист для аромату.
  7. Смажена капуста з цибулею і морквою готова. Розкладайте соковите частування по тарілках і подавайте до столу!

Смажена капуста з яйцем і цибулею

Смажена капуста з яйцем і цибулею може стати улюбленим обідом для всієї вашої сім’ї. Поєднання овочів з яйцем дасть організму дозу корисних речовин, які так важливі для гарного самопочуття. Приготуйте просте і смачне блюдо з нашого перевіреного покрокового рецептом.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена подрібнений – 3 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Кріп подрібнений – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа універсальна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре білокачанну капусту промиваємо, обсушуємо її, після дрібно шаткуємо ножем. Якщо овоч не надто молодий, після нарізки добре пам’ятаєте його руками для виділення соку.

Крок 2. Кладемо в сковороду з рослинним маслом. Доповнюємо тертою морквиною.

Крок 3. Доповнюємо овочі подрібненою зеленою цибулею. Солимо заготівлю, посипаємо приправою і чорним меленим перцем.

Крок 4. Перемішуємо овочі і обсмажуємо до м’якості близько 10 хвилин. В процесі також важливо помішувати, щоб не допустити пригорання. В кінці кладемо сюди кріп і дрібно нарізаний помідор.

Крок 5. Перемішуємо овочі і смажимо ще кілька хвилин, після вбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 6. Обсмажуємо, постійно помішуючи лопаткою, на помірному вогні. Готуємо, поки яйце добре не схопиться.

Крок 7. Смажена капуста з яйцем і цибулею готова. Можна пригощатися!

Смажена капуста з картоплею на сковороді

Смажена капуста з картоплею на сковороді на нашу перевіреного покрокового рецептом вийде навіть у новачків. Ця досить проста, смачна та поживна кулінарна ідея, можливо, стане одним з ваших улюблених. Готуйте до домашнього обіду, вечері або подавайте в якості перекусу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо соломкою.

Крок 2. Перекладаємо овоч на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу.

Крок 3. Обсмажуємо картоплю в сковороді з рослинною олією до золотистого відтінку.

Крок 4. Доповнюємо картопля подрібненим ріпчастою цибулею. Перемішуємо і обсмажуємо все разом.

Крок 5. Готуємо до яскравого рум’янцю овочів. Солимо за смаком.

Крок 6. Дрібною соломкою білокачанну капусту шаткуємо, викладаємо її в окрему сковороду з рослинним маслом.

Крок 7. Солимо капусту і також обсмажуємо до рум’янцю, після з’єднуємо з картоплею. Перед подачею доповнюємо подрібненим кропом.

Крок 8. Смажена капуста з картоплею на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Капуста з фаршем, смажена на сковороді

Капуста з фаршем, смажена на сковороді — одне з найбільш простих і смачних страв. Готується воно дуже швидко, при цьому виходить неймовірно ситним і цікавим. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Обов’язково беріть на замітку покроковий рецепт!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо моркву і ріжемо її невеликими брусочками. Відправляємо її в сковороду з рослинним маслом.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і відправляємо його до моркви. Перемішуємо і смажимо овочі до м’якості.

Крок 3. Доповнюємо сковороду попередньо розмороженим фаршем. Добре все перемішуємо.

Крок 4. Дрібно шаткуємо капусту і викладаємо її до решти продуктів. Готуємо все разом близько 10 хвилин.

Крок 5. В кінці додаємо подрібнені помідори.

Крок 6. Солимо вміст, посипаємо спеціями і продовжуємо смажити до готовності фаршу і м’якості капусти.

Крок 7. Капуста з фаршем, смажена на сковороді готова. Пригощайтеся!

Капуста з грибами, смажена на сковороді

Капуста з грибами, смажена на сковороді, виходить неймовірно смачною, соковитою і апетитною. При цьому таке частування дуже швидко і легко готувати в домашніх умовах. Обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте своїх рідних.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Гриби печериці – 15 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо верхні листки з капусти. Шаткуємо капусту тонкими смужками.

Крок 2. У той же час очищаємо моркву і цибулю. Варто натерти моркву на тертці, а цибулю можна дрібно нарізати. Готуйте ці овочі паралельно з капустою, щоб все готувалося приблизно одночасно.

Крок 3. У сковороді з рослинним маслом смажимо цибулю, поки він не стане прозорим. А потім додаємо до нього гриби, які повинні бути заздалегідь промиті і просушені.

Крок 4. Тепер додаємо натерту моркву і перемішуємо все на сковороді обсмажуємо до м’якості, помішуючи час від часу. Солимо за смаком.

Крок 5. Додаємо подрібнену капусту і вимішуємо все для рівномірного розподілу. Смажимо все це на сковороді до тих пір, поки капуста не стане золотистою.

Крок 6. Далі додаємо томатну пасту, щоб розбавити консистенцію нашої капусти, наливаємо трохи води. Можете накрити кришкою. Залишаємо на повільному вогні і тушкуємо до м’якості капусти. В кінці солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 7. Капуста з грибами, смажена на сковороді готова. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Смажена капуста з м’ясом

Смажена капуста з м’ясом – це дуже корисне і поживне блюдо. Капуста містить багато вітамінів і мінералів, а м’ясо – білок, залізо і інші необхідні організму речовини. Блюдо виходить смачним і ароматним, прекрасно підходить для сімейного обіду або вечері.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна невелика – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • М’ясо – 400 гр.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і смажимо його на рослинному маслі до м’якості.

