Кижуч – це смачна і корисна червона риба, яку можна приготувати різними способами для вашого сімейного обіду, вечері або свята. Вибирайте потрібний кулінарний варіант з нашої перевіреної збірки, де ми зібрали для вас вісім рецептів приготування страв з покроковими фотографіями.
Кижуч, запечений стейками в духовці
Кижуч, запечений стейками в духовці, – це яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашої вечері чи святкового столу. Апетитна страва з червоної риби нікого не залишить байдужим. Воно порадує вас цікавим смаком і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку.
Інгредієнти на
8 порц.
- Кижуч 1 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Помідори 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Лимон 1 шт.
- Сіль-2 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Розморожуємо, промиваємо кижуч і ділимо його на акуратні стейки.
- Ріжемо півкільцями ріпчасту цибулю, обсмажуємо на рослинному маслі до золотавої скоринки і кладемо у форму для запікання.
- На цибульну подушку викладаємо стейки кижуча. Солимо, перчимо і поливаємо лимонним соком.
- За кілька секунд обсмажуємо кружечки помідорів. Перекладаємо їх на рибні стейки.
- Обмазуємо помідори майонезом і посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо частування близько 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
- Кижуч, запечений стейками в духовці, готовий. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!
Кижуч, запечений у фользі в духовці
Кижуч, запечений у фользі в духовці, виходить неймовірно смачним, корисним і поживним. Відмінне рішення для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами і радуйте своїх рідних. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Кижуч – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Спеції для риби – 0,5 пачки.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо кижуч, промиваємо його під водою. Видаляємо плавці.
Крок 2. На рибі робимо глибокі надрізи.
Крок 3. З’єднуємо спеції для риби, сіль і рослинне масло. Ретельно вимішуємо.
Крок 4. У надрізи риби кладуть часточки лимона. Кладемо кижуча на деко з фольгою. Обмазуємо тушку спеціями.
Крок 5. Також обмазуємо сметаною. Потім заготовку щільно обгортаємо фольгою.
Крок 6. Спершу ставимо страву на 30 хвилин при температурі 160 градусів. Потім розкриваємо фольгу і ставимо частування назад в духовку. Включаємо температуру 220 градусів і запікаємо ще 15 хвилин.
Крок 7. Кижуч, запечений у фользі в духовці, готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Як посмажити стейки кижуча на сковороді
Як посмажити стейки кижуча на сковороді, розповідаємо в нашому покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу. Апетитна риба стане смачним і поживним обідом для всієї родини. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами: крупами або овочами.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Стейк кижуча – 1 кг
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Паприка – 1,5 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Майоран – 1 ч. л.
- Чебрець – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений гострий – за смаком.
- Борошно – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо стейки кижуча. Заздалегідь їх розморожуємо.
Крок 2. Далі стейки промиваємо під водою і викладаємо в друшляк, даємо стекти воді.
Крок 3. Розтираємо В ступці майоран, чебрець і орегано. Потім цю суміш перемішуємо з сіллю, паприкою, гранульованим часником, меленим перцем і оливковою олією.
Крок 4. Обмазуємо стейки олією зі спеціями.
Крок 5. Далі заготовки обвалюємо в борошні.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди підготовлені стейки. Смажимо їх до рум’янцю з обох сторін.
Крок 7. Тепер ви знаєте, як посмажити стейки кижуча на сковороді. Повторюйте рецепт і пригощайтеся!
Як засолити кижуч в домашніх умовах
Як засолити кижуч в домашніх умовах, ділимося в нашому покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу. Засолена червона риба стане смачним і яскравим частуванням для домашнього або святкового столу. Подавайте до столу з чорним хлібом або свіжими овочами.
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Філе кижуча – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Оцет 6% – 2 ст. л.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо філе кижуча, очищаємо цибулю.
Крок 2. Цибулю ріжемо півкільцями. Кладемо в глибоку миску. Посипаємо його чорним меленим перцем. Поливаємо водою і оцтом. Залишаємо маринуватися.
Крок 3. Філе необхідно очистити від усього зайвого.
Крок 4. З рибного філе знімаємо шкірку. Далі філе ріжемо на порційні шматочки.
Крок 5. Рибні шматочки складаємо в ще одну глибоку миску.
Крок 6. Віджимаємо цибуля від маринаду і викладаємо його до риби.
Крок 7. Посипаємо заготівлю сіллю.
Крок 8. Заливаємо рослинним маслом.
Крок 9. Перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин.
