Картопляна запіканка – це дуже смачне та поживне частування для вашого столу. Можна подавати до столу як самостійну страву або як гарнір. Приготувати апетитну запіканку нескладно. Для цього використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з десяти простих та смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Класична картопляна запіканка з фаршем у духовці
Класична картопляна запіканка з фаршем у духовці – це універсальне частування для ваших домашніх приготувань. Така страва послужить чудовим обідом, вечерею чи перекушуванням. Запіканка з картоплі та м’ясного фаршу – це поєднання неймовірного смаку та поживності.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Картопля – ¾ кг
- Фарш м’ясний – ½ кг
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.
- Цибуля зелена – за смаком
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для змащування
Процес приготування:
Як приготувати картоплю в духовці? Вимірюємо необхідну кількість всіх продуктів за списком. Картоплю попередньо очищаємо від шкірки та обдаємо під проточною водою.
Після чого почищену картоплю подрібнюємо на тертці з великими зубчиками. Віджимаємо отриману масу від зайвої рідини.
Половину картоплі викладаємо у форму для випікання, яку попередньо обмазуємо олією.
На картопляний шар викладаємо м’ясний фарш, який перемішуємо із сіллю та перцем (використовуйте чорний перець у меленому вигляді).
Промиваємо і обсушуємо зелену цибулю, після чого дрібно обробляємо її ножем.
М’ясний фарш посипаємо подрібненою цибулею.
Сир твердого сорту (вибираємо до смаку) натираємо на тертці з великими зубчиками.
У зручному для вимішування посуді з’єднуємо сир із другою половиною тертої картоплі. Також у цю заготовку розбиваємо куряче яйце, приєднуємо сіль та перець.
Добре все вимішуємо до однорідності.
Отриману масу викладаємо на шар із м’ясного фаршу. Переставляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
Класична картопляна запіканка з фаршем у духовці готова. Оцінюйте кулінарну ідею!