Фаршировані макарони фаршем – 10 рецептів макаронів з фаршем в духовці на сковороді з фото

Одна з традиційних італійських страв – макарони, начинені фаршем. Поживне і смачне частування давно поширився по всьому світу. Його часто готують на обід або вечеря в багатьох сім’ях. Пропонуємо скористатися підбіркою з 10 перевірених рецептів з покроковим описом.

Фаршировані макарони черепашки в духовці

Ситне і яскраве за смаком частування для вашого столу – макарони з начинкою, запечені в духовці. Ніжне і соковите блюдо подають в гарячому вигляді в доповненні зі свіжими овочами або соліннями.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Макарони 250 гр. черепашок
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт.
  • Фарш мясний 350 гр.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати фаршировані макарони м’ясним фаршем? Подрібнюємо цибулю, моркву натираємо. Тушкуємо овочі в олії до м’якого стану.
  2. Додаємо до овочів і м’ясний фарш. Солимо, перчимо маси, розмішуємо її і готуємо 5-10 хвилин.
  3. Макарони черепашки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Відкидаємо їх на друшляк і охолодити.
  4. Повертаємося до начинки. Доповнюємо її однією ложкою сметани, розмішуємо і прибираємо з вогню.
  5. Акуратно розміщуємо начинку в кожну відварену мушлю.
  6. Фаршировані макарони розкладаємо по листу. Поливаємо їх сумішшю з сметани і томатної пасти.
  7. Далі обсипаємо блюдо тертим сиром. Випікаємо продукт 10 хвилин при температурі 180 градусів.
  8. Ароматні макарони з начинкою готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!