Крок 10. Тепер ви знаєте, як засолити кижуч в домашніх умовах. Рекомендуємо спробувати!
Кижуч на мангалі на решітці
Кижуч на мангалі на решітці виходить неймовірно смачним і ароматним. Відмінна ідея для пікніка або вечері на свіжому повітрі. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт, радуйте себе і своїх близьких. Готову рибку можна подавати до столу з овочевими гарнірами.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кижуч – 3 кг
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо, промиваємо і, при необхідності, очищаємо кижуч.
Крок 2. Ріжемо рибу на акуратні стейки, приблизно по сантиметру. Голову і хвіст зрізаємо. Їх можна відкласти для юшки.
Крок 3. Складаємо стейки в глибоку миску. Солимо і перчимо.
Крок 4. Поливаємо рибу лимонним соком, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
Крок 5. Кладемо рибу на грати і встановлюємо на мангал над вугіллям.
Крок 6. Готуємо стейки до рум’янцю з усіх боків. На це піде близько 20 хвилин.
Крок 7. Кижуч на мангалі на решітці готовий. Подавайте з гарніром і пригощайтеся!
Кижуч у вершковому соусі
Кижуч у вершковому соусі виходить напрочуд смачним, ніжним і поживним. Відмінне рішення для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Наприклад, овочами та крупами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Стейк кижуч – 2 шт.
- Вершки 10% – 100 мл
- Масло рослинне – 5 мл
- Сир плавлений – 50 гр.
- Помідор черрі – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо рибні стейки. Спершу їх треба розморозити, промити під водою і обсушити.
Крок 2. Натираємо рибу сіллю і спеціями за смаком. Можна використовувати запашні сушені трави.
Крок 3. Обсмажуємо стейки в сковороді з рослинним маслом. Готуємо по 4 хвилини з кожного боку.
Крок 4. Помідори черрі промиваємо, можна розділити на половинки. Відправляємо в сковороду до риби.
Крок 5. Натираємо плавлений сир.
Крок 6. Вливаємо до риби вершки, додаємо тертий сир і спеції. Тушкуємо до розплавлення сиру.
Крок 7. Кижуч у вершковому соусі готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Кижуч з картоплею в духовці
Кижуч з картоплею в духовці – це неймовірно апетитний і поживне блюдо для сімейного обіду або вечері. Така кулінарна ідея помітно заощадить ваш час, так як не доведеться готувати додатковий гарнір. Обов’язково беріть на замітку рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кижуч – 0,5 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Спеції для риби – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Лимон – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо і промиваємо рибу.
Крок 2. Розрізаємо її на стейки.
Крок 3. Рибу солимо і посипаємо спеціями. Акуратно перемішуємо.
Крок 4. Очищаємо картоплю і ріжемо його кружечками. Кладемо їх у форму для запікання, промазану рослинним маслом.
Крок 5. Посипаємо картоплю сіллю і доповнюємо хмелі-сунелі.
Крок 6. Викладаємо на картоплю стейки риби.
Крок 7. На рибу кладемо кільця ріпчастої цибулі.
Крок 8. Поливаємо заготівлю лимонним соком.
Крок 9. Запікаємо частування 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 10. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром.
Крок 11. Кижуч з картоплею в духовці готовий. Ділимо на порції і подаємо до столу!
Кижуч з овочами
Кижуч з овочами виходить неймовірно соковитим, апетитним і ситним. Яскраве блюдо відмінно доповнить ваш сімейний обід або вечерю. Урізноманітніть своє меню за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Перед смачною червоною рибою з овочами важко буде встояти.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кижуч – 0,9 кг
- Овочі заморожені – 0,5 кг
- соєвий Соус – за смаком.
- Соус чилі – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Спеції для риби – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо рибу, очищаємо її від плавників, зрізаємо голову.
Крок 2. Підготуємо спеції для риби. Обираємо їх за смаком.
Крок 3. Підготовлену тушку кладемо на харчову плівку. Робимо на ній надрізи.
Крок 4. Натираємо рибу спеціями і загортаємо в харчову плівку. Залишаємо маринуватися. Можна залишити на ніч.
Крок 5. Деко устеляємо пергаментом і поливаємо оливковою олією. Викладаємо сюди заморожені овочі.
Крок 6. На овочі кладемо мариновану рибу.
Крок 7. Поливаємо соєвим соусом і соусом чилі.
Крок 8. Закриваємо частування пергаментом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще близько 30-35 хвилин.
Крок 9. Кижуч з овочами готовий. Подавайте частування до столу!