Кижуч – 8 рецептів приготування страв з покроковими фото

Кижуч – це смачна і корисна червона риба, яку можна приготувати різними способами для вашого сімейного обіду, вечері або свята. Вибирайте потрібний кулінарний варіант з нашої перевіреної збірки, де ми зібрали для вас вісім рецептів приготування страв з покроковими фотографіями.

Кижуч, запечений стейками в духовці

Кижуч, запечений стейками в духовці, – це яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашої вечері чи святкового столу. Апетитна страва з червоної риби нікого не залишить байдужим. Воно порадує вас цікавим смаком і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Кижуч 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Помідори 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Майонез столовий молочний 150 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Розморожуємо, промиваємо кижуч і ділимо його на акуратні стейки.
  2. Ріжемо півкільцями ріпчасту цибулю, обсмажуємо на рослинному маслі до золотавої скоринки і кладемо у форму для запікання.
  3. На цибульну подушку викладаємо стейки кижуча. Солимо, перчимо і поливаємо лимонним соком.
  4. За кілька секунд обсмажуємо кружечки помідорів. Перекладаємо їх на рибні стейки.
  5. Обмазуємо помідори майонезом і посипаємо тертим сиром.
  6. Запікаємо частування близько 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Кижуч, запечений стейками в духовці, готовий. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!