Крок 3. Викладаємо до цибулі терту моркву. Перемішуємо.

Крок 4. Доповнюємо овочі дрібно нарізаним м’ясом.

Крок 5. Знову все перемішуємо і готуємо ще 10-15 хвилин на помірному вогні.

Крок 6. Через зазначений час доповнюємо вміст сковороди дрібно нашаткованої капусти.

Крок 7. Готуємо до м’якості капусти, періодично помішуючи.

Крок 8. Солимо заготівлю, доповнюємо томатним соусом і горошинами чорного перцю. Гарненько перемішуємо.

Крок 9. Готуємо ще близько 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності доповнюємо блюдо ароматним лавровим листом.

Крок 10. Смажена капуста з м’ясом готова. Розкладаємо частування по тарілках і подаємо до столу!

Смажена капуста в клярі

Смажена капуста в клярі – це ще один цікавий варіант приготування простого і корисного овоча. Такий продукт стане яскравою закускою для вашого домашнього столу. Обов’язково беріть на замітку оригінальну кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо верхні листки з качана капусти, гарненько промиваємо його під водою і обсушуємо.

Крок 2. Відрізаємо великі шматочки по краях качана. Важливо, щоб вони не розвалювалися.

Крок 3. Розбиваємо куряче яйце в глибоку миску, солимо його за смаком.

Крок 4. Віночком збиваємо куряче яйце з сіллю до отримання однорідної суміші.

Крок 5. Занурюємо кожен шматочок капусти в яєчну суміш, після добре обвалюємо їх у борошні.

Крок 6. Перекладаємо заготовки в розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін. Акуратно перевертаємо продукт лопаткою, щоб не порушити цілісність.

Крок 7. Смажена капуста в клярі готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Смажена цвітна капуста

Смажена цвітна капуста вважається більш ситної і цікавою альтернативою звичайної білокачанної капусти. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Використовуйте для цього перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо цвітну капусту, промиваємо її й обсушуємо.

Крок 2. Також підготуємо і інші продукти.

Крок 3. Капусту ділимо на акуратні суцвіття. Відварюємо їх три-чотири хвилини в підсоленій воді.

Крок 4. Після капусту перекладаємо на тарілку і даємо їй обсохнути.

Крок 5. Перемішуємо борошно з сіллю і спеціями. Додаємо сюди яєчні жовтки збиваємо до однорідності.

Крок 6. Доповнюємо суміш збитими білками. Перемішуємо.

Крок 7. Вмочуємо суцвіття в клярі. Зручно це робити за допомогою шпажок. Проколюємо ними суцвіття і опускаємо в кляр.

Крок 8. Перекладаємо заготовки в невеликий сотейник з киплячим рослинним маслом.

Крок 9. Обсмажуємо капусту до золотистого відтінку.

Крок 10. Дістаємо частування з масла і перекладаємо на паперовий рушник. Так ми приберемо зайвий жир.

Крок 11. Смажена цвітна капуста готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Смажена капуста з сосисками на сковороді

Смажена капуста з сосисками на сковороді – це дуже смачне, ситне і просте у виконанні блюдо для домашнього столу. Соковитий овоч чудово поєднується з м’ясним продуктом. Для приготування апетитного страви використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сосиски – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо на тертці.

Крок 2. Дрібно шаткуємо промиту білокачанну капусту.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю до м’якості в сковороді з рослинним маслом.

Крок 4. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і смажимо все разом ще пару хвилин.

Крок 5. Викладаємо сюди капусту, готуємо ще 20 хвилин. При необхідності підливаємо трохи води.

Крок 6. Солимо, перчимо заготівлю і доповнюємо томатною пастою. Добре все перемішуємо і продовжуємо смажити ще 15 хвилин.

Крок 7. Сосиски ріжемо невеликими кружечками.

Крок 8. Викладаємо їх в окрему сковороду з рослинним маслом.

Крок 9. Обсмажуємо до рум’янцю і викладаємо до капусти. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Крок 10. Смажена капуста з сосисками на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Смажена капуста великими шматками

Смажена капуста великими шматками це менш поширений, але не менш цікавий кулінарний варіант. Для його приготування потрібно нарізати на великі шматки капусти і обсмажити їх на сковороді з спеціями та іншими доповненнями. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Спеції – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Разделывайте овоч акуратно, щоб надалі шматочки не розвалювалися.

Крок 2. Яйця з’єднуємо з подрібненим часником і спеціями.

Крок 3. Сюди ж відправляємо столову ложку борошна.

Крок 4. Перемішуємо вміст до утворення однорідної суміші без грудочок.

Крок 5. Капустяні шматки відправляємо в мікрохвильову піч на три хвилини. Їх потрібно трохи розм’якшити.

Крок 6. Занурюємо кожен шматочок капусти в підготовлений кляр.

Крок 7. Після перекладаємо в сковороду, розігріту з рослинною олією.

Крок 8. Обсмажуємо продукт до рум’янцю з обох сторін.

Крок 9. Смажена капуста великими шматками готова. Подавайте до столу і пробуйте!